Dodaj do ulubionych

gdzie na wczasy???

18.03.12, 11:24
no właśnie - gdzie na wczasy z taką ekipą:
rodzice w wieku ok 30 lat, jedna bardzo żywiołowa prawie 7-latka i 3-4 miesięczne dziecko...

Córka jest BARDZO żywiołowa, szybko się nudzi różnymi atrakcjami, więc atrakcji musi być w miarę dużo. Mąż woli wypoczynek aktywny, np. nad morzem dostaje "białej gorączki" z powodu nic-nie-robienia, natomiast ja muszę mieć jakąś wodę bo wakacje bez wody to dla mnie nie wakacje. No i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę, że będzie niemowlę, z którym nie wszędzie można się udać. Możemy zabrać rowery (ze świadomością że jak jeden rodzic jedzie na rower z 7-latką to drugi jest uziemiony z niemowlakiem). Nie chce mi się śniadań robić, więc opcja z wyżywieniem byłaby ekstra.

Interesuje nas raczej Polska, lub Słowacja/Czechy. Budżet nie jest nieograniczony, dlatego Tatralandia chyba jednak odpada (no chyba ze z zakwaterowaniem poza obiektem, ale nie wiem czy to się opłaca?)

Jakieś propozycje żeby to wszystko pogodzić?
Obserwuj wątek
    • kura28 Re: gdzie na wczasy??? 18.03.12, 11:45
      Polecam okolice zalewu Czorsztyńskiego. Byłam parę lat temu w Kluszkowcach. Jest woda, góry, dobry punkt wypadowy na Słowację czy w Tatry. Miejsc noclegowych sporo, ceny przystępne.
    • magnus36 Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 13:34
      hej, jesli szukasz czegos w Polsce to polecam Agro-Raj na Mazurach (www.agro-raj.pl), bylismy tam z mezem i corka przez 2 tyg w ubiegle wakacje i bylo super! Jest co robic - i dla dzieci i dla doroslych. Masa zwierzat (konie, krowy, lamy, owieczki, kozy, kroliki, swinki, pawie itp), nasza corka oszalala na punkcie swinek wietnamskich, jezdzila na kucyku. Jest tam ogrodzony plac zabaw dla dzieci z domkiem na drzewie (nasz urwis nie chcial stamtad wychodzic tym bardziej, ze poznala tam mase innych dzieci bo bylo sporo rodzin z dziecmi wlasnie). Mozna wypozyczyc rowery wiec nie trzeba brac swoich (maja siedziska dla dzieci!), sa tez rowery wodne bo na terenie godpodarstwa jest ogromny staw. Wykupilismy posilki bo naprawde warto - jedzenie jest 'ich' czyli ekologiczne. Na sniadanie np wlasnej roboty twarozek z koziego mleka, wlasne jaja czy wlasny chleb - pychota! Aha, sa krzeselka dla dzieci na stolowce. Raz w tygodniu gospodarze organizuja dla wszytskich ognisko z wlasnej roboty nalewka i kielbaskami smile Do najblizszego jeziora trzeba podjechac autem ale to blisko, w razie deszczu mozna sie wybrac do aquaparku w pobliskiej Ostrodzie. Nasza corka marudzi ze znow chce tam jechac wiec chyba w tym roku znow sie wybierzemy smile
      • tabakierka2 Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 13:37
        no właśnie - może Mazury? jest woda (dla Ciebie), są drogi rowerowe, atrakcje wodne dla męża i dziecka l.7.
      • panna.sarabella Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 14:44
        dzięki za link, zaraz się przyjrzę, tyle ze Mazury to trochę daleko od nas i beznadziejna droga - ze Śląska, ale tak właściwie to też nad tymi Mazurami myślałam...
      • moofka Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 16:02
        jakikolwiek osrodek gdzie sa rodziny z dziecmi
        jak sa inne dzieciory to nawet dziura z blotem i kije to sa atrakcje
        natomiast atrakcje wybrane starannie przez doroslych dla dzieci sa niezazbyt i na 5 minut wink
      • anau Do magnus36 26.03.12, 16:39
        Czy masz może jakieś zdjęcia na których są pokoje w tym gospodarstwie, bo jakoś nigdzie nie mogę znaleźć.
    • bella_roza Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 13:43
      panna.sarabella napisała:

> natomiast ja muszę mieć jakąś wodę bo
      > wakacje bez wody to dla mnie nie wakacje.

piąteczka smile jeśli woda musi być naturalna to może Mazury albo pojezierze drawskie (ja osobiscie nie lubię kąpać się w jeziorach), jeśli może być basen to jakiś hotel z basenem i atrakcjami typu animacje dla dzieci
    • pysia_35 Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 14:39
      my jedziemy do www.primaveraspa.pl w jastrzebiej górze. jest woda, sa atrakcje dla dzieci.
    • pruszynkaaa Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 14:53
      Ja polecam Kudowę zdrój blisko granicy z Czechami i nocleg w willi Lawenda która jest dostosowana dla dzieci - maja lozeczka, wszelkie wanienki, przewijaki itp na stanie wiec nie trzeba nic brac. Jest też pokój zabaw dla dzieci i sauna. Mają w cenie pokoju śniadania (szwedzki stół)
      W okolicy masz błędne skały, muzeum bajki, jest chyba jakiś skansen wsi, troszkę dalej sa podziemia Osówki. W kudowie są też chyba jakieś baseny termalne.
      My byliśmy tam z pół rocznym synkiem - nie żałuję! Wzieliśmy tylko chustę bo z wózkiem to ciężko by było
    • penelopa40 Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 15:56
      Mąż woli wypoczynek aktywny, np. nad morzem dostaje "białej gorączki" z powodu nic-nie-robienia,
      tak z ciekawości, nad jakimi morzami maż bywał?
      ja spędzam wakacje nad Bałtykiem i zapewniam cię, że bardzo aktywnie też można: wycieczki plażą, wycieczki lasem, rowerowe to już w ogóle nie zliczę w ile kierunków, mnóstwo miejsc ciekawych do zwiedzania samochodem, rowerowo i pieszo...spływ kajakami rzeczką, skanseny, pałacyki z dobrym jedzeniem, grzyby, jagody czy jeżyny, łowienie ryb, co kto woli... jakby chciał codziennie może jechać w inne miejsce czy robić co innego... to jakiś mit, ze nad morzem to tylko plaża i zaleganie na piasku...
      • paniusiapobuleczki Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 16:33
        Brzmi zupełnie jak Trójmiasto, polecam
      • panna.sarabella Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 16:34
        > to jakiś mit, ze nad morzem to tylko plaża i
        > zaleganie na piasku...

prawdopodobnie mit, ale ja MUSZĘ poleżeć na tym piachu i co jakiś czas iść do wody a potem myk na ręcznik co by się znowu wygrzać wink No muszę, takie lenistwo mi jest potrzebne w wakacje. I wtedy małżonek szanowny dostaje wspomnianej białej gorączki bo on tak nie wypoczywa tylko się zwyczajnie nudzi. No pod względem sposobu spędzania urlopu się zupełnie nie dobraliśmy.
        • paniusiapobuleczki Re: gdzie na wczasy??? 26.03.12, 17:06
          To co on chciałby robić i gdzie jechać? Sopot uważam jest ok. Moi synowie chodzą na windsurfing, na rowerze można pojechać po płaskim i po górkach, w razie brzydkiej pogody to jednak jest miasto i można to i owo zwiedzić, pojechać na Kaszuby. Ja na plaży wytrzymuję maksymalnie dwie godziny. Mąż może wziąć małe dziecko w nosidełko i na pójść na spacer po klifie. Ty możesz wziąć małe do wózka i w południe posiedzieć w parku w cieniu, a on niech jedzie rowerem.Z innych kierunków możecie tez pojechać w jakieś tam górki niewysokie i chodzić, chodzić. Poza sezonem byłam kiedyś z rodziną w Zakopanym i robiliśmy takie co bardziej płaskie trasy. Koleżanki były w Pieninach
          • renik74 magnus 11.02.13, 19:04
            Możesz napisać na gazetowy, jakie atrakcje dla 7 latka, jak z tym kąpieliskiem? Może masz jakieś zdjęcia miejsc, których nie ma na ich stronie internetowej. I jakie było wyżywienie? pozdrawiam.
    • lena-mama Re: gdzie na wczasy??? 11.02.13, 20:55
      Hm....w takim wypadku polecam wypoczynek w [url=http://www.noclegileba.pl/leba-domki-letniskowe/499-leba-ow-chomiczowka.html]Chomiczówce[/url] w Łebie. Atrakcji jest tam co nie miara i zarówno dzieciaki jak i dorośli nigdy się tam nie nudzą smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka