Dodaj do ulubionych

Legoland w Danii

17.02.13, 21:57
Wybieramy się z dzieciakami w tym roku, ale w trakcie planowania wyjazdu znajomy stwierdził, że po opłaceniu wstępu do parku trzeba jeszcze płacić za konkretne atrakcje. Na stronie nie ma o tym żadnej informacji. To prawda, czy mój rozmówca ma jakieś przestarzałe dane?
Obserwuj wątek
    • kontaminacja Re: Legoland w Danii 17.02.13, 22:46
      Jeszcze jedno pytanie. Pamiętam, że w starszym wątku ktoś pisał o okazyjnych biletach. Czy jest gdzieś może taka oferta na sierpień?
      • kajak75 Re: Legoland w Danii 18.02.13, 00:10
        Jeśli dobrze pamietam jedyna dodatkowa opłata była za "plukanie złota". Pozostałe atrakcje były w cenie biletu.
        • jusytka Re: Legoland w Danii 18.02.13, 11:11
          Ekstra płatne jest też prawo jazdy, dla moich dzieci była to największa atrakcja w Legolandzie. Nie bilety tylko specjalne kupony mogą znacząco obniżyć koszty biletów. Na razie ich jeszcze nie widziałam, ale swoje kupony dwa lata temu znalazłam (wiosną) na serkach Milkana (w niemieckich sklepach).
      • jaque Re: Legoland w Danii 18.02.13, 12:02
        My mieliśmy z katalogów lego - dzieci wchodziły za darmo. Jeśli uda mi się znaleźć tegoroczny katalog to sprawdzę, ale wydaje mi się, że kupon też jest.
        • kontaminacja Re: Legoland w Danii 18.02.13, 17:18
          Bardzo Ci będę wdzięczna za sprawdzenie katalogu, spróbuję je wtedy gdzieś zdobyć.
          • jaque Re: Legoland w Danii 18.02.13, 18:37
            Jest smile. Na str. 20 - dziecko 3-11 wchodzi za darmo w towarzystwie dorosłego, który opłacił pełny bilet, kupon ważny przez cały sezon 2013.
            • kontaminacja Re: Legoland w Danii 18.02.13, 20:55
              Dzięki. To teraz szukam katalogów smile.
              • kontaminacja Re: Legoland w Danii 18.02.13, 21:00
                Możesz mi jeszcze napisać, jaka jest pierwsza strona? Cała niebieska?
                • jaque Re: Legoland w Danii 18.02.13, 23:09
                  To ten:
                  katalog
                  • kontaminacja Re: Legoland w Danii 19.02.13, 16:07
                    Dzięki!
              • ruda.mama Re: Legoland w Danii 27.02.13, 11:02
                a gdzie te katalogi??
                • nikka11 Re: Legoland w Danii 21.02.14, 11:52
                  Z tymi darmowymi biletami trzeba dobrze przemyśleć. My byliśmy w 2012 roku. Jeżeli ktoś ma darmowy bilet to musi z nim iść do kasy i kupić bilet dla siebie, a to znaczy, że musi swoje odstać w czasami mega kolejce. My kupiliśmy bilety dla całej czwórki i przez internet i kiedy inni stali w ogromnych kolejkach my weszliśmy do legolandu. Trzeba sobie wszystko przemyśleć, ile mamy czasu na zwiedzanie. Nam było szkoda czasu na stanie w kolejce, ale każdy musi sobie sam zdecydować. My w legolandzie spędziliśmy dwa dni i naprawdę polecam. Wiem, że poprzednie posty są z ubiegłego roku, ale pomyślałam, że może to co napiszę "przyda" się innym, którzy dopiero planują swój wyjazd.
                  • rara-avis1 Re: Legoland w Danii 27.02.14, 11:16
                    nikka11 - czy mogłabym Cie prosić o przybliżenie paru spraw??
                    1. Jak kupowałaś bilety przez internet, to z polskiego banku od razu miałas przeliczenie, czy jak to wygląda??? czy trzeba miec karte kredytową? sad
                    2. Planujemy wyjazd w czerwcu przed zakończeniem roku szkolnego. Bilety jak zauwazyłam są na konkretny dzien kupowane, a co jeśli w ten dzień będzie padać, czy jest mozliwośc przebukowania i skorzystania z biletów w inny dzień?
                    3. Jak wygląda sprawa jedzenia na terenie Legoladnu, jakie są mniej wiecej ceny
                    4. I jakie ceny pamiatek.
                    PRZEPRASZAM, że tyle pytań, ale kto pyta nie błądzi ... Z góry będę wdzięczna za odpowiedzi
                    • nikka11 Re: Legoland w Danii 28.02.14, 23:43
                      1. Płaciłam zwykłą kartą i od razu mi przeliczył na korony
                      2. O ile dobrze pamiętam to bilety można było wykorzystać chyba w ciągu 6 dni, ale musisz sobie to sprawdzić!!!
                      Z pogodą to u nich ogólnie chłodniej niż u nas, my w bluzach czy cienkich kurtkach a oni porozbierani
                      3. Jeżeli chodzi o posiłki to na terenie jest mnóstwo barów, restauracji, ale ogólnie jak na nasze zarobki jest drogo. Możecie spokojnie wziąć swoje jedzenie, są stoliki "niebarowe" gdzie można siąść i odpocząć, zjeść posiłek, takich rodzin było sporo, nawet Duńczycy wyciągali termosy, kanapki, jogurty ...
                      (Jako ciekawostka: pamiętam, że za chleb płaciliśmy 30 koron to na nasze coś koło 15 zł)
                      4. Pamiątki też ogólnie raczej nie tanie, ale oczywiście w sklepie Lego dzieciaki nie odpuszczą i trzeba się liczyć z wydatkami.
                      Mimo wszystko zdecydowanie polecam. Dzieciaki zachwycone i mają co wspominać, my dorośli zresztą też smile
                • kontaminacja Re: Legoland w Danii 21.02.14, 18:16
                  O katalogi prosiliśmy w sklepach sprzedających Lego, nie było żadnych problemów z ich otrzymaniem. Do kolejki po bilety staliśmy około 20 minut, dlatego że przyjechaliśmy przed otwarciem kas. Byliśmy w sierpniu, więc w sezonie.
    • miniek.1 Re: Legoland w Danii 16.09.14, 15:12
      Na allegro można tanio dostać bilety, np. allegro.pl/bilety-legoland-dania-billund-i4612629080.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka