Dodaj do ulubionych

Wózek w samolocie

25.08.13, 00:08
Mam pytanie do doświadczonych w temacie rodziców.
Lecimy na wakacje samolotem i chcemy zabrać wózek, dosyć dużą spacerówkę z pompowanymi kołami, x-lander x-move
i zastanawiam się jak go zabezpieczyć przed zabrudzeniem ewentualnie zniszczeniem..
wiem że wózek mogę oddać przed samym wejściem do samolotu i wtedy obsługa włoży go dopiero do luku bagażowego ale boję się że tam będzie bardzo brudno i wózek dostaniemy np. cały czarny..
czy wy pakujecie swoje wózki w jakieś pokrowce worki etc?
i czy koła odczepiacie i bierzecie ze sobą czy zostawiacie przy wózku? u nas koła się ściągają i wolę je zdjąć żeby np. ich nie wyłamali tylko nie wiem co później z nimi zrobić wink
proszę o pomoc
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • anjaka1983 Re: Wózek w samolocie 26.08.13, 07:43
      ostatnio byliśmy na wakacjach, w obie strony lot z przesiadką więc w sumie cztery. wózek zabierali na lotnisku, nie pakowaliśmy, nie odczepialiśmy kół (też pompowane), wrócił do nas w niezmienionym stanie smile
      • malinamama Re: Wózek w samolocie 26.08.13, 08:07
        Dziękuję bardzo za odpowiedź. Pocieszyłaś mnie że nic nie zostało zniszczone smile
        • una_mujer Re: Wózek w samolocie 26.08.13, 10:59
          Wydaje mi się, że te bagaże oddawane do luku tuż przed wejściem na pokład jakoś inaczej są traktowane, bo o ile walizki stosunkowo często się niszczą, to wózek zawsze wracał do nas w stanie bardzo dobrym.
          Raz się tylko wkurzyłam (cudowne lotnisko Okęcie), bo zamiast nam oddać wózek przy wyjściu z samolotu powiedzieli, że mamy go sobie odebrać na taśmie do bagażu, więc musieliśmy w autobusie i potem aż do taśmy bagażowej targać dziecko na rękach. I nawet nie bardzo jest tam komu zrobić awanturę, bo nie wiesz, kto podejmuje takie głupie decyzje sad
      • malinamama Re: Wózek w samolocie 26.08.13, 11:20
        a jaki macie wózek jesli mogę zapytać?
        bo abstrahując od możliwości zniszczenia czy pobrudzenia to wszyscy na nas naskoczyli po co nam taki wózek i zebyśmy kupili parasolkę.
        A na jeden wyjazd to mi szkoda kasy kupować nowy wózek to raz a dwa nasza córcia duzo śpi w wózku i w tym jest jej najwygodniej..
        • lilka0408 Re: Wózek w samolocie 26.08.13, 14:07
          Trzy dni temu wracałam z Zakinthos do Katowic i co prawda moje dzieci już nie wózkowe, ale zauważyłam, że na lotnisku na Zante najpierw wyciągali wózki (jeden był bez tylnego, pompowanego koła ale zaraz podbiegł pan i zamonował to koło, więc pewnie się tylko wypieło a nie urwało). Wszyscy rodzice wsadzali więc dzieci do wózka zaraz po wyjściu z samolotu. Jeśli chodzi o wózki ogólnie, to widziałam sporo takich większych z pompowanymi kołami, więc wydaje mi się, że jeśli dziecko ma spać w tym wózku, to będzie mu zdecydowanie wygodniej i nie warto inwestować w dodatkową parasolkę. Znajomi natomiat wracając z Grecji odebrali parasolkę całą upaćkaną oliwą z oliwek, bo ktoś nie zabezpieczył butelek wsadzając je w miękką torbę a nie walizkę i wszystko wypłynęło smile
        • anjaka1983 Re: Wózek w samolocie 26.08.13, 15:14
          Spacerówka Joolz, raczej konkretna. Też przez chwilkę myśleliśmy o kupieniu czegoś lżejszego, ale w końcu zostaliśmy przy naszym i nie żałuję.
          Co do oddawania wózka po locie, to faktycznie w Walencji odebraliśmy dopiero na taśmie. Ale mieliśmy ze sobą nosidełko, więc nie było problemu, zresztą młody jeszcze nie taki ciężki smile
          • sid8888 Re: Wózek w samolocie 08.09.13, 19:51
            a czy za wózek się płaci - lub wliczają go w bagaż?
            • kkitka Re: Wózek w samolocie 08.09.13, 20:45
              Wózek leci za darmo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka