Dodaj do ulubionych

Lato 2014 - Beskid Slaski albo i Zywiecki

04.02.14, 10:22
Witam, bardzo prosze o podsuniecie kilku sprawdzonych lokalizacji na wypoczynek z dwojgiem niespelna 4 latek. Interesuje mnie Wisła, Ustroń ale w gre wchodzi tez Szczyrk, Milówka Wegierska Gorka - chodzi o to zeby dojazd z Katowic nie zajal wiecej niz 2 - 3 godziny (byc moze nawet Beskid Sadecki sie tu kwalifikuje). Priorytetem sa atrakcje dla dzieci - plac zabaw, jakas woda w poblizu, wszelki kontakt z zywymi zwierzetami, jakies kury, krowy itp. Najchetniej gdyby byl to jakis domek - zalezy mi na niezaleznosci, jesli pokoje to typu apartament - z aneksem kuchennym i drugim pokojem "salonem" - zebym nie musiala chodzic spac z dziecmi smile) Chetnie z duzym ogrodem, jakis basenem czy innymi takimi atrakcjami. Moze byc z wyzywieniem albo bez, tu nie mam specjalnych wymagan.
Wiem ze idealna bedzie Kamratowka w Wisle, ciekawie wygladaja tez apartamenty Gorska Legenda w Szczyrku - co jeszcze mozecie polecic?
Obserwuj wątek
    • dida321 Re: Lato 2014 - Beskid Slaski albo i Zywiecki 04.02.14, 11:38
      Może hotel Łysoń w Inwałdzie? Zaraz za płotem park dinozaurów i park miniatur, Wadowice rzut beretem. Albo Kocierz na drodze Andrychów-Żywiec? W pobliżu Wadowic jest też fajny hotel Młyn Jacka. Podobno super.
    • magdadd Re: Lato 2014 - Beskid Slaski albo i Zywiecki 05.02.14, 22:40
      Witamy,
      jeśli chodzi o Beskid Śląski to my zdecydowanie polecamy Brennę. Polecam przejrzeć stronę miejscowości. Można tu pospacerować po nietrudnych też szlakach dla dzieci (polecamy spacer do Chaty Wuja Toma) lub wzdłuż rzeki, można popływać kajakiem i pojeździć rowerem. W centrum fajny plac zabaw wraz z parkiem linowym dla starszych dzieci. Małe miasteczko ale ma sporo atrakcji dla dzieci, jest tam na pewno spokojniej niż w Wiśle czy Szczyrku ale też sporo się dzieje. Jest mały amfiteatr i tam w lecie organizowane są koncerty. Hmmm na razie nic więcej nie przychodzi mi do głowy. Na posiłki fajna jest Kozia Zagroda - smacznie i nie zadrogo. Brenna ma sporo gospodarstw agroturystycznych więc na pewno coś fajnego się wybierze.
      Polecamy Brenne.

A w Wiśle spaliśmy u Marii i Nataszy, w dzielnicy Gościejów. Bardziej lubimy spokój i możliwość szybkiego dostania się na szlak by pospacerować z maluchami. I ta miejscówka sprawdziła się pod tym względem. Mają też bardzo fajny i duży plac zabaw, jest gdzie pobiegać, pojeździć nawet na rowerku jest gdzie. A i jest króliczek, nasze dziewczynki były w nim zakochane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka