Dodaj do ulubionych

okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem-help

10.02.14, 14:53
Witajcie, poszukuję pensjonatu lub domu wczasowego w Karwi z wyżywieniem. Zależy mi na placu zabaw, pokoju zabaw i noclegach w studio dwupokojowym. Ceny niekoniecznie najniższe, ważniejszy standard. Interesuje mnie okolica Trójmiasta, tak aby z Krakowa było jak najbliżej.
Obserwuj wątek
    • kama-25 Re: okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem 11.02.14, 09:12
      Ja byłam we wrześniu w Maksmarze.W chłapowie, okolica Władysławowa. Fajny plac zabaw dla dzieci oraz pokój zabaw dla dzieci. Warunki też bardzo fajne. Z tym że we wrzesniu było taniej w wsezonie to dość drogo jak dla mnie ale polecam www.maksmar.pl/index.html
      • kama-25 Re: okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem 11.02.14, 09:18
        niedoczytałam że potrzebujesz wyżywienia, w maksmarze nie ma.
        • dida321 Re: okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem 11.02.14, 12:37
          Maksmar jako pensjonat jest fajny. W najbliższym sąsiedztwie są jadłodajnie, w których smacznie gotują. Nie polecam jednak samego Chłapowa. Na plaży tłumy, w dodatku jest tam klif, który o wczesnych godzinach rzuca cień na plażę. Do tego najbliższe zejście jest tragiczne dla osób z małymi dziećmi- strome i baaaardzo dużo schodów!
          • 12olga Re: okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem 11.02.14, 15:22
            Znam Chłopowo i Maxmar, tam jest dużo fajnych pensjonatów ale to zejście na plażę koszmarne. Znalazlam w Karwi taki pensjonat Nautilus i chyba się zdecyduję na niego.
    • m.1.p Re: okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem 11.02.14, 17:30
      Koniecznie te okolice ?
      Byłam tam kilkakrotnie w okolicach Karwi ,Chłapowa ,Władysławowa i Jastrzębiej Góry .
      Nie polecę ci konkretnie ,bo mieliśmy raczej domki .
      Sama jestem z Krakowa i zdecydowanie polecam Ci zachodnie wybrzeże [rok temu Niechorze -super , może Dzwirzyno też ok ] .Dojazd szybszy [9 do 9,5 ]godzin a do Władysławowa mimo ,że bliżej
      ok 11.Cały czas roboty drogowe i korki/
      I dużo ,dużo fajniejsze okolice. Nie wiem ile dziecko ma lat ,moje 2 dziewczyny [teraz 13 i 6 ]zdecydowanie im się bardziej podobało w tych wymienionych miejscach. Karwia -no cóż 1 główna ulica , bardzo wąsko ,ciężko się przez nią przedostać ,Sama miejscowość może i ma urok ,ale nie ma tam żadnych atrakcji w razie niepogody .Chłapowo ,Ostrowo to dla nas dziury ,Władek -mała plaża a masa turystów .
      Nie sugeruj się odległościami od naszego miasta ,bo to nie współmiernik , krócej wam zajmie droga na zachodnie wybrzeże [przynajmniej u nas tak było i to wielokrotnie] i .miasteczka cudowniejsze
      Pozdrawiam z Krakowa smile Monika
      • nitka111 niekoniecznie 11.02.14, 22:28
        Dojazd z Krakowa do Białogóry 8 - 9 godzin - więc niekoniecznie na zachodnie wybrzeże jest szybciej, dłużej jechaliśmy tylko zatrzymując się u znajomych w Trójmieście, zwiedzając coś przy okazji.....
        • m.1.p Re: niekoniecznie 11.02.14, 22:47
          To tylko moje zdanie smile Praktycznie co rok jeździmy nad morze i szybciej dojeżdżamy w okolice zachodniego wybrzeża.
          Ale to tylko moja opinia ,po prostu uważam, że dużo ciekawszy rejon ,dojazd na pewno dla nas nie był dłuższy. Mam znajomych ,którzy co roku wybierają rejon Władysławowa i są zadowoleni . Na pewno drugi raz nie wybrałabym ani Karwi ani Władka ,ani tym bardziej Jastrzębiej Góry. Przeszkadza mi brak ewentualnych parków przy plaży ,potworny tłok ,wąskie głowne ulice ,brak dużych ośrodków sportowych i placów zabaw , i oprócz straganów zero atrakcji .
          W czasie niepogody ,deszczu ewentualny dojazd do Władysławowa z Karwi zajął nam w jedną stronę ponad 1 godz {!!] , ja w zaawansowanej ciąży szłam piechotą ,mąż samochodem. koszmar
          pozdrawiam Monika
          • nitka111 Re: niekoniecznie 11.02.14, 23:10
            Tu masz rację Władysławowo/Chłapowo Jastrzębia to koszmar, raz byliśmy w Chłapowie i nigdy więcej w te okolice nie pojedziemy. Dzikie tłumy i stragany za chińszczyzną. Przez Karwię tylko przejeżdżałam i to mi wystarczy aby i ją omijać szerokim łukiem. Ale Białogórę kochamy miłością wielką i tam wracamy do roku mimo wielu prób szukania czegoś innego smile, po prostu takiej drugiej miejscowości nie znaleźliśmy na całym wybrzeżu. Tylko ani my, ani nasi chłopcy ( 13 i 8 lat), nie szukamy rozrywek, a spokoju , gdzieś gdzie można pojeździć na rowerach, pospacerować po lesie itp. a Białogóra nam to daje smile
            • m.1.p Re: niekoniecznie 12.02.14, 09:38
              Ja lubię średnie miejscowości ,w których jest gdzie pospacerować ,pozwiedzać ,gdzie ulicę główne nie są takie wąskie że nie można przejść ,i gdzie w razie niepogody jest co robić. Tłumy mi nie przeszkadzają , ale , wszystko ma jakieś granice smile Władysławowo jest super ,ale jak na taką w miarę dużą miejscowość i jak na te tłumy to plaża dość mała i wiecznie zatłoczona .
              Nad Białogórą się zastanowię i od dziś mam ją na uwadzę .Ale myślę ,że dopiero za rok - w wakacje raczej Chorwacja .Pozdr
            • pimkaa Nitka witam :) tu Vanilia- 16.02.14, 14:07
              plis daj namiary na Białogórę smile właśnie szukam czegoś fajnego dla nas na lipiec
              • nitka111 Re: Nitka witam :) tu Vanilia- 16.02.14, 16:51
                Daj mail to Ci wyślę wszystko co mam sprawdzone smile
    • betty842 Re: okolice Władysławowa np. Karwia z wyżywieniem 11.02.14, 22:13
      My byliśmy dwa razy w ośrodku wczasowym Sęk w Karwi i jesli znów bedziemy wybierali się nad morze to tylko do tego ośrodka. Jedzenie jest pyszne,takie swojskie. Jest plac zabaw dla dzieci (może nie pierwszej nowości ale dzieciom się podobawink,piaskownica,hulajnogi,rowery (za darmo),stół do pingponga,bilard,świetlica,boisko do siatkówki plażowej.Raz w tygodniu organizują ognisko z pieczeniem kiełbasy,piwem i napojami dla dzieci (w cenie pobytu),przejażdżka motorówką po morzu (również w cenie pobytu),animacje i konkursy dla dzieci,dyskoteka i prawie codziennie organizują mecze siatkówki plażowej.Tak wiec nawet jak nie ma pogody jest co robić.Na plażę jest bliziutko (100-150m) z bardzo łagodnym zejściem -my wjeżdżaliśmy wózkiem spacerowym aż na samą plażę.Jeśli chodzi o domki...no napewno nie jest to jakiś wysoki standard (jeśli wejdziesz na ich stronkę to są tam rzeczywiste zdjęcia) ale my byliśmy zadowoleni.My mieliśmy za każdym razem mały domek (2-3 osobowy) na 4 osoby (2+2, z tym,że młodsze dziecko nie miało 3 lat) i byliśmy zadowloni-jest w nim wszystko co potrzeba.Aha jedynie w czasie naszego drugiego pobytu w sęku był mały zgrzyt bo nie uprzedzono nas,że przydzielili nam domek 2-3 osobowy z wejściem do łazienki z werandy (tylko dwa takie domki sa na cały ośrodek i nawet o tym nie wiedzieliśmy,myśleliśmy że wszystkie małe domki są takie jak mieliśmy rok wczesniej). Na szczęście "szefowa" załatwiła z inną rodziną i zamieniliśmy się domkami.Tak wiec ośrodek gorąco polecam,właściciele bardzo fajni ale jeśli ktoś bedzie wynajmował domek 2-3 osobowy a nie chce wchodzić do łazienki przez werandę to niech od razu przy rezewacji o tym powie.Może dla kogoś to wszystko jedno ale jak się jedzie z małymi dziećmi to jednak dla nas ważne jest aby łazienka była "w środku".
    • 12olga Re: link 12.02.14, 14:22
      Ponoć teraz droga z Krakowa do Trójmiasta - rewelacja, jedzie się bardzo szybko. Problemem są korki i bramki na autostradach, ale my wybieramy się w czerwcu. Na zachodnie wybrzeże jechaliśmy w sierpniu kilka lat temu, też były korki a droga do bani, podróż trwała bardzo długo - 12 godz. Ponoć do Gdańska teraz jedzie się ok 8 godz. na spokojnie w dzień. Trudno tylko znaleźć coś fajnego w dobrych pieniądzach ale chyba zdecydujemy się na Karwię w Nautirius - fajne warunki i ceny. Trochę się tylko boję deszczu i chłodu. Byliśmy już w czerwcu i było ok. 20 stopni.
      • betty842 Re: link 12.02.14, 17:49
        Jeśli mogę coś doradzić to omińcie Rumię i Redę...Jeśli bedziecie przejeżdżali przez Rumię i Redę nocą (do godz.6.00 rano) to nie musicie jej mijać ale jeśli później to radzę wybrać inną trasę (np pojechać na Wejherowo) lub nie jechać głowną drogą tylko boczną.Za pierwszym razem w Rumi byliśmy ok 10.00 i chyba godzinę wlekliśmy się w korku-ponoć to normalka bo pytałam na forum mieszkańców Rumi i Redy i odpowiedzieli,ze w okresie wakacyjnym od piątku do niedzieli Rumia i Reda są zakorkowane.No ale może w czerwcu tak nie bedzie....Ewentualnie jeśli traficie na korek możecie wybrać tę boczną drogę którą mi na forum doradzili.Za drugim razem wybraliśmy trasę biegnącą na Wejherowo (odbijaliśmy na Koleczkowo). W samym Wejherowie też troszkę postaliśmy ale nie było tak źle jak w Rumi i Redzie...Natomiast jadąc w drogę powrotną radzę wyjechać albo w godzinach popołudniowych albo wczesnie rano albo na noc. Największe korki (w Redzie i Wejherowie) zaczynają się ok 10.00-11.00 bo o tej godzinie zazwyczaj ludzie się wykwaterowują. My wyjeżdżaliśmy raz o 12.00 ,raz o 13.00 i jechało się super-nigdzie korków nie było (jedynie troche postaliśmy przed bramkami w Toruniu).
        • betty842 ps 12.02.14, 17:53
          Jeśli się nie mylę to,żeby nie jechać przez centrum Rumi trzeba jechac przez ulicę Towarową-Cegielnianą-ona biegnie po lewej stronie wzdłuż głownej drogi. To tak na wypadek jeśli natrafilibyście na korek w Rumismile.
          • nitka111 Re: ps 12.02.14, 18:02
            Jeśli kierujecie się na Wejherowo to polecam skręcić z obwodnicy na Chwaszczyno ( zjazd jak na Osowę) tam nie ma korków nawet w późniejszych godzinach.
    • 12olga Re: ps 12.02.14, 21:22
      A możesz coś napisać o Nautiriusie? Byłaś tam moze? Jest trochę narzekania na jedzenie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka