Dodaj do ulubionych

Kolonie Chris 2014

09.08.14, 12:20
Mój syn 10 lat wrócił z obozu Chris - Camp Morski. Masakra, nigdy więcej. Biorą kasę, jadą na opiniach z poprzednich lat, a za sporą kasę nie mają wiele do zaoferowania. Byłam na miejscu, widziałam. Zadania tematyczne raz na tydzień, kąpiel w basenie, mimo upału, 1/2 godz. dziennie. Morza zero. Angielski 3 godz. - nuda. Kadra beznadziejna, sami są dziećmi
w wieku 18-20 lat, które nic nie wiedzą o życiu, opiece nad dziećmi, zero przygotowania pedagogicznego. Dzieci na kolonii, poza zajęciami pozostawiane są same sobie. Nikt ich nie kontroluje w pokojach, robią co chcą. Np. pryskają spayem na komary po oczach tak że duszą się w pokoju i nikt nie reaguje. Wychowawczyni zwraca sie do dzieci słowami "wy kozie bobki". Dzieci silniejsze, bardziej przebojowe prześladują młodszych, słabszych. Wychowawcy ani kierownik kampu, z którym byłam w stałym kontakcie nie zrobili nic żeby dziecku pomóc, kiedy stało się ofiarą prześladowców. Chris poszedł na ilość tzn. na kasę a nie na jakość. Przestrzegam.
Obserwuj wątek
    • renata3 Re: Kolonie Chris 2014 09.08.14, 12:34
      Moje dziecko wróciło z obozu bardzo zadowolone - wędrówki rowerowe. Był w ubiegłym roku i już myśli o przyszłym obozie. Obozy kosztują sporo - ale o miejsce na nim bardzo trudno.
      • ayelet Re: Kolonie Chris 2014 18.08.14, 22:45
        Mój też zachwycony, z klasy syna dzieci jeżdżą od lat i wszyscy zadowoleni. Mój też, pierwszy raz w tym roku z Chrisem i tak jak poprzednio jęczał do telefonu, że on nie wytrzyma dwóch tygodni , bo nudno to teraz nie ma czasu ze mną rozmawiać przez telefon i jest absolutnie zachwycony, cały czas coś robią i mojemu to bardzo odpowiada. Mój syn był też kiedyś z Chrisem na Zielonej Szkole i też wszyscy wrócili bardzo zadowoleni.
    • tajemniczy_klient Re: Kolonie Chris 2014 25.05.15, 09:45
      Zanim podejmie się decyzję o wyjeździe z taką firmą należy poszukać opinii pracowników. Zastanowić się dlaczego i jakie problemy mają pracownicy? Dlaczego firma ma rotację pracowników? W naszym kochanym kraju "HR" wybiera pracowników w sposób, który budzi totalne zdumienie u profesjonalistów. To w konsekwencji przekłada się na efekt końcowy - jakość całej usługi. Na wszystkim wywiera swoje piętno "wizja" właściciela i szefa, a tego nie zmienią nagrody, wyróżnienia.,nawet opinie pań z kuratorium, które muszą zapowiedzieć swoją wizytację i popatrzą na wszystko mniej lub bardziej dociekliwie........

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka