09.05.15, 21:33
Azja od kuchni, jeśli jeszcze tu zaglądasz, to poratuj - co ciekawego można zobaczyć w Singapurze z dwulatkiem - bardzo mobilnym, lubiącym zwierzęta, baseny i wszystko, co jeździ/lata/pływa? Będziemy tam przez 3 dni w lipcu. Dzięki smile A może ktoś inny podzieli się doświadczeniem?
Obserwuj wątek
    • baltycki Re: Singapur 09.05.15, 21:38
      A tyle sie napracowala piszac bloga..
      • ashraf Re: Singapur 09.05.15, 21:48
        Podaj link. Chętnie poczytam.
        • nickbezznaczenia Re: Singapur 09.05.15, 21:53
          Młodzi to jacyś mało obrotni dzisiaj:. Wpisz sobie azja od kuchni blog i już.

• ashraf Re: Singapur 09.05.15, 22:00
            W sumie racja wink Dzięki. Zabieram się za lekturę, choć nie ukrywam, że nie obraziłabym się za 3-4 hasła (zoo, świątynia xy, park rozrywki z) do wygooglowania wink
            • nickbezznaczenia Re: Singapur 09.05.15, 22:05
              Wszelkie linki to dzisiaj od razu spam. szukaj na blogu. smile
    • asmarabis Re: Singapur 09.05.15, 21:56
      A co tam ciekawego w waszym zlobku?
      • gazeta_mi_placi Re: Singapur 10.05.15, 11:05
        Obiecała nową plotę po weekendzie i nic sad Nieładnie.
        • asmarabis Re: Singapur 10.05.15, 11:11
          No wlasnie- czy tak mozna????? Obiecac cos forumowiczom i sie nie wywiazac z obietnicy????? Czy tym nie powinien zajac sie moderator?
          • gazeta_mi_placi Re: Singapur 10.05.15, 11:15
            No właśnie, nieładnie, podchodzi to pod oszukiwanie forumowiczów i żerowanie na ich emocjach (niezaspokojona ciekawość może prowadzić do traumy).
    • wioskowy_glupek Re: Singapur 09.05.15, 22:48
      chyba twoim
      • azja-od-kuchni Re: Singapur 10.05.15, 05:00
        Jestem jestem i z przyjemnością pomogę... przede wszytskim odpuśc sobie wszelkie dojarki kasy dla turystów>>> Dwulatka weż na basen w chinese garden z leniwą rzeką i placem zabaw... wejście kosztuje 1 lub 2 dol na cały dzień od osoby ...Jak się wybawicie idzcie do chińskiego ogrodu i zobaczcie pagody ... Nie zapomnij pozdrowić ode mnie Konfucjusza.... no i jak będziecie mieli szczęscie to zobaczycie wielkie jaszczurki... Dojedziecie tam metrem stacja chinese garden ...jak zgłodniejecie to znowu metrem do stacji Clementii tam jest bardzo loklane jedzenie ... w sklepie w food court i za zewnątrz w hawker center ... Tam są najlepsze satay -e w mieście ,,, tylko w poniedziałki i wtorki zamkniete ... A baseny są zamknięte w poniedziałki ....Jak jeszcze nie padniecie ze zmęczenia to polecam marinę ... 5-6 pm to dobry czas na łażenie tam o 7 robi się ciemno i jest ładnie i kolorowo.... wpisz sobie wonder full i sprawdz godziny.... Następnego dnia polecam ogórd botaniczny i łażenie po trawie a także ogród z orchideami ... jak Wami się znudzi to metem do china town i tam świątynię 3 zęba buddy oraz na tej samej ulicy światynię hinduską .... potem metrem do litlle india na pratę , roti johna i zakupy ( polecam zakup mydła z drzewa sandałowego i odwiedziny w mustafa center jeśli chcecie coś kupić ),..... wieczorem gdzieś od 5 polecam ogród jak z avatara gardens by the by ... koło 8 musisz to sprawdzić jest kolejny pokaz świateł z muzykę i to jest cudnie zrobione.... Trzeciego dnia polecam meczet sułtana ... jesli nie byliście nigdy w meczecie idzcie koniecznie ... jeśli byliście to jedźcie do sungei bulog ( niestety tylko taxi w wchodzi w grę) to jeden z niewielu lasów namorzynkowych jaki żyje w stanie naturalnym a przy odrobinie szczęscie zobaczycie z wysokiej kładki krokodyla...Sentosa może i fajna, ale droga i zdrowo przereklamowana... jeśli będzie lać ( a może ) poszłabym do oceanarium , ale tam zawsze dzikie tłumy... Zoo prawdę mówiąc w Polsce widziałam lepsze i nie widzę powodu zachwytu.... ( Nie wiem skąd jesteście, ale super zoo ma Płock) ....
        Jeśli macie chociaż jeden dzień w zapasie to polecam wyprawę do JB do Legolandu ... obiecuję , że się znudzicie ... dojezdza się łatwo autobusem turystycznym lub zwykłym jakąs godzinę...
        Jeśli masz pytania pytaj... chętnie odpowiem ... a i wyposaż się w dobry filtr od słońca i coś na robale ... poza tym baw sie dobrze...i o nic nie matrw .. prawie wszedzie da się dojechać metrem no i można zabrać ze sobą wózek dla malucha....co by się za mocno nie zmęczył... taksówki są tanie a taksówkarze... prześmieszni ... serio największe ofiary losu jeżdzą taksówkami wink więc bywa ciekawie....
        • ashraf Re: Singapur 10.05.15, 17:20
          Baaaardzo dziekuje smile wlasnie o to mi chodzilo! Do tej pory nastawialismy sie tylko na little india, chinatown, garden the bay i obowiazkowo oceanarium, ale np. zoo w takiej sytuacji raczej sobie darujemy. Zajrzymy do chinskiego ogrodu, swiatyn i palacu sultana. W marina bay bedziemy nocowac, kusi nas infinity pool, ale na czas pokazow wyjdziemy przed hotel. Jedzenie tylko w hawkers center, uwielbiamy azjatyckie garkuchnie! Na sentose chyba szkoda czasu... niestety wiecej dni nie uda sie zorganizowac, bo lecimy dalej na wypoczynek i wracamy juz z Bangkoku. A slyszalas cos moze o regionalnych instrumentach muzycznych (perkusyjnych, wszystko do uderzania, potrzasania itd.) - dla profesjonalnych muzykow, nie dla turystow? Na Sri Lance udalo nam sie dotrzec do producenta i maz kupil za grosze swietne bebny (nazwy fachowej nie pamietam), ale nie wszedzie mielismy tyle szczescia. Jeszcze raz dzieki smile
          • azja-od-kuchni Re: Singapur 10.05.15, 18:43
            Singapuru nic sam nie produkuje wszystko ściąga się z zagranicy... regionalne instrumenty możesz kupić w china town ( chińskie) i w małych sklepiczkach koło litte india...., ale będzie dużo drozej niż w innych częsciach Azji
            • ashraf Re: Singapur 10.05.15, 20:16
              Dzieki, ta informacja wlasciwie zalatwia sprawe smile
      • asmarabis Re: Singapur 10.05.15, 11:03
        Naprawde nie znasz watku ashrah o jej mezu, dyrektorce zlobka i romansie??????? Niestety nie wiadomo jak sie historia skonczyla bo autorka nagle nabrala wody w usta ;-(((((((((((((((((((((
        • gazeta_mi_placi Re: Singapur 10.05.15, 11:06
          Może celowo buduje napięcie opóźniając podanie nowych obiecanych informacji o sprawie.
    • 71tosia Re: Singapur 10.05.15, 14:59
      mojej corce bardzo sie podobalo oceanarium (taki tunel pod woda) ale byla troche starsza wtedy. Ale nawet z dwulatkiem warte zobaczenia. Tez park orchdei zrobil wrazenie (bardziej na rodzicach niz na dziecku), o ile pamietam jest przy nim tez nieduze zoo.
      • azja-od-kuchni Re: Singapur 10.05.15, 18:53
        Tosia to oceanarium z tunelem to zamykają zaraz ( o ile już nie zamkęli) otoworzyli nowe większe ... Chyba najawiększe na świecie i gdybym miała w Sin tylko 3 dni to był zostawiła je ewentalny deszcz....
    • vanmovinia Re: Singapur 08.06.15, 23:55
      zdecydowanie ZOO w Singapurze. W parku rozrywki nie bylam.
      Legoland w Malezji (ok 2h autokarem, wycieczki sa codziennie spod Diabelskiego Młyna).
    • camel_3d sentosa 09.06.15, 10:09
      wyspa..park rozrywki... ale nie wiem czy dla 2 latka. tam tez sa plaze i sporo piachu smile))
      na wyspie tez jest akwarium i delfiny (troche takie zblazowane byly).

zoo.. no niby fajne..ale czy dla 2 latka.. pewnei popatrzy troche...

poza tym... to miasto..duze.. wiec raczej nastaw sie ze za duzo dla dzieci 2 letnich to tam nei ma..

moze jeszcze centtum nauki..ale tez raczej dla starszych... (fajne dinozaury tam maja)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka