Dodaj do ulubionych

MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato

14.10.04, 11:26
Szukam sprawdzonego miejsca nad morzem lub na Mazurach. Najlepiej jeżeli
byłby to dom do wynajęcia z bezpiecznym terenem dookoła. Może to być cześć
domu z osobnym wejściem . Ale może też być lokum u gościnnych i lubiących
dzieci gospodarzy. Liczę na Wasze rekomendacje z uwagami dotyczącymi miejsca.
Agatex
Obserwuj wątek
    • agatex19 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 28.12.04, 22:41
      agatex19 napisała:

> Szukam sprawdzonego miejsca nad morzem lub na Mazurach. Najlepiej jeżeli
      > byłby to dom do wynajęcia z bezpiecznym terenem dookoła. Może to być cześć
      > domu z osobnym wejściem . Ale może też być lokum u gościnnych i lubiących
      > dzieci gospodarzy. Liczę na Wasze rekomendacje z uwagami dotyczącymi miejsca.
      > Agatex
    • kaja40 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 29.12.04, 23:39
      www.wakacje.pl/ob_info2.phtml?id_obiekty=3346&bez=
      • natab123 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 04.01.05, 21:50
        kaja40 - czy bylas tam moze w tym domu w Pobierowie? Opis i zdjecia wygladaja
        atrakcyjnie... Jakie sa Twoje wrazenia?

Pozdrawiam

Nata
        • kaja40 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 06.01.05, 10:56
          Byłam tam nawet dwa razy, pierwszy raz w wakacje i teraz na sylwestra. Na pewno
          pojadę jeszcze w maju z większa ilością znajomych, bo planuje zrobić tam
          imprezkę urodzinową. Poza tym wtedy można zaoszczędzić na kosztach (jest chyba
          połowę taniej)Oni tam mają niezłą salkę, którą można dostać za darmo.
          Przetestowaliśmy ją właśnie na sylwestra.
          Pozdrowionka
          • natab123 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 06.01.05, 14:34
            Dzieki za info kaja40!

Na stronce jest napisane, ze ceny poza sezonem sa od 150 zl za apartament - czy
            Wy w maju tez placiliscie tyle? Martwi mnie to 'od' smile)) Ja chetnie
            przymierzylabym sie na czerwiec - i tez ze znajomymi - moze udaloby nam sie
            wtedy wziac caly domek! Ale generalnie chcielibysmy wczesniej tam pojechac i
            obejrzec na 'zywo' - mamy generalnie kiepskie doswiadczenia z super-
            wygladajacymi-w-Internecie ofertami... sad

A samo Pobierowo jak sie prezentuje dla mamy z dzieckiem? Bylam tem kiedys na
            obozie harcerskim, ale to bylo wieki temu smile

Pozdrawiam

P.S. A jak ceny sylwestrowe? 300 zl?

Natalia
            • kaja40 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 06.01.05, 23:16
              Szczerze mówiąc, mimo tego, że mam słuszny wiek, nie posiadam dzieci. Nie
              zwróciłam więc zbytniej uwagi na atrakcje dla nich. Widziałam przy domu
              piaskownicę i huśtawkę, jakieś dzieciaczki małe też tam były. Właściciele
              pojawili sie raz z dwiema małymi dziewczynkami to chyba znaja temat. Teren jest
              ogrodzony. Na plażę blisko i bez zbytniegi tłoku a to chyba ważne z dziećmi.
              Nasi sąsiedzi chcieli przyjechać jeszcze we wrześniu. Byli z potomstwem. A w
              samym Pobierowie też dzieci dużo.W zeszłym roku było taniej (niby dlatego,że to
              był pierwszy sezon dla tego pensjonatu więc promocja). Nawet sie dziwiliśmy, że
              to troche podejrzanie niska cena jak na takie rzekomo doskonałe warunki, o
              których mówili właściciele. Tym bardziej, że nie było zdjęć, bo dopiero ten dom
              budowali (rezerwowałam w marcu)!!! No ale liczyłam na mój nos i rzeczywiście nie
              zawiodłam ani siebie, ani znajomych. Teraz w sylwestra było juz drożej - 300
              zł.- ale szefostwo nas o tym uprzedziło. Zarezerwowaliśmy sobie wstepnie kilka
              dni w połowie maja i potwierdzili mi, że zapłacę połowę ceny sylwestrowej.
              Trzymam sie tego, bo właściciele są raczej ok. - jak dotąd nic nie kręcili.
              Wynegocjować zniżki raczej sie nie da - my też bierzemy cztery apartamenty. Ale
              powodzenia. Nie wiem co byś chciała jeszcze wiedzieć, chętnie odpiszę, bo jestem
              chora więc mam wyjatkowo dużo czasu.
              Pozdrawiam
              • natab123 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 06.01.05, 23:58
                I jeszcze raz dziekuje Ci kaja40 za informacje! To tym bardziej cenne, ze w
                najblizszym czasie raczej sie do Pobierowa nie wybierzemy - tluc sie tam z
                Warszawy to prawie caly weekend z glowy... A domek strasznie mnie kusi,
                szczegolnie po Twojej rekomendacji smile Co do cen, to najlepiej napisze do
                wlasciciela i po prostu zapytam.

Na razie nie mam wiecej pytan smile ale jak sobie cos przypomne, pozwole sobie
                Cie poniepokoic, OK?

A tymczasem zycze duzo zdrowia!

Acha, postanowilam zrewanzowac za fajowy namiar moimi sprawdzonymi miejscami,
                nie ma ich wiele, ale sa naprawde super, czesto tam wracamy:

1. Lapicze (l z kreseczka!), Podlasie - absolutny top, jesli chodzi o
                weekendowy albo dluzszy wypoczynek! Warunki dosyc proste, ale pyszne jedzenie i
                otwartosc gospodarzy w pelni je rekompensuja. W okolo dzikie pola i lasy, mozna
                sie naprawde odstresowac i rozkoszowac sie nicnierobieniem w pieknej okolicy.
                Troche daleko z zachodu Polski, ale moim zdaniem mimo wszystko warto sie tu
                wybrac.

www.agroturystyka.pl/index.php?inc=kwatera&id=218
                2. Korbielow, Beskid Zywiecki i pensjonat Gazda - juz kiedys ktos o nim tutaj
                pisal smile Odkrylismy przypadniem jakies 5 lat temu i mozna powiedziec, ze
                jestesmy stalymi bywalcami, choc teraz zaliczylismy dluzsza przerwe smile Ceny
                przez cale te 5 lat takie same! (nie wiem jak teraz) ale bylo 75 zl za nocleg w
                dwuosobowym pokoju z lazienka ze sniadaniem i obiadokolacja. W zimie narty, w
                lecie spokoj, pensjonal z klimatem, super wyluzowanymi wlascicielami i pysznym
                jedzeniem.

korbielow.pl/
                3. Ruska Wies, Mazury pensjonat Salent - odkryli przypadkiem nasi znajomi z
                Kostaryki smile Rowniez super przyjaznie nastawieni gospodarze, fajne warunki,
                male jeziorko w poblizu, tylko troche mala ta wioseczka i na dluzsza mete nie
                bardzo jest co robic jesli nie jezdzi sie konno i nie ma grona znajomych obok.
                Ale miejsce na weekend naprawde super!

www.turysta.net.pl/wladek/
                i link po niemiecku, bardzo mi sie podoba smile

www.polen-billig.de/osrodki/salent_ruskawies/salent_ruskawies.html

Jeszcze raz pozdrawiam

Natalia

• kaja40 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 07.01.05, 13:00
                  Dzięki, fajne miejsca.
    • dagbe Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 05.01.05, 09:29
      Podczas pobytu w Dziwnowie widziałam ośrodek Mieszko (50m od plaży, wprost z
      ośrodka przez lasek). Miał bardzo ładne nowe (2 lata temu) domki. Właścicielka
      planowała w kolejnym sezonie otworzyć restaurację. Rozmawiałam z nią wtedy,
      chociaż w samym ośrodku nie mieszkałam.
      To są namiary:
      Ośr. Wyp. MIESZKO (+48 91) 381 35 45 72-420 DZIWNÓW, ul. Kościelna
      www.plazaklub.szin.pl/
      Pozdrawiam,
      Dagmara
    • hawranek10 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 12.01.05, 23:25
      witam w grudniu zarezerwowalem dla dwóch rodzin w Poddąbiu między ustką a
      rowami za 300 złych dziennie są jeszcze wolne terminy pocz. lipca i koniec
      sierpnia też byłem zaskoczony ale dużo fajnych domów jest już zajetych na CAŁY
      sezon 2005 polecam www.poddabie.abcwypoczynku.pl bursztynowa 21 4 sypialnie
      dwie łazienki
      a-ha w jakim wieku sa dzieci zejście na plażę poschodach podobno jest już
      jakiś zjazd ale go niewidzialłem
      pozdrawaim hawranek
    • klubiale1 Re: Łeba domki Intercamp 13.01.05, 15:12
      www.intercamp.ta.pl/grod_ksiecia/index.html
      Ośrodek Intercamp w Łebie znajduje sie niedaleko plaży - dojście wyremontowaną
      ulicą z kostkowym chodnikiem.
      Domki są nowiutkie i bardzo wygodne. Na górze 2 sypialnie, na dole pokój
      dzienny, łazienka i kuchnia z pełnym wyposażeniem. Przed sezonem np w czerwcu
      sporo taniej, a pełno rodzin z dziećmi. Ja byłam w czerwcu 2004 z 10 msc
      dzieckiem.
      Wypozyczają grzejnik, więc można nagrzać łazienkę przed kąpielą lub dogrzać w
      nocy.
      Z domku wychodzi się na duży plac porośniety trawą - zdbany, żadnych ostrych
      gałęzi, plac zabaw dla maluszków z gażetami Little Tikes. Można wypożyczyć
      grilla i rowery.
      Łeba jest ładnym miastem, ostatnio sporo inwestowali i bardzo poprawiła się
      jakość chodników, kawiarni i sklepów. Zaopatrzenie b.dobre - nawet w Boże Ciało
      sklepy były czynne.
      pozdr
      • ame-lka do klubiale1 22.01.05, 00:57
        czy ta cena 100 zł.za osobę to cena aktualna????Przeciez to kosmicznie drogo---
        jak jedzie rodzina 4 osobowa to płaci prawie 800 zł za dobe---napisz jak tam
        jest z tymi cenami.
        Dziekuję.
        • klubiale1 Re: do klubiale1 22.01.05, 15:53
          Ja byłam w zeszłym roku w czerwcu za pierwsze 2 osoby płaciliśmy po 50zł/os.
          kolejne 25zł/os. Max 6 osób w domku. Za dziecko 11 msc też płaciliśmy.
          W sezonie było o wiele drożej, bo za pierwsze 2 osoby cena wynosiła od 100zł/os.
          Z tego co widzę to na ten rok ceny są takie same jak w ubiegłym. Czyli w
          terminie do 25.06 koszt wyniósłby za dobę - 2 os dorosłe po 50zł + 25zł każda
          kolejna osoba. O ceny w sezonie najlepiej zapytać telefoniecznie lub faxem.

Ale warunki super. Domki nowiutkie, czyściutkie, wszystko w drewnie,
          firaneczki, TV, ładne łazienki bez grzyba.
          Można było jeść posiłki na świeżym powietrzu, dziecko miało gdzie biegać
          (zadbane trawniki wokół domków). Był super plac zabaw dla dzieci. A do plaży
          blisko. Kuchnia dobrze wyposażona, można przyrządzać posiłki dla dziecka.

Rezerwowałam domek faxem i nie wymagali wysłania zaliczki.

pozdr
          • danik1 Re: do klubiale1 100zl/osoba????????????? 01.03.05, 22:36
            Mi sie wydaje, ze to za domek! Interesowalby mnie domek w sezonie, to wychodzi
            cos kolo 300zl i wydaje mi sie, ze to za domek, bo chyba nie od osoby taka
            astronomiczna cena za dzien???????????? Odpowiedz mi prosze, bo sama juz nie
            wiem? Zglupialam!
    • betucha1 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 14.01.05, 12:50
      Witam Witam i zapraszam do Bartołt Wielkich cudowna kraina i do domku
      www.urlopwpolsce.pl/miejsce.php?plid=842&cat_id=0
    • anetina Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 24.01.05, 15:57
      na mazurach jest dom do wynajęcia
      bodajże 100 zł za dobę
      ale nie waŻNE, ILE OSÓB BĘDZIE MIESZKAĆ
      woda blisko
      tylko że do sąsiada jest daleko
      no i do miasteczka też kawałek
      jeśli cię to interesuje, napisz do mnie na pocztę
      pa
      • be.w Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 24.01.05, 18:48
        witam,
        mnie tez interesuje wynajecie domu na mazurach latem.twoja oferta jest
        ciekawa.mozesz napisac cos wiecej?
        • mateusz9921 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 08.02.05, 14:26
          zobaczcie może www.bocianowka.prv.pl
    • benek98765 Re: MORZE i MAZURY - szukam agro lub domu na lato 29.08.17, 08:27
      Odradzam nocleg w pensjonacie Salent Ruska Wieś, okolice Mrągowa. Miałem okazję spędzić tam dwie noce podczas tegorocznego lata. Przyjechałem z rodziną aby odpocząć, ale właściciel okazał się gburem który nie szanuje gości. Pokoje malutkie i słabo wyposażone. Pokoje w tzw. pawilonie to totalna porażka! Miejsce nieprzyjazne psom, właściciele obiektu nieprzyjaźni psom, ale czemu się dziwić skoro we wsi wszystkie psy na łańcuchach!
      Omijajcie to miejsce z daleka!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka