Dodaj do ulubionych

Fajne domki na "bliskich" Mazurach?

10.02.05, 09:02
Witam,
szukam czystych, schludnych donmków nad jeziorem, w miarę niedaleko od
Warszawy; koniecznie z placem zabaw dla małych dzieci (syn będzie miał
roczek).
Może coś polecicie z własnego doświadczenia?

Z góry dziekuję za wszystkie odpowiedzi
Marcyszka
Obserwuj wątek
    • grazbed Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 10.02.05, 09:30
      www.copernicus.olsztyn.pl/
      • marcyszka Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 10.02.05, 10:36
        Super byłaś tam?
        A może macie jeszcze coś tańszego?
        • grazbed Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 10.02.05, 11:40
          Byłam, jest komfortowo stąd też i ta cena.

Tam masz wszystko czego chcieć możesz.
          Dodatkowe plusy: łatwy dojazd z Warszawy, niedaleko do Olsztyna jak znudzi się
          Wam sielska cisza lub tfu..,tfu... do lekarza trzeba.

Polecam

Pozdrawiam
          Grażyna
          • marcyszka Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 10.02.05, 11:47
            Jak tak przeliczyłam to przy pełnym obłożeniu (6 osób) wcale nie jest tak drogo.
            Daleko jest od domków do jeziora?
            Czy w sypialni zmieściłyby sie dwie osoby + dziecko?

• grazbed Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 10.02.05, 12:09
              Masz rację, przy 6-ciu osobach cena rozkłada się inaczej i najbardziej się
              opłaca "pełne obłożenie".

Ośrodek przylega do jeziora, ma swoją plażę i "stanicę". Nad samym jeziorem
              jest obiekt rekreacyjny, nieco wyżej na skarpie są domki. Plac zabaw ogrodzony
              przy plaży nad jeziorem. Jest naprawdę cudnie.....

Pokoje w domkach są dość obszerne, jeśli masz na myśli dostawienie łóżeczka w
              sypialni.

Najlepiej zadzwoń na podany na stronie numer i poproś ewtl. o e-maila może się
              już dorobili sensownej skrzynki pocztowej smile.

Dodam tylko,że właściciele mają swoje kilkuletnie dzieci i na sprawy dzieci są
              wyczuleni, więc nie powinno byc problemów.
              • bogoosia Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 10.02.05, 16:58
                Witam,znam copernicus, a masz moze namiary na podobne miejsca np. w gorach, nad
                morzem?
                bede wdzieczna...

pozdrawiam
                bogoosia
                www.bogoosia.netgraph.pl
                • grazbed Do Bogoosi 11.02.05, 11:43
                  Praktycznie tylko w Copernicusie znalazłam połączenie komfortu i ciszy. W
                  reszcie obiektów gdzie byłam to albo cisza albo komfort smile).

Jedyne fajne domki jakie znam to www.sandra.ta.pl/ Pogorzelica nad
                  morzem, ale nie obiekt Sandra tylko KAJA.

Reszta to pensjonaty i hotele np. "Beskidy" w Wiśle - standard przeciętny ale
                  super jedzonko, dostępny non-stop basen w obiekcie, poza centrum.

Super wyglądają obiekty z sieci "Geovita" zwiedzałam kilka - ale moim zdaniem
                  to kombinaty turystyczne co oznacza brak ciszy.

Sama zastanawiam się nad "Venus" Mrzeżyno - ale to też hotel.
                  A ty masz jakieś sprawdzone miejsca?

Pozdrawiam
                  Grażyna
                  • bogoosia Re:grazbed 14.02.05, 13:44
                    hej,
                    mam sliczne, komfortowe, ale drogie niestety... (jedzenia duzo, dobre, jesli
                    lubisz polska kuchnie), niedaleko Copernikusa, nie nastaiony na dzieci - ale
                    piekny, olbrzymi teren, pomosty, na romantyczne sam na sam z polowka polecam
                    goraco wink

pozdrawiam
                    bogoosia
                    www.bogoosia.netgraph.pl
                    • bogoosia Re:grazbed 14.02.05, 13:46
                      no brawo, myslalam, ze mi sie to nie przydarzy.
                      oczywiscie jeszcze adres pensjonatu:
                      www.kipnick.pl/

bogoosia napisała:

> hej,
                      > mam sliczne, komfortowe, ale drogie niestety... (jedzenia duzo, dobre, jesli
                      > lubisz polska kuchnie), niedaleko Copernikusa, nie nastaiony na dzieci - ale
                      > piekny, olbrzymi teren, pomosty, na romantyczne sam na sam z polowka polecam
                      > goraco wink
                      >
                      >
                      > pozdrawiam
                      > bogoosia
                      > www.bogoosia.netgraph.pl
                      • grazbed Do Bogoosi od Grazbed 14.02.05, 14:51
                        Kipnick w Pupach jest faktycznie boski ale cena......no dość wysoka smile
                        Może jeszcze kiedyś...

Pozdrawiam
                        Grażyna
                  • nena22 Re: Do Bogoosi 17.02.05, 10:35
                    Obejrzalam sobie stronę Sandry i mam do Ciebie pytanko: Dlaczego Kaja a nie
                    Sandra? Te baseny dla dzieci wyglądaja niesamowicie, w ogóle całość wygląda
                    niesamowicie. Cay po prostu za duży obiekt bez ciszy i spokoju
                    ewa
                  • nena22 Re: Do grazbed 17.02.05, 10:38
                    Powtórzę pytanie,bo chyba w złym miejscu mi się wpisalo. Dlaczego Kaja a nie
                    Sandra? Sandra wygląda tak niesamowicie cudnie, że aż wydaje mi się
                    nieprawdziwa.
                    Ewa
                    • grazbed Do nena 22 - od Grazbed 17.02.05, 10:56
                      Nie lubię "kombinatów turystycznych", wystarczy, że na codzień mieszkam w
                      centrum Warszawy smile. Kaja jest bardziej kameralna a z obiektów Sandry można
                      korzystać bez ograniczeń.

Pozdr
                      • nena22 Re: Grazbed - od nena22 17.02.05, 11:31
                        Dzieki, tak myślałam. Ale jesli mogę jeszcze Cię pomęczyć wink to zapytam, czy
                        zdjęcia w necie sa prawdą, czy rzeczywiście są tam takie ładne baseny ( zabawki
                        dla dzieci, zjeżdzalnie itd) i czy tak właśnie to wygląda?
                        Napisz też jesli możesz jak wygląda odległość od morza i dojście na plażę (
                        zarówno z Kaji i Sandry)i czy plaza jest ładna? Czy domki w Kaji są czyste,
                        łazienka na zdjęciu wygląda tak średnio.
                        Dzięki ogromne
                        Ewa
                        • renatas4 Re: Grazbed - od nena22 17.02.05, 13:24
                          ja też chciałabym dowiedzieć się jak daleko jest od Warszawy, ile sie jedzie?
                          No i ile kosztuje pobyt tygodniowy, czy jedzenie jest wliczone, czy miejscowość
                          fajna?
                      • nena22 Redo Grazbed od nena22 24.02.05, 10:37
                        Mam do Ciebie pytanie. Zastanawiałam się nad Sandrą ale również wolę jednak
                        ciszę i spokój, więc może Kaja, tylko mam wątpliwości co do domkow, a
                        szczególnie łazienek. Napisz proszę jak wyglądają, będę ogromnie wdzieczna
              • marcyszka Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 17.02.05, 08:39
                Czy pamiętasz może jeszcze orientacyjne ceny w restauracji w Copernicusie?
                Chodzi mi o cenę obiadów?

Z góry dziękuję za info
                Marcyszka
    • patyk.od.zosi Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 11.02.05, 22:35
      Ja polecam:

www.gim.pl

Chociaz pewnie w tym roku pojedziemy wlasnie do Copernicusa smile
      • marcyszka Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 14.02.05, 14:24
        Czy byłaś tam i jesteś zadowolona?
        Czy wyżywienie jest "w porządku"?
        • renatas4 Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 14.02.05, 15:27
          Mnie też interesuje ośrodek GIm, wygląda fajnie, jak tam jest, chciałabym
          wybrac sie z 2,5 letnim dzieckiem w sierpniu lub lipcu, czy jest bezpośredni
          dostęp do plaży, które usytuowanie domku jest najlepsze?
          • patyk.od.zosi Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 14.02.05, 20:01

Do plazy trzeba zejsc kawalek, z 200 m, plaza (nalezaca do osrodka) jest
            piaszczysta, ze zjezdzalnia dla dzieci i bardzo blisko osrodka, z wypozaczalnia
            sprzetu wodnego. Jesli zalezy Ci na bliskosci plazy to zarezerwuj domek blisko
            wyjscia na plaze, ale wtedy masz najdalej na placyk zabaw...
        • patyk.od.zosi Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 14.02.05, 19:59
          Bylam tam 3 razy i bylam zadowolona.
          Jedzenie jest bardzo w porzadku. Duzo i smacznie. Na sniadania i kolacje stol
          szwedzki: salatki, owoce, mnostwo warzyw, wszelkie wedliny, wszelkie sery,
          soki, zupy mleczne, jajecznica, omlety, parowki, kawa, herbata, soki - i
          wszystko bez ograniczen, a na obiad do wyboru zawsze dwie zupy i dwa drugie
          dania, deser, kompot...
          • renatas4 Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 15.02.05, 12:30
            Czy jest trudno z rezerwacją, kiedy najlepiej rezerwować? Bardzo podoba mi się
            ten ośrodek ze względu na udogodnienia dla dzieci i chyba się tam wybierzemy.
            Chciałabym, żeby synek mial towarzystwo do zabawy. Czy sa tam fajne trasy
            rowerowe i czy nie ma problemu z wypożyczeniem rowerów?
            • patyk.od.zosi Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 15.02.05, 14:19
              Zwykle osrodek jest w pelni oblozony, wiec trzeba rezerwowac duzo wczesniej.
              Dzieci jest duzo, prawie w kazdym domku jedno, dwojka... Trasy rowerowe sa,
              rowery tez do wypozyczenia, ale chyba nie wszystkie sa specjalnie dobre...
              • marcyszka Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 16.02.05, 08:58
                A są foteliki rowerowe?
                Czy trzeba weykupować całe wyżywienie?
                • patyk.od.zosi Re: Fajne domki na "bliskich" Mazurach? 16.02.05, 15:12

Sa 2 czy 3 foteliki rowerowe, przynajmniej byly dotychczas. Co do jedzenia - to
                  nie wiem, jak jest aktualnie. W jednym sezonie nie trzeba bylo, a w innym tak,
                  Nie wiem jaka zasade przyjma tego lata. Najlepiej zadzownic na komorke (podana
                  na stronie www) i porozmawiac z wlascicielka.
                  • nena22 Re: do patyk.od.zosi - od nena22 17.02.05, 14:40
                    Jeszcze dołącze się do pytań o Gim. Napisz proszę jak wyglądają domki. Czy sa
                    czyste, głównie chodzi mi o łazienki? i czy ogrzewane?
                    • patyk.od.zosi Re: od patyk.od.zosi - do nena22 18.02.05, 16:03
                      Domki sa czyste. W wiekszych na podlodze jest wykladzina, wiec trzeba dosc
                      czesto odkurzac, bo wnosi sie z lasu i plazy roznosci. W tych 2-osobowych na
                      podlodze jest linoeum (czy cos podobnego), wiec trzeba zamiatac. Lazienki sa
                      czyste, choc niewielkie. Ogrzewania w domkach nie ma. Jak jest zimniej na
                      dworze to, za oplata, mozna pozyczyc z recepcji piecyk elektryczny i sobie
                      dogrzac.
                      • nena22 Re: od nena22 do patyk.od.zosi 21.02.05, 12:50
                        Dziękuje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka