Dodaj do ulubionych

Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam.

10.07.05, 20:00
Witam wszystkich, którzy jeszcze nie wyjechali na wakacje i tych którzy już
wrócili. My wypoczywaliśmy w Białogórze z 4 letnią córka, 14 tygodniowym
maluszkiem w brzuchu i... rocznym dogiem niemieckim. BYŁO CUDOWNIE! Polecam
to miejsce, my na pewno wrócimy tam w przyszłym roku. Po pierwsze miejsce nie
jest jeszcze zadeptane, ceny mile nas zaskoczyły... plaża cudowna... piasek
jak na pustyni! Plaża ma 3 zejścia więc nie jest trudno znaleźć miejsce
odosobnione i cichutkie. Troszkę trzeba iśc ale jedno z zejśc jest
wyasfaltowane, można też z dzieckiem dojechac do samego morza bryczką /2 zł/.
Zejście na plażę ma też podjazdy dla wóżka. Dookoła cudowne lasy... Dla mnie
to wymarzone miejsce na wczasy rodzinne. Cisza i spokój. Miłego wypoczynku
na resztę lata, pozdrawiam, Mada.
Obserwuj wątek
    • meggg Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 10.07.05, 20:26
      mozesz opowiedziec cos o kwaterze na ktorej bylas?
      meggg@NOSPAM.gazeta.pl
      pozdrawiam
    • kasia1302 Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 11.07.05, 07:24
      Zgadzam się. Cudnie i jeszcze trochę dziko. Oby jak najdłużej. Jeździmy tam
      rowerami z Dębek.
      • monifi Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 11.07.05, 08:22
        Czy możecie mi napisać jak daleko trzeba dojść do plaży? słyszałam, że Białogóra
        nie leży bezpośrednio przy morzu.

Pozdrawiam
        Monika
        • madaj177 Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 11.07.05, 10:07
          Do plazy jest ok. 1 km. jedna droga prowadzi asfaltem i można ten dystans
          pokonac bryczka konną za 2 zł od dorosłego. Jest porządny zjazd dla wózków.
          Można też iśc przez las i mi osobiście ta droga bardziej się podobała, ale mąż
          chwilami niósł naszą córke na grzbiecie smile
    • agnieszka_gk Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 11.07.05, 09:43
      Byłam raz i zdecydowanie nie jest to miesjce dla nas. Do plaży ok. 900 m - co
      prawda droga ładna przez las, ale dla rocznego czy dwuletniego dziecka to żadna
      atrakcja, a iść na plaże taki kawał obładowanym w parawany, parasole, soczki,
      kanapeczki, wiaderka i całe mnóstwo innych rzeczy niezbędnych przy dziecku to
      też nie atrakcja dla rodziców. Do tego Białogóra to straszna dziura - nie ma
      nawet gdzie porządnie zjeść czy napić się kawy; w sezonie może jezszce cos się
      znajdzie, ale my byliśmy tam w czerwcu - wszystko pozamykane na trzy spusty i
      jedynie 2-3 wątpliwej jakości smażalnie były czynne. A ponadto w dni niepogody
      nie ma tam kompletnie co robić.
      Ale wiem, że Białogóra ma swoich zagorzałych zwolenników, którzy jeżdzą tam z
      dziećmi od kilku czy nawet kilkunastu lat. Widocznie każdy ma własny styl
      wypoczynku i rózne oczekiwania.
    • aggau Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 17.07.05, 13:29
      Wczoraj wróciłam z Białogóry, spędzilismy tam 3 tygodnie i wrócimy za rok.
      Tak, Białogóra to dziura i w tym jest urok, nie ma rozwrzeszczanej młodzieży,
      na plaży pupa nie ociera o pupę, a rozbiegane dzieci nie zasypują nikogo
      piaskiem.Jest czysto, cicho i pusto.Tak-do plaży jest 1km, ale co robi się z
      dzieckiem nad morzem, leży cały dzień plackiem? Główna droga jest utwardzona,
      prowadzi przez piekny las, zresztą rezerwat przyrody, zamiast kupić sobie
      loda ,można zapakowac się do bryczki i dojechać ,jeśli kogoś bolą nózki, bo tak
      tez robilismy.W miejscu gdzie wypoczywałąm (Panorama) , właściciele
      przygotowali duzy plac zabaw, a dzieci miały zorganizowane dwa razy dziennie
      zajęcia pod fachową opieką, więc był czas ,żeby usiąść i spokojnie napić się
      kawy.
      Białogóra jest dla osób ceniących spokój i ciszę i poprostu , jeśli ktoś
      wypoczywa w inny sposób, będzie znudzonym pobytem tutaj.Pozdrawiam .
      • nutka34 Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 17.07.05, 13:33
        a czy jest tam jakiś camping?
    • aggau Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 17.07.05, 13:32
      Mada, chyba widziałam Was w Białogorze, tzn, po psie przypominam
      sobiesmilesmile.Aggau.
      • madaj177 Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 17.07.05, 19:48
        smile smile smile bardzo mi miło... pies rzeczywiście jest trochę jak nasz znak
        rozpoznawczy, zwraca uwagę wielu osób.. smile Pozdrawiam, już stęskniona za
        Białogórą - Mada
    • aggau Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 17.07.05, 16:39
      W Białogórze są campingi, ale ponieważ nie korzystam z takiego wypoczynku, nie
      wiem jaki jest ich standard.
      • wieczna-gosia panorama 10.09.05, 23:05
        jest absolutnie genialna. Bylismy tam dwa razy i wybieramy sie za rok. Mi przede
        wszystkim do gustu przypadla animatorka i atrakcje organizowane dla dzieci. Moim
        dzieciom tez. Poza tym wyjezdzamy zakochane w konikach. Prawde mowiac atrakcji
        bylo tyle ze nie mialam czasu na plaze chodzic smile
        • jowitak1 Re: panorama 27.09.05, 10:50
          A jakie są opłaty za apartament:za całośc czy od osoby?I jak się płaci za
          dzieci?
          • aggau Re: panorama 01.10.05, 18:41
            Za apartament jak i za inny pokój płaci się 50zł od osoby bez wzgledu na wiek
            dziecka. Jeżeli apartament jest czteroosobowy a mieszkają w nim trzy osoby to
            płaci się i tak 200zł czyli za całość. Apartament trzeba rezerwować na samym
            początku stycznia ponieważ dzwoniłam pod koniec lutego i wszystkie były juz
            zajete w sezonie.
            • gaba29 Re: panorama 04.10.05, 14:42
              Witam
              My byliśmy w Jantarze, do morza też ok km. za to ośrodek bajeczny: kameralnie
              14 domków w każdym trzy pokoje, duży taras, hamak przd każdym domkiem, do tego
              basen, mini zoo, i konie... byliśmy zachwyceni, już zrobiliśmy rezerwacje na
              przyszły rok. Do szczęścia brakowało jedynie animatorki dla dzieci. dlatego też
              moją uwagę przykuła panorama. czy zajęcia dla dzieciaków są dodatkowo płatne?
              jeśli tak to ile?
              • aggau Re: panorama 05.10.05, 20:22
                Hej, zajęcia ani dodatkowe atrakcje nie są płatne. Pani bawi się z dziecmi rano
                i popołudniu. Rano są to ćwiczenia i zabawy ruchowe,a popłudniu zabawy
                tematyczne( dzień sportu, pokaz mody, "neptunalia",nocny spacer z pochodniami,
                wyjazd na mini golf, do stadniny koni ,ognisko i wiele innych).W Panoramie jest
                mnóstwo dzieci i same wymyślaja zabawy.Podobno jak pada deszcz przez dłuzszy
                czas to właściciele organizują bezpłatny wyjazd na basen, ale my mielismy
                pogodę przez całe trzy tygodnie to nie wiem czy to prawda. Pozdrawiam Aggau.
                • yennaxoxo Re: panorama 11.10.05, 23:26
                  Tak ladnie napisalyscie emamy o Bialogórze smile
                  Czy mozecie podac linki do stron pensjonatow.Najbardziej z opisu podoba mi sie
                  Panorama,ale prosze o wszystkie info.
                  Czy w koszt pokoju wchodzi wyzywienie?jesli nie, to czy mozna zamowic sniadanie
                  i obiado-kolacje?
                  Jak pokoje sa wyposazone:lazienka,TV.
                  A jak w wypadku choroby dziecka,czy sa pediatrzy latwo dostepni?
                  Pozdrawiam.
                  • agnieszka_gk Re: panorama 02.12.05, 16:11
                    Ja byłam tam razem i raczej nie polecam, choć wiem, że są entuzjaści Panowtamy
                    i Białogóry, którzy spędzaja tam każde wakacje. Pokoje w apartamentach sa OK,
                    ale pokoje-studia beznadziejne - stare, brudne wykladziny dywanowe, kanty,
                    zdezelowane meble i to za taką samą cenę. Poza tym, po ośrodku rodzinnym
                    spodziewałabym się lepszego zagospodarowania terenu i profesjonalnego placu
                    zabaw, oraz zamkniętej sali zabaw, gdy leje (co zdarza się często nad
                    Bałtykiem) - niestety teren porasta trawa i haszcze po kolana (nie wiem czy
                    choć raz w sezonie jest ona koszona), a plac zabaw to kilka metalowych drabinek
                    i hustawek z lat 70tych. Wyżywienia na miejscu nie ma. Na plus Panoramie mogę
                    zaliczyć ogrzewanie pokoi nawet latem (co nam bardzo się przydało) i dostęp do
                    pralek (w apartamentach są nawet na wyposażeniu). Panorama powinna zdecydowanie
                    zainwestować aby stać się centrum wypoczynku rodzinnego na poziomie.
              • edytar23 Re: panorama 10.02.06, 12:11
                Mam prośbę mogłabyś przysłać namiar na ten ośrodek w którym byliście w Jantarze
                Chcę się tam wybrać z dzieckiem a z tego co opisujesz może tam być fajnie
                dzięki
                pozdrawiam
    • jwojtkiewicz Re: Białogóra, cudowne miejsce... :) :), polecam. 06.11.05, 18:32
      Wlasnie planujemy przyszle wakacje z corkami,naszego morza mamy juz dosc (ta
      zmienna aura),czy moge prosic o jakis konkretny namiar?
      dziekuje
      Jwojtkiewicz@wp.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka