Dodaj do ulubionych

Proszę o pomoc!!!!!

13.01.06, 12:09
Chce wyjechać razem z mężem i dwuletnim dzieckiem w lipcu do Grecji (Kreta).
Jest to pierwsza moja podróż zagraniczna z małym dzieckiem więc mam pewne
obawy. Jak dziecko zniesie lot samolotem? Nie będzie żadnych problemów? No i
jak wiadomo w Grecji jest bardzo gorąco a szczególnie w lipcu. Moja koleżanka
jak była to mówiła że codziennie było ponad 30 stopni. No więc moje druga
obawa to ta czy tak małe dziecko dobrze zniesie te upały??? Bardzo proszę o
odpowiedzi!!!
Obserwuj wątek
    • c_izula Re: Proszę o pomoc!!!!! 13.01.06, 21:02
      Nie obawiaj sie...Podróże kształcą, my byliśmy w Grecji z niespełna 2l córą i
      było super. A Kreta jest wyjątkowo urocza..Z samolotem bylo ok, ze wszystkim
      innym tez. Jest tylko jedno ale...lipiec. Mysle, ze z wyjazdu w lipcu mozecie
      malo skorzystac ze wzgeldu na upal, poza tym dziecko najprawdopodobniej bedzie
      to nie najlepiej znosic.Polecam pazdziernik, ewentualnie wrzesien, albo wiosnę.
      Pozdrawiam
      Izula
    • magda724 Re: Proszę o pomoc!!!!! 13.01.06, 22:50
      samolot to nie problem, trzeba zabrać jakąś książeczkę, układankę, lot trwa
      ok.3 godzin. Ja byłam na Krecie z dzieckiem 8-miesięcznym. Problemem mogą być
      lipcowe temperatury, we wrześniu jest chlodniej a i tak w dzień nie dało się
      wyjść do miasta ani spacerować nawet nad morzem. Pozostanie siedzenie w cieniu
      przy basenie lub pod parasolem na plaży - zwykle płatne 5-7 Euro, a utzrymanie
      dwulatka w jednym miejscu to tragedia. Mój patent-dmuchany basenik i mała
      siedzi jak zaklęta w wodzie( i w cieniu )
      • ingrid123 Re: Proszę o pomoc!!!!! 16.01.06, 00:47
        My bylismy w Grecji we wrzesniusmilepogoda rewelacyjna bylo ok 28 stopni , w lipcu
        i sierpniu nie polecam bo upały dochodza do 40 stopni i wtedy jest najwiecej
        turystów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka