Dodaj do ulubionych

Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie?

13.04.06, 16:20
Jedziemy z dziećmi w sierpniu - pierwsze dwa tygodnie. Może ktoś jeszcze? Czy
ktoś zna miejsowość? Szczególnie chodzi mi oi "zareklamowanie" przyzwoitej
stołówki - tam gdzie będziemy mieszkać nie ma wyżywienia. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • leli1 Re: Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie? 13.04.06, 16:53
      hej,
      ja bylam w ub.roku-akurat trafilismy na jedyne 2 tyg pieknej pogody wiec wczasy tam wspominam baaaardzo dobrze.
      W pierwszy dzien szukalam stołówki, ale musiałam zrezygnowac gdyz wszedzie byly scisle godziny wydawania posiłkow, a ja nie chciałam byc w zaden sposob ograniczona czasowo, co z malym dzieckiem jest raczej normalne smile.
      W efekcie stołowalismy sie w lokalach, ktore tam są i całkiem smacznie jesc dają (szczegolnie knajpka z kaszubska zwana "cichy kącik" chyba....drewniane lawy na zewnatrz i pyszne gofry).
      Plaza piekna (tyle ze dosc daleko, mysmy jezdzili autem), blisko na wyskoki do jastrzebiej, na Hel czy do Pucka.
      W sumie urocze miejsce jesli ktos nie jest amatorem dyskotek i wiecznego tłoku jaki jest na deptaku np. w jastrzebiej g.
      • mamaanieli Re: Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie? 13.04.06, 22:17
        DZięki za odzew!
        --" W efekcie stołowalismy sie w lokalach, ktore tam są i całkiem smacznie jesc
        dają " - a ja się właśnie boję takich "lokalów". Niestety zatrułam się kiedyś
        właśnie w takim - niby dobrym i sprawdzonym i mam urazwink Wolałabym więc jakąś
        jadłodajnie z domowym jedzeniem, nawet kosztem "uwiązania" czasowego. I jeszcze
        parę pytań: są jakies toalety przy plaży? Czy tylko toitioki? Jak ze sklepami?
        Czy w tej rzeczce, któa wpada do morza można brodzić (bo o kąpieli raczej mowy
        nie ma)? Pozdrawiam. AGATA

Największa stajenna ranga
        nie zmieni osła w mustanga...
        • leli1 Re: Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie? 19.04.06, 21:25
          no niestety przy plazy tylko toitoie i generalnie jest ich malo.
          Rzeczka raczej sie nie nadaje nawet na brodzenie (choc moze sie myle, ale zadnych amatorow nie widzialam).
          Jesli sie upierasz przy jadlodajniach to jak pospacerujesz po "centrum" to natrafisz na kilka, niestety nie pamietam ulicy przy ktorej miesci sie polecana nam jadlodajnia (wiem ze skreca sie przy takim malym osrodku jezdzieckim w prawo).
          Sklepow jest niewiele, stad rano np. kolejki w spozywczaku, ale i to idzie przezyc.
          Az Ci zazdroszcze, baaardzo fajnie wspominam wakacje w Ostrowie.
          Milej zabawy.
          • mamaanieli Re: Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie? 20.04.06, 12:34
            Dziękismile
    • misia_75 Re: Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie? 24.04.06, 16:48
      tLeli1 napisała
      >Rzeczka raczej sie nie nadaje nawet na brodzenie (choc moze sie myle, ale
      >zadnych amatorow nie widzialam).
      W Ostrowie byłam już 5 razy od 2000 roku i co roku widze tłumy dzieciaków w tej
      rzece,jest to najbardziej oblężona częćś plaży.
      Ostrowo się zmienia,z roku na rok coraz większe tłumy(ale na szczęście wciąż
      mniejsze niż w Karwi)Ta jadłodajnia o której pisze Leli1 to na ulicy Dożynkowej
      (ja tam nigdy nie jadłam).Myśmy stołowali się w smażalni ryb albo w takiej
      stołówce na ulicy Nowa(normalne obiady o dowolnej porze).Do plaży od centrum
      jakieś 15 minut.W zeszłym roku byliśmy z córką 14 miesięczną,odległość od pląży
      nie była problemem(dziecko w wózku).W tym roku też jedziemy w lipcu i mam
      nadzieje że na plażę będzie jeździła w wózku a nie szła na piechote w innym
      kierunku niż mysmile Myśle jednak że to już ostatni rok,mam nadzieje że w
      następnych latach poszukamy noclegu bliżej morza.
      A tak w ogóle to bardzo fajna miejscowość ,tylko ta odległość od morza z
      dzieckiem to troche uciążliwa(jak nagle zacznie padać deszcz to klapa).
      A w jakie miejsce jedziecie?
      • monika_wroclaw Re: Ostrowo koło k Karwi. Kto zna? Kto jedzie? 21.06.06, 10:02
        Ja jeżdżę do Ostrowa już od 10 lat, na plażę chodzimy na pieszo, nie mamy z tym
        większego problemu.
        Też polecam jedzonko w "Cichym kąciku" na ul. Zabytkowej, pyszne ryby i gofry.

My mieszkamy w pobliżu jadłodajni na Dożynkowej, ja co prawda nigdy tam nie
        jadłam, ale dużo osób chwali, ponoć bardzo dobrze tam gotują.

Jeżeli chodzi o sklepy to na Dożynkowej wybudowali w tym roku nowy, także może
        będzie lepiej smile tzn. kolejki mniejsze.

My wyjeżdżamy do Ostrowa za tydzień i będziemy tam około 6 tygodni, także
        chętnie się spotkamy z innymi forumowiczami smile
      • monika_wroclaw do leli 1 21.06.06, 10:03
        pozdrawiam Cię serdecznie i dziękuję za fotki smile
        • mamaanieli Re: do leli 1 21.06.06, 13:31
          my jedziemy 31 lipca, na dwa tygodnie. będziemy mieszkać przy tym dużym,
          publicznym placu zabaw.
          • kindzior99 Re: do leli 1 21.06.06, 14:28
            A my mamy zamiar 1 lipca na około 10 dni....Całą ekipą - 2 sztuki młodzieży +
            2 letni rotek.
        • leli1 Re: do leli 1 21.06.06, 18:10
          nie ma za co.
          Pozdrawiam takze i zycze udanego urlopowania....az Wam zazdroszcze, zwlaszcza goferków.
          Widziałam gdzies na zdjeciach Twoja Ninke, ale wyrosła niesamowice smile
          • renata3 Re: do leli 1 21.06.06, 19:05
            My tez jedziemy: tylko na tydzien od 30.07.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka