Dodaj do ulubionych

Ból ucha podczas lotu

14.07.06, 11:13
Moja córcia ma 4-ry lata i strasznie płacze podczas lotu samolotem. Mówi że
bolą ją uszy. Jest za mała aby dać jej gumę. Co robić???
Obserwuj wątek
    • schade Re: Ból ucha podczas lotu 14.07.06, 11:18
      Kazałaś przelykać ślinę?
      Mojego synka też ostatnio bolały. Przet lotem dałam mu Difergan w syropie i po
      starcie zasnął i było ok.
    • ingrid123 Re: Ból ucha podczas lotu 14.07.06, 11:47
      Można jej dać np gumę rozpuszcalną typu mamba, i powinna pić np wodę
      • edura Re: Ból ucha podczas lotu 14.07.06, 12:24
        Co wy proponujecie??? Spróbujcie przekonać czterolatka, że ma przełykać
        ślinę... Ciekaw jestem jak mu to wytłumaczycie??? Guma też wcale nie jest
        dobrym rozwiązaniem. Powoduje ból i dziecko wcale nie jest szczęśliwsze. Jest
        takie coś..., nazywa się otovent. Pomaga wyrównać ciśnienie w uchu środkowym.
        Przy tym dzieciaki dobrze się bawią. Zawsze zabieram go synkowi i nie ma
        żadnych kłopotów. Kochane mamy, trochę więcej profesjonalizmu w dbaniu o
        pociechy. www.axfarm.com.pl
        • aniaop Re: Ból ucha podczas lotu 14.07.06, 14:38
          Mojej 4-latce pomaga ssanie cukierka (wtedy wlasnie przelyka sline). I jakos
          nie ma zadnych problemow, zeby do ssania cukierka podczas schodzenia do
          ladowania ja namowic.
        • des4 Re: Ból ucha podczas lotu 17.07.06, 12:30
          edura napisał:

> Co wy proponujecie??? Spróbujcie przekonać czterolatka, że ma przełykać
          > ślinę... Ciekaw jestem jak mu to wytłumaczycie???

Normalny czterolatek bez problemu rozumie i wykonuje takie polecenie. Rozumie
          też że przełknięcie śliny i życie np. mamby mu pomoże. Wiele czterolatków już
          potrafi składaćl literki i zaczyna czytać. Oczywiście dzieci opóźnione to inna
          sprawa
    • olik7 Re: Ból ucha podczas lotu 17.07.06, 12:01
      Dokładnie- cukierek, można też zatkać uszka i kazać dziecku otworzyć buzię.
    • agakz Re: Ból ucha podczas lotu 17.07.06, 13:06
      Moja 5-latka zawsze bardzo płacze w samolocie z powodu bólu uszu, cukierki,
      picie, przełykanie nie pomaga. Ostatnio stewardessa się zlitowała i przyniosła
      2 kubeczki plastikowe, na dnie była zmoczona gorącą wodą papierową serwetka i
      kazała ściśle przycisnąć do uszu. Zaraz ból minął. Ta samą metodę
      zastosowaliśmy w drodze powortnej i też działało.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka