Dodaj do ulubionych

centrum babylon w Libercu-ktos byl?

16.07.06, 21:52
Warto tam pojechac? Czy w jakies dni czy godziny sa znizki?
Jesli ktos byl to prosze o opinie.
Obserwuj wątek
    • krysia0309 Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 17.07.06, 22:53
      warto zwiedzić, nie wiem jak z cenami obecnie ale jest zarąbiście z dziećmi w
      każdym wieku, bez dzieci też.
    • jusytka No pewnie, ze warto !!! 17.07.06, 23:18
      Byłam w tym roku w maju, jest tam najlepszy park wodny, w jakim do tej pory
      byłam, (a byłam w wielu). Warto wykupić sobie "balicek", czyli taki pakiet,
      gdzie macie opłacony wstęp (niograniczony czasowo) do parku wodnego, do
      lunaparku oraz na obiad w formie bufetu. Cena za całośc całkiem atrakcyjna,
      czyli jak najbardziej warto zapłacić. Polecam też niesamowite muzeum dla dzieci,
      gdzie mogą wszystkiego dotknąc lub doświadczyć. Koniecznie trzeba na Babilon
      przeznaczyć cały dzień.
      • beatti Re: No pewnie, ze warto !!! 21.07.06, 19:15
        Witam!
        Poproszę o jakieś namiary, link ...
        Dziękuję.
        beatti
      • mmarusia Re: No pewnie, ze warto !!! 23.07.06, 22:53
        Jusytka,wlasnie taki pakiet mnie interesowal ! Napisz,jak to wyglada :chodzisz
        kiedy chcesz do aqua a kiedy chcesz do lunaparku,a jak jestes glodna do baru?
        Czy jak kupie taki balicek,na to co powyzej to moj syn 14-latek nie bedzie sie
        nudzil? Corka ma 7 lat i pewnie dla niej to bedzie nie lada frajda.Duzo ludzi
        bylo jak Ty bylas?
        • jusytka Re: No pewnie, ze warto !!! 07.08.06, 23:46
          My zrobiliśmy tak, rano poszliśmy do parku wodnego, byliśmy tam ze 4 godziny,
          potem obiad (różnorodny bufet, spory wybór wszystkiego łącznie z deserami i
          lodami) w pięknej stylowej restauracji bardziej niż w barze - jednak wejść tam
          możesz tylko raz, wiec decydujesz, czy wolisz lunch - do którejś godziny go
          podają trzeba sprawdzić, chyba do 14:00, czy też dinner jest podawany później,
          wieczorem. Po obiedzie wybraliśmy sie do lunaparku (ok 2 godzin) i do muzeum (2
          godziny) i ...niemal noc nas zastała wink. We wszystkich miejscach możesz
          przebywać ile ci się podoba. 14 latek nie będzie sie nudził, bo przy tym
          lunaparku jest olbrzymia sala różnych gier, muzeum i park wodny też mu sie
          spodoba smile
    • sylaluk Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 21.07.06, 19:48
      Nie bylismy jeszcze ale wygląda zachęcająco:

www.centrumbabylon.cz/webview.php?cisloclanku=431&claneksablona=7
      pozdrawiamy
      Sylwia i Hubi(24.09.2003)
    • szpulakasia Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 22.07.06, 00:41
      a jak z hotelem i czy tam mierzą faktycznie dzieci bo widziałam że ceny do 100
      cm wzrostu.Mam jeszcze pytanie gdzie najlepiej przekraczać granicę jadąc ze
      śląska Katowic....
      • jusytka Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 22.07.06, 08:38
        Chyba w Jakuszycach (po drugiej stronie Szklarskiej Poręby). Nie wiem jak jest z
        hotelem, bo my spalismy w Harrachovie.
    • anieszka76 Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 05.08.06, 19:45
      Witam
      jak dla mnie kompletna klapa,
      aquapark jako tako... ale spodziewalam sie czegos lepszego... dwa baseny,
      brodzik... żadna rewelacja, a lunapark... no cóż z dzieckiem tam nie wchodziłam
      ... lunapark pod dachem... smród gumy... ludzi tyle że kilometrowe kolejki do
      każdej karuzeli... moim zdaniem nic ciekawego
      Pozdrawiam

Agnieszka
      • jusytka Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 06.08.06, 18:35
        Moim dzieciom się w lunaparku bardzo podobało, skoro w nim nie byłaś to dlaczego
        oceniasz? Byliśmy tam ze dwie godziny, ale żadnego smrodu nie czuliśmy.
        • madzesa Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 07.08.06, 22:28
          Ja mieszkam około 2 godziny jazdy od Liberca i byłam tam 3 razy z 4 latką,
          włściwie tylko na basenie bo zawsze czasu nam brakowało.
          Więc ceny około 40 zł za cały dzień za dorosłego i dziecko 100 -140 cm jakoś
          taniej za dziecko do 100 cm nic- ale moja ma 110 i też weszła za darmo. Można
          wykupić bilet od 16.00 od 18.00 i od 20.00 na godzinę się nie opłaca bo po
          prostu drogo. Kantor zaraz koło kasy przy wejściu główym, bo można płacić tylko
          koronami, na basenie (są takie wiszące puszki jak bankomaty na terenie basenu-
          wkładasz banknot i wylatują monety BABILON) wymieniasz banknoty czeskie (100,
          200) na monety BABILON i tylko nimi płacisz w basenowych barach a jest ich 3.
          Ogólnie nie radzę jechać w piątek sobotę i niedzielę bo niesamowity tłok, w inne
          dni pustki zwłaszcza po 18 czy 20.00. Moja córcia była zachwycona - ona kocha
          baseny. A Aquapark w Polkowicach po prostu chowa się do tego w Libercu, jest tu
          pełno jaskiń- z zatoczkami , wbudowane akwaria , ogromne jakuzzi, 3 rynny i
          innych masę bajerów, jest sporo krzesełek na których możesz odpocząć... Mi się
          nudziło bo ja nie przepadam za basenami, ale mój mąż i córka to siedzieli 5
          godzin i jeszcze żal im było jechać do domu.
          Ogónie : warto...
          • madzesa Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 07.08.06, 22:30
            A jeszcze jedno jak chcesz zdjęcia to podaj maila to prześlę bo mam ich sporo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka