mmarusia 16.07.06, 21:52 Warto tam pojechac? Czy w jakies dni czy godziny sa znizki? Jesli ktos byl to prosze o opinie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krysia0309 Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 17.07.06, 22:53 warto zwiedzić, nie wiem jak z cenami obecnie ale jest zarąbiście z dziećmi w każdym wieku, bez dzieci też. Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka No pewnie, ze warto !!! 17.07.06, 23:18 Byłam w tym roku w maju, jest tam najlepszy park wodny, w jakim do tej pory byłam, (a byłam w wielu). Warto wykupić sobie "balicek", czyli taki pakiet, gdzie macie opłacony wstęp (niograniczony czasowo) do parku wodnego, do lunaparku oraz na obiad w formie bufetu. Cena za całośc całkiem atrakcyjna, czyli jak najbardziej warto zapłacić. Polecam też niesamowite muzeum dla dzieci, gdzie mogą wszystkiego dotknąc lub doświadczyć. Koniecznie trzeba na Babilon przeznaczyć cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
beatti Re: No pewnie, ze warto !!! 21.07.06, 19:15 Witam! Poproszę o jakieś namiary, link ... Dziękuję. beatti Odpowiedz Link Zgłoś
mmarusia Re: No pewnie, ze warto !!! 23.07.06, 22:53 Jusytka,wlasnie taki pakiet mnie interesowal ! Napisz,jak to wyglada :chodzisz kiedy chcesz do aqua a kiedy chcesz do lunaparku,a jak jestes glodna do baru? Czy jak kupie taki balicek,na to co powyzej to moj syn 14-latek nie bedzie sie nudzil? Corka ma 7 lat i pewnie dla niej to bedzie nie lada frajda.Duzo ludzi bylo jak Ty bylas? Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: No pewnie, ze warto !!! 07.08.06, 23:46 My zrobiliśmy tak, rano poszliśmy do parku wodnego, byliśmy tam ze 4 godziny, potem obiad (różnorodny bufet, spory wybór wszystkiego łącznie z deserami i lodami) w pięknej stylowej restauracji bardziej niż w barze - jednak wejść tam możesz tylko raz, wiec decydujesz, czy wolisz lunch - do którejś godziny go podają trzeba sprawdzić, chyba do 14:00, czy też dinner jest podawany później, wieczorem. Po obiedzie wybraliśmy sie do lunaparku (ok 2 godzin) i do muzeum (2 godziny) i ...niemal noc nas zastała . We wszystkich miejscach możesz przebywać ile ci się podoba. 14 latek nie będzie sie nudził, bo przy tym lunaparku jest olbrzymia sala różnych gier, muzeum i park wodny też mu sie spodoba Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 21.07.06, 19:48 Nie bylismy jeszcze ale wygląda zachęcająco: www.centrumbabylon.cz/webview.php?cisloclanku=431&claneksablona=7 pozdrawiamy Sylwia i Hubi(24.09.2003) Odpowiedz Link Zgłoś
szpulakasia Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 22.07.06, 00:41 a jak z hotelem i czy tam mierzą faktycznie dzieci bo widziałam że ceny do 100 cm wzrostu.Mam jeszcze pytanie gdzie najlepiej przekraczać granicę jadąc ze śląska Katowic.... Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 22.07.06, 08:38 Chyba w Jakuszycach (po drugiej stronie Szklarskiej Poręby). Nie wiem jak jest z hotelem, bo my spalismy w Harrachovie. Odpowiedz Link Zgłoś
anieszka76 Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 05.08.06, 19:45 Witam jak dla mnie kompletna klapa, aquapark jako tako... ale spodziewalam sie czegos lepszego... dwa baseny, brodzik... żadna rewelacja, a lunapark... no cóż z dzieckiem tam nie wchodziłam ... lunapark pod dachem... smród gumy... ludzi tyle że kilometrowe kolejki do każdej karuzeli... moim zdaniem nic ciekawego Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
jusytka Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 06.08.06, 18:35 Moim dzieciom się w lunaparku bardzo podobało, skoro w nim nie byłaś to dlaczego oceniasz? Byliśmy tam ze dwie godziny, ale żadnego smrodu nie czuliśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
madzesa Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 07.08.06, 22:28 Ja mieszkam około 2 godziny jazdy od Liberca i byłam tam 3 razy z 4 latką, włściwie tylko na basenie bo zawsze czasu nam brakowało. Więc ceny około 40 zł za cały dzień za dorosłego i dziecko 100 -140 cm jakoś taniej za dziecko do 100 cm nic- ale moja ma 110 i też weszła za darmo. Można wykupić bilet od 16.00 od 18.00 i od 20.00 na godzinę się nie opłaca bo po prostu drogo. Kantor zaraz koło kasy przy wejściu główym, bo można płacić tylko koronami, na basenie (są takie wiszące puszki jak bankomaty na terenie basenu- wkładasz banknot i wylatują monety BABILON) wymieniasz banknoty czeskie (100, 200) na monety BABILON i tylko nimi płacisz w basenowych barach a jest ich 3. Ogólnie nie radzę jechać w piątek sobotę i niedzielę bo niesamowity tłok, w inne dni pustki zwłaszcza po 18 czy 20.00. Moja córcia była zachwycona - ona kocha baseny. A Aquapark w Polkowicach po prostu chowa się do tego w Libercu, jest tu pełno jaskiń- z zatoczkami , wbudowane akwaria , ogromne jakuzzi, 3 rynny i innych masę bajerów, jest sporo krzesełek na których możesz odpocząć... Mi się nudziło bo ja nie przepadam za basenami, ale mój mąż i córka to siedzieli 5 godzin i jeszcze żal im było jechać do domu. Ogónie : warto... Odpowiedz Link Zgłoś
madzesa Re: centrum babylon w Libercu-ktos byl? 07.08.06, 22:30 A jeszcze jedno jak chcesz zdjęcia to podaj maila to prześlę bo mam ich sporo. Odpowiedz Link Zgłoś