two_of_us 17.07.06, 15:41 j.w. - czy ktoś był i może podzielić się opinią i wrażeniami? Jest to pole nad jeziorem Maróz. Z góry dziękuję, TOU Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnes0101 Re: Pole namiotowe w Swaderkach 17.07.06, 21:26 Na forum Turystyka w podforum Jeziora było kilka pozytywnych opinii na temat tego pola. Nawet sama zachęcona tymi opiniami zadzowniłam tam zapytać się o szczegóły mnie interesujące. Trochę nie podobał mi się sposób rozmowy chyba z właścicielem, tak przypuszczam bo zadzwoniłam pod numer podany na stronie www. Być może facet ma taki styl rozmowy i tyle. W każdym razie strona www i to co czytałam na tyle mnie zachęciły że chyba wybierzemy się z naszym brzdącem (19 m- cy) w przyszły weekend. W ubiegły weekend byliśmy pierwszy raz z naszym urwiskiem ale na pojezierzu gostyniśkim (miejscowość Zdwórz koło Łącka) . Pole namiotowe napewno nie najlepsze ale nasz brzdąc bawił się znakomicie a my razem z nim. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi55 Re: Pole namiotowe w Swaderkach 18.07.06, 11:35 Byłam i to wiele razy. Ostatnio w zesły weekend z 8-miomiesięczna córeczką. Pole fajne. Ładnie położone w pieknym lesie. Fajne duze pomosty i kąpieliska. Woda w jeziorze czyściutka. Na miejscu jest jedna knajpa na świeżym powietrzu, kawałek dalej smażalnia ryb. W knajpie na polu w soboty są koncerty - troche głośno. Jest mały plac zabaw - jordanowski, wypozyczalnia łódek i kajaków. Sanitariaty czyste - dość nowe (chyba mają rok czy 2 lata). Możliwość prania w pralce automatycznej. A własciciel jest w porządku, tylko ma taki sztywny sposób bycia. Ale jest OK. Jak masz jakieś konkretne pytania to pisz. Odpowiedz Link Zgłoś
agnes0101 Re: Pole namiotowe w Swaderkach 18.07.06, 13:27 Czy możesz jeszcze napisać jak jest z toaletami, bo gdzieś czytałam że za przyzwoitą toaletę trzeba płacić 1 zł, a ogólnodostępny jest tylko jakiś kiepski drewniany kibelek. Odpowiedz Link Zgłoś
sisi55 Re: Pole namiotowe w Swaderkach 19.07.06, 06:51 Tak, niestety taka jest prawda. Ogólnodostępne sa takie zwykłe latryny, a sanitariaty płatne: Wc - 1 zł prysznic - 5 zł (karnet na 10 prysznicy 35 zł). W praktyce nie wygląda to tak źle. Po pierwsze nie zawsze sie płaci, po drugie będąc w lesie często dzieci załatwiają się w krzaczkach, a do wc tylko w razie większej potrzeby. No i przy rozbijaniu namiotów (przyczepy) trzeba wziąć pod uwage to, żeby nie rozłozyc się zbyt daleko sanitariatów. Odpowiedz Link Zgłoś