Dodaj do ulubionych

Chłapowo - willa Bryza

18.07.06, 13:35
witam

czy był ktoś na wakacjach w willi bryza (ul. Maszoperii)?
polecacie, czy odradzacie ?
czy często tak jest, że oferta w internecie różni się od rzeczywistości.
czy wogóle z małymi dziećmi warto jechać do tej miejscowości i czy te zejścia
na plażę nie są męczące

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 222j444 Re: Chłapowo - willa Bryza 18.07.06, 16:07
      Byliśmy w Chłapowie rok temu (mały miał wtedy niecałe pół roku). Nie znam Bryzy,
      wynajmowaliśmy pokój w domku jednorodzinnym, niedrogo, z łazienką, cisza,
      spokój, podobało nam się bardzo (byliśmy na przełomie sierpnia i września).
      Większość zejść na plażę stroma, spisują się tylko nosidła ale odkryliśmy
      wejście przez wąwóz, piękna okolica, łąki, pagórki,las; jakieś 2 km. Tędy
      chodziliśmy w dzień z wózkiem, wieczorkiem z nosidłem na spacer brzegiem morza
      tym stromym zejściem, niezłe ćwiczenie kondycji dla męża!smile
      Ogólnie polecam.
      Pozdrawiam
    • martamaria10 Re: Chłapowo - willa Bryza 19.07.06, 13:52
      Polecam:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=595&w=44641370
      Marta
      • mbuk do martamaria10 20.07.06, 10:34
        dzięki za namiary
        jeżeli chodzi o wątki na temat Chłapowa to wczytuję się cały czas, ale mi
        chodzi konkretnie o willę Bryza (czy ktoś juz tam był, czy poleca, jak wygląda
        najbliższe zejście do morza z tego pensjonatu)
        pozdrawiam
        • martamaria10 Re: do martamaria10 20.07.06, 14:24
          Niestety, nic nie wiem nt. samej willi. Jeśli natomiast interesuje Cię, jak
          wyglądają zejścia do morza z tego pensjonatu, to wygląda to podobnie jak z
          każdego innego, a zostały opisane w linku, który wcześniej dołączyłam. Ja
          mieszkałam na ul. Zielonej, a ulica Maszoperii była tuż obok.
          Pzdr, Marta
          • maciej2805 Re: do martamaria10 04.08.13, 09:22
            Nie polecam. Właśnie wróciliśmy stamtąd. Właściciele bardzo niesympatyczni wręcz niemili. Pojechaliśmy tam w kilka rodzin naraz. W każdym pokoju, który wynajeliśmy było nie posprzątane, łazienka zawilgocona z zapleśniałą zasłoną prysznicową, brak stolika do jedzenia w pokoju, brak worków na śmieci, o papierze toaletowym to nawet nie wspomnę. Jeśli chodzi o plac zabaw to proszę uważać na dzieci bo urządzenia do zabawy częściowo postawione są na kostce brukowej obok ogrodzenia z kolcami ( np. ślizgawka ).
            • ann_a_77 Re: do martamaria10 18.05.14, 17:51
              A ja się nie zgadzam z Maciej 2805. Szukając tel do tego pensjonatu natknęłam się na tą krzywdzącą opinię. Byłam w zeszłym roku w pensjonacie Bryza. Może nawet w tym samym czasie co rodziny o których mowa. Wynajmowali pokoje na parterze. Głośno się zachowywali, codziennie grillowali i pili alkohol a dzieci biegały po całym pensjonacie i pukały do wszystkich drzwi. Właściciele robili co mogli aby zapewnić spokój pozostałym wczasowiczom........ Chcę w tym roku przyjechać na wakacje do Willi Bryza ponieważ moje dziecko chce jechać tylko tam. Mam tylko nadzieję, że trafię na kulturalnych ludzi za ścianą smile) ale na balowiczów można trafić wszędzie. Szkoda, że nie wynajmują domków tylko pchają się do pensjonatów a później wypisują takie brzydkie opinie
    • nomika1000 Re: Chłapowo - willa Bryza 21.05.14, 12:41
      Nie wiem czy moja opinia będzie pomocna, bo w Willi Bryza byłam kilka lat temu, jak kończyli dom obok. Wiem jedno jest tam cisza i spokój (wtedy nie było nawet oświetlenia ulicznego), obok sklepik. Gospodarze mili, ale nie jakoś wylewnie, choć mi bez problemu zamienili pokoje informując od razu, że nowy jest mniejszy. Pokoje faktycznie małe, balkonik malutki i łazienka także, troszkę w niej wilgotno (niestety brak wywiewu). W pokoju czysto (choć naniesiony piasek sprzątaliśmy sami, do dyspozycji był odkurzacz). W takich pensjonatach raczej nie ma systemu hotelowego, aby gospodarze sprzątali pokoje, ale korytarze zamiatali i myli wieczorem. W pokoju na wyposażeniu mała lodówka, tv, czajnik, talerze, szklanki, sztućce, parawan.Aneks kuchenny na piętrze. Przed domem maleńki plac zabaw.
      Ja z dzieckiem byłam w ubiegłym roku w Maxmar i jest rewelacyjny! Plac zabaw ogromny, w środku sala zabaw, ale cena też inna...
      A co do zejścia na plażę, ta koło Maxmar (przy przystanku autobusowym) jest zniszczone, następne za ośrodkiem wczasowym z betonowymi schodami (kolo 200) i końcówkę trzeba było zeskoczyć. Najlepiej było iść jeszcze jedno dalej i tam można było dojechać wózkiem.
      A miejscowość w sezonie polecam, bo jak byliśmy w maju, to większość pensjonatów, budek, knajp pozamykana na głucho. Extra jedzenie mają w takiej knajpce drewnianej po stronie plaży.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka