Dodaj do ulubionych

"Słońce" w Dąbkach koło Mielna

24.07.06, 11:53
Czy ktoś z Was był już tam w tym roku i wogóle w tej miejscowości. Ja
wybieram się dopiero w II połowie sierpinia i chciałabym się dowiedzieć czy
warto? Jakie warunki w samym osrodku, jaka plaża, i wogóle sama miejscowość.
Proszę podzielcie się swoimi wrażeniami.
Obserwuj wątek
    • lucynkkaa Re: "Słońce" w Dąbkach koło Mielna 25.07.06, 14:46
      My bylismy w Dąbkach w osrodku Słońce. Warunki w ośrodku ok, plaża waska ale
      miejsce jest nawet gdy wyruszy sie ok 12tej, odleglosc do samej plazy jakies
      400m, W osrodku super basen, na upały najlepszy, bo czasami woda w Bałtyku
      zimna nie do zniesienia.
      same dąbki tez ok jest bankomat, apteka, poczta...
      co jeszcze?
      • alinaw1 Re: "Słońce" w Dąbkach koło Mielna 25.07.06, 23:31
        Mnie akurat Dąbki nie zauroczyły specjalnie, choć np. w porównani do takiego
        Mielna- to cudo nad cuda (a tegoroczne wakacje spędziłam w kolejnośći: Rowy,
        Ustka, Mielno, Dąbki). Fajnie, że że jest cichy teren z alejkami przed padsem
        wydmowym i plażą, można pospacerować i pojezdzić na rowerze w cieniu). Osrodek
        Słońce- do plaży trzeba przejść kawałek (w tym przez ruchliwą główną ulicę). Wg
        mnie - za mało zieleni na terenie ośrodka, wszechobecny żwirek (a moje dzieci
        uwielbiają biegać na bosaka) i brak alejek do jazdy na rowerku.
        • lucynkkaa Re: "Słońce" w Dąbkach koło Mielna 26.07.06, 11:34
          co do zwirku w alejkach zamiast normalnego chodnika i mozliwości jezdzenia
          rowerkiem, to mysle /choc moze sie myle/, intencją wlascicieli osrodka bylo
          wlasnie uniknięcie jeżdzienia na rowerkach, roklach i hulajnogach dzieci po
          terenie osrodka.
          Dla ich wlasnego bezpieczeństwa. Az strach pomyślec co by sie działo gdyby
          zamiast zwirku byl chodnik i dzieci szalałyby na rowerkach itp sprzecie.
    • magret65 Re: "Słońce" w Dąbkach koło Mielna 26.07.06, 08:40
      Po jednej stronie jezioro, po drugiej morze. Fajna sprawa! Przyznam się
      szczerze, że ja wolę morze, ale byli i amatorzy spokojnego i w miarę czystego
      jeziora. W ten czas był do dyspozycji sprzęt wodny. Można też wynająć ciekawy
      wórek-rower dla całej rodziny na spacerki. POLECAM miejscowość! M
    • agnes0101 Re: "Słońce" w Dąbkach koło Mielna 26.07.06, 14:54
      Bardzo dziękuję za odpowiedzi. Mam jeszcze pytanie, bo wiadomo że jak jest
      piękna pogoda to w zasadzie wszędzie jest fajnie. Tylko co jeśli nie ma
      pogody? Czy jest tam co robić? Poza tym jakie są pokoje? My mamy zarezerwowany
      pokój 2-osobowy ponoć z dużym małżeńskim łóżkiem (?). Jak dzwoniłam zapytać się
      czy zmieści się tam łóżeczko turystyczne pani powiedziała że raczej nie. I tu
      się martwię, bo pomijając fakt że będziemy musieli spać we trójkę (dziecko 20 m-
      cy) to czy wrazie niepogody będzie miał miejscie do zabawy w pokoju?
      • takiebuty Re: "Słońce" w Dąbkach koło Mielna 27.07.06, 13:36
        Camping w internecie wygląda bosko, nie było już miejsc, mieszkaliśmy
        nieopodal. Przechodząc zaobserwowałam że jak większośc nowych ośrodków jest
        nastawionych na duży przemiał turystów i najlepiej żeby nie zostawiali po sobie
        śladów. Stąd pewnie małe pokoje i ten niezniszczalny łatwy w utrzymaniu żwirek.
        Mało zieleni, ośrodek w budowie. Kiedyś pewnie będdzie ekskluzif - piękna
        recepcja, basen jakiś bar, gdzie będzie można zostawiać kasę. Ale turyści dalej
        będą się kisić w klitkach. Jestem cięta strasznie, bo Zielony Dom mieszczący
        się po sąsiedzku też był mocno przereklamowany. Mimo wszystko - miłego
        wypoczynku. Miejscowość jest tłoczna, ale można dobrze zjeść i jest dużo
        atrakcji dla dzieci.Morze piękne jak zawsze. A basen na kempingu nie do
        pogardzenia. Pozdrawiam, czekam na relacje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka