dyzurna 05.01.07, 21:45 witam zdecydowalismy sie jechac na wyspy kanaryjskie tylko pytanie ktora z tych wysp jest najciekawsza z pieknymi plazami , atrakcjami dla malucha i cos do pozwiedzania by nie lezec tylko plackiem ? pozdrawiam i z gory dzieki za info Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alexsc Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 06.01.07, 20:51 widziałam tylko gran canarie, piękne plaze (Playa del Ingles), aquapark w Maspalomas, centum handlowe Yumbo, cita, samochody mozna wypozyczyc juz za 25 euro. Pojechalismy do Puerto Rico, Puerto de Mogan, San Augustin, było świetnie. Synek (2,5 roku) był zadowolony z zabawy na plazy i kąpieli , uwielbiał tez jezdzic na róznych pojazdach za 1 euro, córeczka 11 mies tez zadowolona z zabawy w piasku A w kwietniu jest juz ponoc bardzo cieplutko. Fuertaventura tez jest ponoc fajna, ładne plaze, Teneryfa ma kaministe plaze a na Lazrocie jest nodno takie info mam od osób które tam spotkałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gonzalesik Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 08.01.07, 10:15 Gwoli uscislenia na Tenereyfie plaze nie sa absolutnie kamieniste tylko czarne i takie ubite, wiec dzieciak nie ma mozliwosci budowania zamkow. Czy nudno na Lanzarote - ja wiem? Zupelnie inny klimat, bo jest to wulkaniczna wyspa. Zobaczyc warto, ale nie wracac. Odpowiedz Link Zgłoś
wmk75 Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 07.02.07, 20:39 To ja jeszcze dodam, ze faktycznie większość plaż na Teneryfie ma powulkaniczny, czarny piasek (ma to też swój urok), ale plaże są zarówno ubite jak i piaszczyste (np. w Puerto Santiago pod Los Gigantes). ------------------ Wioletta mama Tomka 3l.2m Odpowiedz Link Zgłoś
gonzalesik Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 08.01.07, 10:12 Bylam dwa razy na Gran Canarii, na Lanzarote i na Teneryfie.Dalczego dwa razy na Gran Canarii - bo jest to miejsce gdzie się wraca. Dla mnie jest tam najpiękniejsza plaża z pięknym piaskiem, w którym diecko ma raj na ziemi. Byłam wlasnie poraz drugio z dwuletnim glusiem i czul sie tm znakomicie. Wypozyczelismy samochod i objechalismy cala wyspe. Dla dziecka polecam Palimotos Park i wioske kowbojską z pokazami. Poza tym wieczorami na Playa del Ingles dzieje sie wiele rzeczy i maly tanczyl, skakal, siedzial z nami w knajpach i robil furore. POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka9911 Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 09.01.07, 19:33 Witam! Właśnie zdecydowaliśmy że w tym roku chcemy spędzić wakacje we wrześniu na Kanarach.Mam 5 letnią córkę i chciałabym wybrać dobry hotel.Piszesz że byliście w hotelu Palimotos Park. Czy możesz mi podać z jakiego biura podróży tam byliście i ogólne wrażenia. Z góry dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
gonzalesik Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 10.01.07, 19:27 Palmitos Park - to nie jest hotel, tylko cudowny park, w którym można śmiało spedzic caly dzien i dziecko bedzie zachwycone i rodzice takze. Ja z dzieckiem bylam w hotelu Green Garden i nie polecam, bardzo glosna oklica i moloch. Generalnie nie polecam zadnego Green. Bo to jest kompleks: Green Garden, Green Field i cos tam jeszcze. Za to polecam hotele z okolicy centrum Jumbo. Zdecydowanie ciszej. Odpowiedz Link Zgłoś
alexsc Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 12.01.07, 20:12 a jakie fajne sklepy w Yumbo oj tylko kasę mieć a okolica zgadza sie, b.spokojna. Odpowiedz Link Zgłoś
sufenta Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 11.01.07, 10:21 My wybieramy się na G.Canaria z 10-miesięczniakiem.Lecimy 26.01 z Be rlina.Wybraliśmy hotel costa meloneras,bo ma dobre opinie w necie.Jak któraś z mam będzie chciała,to napiszemy jak było. Odpowiedz Link Zgłoś
iwonka9911 Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 12.01.07, 21:00 Bardzo chętnie zapoznam sie z Twoją opinią na temat tego hotelu ,bo sama poszukuję też dla siebie i dziecka coś " porządnego " i sprawdzonego. Zastanawiałam się nad Lanzarottą ale z ofert które przeglądałam to do plaży trzeba dreptać z 2 km. a znając moje dziecko to raczej było by to męczące.Czy możesz mi napisać z jakiego biura podróży wykupiliście te wczasy? Pozdrawiam i życzę cudownych wakacji! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 01.02.07, 18:41 nadal nie wybralam miejsca , a wakacje juz tuz tuz prosze poleccie biuro i hotel na gran canari - superowy dla roczniaka Odpowiedz Link Zgłoś
sufenta Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 04.02.07, 19:21 Wróciłam z G Canaria, z gran hotel costa meloneras w Maspalomas-zdecydowanie polecam rodzinom z małymi dziećmi.Wszystkie wygody-łózeczka,krzesełka do karmienia,przewijaki w ogólnych toaletach,plac zabaw,cieplutki brodzik-sprawdzone i ok.B.dużo miejsca (bo to b. duzy hotel-piszę,bo nie każdemu to odpowiada)w pokojach,restauracjach,czy holach-co wazne,jak się chce jezdzić wózkiem.Piękny przestronny ogód z kilkoma basenami.Czysto,miła obsługa,dobre jedzenie, SPA,blisko do sklepów.Poprosiłam o pokój w cichej części hotelu-mój synek spał jak aniołek. Przez 3 dni zwiedziliśmy większośc ciekawych miejsc na wyspie(wynajętym autem).Leciałam z biura Bucher z Berlina.Ofertę znalazłam na stronie www.onlineweg.pl i wykupiłam we Wrocławiu. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurna Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 04.02.07, 19:45 wielkie dzieki za szczegolowy opis, wyglada to super. ja strasznie chce jechac na g.canarje ale tam jest podobno o wiele drozej niz na krecie? czy to prawda? czy mozesz mi napisac w przyblizeniu ile was ten pobyt kosztowal. ja znalazlam oferte za 800 euro na 7 dni ( za osobe , to bardzo drogo. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
beatar9 Teneryfa 10.02.07, 20:03 witam,w listopadzie byliśmy na Teneryfie więc jeśli chodzi o pogodę w kwietniu to nie orientuję się;byliśmy i przeżyliśmy,Tene jest śliczna,łatwo dostać się na Gomerę-sąsiednia wyspa,obejrzeć Los Gigantes z jachtu,pojechać do Loro Parku- polecam dla malucha,plaże a jest ich wiele są z łagodnymi zejściami do oceanu,dobrze jeśli jedzie się z naluchem postawić na niezależność w przemiwszczaniu się i zdecydować się na wypożyczenie samochodu;pogoda była super-w dzień ok.25-27st. a wieczorem ok.22 aż 23st;dużo mówi się o klimatyzacji dziecka-nasz synek miał wtedy 18m-cy i nie wiem skąd brał tyle energii,zmiany klimatu nie zauważył i nie odchorował po powrocie co też zaznaczają pediatrzy;przed wyjazdem byliśmy na kontroli,dostałam recepty na leki w awaryjnych sytuacjach i wdzięczna jestem naszemu lekarzowi,ponieważ niestety przydały się czopki na wymioty,tabletki na biegunkę-lekki rota nas dopadł;ogólnie rzecz biorąc bajkowe wakacje,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sufenta Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 11.02.07, 16:57 Fakt,hotel costa meloneras nie jest tani.My za last minute zapłacilismy 650 euro/osobę na tydz.HP.Jak śledzisz dokładnie oferty w necie do tego hotelu znajdziesz z pewnoscią trochę taniej.Np wylot 12.01 był za 580 euro.Nam niestety ten termin nie pasował.Na miejscu nie wydaje się specjalnie duzo-napoje do kolacji,czasem kawa w kawiarence nad oceanem,owoce w supermarkecie i tyle.Warto,jesli ktos chce,kupić firmowe kosmetyki,ubrania,sprzęt elektroniczny czy alkohol.Jest trochę taniej.Ponoć towary są orginalne-ale głowy sobie uciąć nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
bebicka Re: Kanary - ktora wyspe wybrac?? wyjazd w kwietn 11.02.07, 21:43 Hej przyznam sie szczerze ze nie pamietam poczatkow watku, sledzilam go przed wyjazdme na teneryfe a wlasnie wrocilam. I jesli moge cokolwiek doradzic od siebieto...: ja bylam w Hotelu Park Club Europe. Jesli chodzi o hotel to same plusy, opcja all inclusive jedzenie przepyszne, zadnych problemow z napojami, hotel bardzo fajny bo w niskiej zabudowie, z ogrodem, dwoma basenami, sztuczna plaza, placem zabaw, klubem dal dzieci, animacjami (nie po polsku), mila obsluga, czysty, swietnie polozony, chcoiaz do plazy kawaleczek, ale poza tym wszedzie blisko. Hotel lezy w Playa Americas, niedaleko plazy Vistas...hmmm bodajze, tak dokladnie nie pamietam, bo ani razu na niej nie zagoscilam. Teneryfa generalnie piekna, moje dziecko (lat 3) do dzisiaj przezywa pokazy orek w Loro Parku, poza tym mnostwo gorskich widokow, super. My jechalismy z biura niemeickiego, zadnych wpadek, cena byla atrakcyjna bardzo, za 10 dni 2600 a Mlody niecale 700 zl. Ale ten hotel ma tez w ofercie Tui, troche Polakow w nim spotkalismy. Polecam rowniez siebie w razie dalszych pytan Maraska Odpowiedz Link Zgłoś