Dodaj do ulubionych

Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4-lat?

01.02.07, 12:08
Myslimy w tym roku wyjechac na wczasy do Turcji z naszym 4-letnim
synkiem,poradżcie mi jakie miejsce i jaki hotel wybrac aby były warunki dla
rodzin z dziećmi??(oczywiscie za dobre pieniądze)Zastanawiamy sie czy lepiej
jechac kwiecień-czerwiec czy wrzesień-pażdziernik??A moze lepiej w inne
miejsce??
Obserwuj wątek
    • kama1978k Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 01.02.07, 13:08
      Witam. 6 czerwca wyjeżdzamy do Turcji z 1,5 roczniakiem. Ten termin wybraliśmy
      bo zdaję sobie sprawę że lipiec i sierpień to potworne upały. Lecimy do Side
      do hotelu Alba Resort z BP ITAKA.
      www.albaresorthotel.com/main.php?ZGlsPWVu
      Przy wyborze weź pod uwagę bliskość plaży - najlepiej prywatna hotelowa,
      plac zabaw i baseny dla dzieci z atrakcjami, zjeżdzalniami itp. Poza tym
      odpowiednie menu w restauracjach i inne dziecięce udogodnienia. Generalnie
      wybieraj hotele o niskiej zabudowie na dość rozległum terenie - tak zwane
      wioski wakacyjne. Życzę miłego wypoczynku
    • justyna_28 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 01.02.07, 13:10
      Ja się chyba skuszę na Incekum ze Scanem, we wrzesniu.
      • iwonka9911 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 01.02.07, 14:26
        Moja córka ma 5 lat i od 3 lat latam z nią do Turcji. Wybieram wrzesień albo
        druga połowa czerwca bo wtedy woda w morzu jest już ciepła. Zawsze jest to
        biuro podróży Wezyr. Byłam z nią w Botaniku i dwa razy w Delphinie Palace, wiem
        że są to dość drogie hotele ale są one robione " pod " dzieci, jest tam
        wszystko o czym dzieciaki mogą marzyć i rodzice też. Jeżeli masz jakieś pytania
        to moge Ci podać mojega maila.
        Pozdrawiam!
        • videoseven1 Re: do Kamy 03.02.07, 22:30
          Witaj , zycze Wam zebyscie rzeczywiscie wyladowali wlasnie w wybranym przez Was
          hotelu.
          Bo z Triada to nie zawsze albo nawet rzadko sie tak udaje.
          Miejscowosc Side nie jest najciekawsza dla dzieci.
          Pozdarwiam
          • kama1978k Re: do Kamy 04.02.07, 22:33
            Dlatego właśnie nie jeżdże z Triadą. A dla dziecka to wybrałam głównie
            hotel - nie nastawiamy się na jakieś mega zwiedzanie. POzdrawiam
    • paris1111 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 09.02.07, 13:23
      Witam.
      W zeszłym roku roku w czerwcu byliśmy z 2,5-letnim Kubusiem w Turcji z biurem
      GTItravel.Było super ogromnyplac zabaw dla dzieci wieczorem animacje niestety w
      języku niemieckim ,jedzonko super nie mieliśmy żadnych biegunek.
      Hotel nazywał się Grand Art Side i na prawdę mogę mu dać 5 gwiazdek.Zobacz go
      na www.gtitravel.pl.Naprawdę warto
      Pozdrawiam.
      • sisi55 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 09.02.07, 21:58
        Odradzam miejscowość Marmaris. Jest tam super, ale nie dla dzieci - tłumy
        ludzi, głośno, bardzo wąska żwirkowa plaża zastawiona leżakami - zero miejsca
        do zabawy.
        Za to niedaleko jest fajna spokojna i urocza miejscowość Icmeler.
        Spokojnie, szeroka niezatłoczona plaża.
        • iwonaw2 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 24.03.07, 13:04
          Witaj,
          a jak z zejściem do plaży w Icelmer. Słyszałam dobrze o miejscowości Dalyan. Że
          super plaża no i piaszczysta. Wiesz coś na temat?

Iwona
    • 2barb Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 15.02.07, 14:37
      z dziećmi polecam okolice side (około 65 km od lotniska i ładna plaża)
      fajne też są okolice alanyi, ale to jest ponad dwie godziny jazdy autokarem

Też się wybieram z dwulatkiem w tym roku, w drugiej połowie kwietnia
      (oczywiście side)
      • renatas4 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 16.02.07, 12:53
        Ja zastanawiam się nad wyborem hotelu w turcji, w polowie czerwca. Czy ktoś był
        w hotelu Incekum Beach Resort ze Scan Holiday. Mają być tam polscy animatorzy,
        czy warto tam się wybrać, pani ze Scan Holiday zachwalała ten hotel.
        Zastanawiam się też na hotelem Grida z TUI, ale tam nie ma polskich animatorów,
        czy to 4 latkowi nie przeszkadza?
        • anisen1 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 06.03.07, 00:21
          byliśmy rok temu w incekum ze scanem. było super. polecam bardzo ten hotel dla
          rodzin z dziećmi. animacja po polsku. mój synek(4 lata) cały czas wspomina ten
          wyjazd i dopytuje się kiedy tam jeszcze pojedziemy !
    • delfinmm Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 06.03.07, 10:25
      Witam!
      Widze,ze Turcja cieszy sie sporym powodzeniem. W czerwcu planujemy wakacje w
      Kas. Jedziemy ze znajomumi, zabieramy dzieci (2 latka i 1.5 roczniaka).
      Miejscowosc magiczna, cicha i spokojna. Jest tylko jeden mankament...czego sie
      bardzo obawiam-lezy 2 godz drogi od lotniska!!! Nie wiem jak to bedzie z jazda
      malym autobusikiem z takimi malcamiuncertain Jeszcze sie zastanawiam nad tym wyjazdem.
      • des4 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 06.03.07, 11:57
        Jeśli z dzieckiem to polecam Turcję Egejską - Fethiye albo Oludeniz. Przepiękne
        morze i widoki. W Oludeniz wspaniala plaża. Alanya jest za wielka, za tłoczna i
        za halaśliwa. Morze tzę takie saobie. Poza tym Riwiera ma fatalny gorący i
        wilgotny klimat...ale jeśli już to Side...

Biru - chociażby Itaka, Axel albo Sopol

Hotele - Harman w Fetiye, Dorian, Artemisia, Ata Lagoon w Oludeniz...
        • renatas4 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 06.03.07, 12:02
          Wybieramy się 13 czerwca do Grida Village - miejscowość BELEK. Czy ktoś może
          tam był? Jakie są temperatury w czerwcu, mam nadzieję, że upałów nie będzie.
          • zuziazosia Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 25.03.07, 10:53
            renatas4.Ja byłam w 2005 r.w Turcji w Belek w hotelu PINE BEACH Z córką wtedy
            3letnią . Było super, dość upalnie, jedzenie b.dobre, animacja w obcych jezykach
            ale mała i tak była zadowolona.Troche nam chorowała , miała silną uczulenie
            -wysypkę nie wiadomo na co, potem była gorączka (pomoc lekarzy).Szkoda że nie
            brałam z Polski jakiegoś antybiotyku...
    • 2o1 Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 04.04.07, 16:08
      My byliśmy w czerwcu w Santana Club w Alani. Z dzieckiem 2,5 roku. było super.
      Hotel z basenem 6,5 ara do tego dla dzieci mały basen ze zjeżdżalniami. W tym
      roku dodatkowo otwarli zjeżdżalnie dla dorosłych. Jedzenie ok. Hotel nalezy do
      Polki i Turka. Sami Polacy. Animacje dla dzieci ok , dla dorosłych trochę
      gorzej. Opiekunka do dziecka w języku polskim. Pod basenem dyskoteka. Plaża
      przy hotelu, kamienista. Potrzebne buty bo potwoenie się nagrzewa. Dla dzieci
      dodatkowo mini zoo. Organizuje to biuro jet touristic.
    • k_kasia Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 12.04.07, 16:09
      My tez lecimy w tym roku do hotelu Alba Resort w Side! W sumie to bedzie nasz
      trzeci raz w Turcji, drugi z dzieckiem. Termin: 13-27/06. Jedni znajomi musieli
      zrezygnowac z wyjazdu ze wzgledu na chorobe dziecka, wiec jesli ktos bylby
      zainteresowany odkupieniem wczasow, to prosze o info.
      • aga-ks Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 12.04.07, 21:27
        witam a skad wylot i jakie koszty ile osob.
      • kama1978k do k_kasia 12.04.07, 21:45
        Mamy więc jeden tydzień pobytu w Albie wspólny smile
    • hubertl Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 13.04.07, 00:18
      Iberotel Palm Garden z TUI - z jednym dzieckiem napewno znajdziecie jeszcze
      dobrą ofertę cenową.
    • joasia_koo Re: Jakie miejsce i hotel na wczasy w Turcji z 4- 13.04.07, 13:18
      Byłam w zeszłym roku w turcji z dziećmi i wybierając hotel należy według mnie
      należy kierować się kilkoma zasadami. Po pierwsze fajne baseny (nad morzem
      dzieciom się nudzi), animacja - najlepiej po polsku, hotel w miarę duży - bo
      będzie więcej atrakcji oraz kolegów i w przypadku moich dzieci all inclusiv (bo
      wydałabym fortunę na picie i jedzenie - głodne były po każdym wyjściu z basenu.
      Oprócz basenu przydają się zjeżdżalnie i plac zabaw. W zeszłym roku nad morzem
      byliśmy dosłownie dwa razy, dzieci a i my także woleliśmy czas spędzić w
      basenie. Życzę trafnych decyzji i miłego odpoczynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka