joaani 11.05.07, 19:37 jedziemy z 18-miesięcznym dzieckiem możecie coś fajnego polecic ?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kindzior99 Re: Ostrowo 12.05.07, 14:35 Witam Zależy o co konkretnie Ci chodzi; pisząc jedziemy znaczy kwaterę już masz. Jeżdzimy tam już kolejny raz i myślę że jest to super miejsce - bez hałasu, zgiełku, burd (chociaż co roku jest więcej ludzi). Przedewszystkim piękna szeroka plaża, jednak żeby uniknąć nadmiernego tłoku radzę lokować się około 300 m na lewo od głownego wejścia na plażę. Jesli chodzi o wyżywienie z małym dzieckiem jeśli chcesz chodzić gdzieś na obiady śmiało poelcam Bar Myśliwski na ulicy Nowej (smaczne jedzenie) W razie dodatkowych pytań pisz kbialak@poczta.fm Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: Ostrowo 14.05.07, 20:02 ja mogę Ci co najwyżej odradzić "dom wypoczynkowy" MAgnolia. Koszmar po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 05.07.13, 13:42 Witam! Rowniez sie wybieramy do tego Ostrowa z 1,5 rocznym synkiem i zastanawiam sie jak tam jest, co warto zobaczyc i gdzie pojsc. Moze ktos byl w tym lub zeszlym roku i moglby cos podpowiedziec?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 05.07.13, 14:01 Byłam w zeszłym i w tym też będęCo chcesz wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 05.07.13, 16:49 To moze na poczatek o atrakcje dla dziecka: - czy jest jakis ogolnodostepny plac zabaw? - knajpki i restauracje z dobrym jedzeniem? - pokoje goscinne "Relax", ul. Sosnowa 16 (moze cos slyszalas?) - nie wiem co jeszcze... Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 05.07.13, 17:23 Plac zabaw-niewiem moja już ma 8 lat nie chciała szukaćPrzy głównej ulicy (plażowej)są dmuchańce i kulki(płatne). Knajpki -polecam jadłodajnie na dożynkowej-tanio,dużo,smacznie z tymże trzeba zamówić dzień wcześniej lub w danym dniu do 11.I Cechi Norcek na zabytkowej.Te dwie mogę polecić z czystym sumieniem. Nie znam pokoi Relax.Ogólnie Ostrowo to taka mała spokojna wioska,większych atrakcji tam nie znajdziesz.Szeroka ,fajna plaża ,łagodne zejście do wody .Nie ma takich tłumów jak w Karwi czy Władku. Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 05.07.13, 22:42 na pewno chodzi o ul. dozynkowa bo nie moge znalezc takiej na mapce www.lezak.pl/ostrowo/duza-mapa-miasta.php3 moze to zniwna?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 05.07.13, 23:07 maps.google.pl/maps?q=Do%C5%BCynkowa,+84-105+Ostrowo,+pucki,+pomorskie&hl=pl&ie=UTF8&sll=50.213675,19.00719&sspn=0.296595,0.837021&geocode=FWqKRAMdYHQWAQ&hnear=Do%C5%BCynkowa,+84-105+Ostrowo,+pucki,+pomorskie&t=m&z=16 Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 05.07.13, 23:33 sorry jest dozynkowa... a dojscie do plazy bardzo uciazliwe? gdzies czytalem ze przez blota... wozkiem sie dojedzie? do Karwii piechota da rade dotrzec?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 06.07.13, 06:29 Spokojnie chodnikiem ul.plażową.Pod koniec tylko spacerek przez las,bez problemu z wózkiem.Przez błota to chyba jak na skróty przez łąkęPiechotą do Karwi ,na upartego pewno tak tylko przy głównej drodze chyba brak chodnika trzeba iść poboczem.Niewiem jak wygląda sprawa gdyby się szło od tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 07.07.13, 13:55 Jeżdżę do Ostrowa z dziećmi od kilku lat, jedzenie najlepsze już Julka doradziła, też głównie tam się stołujemy. Dojście do plaży spokojnie wózkiem się dojedzie, najpierw długi czas chodnikiem, mijając rzeczkę po której pływa rodzinka łabędzi z małymi, potem przez las ubitą drogą, żadnego błota nie ma no chyba że kałuże po deszczu Jest ogólnodostępny plac zabaw, będąc na początku ulicy Sosnowej trzeba skręcić w lewo i tam przy lesie jest boisko oraz mały placyk zabaw. W centrum płatna dmuchana zjeżdżalnia i kulki. My do Karwi i Jastrzębiej Góry chodzimy plażą, raz szliśmy do Karwi drogą przez łąki więc też się da, kursują też PKSy co chwila. Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 08.07.13, 12:14 dzieki za pomocne odpowiedzi... jakby cos jeszcze warto bylo wiedziec to piszcie prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Ostrowo 08.07.13, 19:30 Jadę 19go lipca po raz pierwszy z 4,5 l córeczką i mam nadzieję nie ostatni Noclegi mamy w Lazurze. Znajomi jezdzą tam od kilkunastu lat (na ul.Junaków) i zapewnili mnie że nie będziemy żałować Oby tylko pogoda dopisała ! Przez ostatnie dwa lata pogoda na Mierzeji dopisała nam fantastycznie Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 09.07.13, 11:02 a jakie przykladowe ceny w ww. restauracjach za obiad?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 09.07.13, 11:39 W tej jadłodajni na dożynkowej drugie danie 13zł ,zawsze było kilka rodzai do wyboru np.dorsz,kotlet schabowy,naleśniki.Zupa 3,50. Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 09.07.13, 15:27 A w Cechi Norcek drugie danie 11-12, zupa chyba 5 zł,pierogi ok 9zł, duża ryba z frytkami i zestawem surówek 17-22 zależy jaka ryba. Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 11.07.13, 16:43 a sa tam jakies sklepy spozywcze i warzywniaki? Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 11.07.13, 20:50 Oczywiście, w samym centrum dwa sklepy spożywcze, w tym jeden Lewiatan a drugi normalny samoobsługowy obok niego jest warzywniak. Zaraz wsiadam z dziećmi w pociąg, jutro rano będę już w Ostrowie Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 11.07.13, 23:29 super rowniez zazdroszcze i czekam 3 tyg... a jakbys miala dostep do neta to zdaj relacje co i jak na biezaco i jakie zmiany w Ostrowie... Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 12.07.13, 16:11 Przybyło kilka straganów namiot z tania książka został powiekszony i jest tam naprawdę duży wybór, przybył warzywniak na przeciwko przystanku pks, jest drugi maly płatny placyk zabaw dla dzieci kulki rury itp. Ceny: Na dozynkowej w jadłodajni drugie danie 13 , zupa 4 zł W cechi norcek drugie danie 12, 50 - 15 zł, spaghetti 10 zł, pierogi 10 zł za 8 sztuk. A na bałtyku sztorm Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 12.07.13, 16:45 super tylko ten sztorm prosimy o realcje live z ostrowa... Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 15.07.13, 13:33 I jaka pogoda w Ostrowie? nie pada aby? my jedziemy 4-14.08 a na sierpien zapowiadaja upaly 35-36 st. Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 15.07.13, 14:08 Wudu4 pewno gdzieś na siebie wejdziemyMy 10.08-24.08.I żeby te Twoje upały się sprawdziły Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 15.07.13, 16:59 a jaki wiek bobasa i gdzie mieszkacie jesli mozna zapytac?? Odpowiedz Link Zgłoś
julka-4 Re: Ostrowo 15.07.13, 18:57 Nasz bobas to już ośmioletnia panienkaNa dożynkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 15.07.13, 19:12 Dopiero dziś poprawiła się pogoda, mamy błękitne niebo i słońce , byłam z córkami kilka godzin na plaży i choć wiało to i tak jest fajnie Julka a gdzie będziesz mieszkać na dozynkowej? Bo my mieszkamy na dozynkowej 20a Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 19.07.13, 12:02 w Ostrowie chyba plażowanie pełną parą bo nie ma kiedy neta odpalić i zdać relację nawet Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 19.07.13, 19:22 Akurat dziś po kilku dniach plażowania było pochmurno i dosyć chłodno dlatego byłyśmy na basenie krytym a potem połazić po straganach. Wczoraj zrobiłyśmy sobie spacerek do Karwi, jadłam pyszną pizzę z złotej rybce, było jej 50 rodzajów do wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Ostrowo 19.07.13, 19:32 dzisiaj o 23 wyruszamy do Ostrowa Liczę na 10 dni plazowania , innej opcji nie biorę pod uwagę Około 8-9 rano powinniśmy być na miejscu .Znajomi będę mieszkać we Władku i Chłapowie , więc coś pozwiedzamy Najb boję się o noclegi .W necie zawsze wszystko wygląda ok a w rzeczywistości róznie to bywa Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 27.07.13, 00:28 a jak tam w Ostrowie z komarami i innymi meszkami? bardzo tna?? Odpowiedz Link Zgłoś
the_komcia Re: Ostrowo 27.07.13, 10:44 Niestety dwa tygodnie szybko zleciały, wczoraj wieczorem wróciliśmy. Komary są tylko wieczorem, ale umiarkowana ilość. Mnie żaden nie ugryzł ale moje dzieci owszem jak się bawiły na podwórku do 22giej. Odpowiedz Link Zgłoś
habibu1 Re: Ostrowo 17.08.13, 22:23 Witajvie, mozecie polecic jakis fajny nocleg - jedziemy z mezem i 4mies dzieckiem, najchetniej z zagospodarowanym ogrodkiem - altanka, grill, hustawka, niedaleko morza i koniecznie lazienka w pokoju, zalezy nam tez na niewygorowanej cenie. Czy ktos byl na przelomie sierpnia i wrzesnia? Czy ostrowo juz wtedy wymiera? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edie70 Re: Ostrowo 18.08.13, 19:40 ja byłam w Lazurze ,na końcu wsi : pokoje z łazienkami czyściutkie,plac zabaw,altanka,grill, przemili właściciele Nad morze wózkiem ok 15-20minut. Z pracy wszyscy jezdzą do Pelikana (bliżej "centrum") . Odpowiedz Link Zgłoś
fil.ona Re: Ostrowo 18.08.13, 22:14 Polecam pelikan/albatros byliśmy z dziećmi i było super .duży plac zabaw pokoje czyste łazienka w pokoju .Wspolna kuchnia Odpowiedz Link Zgłoś
wudu4 Re: Ostrowo 20.08.13, 14:47 albatros widzialem z zewnatrz i wyglada przyjaznie dzieciom ze wzgledu wlasnie na duzy plac zabaw... a jak ksztaltuje sie cenowo ww? Odpowiedz Link Zgłoś