joana12 14.06.03, 23:49 Mam pytanko, czy może któraś z mam będzie na wakacjach w Poddąbiu od 22 czerwca. Jedziemy tam z mężem i 2,5 letnim synem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agnieszka_azj_edziecko Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 03.07.03, 16:57 Joanno, jak było w Poddąbiu ? My wybieramy sie tam całą rodziną 19 lipca. Mamy wykupione noclegi bez wyżywienia. Jak tam jest ze sklepami i knajpkami ? Bylam w Poddąbiu tylko raz przejazdem i nie zwracałam na to uwagi, bo spieszylismy sie na obiad w Rowach. Mam nadzieję, że bedzie tam gdzie zjeść jakiś obiad ? Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 03.07.03, 22:50 Poddabie to mala wioseczka, jest kilka sklepow, ale nie za duzo. Wyboru za duzego nie bedzie. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_azj_edziecko Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 04.07.03, 20:22 Aniu, a jakieś bary, smażalnie, jadłodajnie... ? Jakieś miejsca, gdzie da sie zjeść coś ciepłego ? Odpowiedz Link Zgłoś
rglod Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 04.07.03, 22:05 Cześć Poddądie to malutka osada, prtwatne kwatery, smażalnia ryb, lody,gofry,sklepy chyba tylko 2, konie, gokardy, siłownia, wypożyczalnia rowerów, karczma z bardzo dobrymi obiadami o cenach w granicach rozsądku (można wykupić abonament 2 daniowy), piękne tereny spacarowe (las, plaża)na plażę można dojechać wózkiem, plaże czyste, w tamtym roku był nawet wydzielony kawałek plaży i strzeżony przez ratowników. Blisko do Ustki i Rowów. Dla dzieci raj. My byliśmy w tamtym roku i w tym roku jedziemy też na 2 tygodnie od 13.07 rena Odpowiedz Link Zgłoś
ehania Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 05.07.03, 09:03 Mam wielką prośbę. Napiszcie czy możecie polecić kwatery w Poddąbiu. Zależy mi na niedrogich i stosunkowo niedaleko od morza. Jak blisko plaży można podjechać samochodem? Z góry dziękuję Hania. Odpowiedz Link Zgłoś
socka2 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 05.07.03, 13:48 Hania, Poddabie jest tak male ze wszedzie blisko - nie jest Ci potrzebny samochod )) Wiem, ze jest tam duzo domkow, ktore sa wynajmowane - jak cos znajde, to dam znac. Pozdrawiam Ania Odpowiedz Link Zgłoś
ehania Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 05.07.03, 16:29 Będę bardzo wdzięczna za konkretne namiary z cenami. Dziękuję Hania Odpowiedz Link Zgłoś
joana12 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 06.07.03, 21:03 Właśnie dziś rano wróciliśmy (niestety) z Poddąbia, i jak co roku było super. Mieszkaliśmy na kwaterze u Państwa Wszółkowskich www.mars.slupsk.pl tel. (059) 8431104. Ceny dość przystępne 35 zł doba od osoby dorosłej, dziecko nic nie płaci. Żywiliśmy się w okolicznych smażalniach ryb, i wszystko było świeże i pyszne. Sklepy bardzo dobrze zaopatrzone. Jedyny minus - dużo kleszczy i tym samym częste wyjazdy do przychodni w Ustce. Pozdrawiam i życzę wszystkim dobrego wypoczynku Asia i Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
smoku10 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 07.07.03, 14:21 Jeśli mogę jeszcze podpytać - ile czasu zabrała wam podróż? marta Odpowiedz Link Zgłoś
joana12 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 07.07.03, 20:54 Wyjechaliśmy z Chorzowa ok. 21.00 a na miejscu byliśmy o 5 rano. Jechaliśmy bez szaleństw bo z rowerami na dachu auta. Mały zniósł podróż rewelacyjnie, czyli całą przespał. Pozdrawiam Asia i Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
agatt_a Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 07.07.03, 22:45 i my wybieramy sie do poddabia! (26 lipca- 3 sierpnia) slyszalam, ze na plaze trudno dojechac wozkiem, bo jest stromy brzeg i schodzi sie po drewnianych schodach! powiedzcie, ze to nie jest prawda! a jest tam jakas apteka? i jak to z tymi kleszczami? az tak "atakuja"? agat Odpowiedz Link Zgłoś
joana12 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 08.07.03, 00:27 Przy dwóch zejściach na plaże oprócz schodów jest pochylnia, którą spokojnie można zjechać wózkiem. A co do kleszczy są faktycznie i nie jest to tylko moja opinia, lecz także lekarzy z przychodni w Ustce. Jedyna rada - oglądać się wieczorem i to bardzo dokładnie. Przyjemnych wakacji bez kleszczy!! Asia i Kuba Odpowiedz Link Zgłoś
joana12 Re: Poddąbie koło Rowów od 22 czerwca 08.07.03, 00:28 Zapomniałam jeszcze napisać, że najbliższa apteka jest w Ustce. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś