biankalow 09.07.07, 14:58 czy byliscie tego roku na wypoczynku w Karwii? jezeli tak, to jak wyglada tam plaza, czy jest czysta, czy sa sinice? bylam tego roku na weekend w sopocie i tam plaza wyglada beznadziejnie, wielkie zielone kozuchy glonow ( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amadores Re: KARWIA 09.07.07, 23:14 Karwia lezy nad otwartym morzem, a Sopot nad Zatoką. Plaza w karwi jest szeroka, bardzo ładna. Niestety strasznie tłoczno Odpowiedz Link Zgłoś
biankalow Re: KARWIA 10.07.07, 07:19 tak wiem, ze karwia lezy na otwartym morzu, wiem jaka tam jest plaza, bo bylam tam kilkakrotnie ale wiele lat temu. czy ta informacja o ladnej plazy to z tego roku? obawiam sie swojego wyjazdu w sierpniu bo mam synka 4-letniego i nie wyobrazam sobie zakazac mu wchodzenia do wody Odpowiedz Link Zgłoś
biankalow Re: KARWIA 10.07.07, 09:25 ludziska, jak z plaza na otwartym morzu? czy jest czysto? Odpowiedz Link Zgłoś
sylaluk Re: KARWIA 10.07.07, 10:22 Hej ja tez bede z 4-latkiem w Karwii w sierpniu i mam nadzieję ze plaża nie uległa zbytniej zmianie na gorsze od czasu kiedy bylam tam kilka lat temu.Gdzie będziecie nocowac?? pozdrawiam Sylwia i Hubi(24.09.2003) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=36107191&a=36359072 Odpowiedz Link Zgłoś
biankalow Re: KARWIA 10.07.07, 10:37 czesc. bedziemy w karwii w dwie mamy z dwojka facetow - 4 i 5 lat. niestety za pozno zabralam sie za szukanie noclegow, ale znalazlam w miejscu o nazwie "Pasat". bedziemy tam od 11-19 sierpnia. jestesmy z Warszawy i z Mielca Odpowiedz Link Zgłoś
natalia2005r Re: KARWIA 10.07.07, 10:26 Ja właśnie w sobotę wróciłam z dwutygodniowego pobytu i jestem bardzo zaskoczona , byłam tam już 3 razy i byłam zachwycona plażą i wogóle a w tym roku morze zabrało połowę plaży. Oczywiście jest szeroka w niektórych wejściach ale żeby dotrzeć na te szersze miejsca trzeba pokonać "tatry" kilaka górek gdzie z wózkiem i tobołami jest to nierealne.Ale jest czyściutko i ogólnie wszystko OK Odpowiedz Link Zgłoś
mami7 Re: KARWIA 10.07.07, 12:13 w ubiegłym roku plaża w Karwi była fajniutka, w morzu przez 2 tygodnie nie znaleźliśmy glonów. Odpowiedz Link Zgłoś
wagla Re: KARWIA 10.07.07, 13:14 Właśnie wróciłam z Karwi po trzytygodniowym pobycie z dziećmi. Plaża jest bardzo czysta, brak glonów wodorostów muszelek i kamyczków. Część plaży jest strzeżona z ratownikiem i śmietnikami. Zjazd z wózkiem dobry(zejście np.42).Jak jest pogoda to na plaży bardzo duży tłok i kłopot z miejscem. Ale uwaga na kwatery. Pokoje na parterach w budynkach nieogrzewanych są zagrzybione i "zaśmierdnięte". Wysoka cena za noclegi nie jest gwarancją wysokiej jakości! Niezbędne są kalosze dla dzieci i dorosłych, bo w nowej części Karwi nie ma nawierzchni na drogach i chodników. Kłopoty są też z miejscami w dobrych "jadłodajniach" w porze obiadowej. Odpowiedz Link Zgłoś