Dodaj do ulubionych

Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra plaża?

21.01.08, 12:56
Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra plaża?

Polecicie mi może jakiś dobry hotel na Krecie? Planuję wyjazd
dwutygodniowy z pakietem All Inclucive - bo chyba inny z małym
dzieckiem nie wchodzi w grę?... Hotel niezbyt duży, blisko do
sklepu, apteki, plaży, z basenem (brodzikiem).
Pierwszy raz jadę z niunią na wakacje i nie chcę trafić na złe
warunki smile
Czekam na info, będę bardzo wdzięczna za jakieś fajne namiary, a
także wentualne wskazówki co ze sobą zabrać, na co zwracać uwagę itd
itp.... big_grin
Obserwuj wątek
    • bursztyn1977 Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 22.01.08, 18:25
      Również jestem zainteresowany.
    • easy_tiger Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 23.01.08, 09:17
      swietna plaze ma dimitrios village w rethymnonie.... jest tez opcja AI, oferuje
      ja neckermann,
      my bylismy 2 lata temu z 2,5 latkiem wlasnie tam i mielismy pakiet sniadania
      plus obiadokolacje....
      szczerze mowiac to jedzenie w hotelach greckich nie jest specjalnie dobre... i
      tak jak caly hotel jest super, obsluga, baseny, wlasna plaza tak o jedzeniu
      wiele dobrego powiedziec nie mozna.... ziemniaki plywajace w litrach tluszczu
      itd... no ale co kto lubi....
      a co do AI to uwazam ze lepiej zywic sie samemu lub wziac tylko opcje ze
      sniadaniami... my jadalismy niedaleko hotelu za jakies smieszne pieniadze pyszne
      rzeczy, z dziecmi w knajpach nie ma problemu: grecy sa wyjatkowo przyjaznie
      nastawieni do dzieci, maja albo zestawy dla dzieci albo mozna zamowic pol
      porcji....
    • daria.1 Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 24.01.08, 22:41
      Creta Palm koło Chani. Nie ma pakietu All, ale są aneksy kuchenne. Od kilku lat prodróżuję z dzieckiem i nie zależy mi na pełnym wyżywieniu. Zwłaszcza jak dzieci sa małe i nie lubią wielu potraw.

Hotel ma dwa baseny, zadbany ogród, blisko plaża, sklepy, przystanek autobusowy.

Sirios Village tez koło Chani. Z tym, że tu dalej do plaży, sklepik na terenie hotelu. W pobliżu super park dla dzieci - kólki, dmuchane zamki, samochodziki, małe karuzele, opiekunki.
      • nureni Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 28.01.08, 10:37
        Dzięki Daria, ale na wakacjach wolałabym odpocząć - od gotowania
        również!!! ;D
    • jadis76 Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 25.01.08, 21:58
      polecam ten hotel
      bylam z 9-miesięczna córką
      bardzo ladny hotel, jedzenie super i ogromny wybór, mila obsluga,
      atrakcje dla dzieci
      opcja all inclusive
      mamy naprawde przepiękne wspomnienia

www.wakacje.pl/oferty/grecja/hani-kokkini/mitsis-rinela-64096.html
      • nureni Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 26.01.08, 13:13
        Bardzo dziękuję za wszystkie sugestie i proszę o więcej smile
        • kasbart_1 Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 26.01.08, 23:23
          Byłam na Krecie rezydentka, wiec moge dużo opowiedziec. Jak jedziesz z
          dzieckiem, to musisz uwazac na plaze. Dimitrios Village jest super jako hotel,
          szczegolnie dla dzieci, ale generalnie w okolicy Rethymnonu są średnie plaże i
          kiepskie dno (czasami płyty skalne). Chyba, że wystarczy Ci basen. Jednak tam
          masz blisko do sklepów tak jak chciałaś. Sirios Village nie polecam, chociaż w
          ofercie ma go dużo biur. Troche daleko do plaży, a poza tym jak tam wchodzilam,
          to miałam wrażenie, że wchodze do jakiegoś ula, albo do gimnazjum. Wszędzie kupa
          dzieciaków, głównie Polaków i Rosjan. Najładniejsze i bezpieczne plaże są przy
          Georgipoulis (różnie się pisze nazwę tej miejscowości), jeśli masz więcej kasy,
          to polecam Mythos Palace, albo Pilot Beach - to zdecydowanie najlepszy hotel w
          jakim pracowałam, ale niestety nie mają All. Incl. Zresztą chyba generalnie na
          krecie odradzałabym tą opcję. All Incl. wcale nie znaczy, że All masz za free,
          często są wyłączone z tego jakieś lepsze soki, alkohole itp... A pić w ramach
          tego pakietu czasami można też tylko w wyznaczonych godzinach;p Ciche i fajne
          hotele są na wschód od Chanii, są malutkie i czyściutkie, np Adelais i Selini
          Suites, ale one są na dużym odludziu i musielibyście wypożyczyć samochód, żeby
          się gdzieś z dzieckiem ruszyć.
          • nureni Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 26.01.08, 23:36
            kasbart_1 - ogromne dzięki!
            • nureni skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które prawdziw 27.01.08, 16:43
              Zastanawiałam się nad rezerwacją bungalowu w Cactus Beach,
              przeszukałam różne fora, ogólnie znajdowałam opinie pozytywne, aż tu
              nagle....!!!
              Zobaczcie sami i powiedzcie, co jest prawdą!?
              (opinie są u dołu, po prawej stronie strony)

www.travelzone.pl/?show=hotele&hotelID=3407
              • gulnara1 Re: skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które pra 27.01.08, 21:22
                Dimitrios moze i obleci ale z 2 letnim dzieckiem w zyciu bym nie
                pojechala. Plaza kiepska, gleboko robi sie zaraz przy brzegu a i
                pokoje hotelowe nie bardzo, jedzenie monotonne - generalnie grecki
                standard. Plusem jest polozenie - w cichej uliczce, a do centrum
                Rethymnonu 20 min na piechote.
              • kasbart_1 Re: skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które pra 27.01.08, 21:36
                W Cactusie akurat nie pracowałam, byłam we wschodniej części Krety, ale mogę się
                odnieść do ogólnych zarzutów, które dotyczą większości hoteli:
                1. karaluchy - uwierzcie mi są wszędzie, czasami tylko rzadziej je widać.
                Generalnie im starszy hotel, tym więcej robali, warto więc patrzeć kiedy hotel
                został wybudowany. W nowszych hotelach, gdzie jest w miare regularnie pryskane
                problem jest dla turystów właściwie niezauważalny. Ale 10-letnie hotele 3* lub
                4* to na 100% mieszkają tam 8-centymetrowe karaluchy - normalka i myślę, że nie
                tylko na krecie
                2. All Inclusive - na całej Krecie jest "słabe" - niektóre napoje w niektórych
                godzinach w niektórych barach. Lepiej brać HB i sobie dopłacać na miejscu -
                obsługa przynajmniej bardziej Was polubi.
                3. leżaki bez matercay - na całej krecie
                4. płatne leżaki na plaży - na całej krecie
                5. o 8 rano wszystkie leżaki przy basenie pozajmowane ręcznikami - we wszystkich
                hotelach, ale tutaj nie należy winić Greków, tylko innych turystów, którzy
                planując poleżeć po obiedzie, już przed śniadaniem na wszelki wypadek rezerwują
                sobie leżak

Mimo wszystko bardzo polecam kretęsmile
                • eluszia Re: 8-centymetrowe karaluchy????? 02.03.08, 07:57
                  kasbart_1 napisała:
                  1. karaluchy - uwierzcie mi są wszędzie, czasami tylko rzadziej je widać.
                  > Generalnie im starszy hotel, tym więcej robali, warto więc patrzeć kiedy hotel
                  > został wybudowany. W nowszych hotelach, gdzie jest w miare regularnie pryskane
                  > problem jest dla turystów właściwie niezauważalny. Ale 10-letnie hotele 3* lub
                  > 4* to na 100% mieszkają tam 8-centymetrowe karaluchy - normalka i myślę, że nie
                  > tylko na krecie

Jak to przeczytałam to momentalnie odechciało mi się jechać na Kretę w
                  przyszłości. Myślałam, że może kiedyś wybiorę się na którąś z wysp greckich, ale
                  olbrzymie robale to nie jest to co muszę mieć na wakacjach.
                  Dodam tylko, że byłam kilka razy na Balearach w hotelach 3* i nie natrafiłam tam
                  NIGDY na żadne robale, oprócz kilku małych mrówek spacerujących po balkonie
                  wielkości mrówek polskich.

Jak to jest z tymi karaluchami w Grecji? Raczej standard (jak w poście powyżej)?
                  • jaque Re: 8-centymetrowe karaluchy????? 02.03.08, 08:17
                    Byłam na Krecie dwa razy, raz w hotelu 5* (ale w parterowych bungalowach), raz w
                    4* (ale zasługiwał najwyżej na 3*). Na różne rzeczy mogłabym narzekać, ale na
                    szczęście nie na karaluchy smile. Nie widziałam ani jednego - nie było ich ani w
                    pokoju, ani w hotelowych restauracjach. Nie martw się więc na zapas smile
              • kasbart_1 Re: skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które pra 27.01.08, 21:38
                Nureni, jak jedziesz z dzieckiem, to wybierz sobie wschód Krety, Chania i
                okolice. Zachód to jedna wielka imprezownia, wszędzie głośno i pełno dyskotek.
                To dobre dla młodzieży. Poza tym zachód ma dużo starsze hotele, bo tam turyści
                dotarli 20 lat wcześniej niz na wschód. Średni "wiek" hotelu na wschód od Chanii
                to 3-5 latsmile Natomiast na zachód od Heraklionu to pewnie 15-20 lat;p
                • bebicka Re: skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które pra 28.01.08, 00:14
                  kasbart...czy Ty przypadkiem nie pomylilas stron? I nie polecasz wlasnie wszystkiego na ZACHOD od Chani????? To na wschodzie jest zabawowe centrum Herssonisos, czyz nie?
                  pozdrawiam
                  Maraska
                  • kasbart_1 Re: skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które pra 28.01.08, 09:58
                    Sorryyy cały czas mylę wschód z zachodem:/:/uncertain
                    Hersonisos jest na wschodzie i tam jest dużo dyskotek i tam jest właśnie Cactus
                    Beach. Dlatego nie polecam z dzieckiem, a ewentualnie dla młodzieży. Oczywiście,
                    polecam zachód (soooory za tą pomyłkę:/). Mieszkałam tam kilka miesięcy, znam
                    dobrze hotele. Na wschodzie nie mieszkałam, ale właściwie dobrze zwiedziłam ten
                    rejon i "zaliczyłam" kilkanaście hoteli. Są duuuzo starsze niż te na zachodzie.
                    Moje ulubione okolice są na ZACHÓD (sory;p) od Chanii, ale niektórym może się
                    nie podobac, że to trochę odludzie.
              • aniab_24 Re: skrajnie rozne opinie o CactusBeach-które pra 03.03.08, 21:45
                Byłam w Cactusie w czerwcu 2006. Osobiście poznałam autorkę jednego z
                negatywnych wpisów. Wierz mi, jej zachowanie wcale nie wskazywało na to, ze po
                powrocie napisze tak negatywną opinię. Bawiła się wyśmienicie, w czasie animacji
                wieczornych wszędzie jej było pełno. Gdy pytałam czy wypożyczą autko, żeby coś
                pozwiedzać mówiła, ze i owszem, ale pojadą gdzieś blisko, żeby wrócić na obiad,
                bo ALL IN SZKODA!!!
                Czy mam pisać coś więcej??? To taki typ turystów - chcą wiele za niewiele. a
                karalucha owszem widziałam, ale nie w hotelu, tylko w centrum Rethiamonu na
                ulicy- miał faktycznie ok. 8cm. no ćóż... klimat sprzyja wink
          • nureni Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 28.01.08, 10:42
            Mythos Palace jest rewelacyjny! Te prywatne baseny są ogromnie
            kuszące, ale wokół pustka, pola orne... smile
            • nureni Sirens Beach & Village? 28.01.08, 10:44
              A co sądzicie o Sirens Beach & Village?
              • jerryonion Re: Sirens Beach & Village? 01.03.08, 21:03
                pod koniec maja wybieramy się na Kretę z dwójką dzieci 4 i 7 lat...
                najbardziej zastanawiamy sie nad Sirens Beach i Cactus Beach Czy był
                ktoś już w tych hotelach? Jakie warunki? Jakie atrakcje dla dzieci?
                A może jakieś inne propozycje?
            • kasbart_1 Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 28.01.08, 14:29
              no tak, na ewo od mythosa masz widok na pole... ale plaża tam jest bardzo ładna,
              spacerkiem do wielu sklepów i do fajnego miasteczka, jedzenie też dobre. Nie
              byłam w Sirens, ale słyszałam, że to b.dobry hotel
      • nureni Re: Gdzie na Kretę z 2-latką? All incl., dobra pl 29.01.08, 11:23
        Poszukałam co nieco o Mitsis Rinela i oto, co znalazłam:
        www.holidaycheck.com/hotel.php?ch=ub&hid=17153&sortierung=0&seite=2
    • zocha72 Re: a czemu na Kretę? 28.01.08, 12:52
      A czy musisz jechać na Kretę? Pojedź tam, gdzie masz piękna
      piaszczystą plażę, np. Majorka, zat. Alkudia. Hoteli z bardzo dobrym
      zapleczem mnóstwo tam. Ja byłam z moim 1,5 rocznym dzieckiem w
      Tunezji i było bardzo fajnie, bo są tam piękne plaże, tylko trzeba
      wziąć bardzo dobry hotel. Jedzonko było super. A byliśmy w pierwszej
      połowie października. Cieplutko i przyjemnie i pusto. Na pewno z
      małym dzieckiem AllInc. to bardzo dobry wybór, ale polecam też brać
      dobry, sprawdzony hotel, żeby nie było rozczarowania.
      Pozdrawiam
      Zocha
      • nureni Re: a czemu na Kretę? 29.01.08, 11:26
        Niestety termin urlopu (sierpień) wyklucza Afrykę ze względu na
        temperatury. O urlopie w październiku mogę tylko pomarzyć... uncertain

"Na pewno z
        > małym dzieckiem AllInc. to bardzo dobry wybór, ale polecam też
        brać
        > dobry, sprawdzony hotel, żeby nie było rozczarowania. " - też tak
        sądzę, dlatego zależy mi na opiniach ludzi doświadczonych big_grin
        Pierwszy raz lecę na wakacje z dzieckiem!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka