czaga3 28.03.08, 10:11 Jak jest? Ja znam piękną plażę w Karwii, piaszczystą szeroką, czy w Chłapowie jest podobna? CHcemy jechac do tej miejscowości a dziećmi: 3 latek i rioczne dziecko. Czy Chłapowo w sierpniu jest bardzo zatłoczone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andzia22l1 podłączam się do pytania...jesli mogę 28.03.08, 10:46 równiez planujemy pojechac do Chłapowa w sierpniu z 2.5latkiem, jakies oferty?? termin 02 - 07/ 08 dziękuję i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartussto Re: podłączam się do pytania...jesli mogę 20.04.08, 01:13 Jeśli mogę doradzić to proszę sobie poszukać czegoś w innej miejscowości.....Chłapowo to dziura z brzydką plażą!!! Wąska i oczywiście te schody do pokonania!!! Nasz syn w tamtym roku miał prawie 2 lataka i byliśmy z nim tylko raz na plaży w Chłapowie!!! Jeżdziliśmy do pobliskich miejscowości żeby dojść normalnie do plaży.... Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: plaża w Chłapowie 13.04.08, 21:31 My też jedziemy do Chłapowa z dziećmi. Mamy już zarezerwowany pokój na sierpień. I tez jestem ciekawa jak tam jest. Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: plaża w Chłapowie 13.04.08, 21:55 W Chłapowie generalnie nie ma takiego tłoku jak np. we Władysławowie, byłam w sierpniu i ludzi bylo naprawdę niewiele, ale pogoda tez nie była typowo plażowa. Problemem dla osób z małymi dziećmi może być zejście na plażę, jest tam mnóstwo schodów, nie pamiętam ile, ale na pewno ponad 100. Nie wyobrażam sobie tam zejścia z wózkiem. Dla romantyków dodatkowy minus - w Chłapowie nie ma zachodów słońca, takie jest położenie miejscowości. Jeśli chodzi o ośrodek dla rodzin z dziećmi polecam Zielony Zakątek www.zielonyzakatek.maxmedia.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
mgosha Re: plaża w Chłapowie 14.04.08, 21:37 Tym brakiem zachodów słońca mnie zmartwiłaś Odpowiedz Link Zgłoś
raffaello29 Re: plaża w Chłapowie 14.04.08, 09:36 mam pytanko, a daleko jest z Chłapowa do Władysławowa? na piechote? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: plaża w Chłapowie 14.04.08, 21:45 Zależy w którym miejscu będziesz i gdzie dokładnie chcesz dotrzeć. Generalnie Chłapowo graniczy z Władysławowem, do ośrodka w Cetniewie jest bardzo blisko, ale do centrum nieco dalej. Tak na oko jakieś 4-5 km licząc od "centrum" Chłapowa (czyli od głównego zejścia na plażę). Zawsze można dojechać PKS-em np. w jedną stronę, kursują chyba też busy. Odpowiedz Link Zgłoś
3xmama Re: plaża w Chłapowie 15.04.08, 06:44 Jeździłam z dziećmi do Chłapowa kilka razy. Plaża jest wąska, ale nie ma tłoku jak we Władysławowie czy jastrzebiej Górze. Jeśli ma sie wózek to pojawia sie problem schodów, a jest ich sporo do pokonania. Do Władysławowa można sobie powędrowac plażą, idzie się spacerem ok. 30-40 min (z dziećmi, które biegają i zbieraja wszystko co im wpada w ręce). Można też chodnikiem przy ulicy, z Chłapowa z górki, gorzej się wraca.... Poza tym droga przy ulicy nie jest za bezpieczna, samochody zasuwaja i jest straszny hałas bo jada po drodze kamiennej (nie wiem jak to się dokładnie nazywa). W każdym razie wolałam Chłapowo z ciszą i spokojem a na "atrakcje" chodzilismy do Władysławowa. Odpowiedz Link Zgłoś
magdoska1 Re: plaża w Chłapowie 15.04.08, 08:45 ja mieszkałam na ul. bocznej (polecam zresztą P. Matysików) - czyli bliżej władysławowa i schodziłam płaskim zejściem nad morze we wschodniej cz. chłapowa w środkowej cz. jest zejście schodkowe a w zach. zejście na plażę wąwozem Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: plaża w Chłapowie 15.04.08, 20:28 W Chłapowie spędzaliśmy do tej pory wszystkie nasze wakacje. Bardzo urocza miejscowowśc, która jednak z roku na rok staje się bardziej tłoczna ale da się wytrzymac. W tym roku już tam nie jedziemy - jednym z powodów jest fatalna plaża. W ubiegłym roku cała wysypana kamieniami. Nie dało sie do wody wejśc. Jeździliśmy na plaże do Chałup, tam była cisza, spokój i śliczna plaża. Dodam jeszcze, że na urlop jeździmy co roku w czerwcu. Może potem te kamienie zniknęły? Odpowiedz Link Zgłoś
gabrysia_s Re: plaża w Chłapowie 15.04.08, 21:09 mama_misi napisała: > W Chłapowie spędzaliśmy do tej pory wszystkie nasze wakacje. Bardzo urocza > miejscowowśc, która jednak z roku na rok staje się bardziej tłoczna ale da się > wytrzymac. W tym roku już tam nie jedziemy - jednym z powodów jest fatalna > plaża. W ubiegłym roku cała wysypana kamieniami. Nie dało sie do wody wejśc. > Jeździliśmy na plaże do Chałup, tam była cisza, spokój i śliczna plaża. Dodam > jeszcze, że na urlop jeździmy co roku w czerwcu. Może potem te kamienie zniknęł > y? W ubiegłym roku w czerwcu to chyba z powodu pogody nie można było wejśc do wody. Mój syn był na koloniach 3 tygodnie - od pierwszego dnia wakacji do połowy lipca i nie mięli ani jednego dnia pogody. Koszmar. Ja byłam 2 lata wcześniej w sierpniu i naprawdę nie kojarzę kamieni, plaża jak plaża, tylko nie ma toalet i jak dziecko chce do wc to trzeba zasuwać po chodach na górę. Zapamiętałam ten brak zachodów słońca (przynajmniej w sierpniu tak jest), słońce jest jeszcze dość wysoko kiedy chowa się za ten cypel na zachodzie. Plaża jest też ładna na Helu, tylko to jednak dość daleko żeby dojeżdżać codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_misi Re: plaża w Chłapowie 15.04.08, 22:30 Akurat do pogody się nie przyczepię bo była znośna. 2 lata temu problemu z kamieniami też było, kamienie pojawiły się w ubiegłym roku i było ich mnóstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaanieli Re: plaża w Chłapowie 20.04.08, 14:44 ja akurat polecam Chłapowo. Wszędzie blisko (świetna baza na wycieczki po okolicy), ceny znośne, nie ma tłumów. I - co bardzo dla nas było wazne - sielska anielska przyroda Konie,krowy (!), zboża, łąki i dzikie ptaki tuż obok pensjonatów. Do morza trudno zejśc po schodach, owszem. ale obok jest przecudny Wąwóz Rudnik - bardzo fajnie idzie się nim na plażę. A plaża - co kto lubi. Nie jest szeroka jak w Karwi, ale klif dodaje jej uroku. Poza tym można przejśc się do Władysławowa, gdzie plaża jest płaska. Nam było w Chłapowie bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
nanuna Re: plaża w Chłapowie 24.04.08, 07:44 My jezdzimy do Chlapowa od ponad 5 lat - zdarza się ze kilka razy w roku, choćby na weekend. Owszem atrakcji tam brak, ale nie ma też co dla mnie ważne nocnego życia, wiec nikt mi krzykami nie obudzi dziecka. Plaza owszem wąska, ale czysta i nie zatłoczona. Zejscia na plazę są co najmniej trzy - pierwsze zaraz za ośrodkiem w centniewie- spokojnie mozna zjechac wózkiem, środkowe z mnóstwem schodów i od strony jastrzębiej góry zejscie wąwozem. Co do zachodów słonca to mozna je podziwiać z kliffów - prawda słonce dosyć szybko chowa się za przylądkiem Rozewie. Kazdy lubi coś innego - ja cenię sobie Chłapowo -w tym także duże pokoje z łazienką, TV i czajnkiem oraz swobodnym dostępem do kuchni, placem zabaw dla dzieci i parkingiem dla aut. Odpowiedz Link Zgłoś
dorga1 Re: plaża w Chłapowie 21.04.08, 17:19 Te kamienie były tylko w tamtym roku. W tym roku ich już podobno nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: plaża w Chłapowie 11.06.08, 18:41 jestem wlasnie w Chłapowie na urlopie i kamienie na plaży są- na odcinku od wąwozu do wejścia 12 (schody)- sa dwa wejscia po schodach i mają ponad 200 schodow - jedno policzylismy 220; poniewaz nasze dzieici są juz swobodnie chodzące, więc schody nie są problemem, ale jak zrobiliśmy sobie spacer plażą do Wladyslawowa, to stwierdzam, że im blizej Wladyslawowa tym plaza ladniejsza, a ta w Chłapowie (patrząc na piasek i wejscie do wody) po prostu brzydka- oprócz kamieni, brudna, pełna papierow, plastików, które wlasnie "turysci " musza zostawiac, a które nie sa sprzatane klif jest bardzo malowniczy i gdy wiatr wieje od lądu gwarantuje ciszę i spokój na plaży; my chodzimy teraz płaskim wejściem na granicy Chłapowa i Władysłąwowa i tam jest juz szeroko, czysto, bez kamieni Odpowiedz Link Zgłoś
aga29krakow do 71gosik 12.06.08, 10:15 Cześć!My będziemy w CHŁAPOWIE w sobotę.Możesz mi powiedzieć czy macie pogodę,i czy w okolicy można dobrze zjeść chodzi mi o obiady dla dzieci..?dzięki za odpowiedzi.. Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik Re: do 71gosik 12.06.08, 17:12 do wczoraj było bardzo pogodnie tzn pogoda na plażowanie i delikatne moczenie nóg w morzu (Bałtyk jeszcze zimny), obecnie nie pada, ale jest bardzo wietrznie, i słonecznie, co najwyzej przelotne zachmurzenia; jest juz gdzie dobrze zjeść, choć większośc "interesów" dopiero się rozstawia; polecam dwa miejsca na posiłki na Jarowej u Antoniego jest stołowka, w której jedzenie jest pyszne, porcje ogromne, obiad: zupa, drugie, kompot, deser (często domowy wypiek) za 15zł - taka prawdziwa tradycyjna kuchnia; my teraz stołujemy sie w Antalyi- jest drożej, nie ma deseru, ale kuchnia bardzo "prodzieciowa" - delikatnie przyprawiana, mamy blizej, bo mieszkamy tuz obok; gdybys miała wiecej pytan pisz na priv Odpowiedz Link Zgłoś
71gosik prostuje numery wejśc na plażę 12.06.08, 17:24 nr 15 wąwozem chłapowskim nr 14 schody 220sztuk nr 13 schody- nie liczyłam, ale na pewno nie mniej niż w 14 nr 12 łagodne zejscie na pograniczu Chłapowo-Władysławowo - preferowane przez mnie, bo plaża już super na odcinku 15-13 plaża wąska i kamienista Odpowiedz Link Zgłoś