Dodaj do ulubionych

Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli

18.09.03, 11:18
będę wdzięczna za ciekawe miejsca, które mogłybyście polecić, szczególnie
wątki przyrodniczesmile
Obserwuj wątek
    • grzalka Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 22.09.03, 18:54
      Andaluzja jest cała piękna...warto zobaczyc Ronde (wątek przyrodniczo-
      krajobrazowy) Sierra Nevada (sa śliczne) Capo da Gata (chyba tak sie to pisze)
      Gibraltar, Granadę. No, naprawdę tam jest co oglądać!
    • amadores Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 22.09.03, 21:06
      Ronda jest naprawde cudowna. Droga z Malagi troszke mecząca - wąska, kreta,
      ale widoki niesamowite. Ja osobiście byłam troszke rozczarowana, bo runął moj
      mit o białej, troszke dzikiej Andaluzji. W poszukiwaniu takiej koniecznie
      trzeba wybrać sie w głąb lądu, unikać nadmorskich miasteczek, ktore sa
      turystycznymi kurortami. Zycze miłych wakacji!!
      amadores
    • kicia_edziecko Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 23.09.03, 09:19
      Dzięki, napewno zapuszczę się w głąb lądu w poszukowaniu Andaluzji sielskiej. A
      Cordoba?, warto? Co to jest Capo da Gata? Gibraltar zobaczę koniecznie.
      Pozdrawiam, coraz bardziej wakacyjniesmile
      • ewunia_uk Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 24.09.03, 11:52
        Ronda jest bardzo dobrym miejscem na baze, bo mniej wiecej w srodku Andaluzji.
        Gibraltar wg mnie to okropne miejsce, w ogole lepiej trzymac sie jak najdalej
        od wybrzeza! No chyba ze Costa de la Luz, czyli od Cadiz na zachod.

W Andaluzji jest kilka parkow przyrodniczo-krajobrazowych, bardzo ladny jest
        Sierra de Grazalema, jest tez jeden na wschod od Rondy (nie pamietam nazwy).

Jesli chcesz troche pozwiedzac i pojezdzic samochodem, to odradzam okres od
        maja do poczatku wrzesnia, bo upal jest niesamowity. Jesli nie chcesz sie
        opalac, to nawet w grudniu mozna pojechac, ja bylam tam kiedys na poczatku
        grudnia i bylo 24 stopnie smile

Ludzie bardzo mili, tylko raczej trzeba dawac sobie rade hiszpansku, zwlaszcza
        w mniejszych miejscowosciach. W Rondzie tez niewiele ludzi mowi po angielsku w
        restauracjach itp.

Acha, jeszcze jedno - jesli planujesz samochodowa wycieczke po Andaluzji:
        odleglosci na mapie moga byc bardzo mylace, bo drogi sa bardzo krete, i trzeba
        zarezerwowac sporo czasu na dojechanie gdziekolwiek.
        • kicia_edziecko Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 24.09.03, 16:07
          Dziękismile Bazę będę miała w Marbelli, wiem, wiem, ale akurat tam mieszka moja
          przyjaciółka, stamtąd też nie będzie daleko.
          Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka