kicia_edziecko 18.09.03, 11:18 będę wdzięczna za ciekawe miejsca, które mogłybyście polecić, szczególnie wątki przyrodnicze Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grzalka Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 22.09.03, 18:54 Andaluzja jest cała piękna...warto zobaczyc Ronde (wątek przyrodniczo- krajobrazowy) Sierra Nevada (sa śliczne) Capo da Gata (chyba tak sie to pisze) Gibraltar, Granadę. No, naprawdę tam jest co oglądać! Odpowiedz Link Zgłoś
amadores Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 22.09.03, 21:06 Ronda jest naprawde cudowna. Droga z Malagi troszke mecząca - wąska, kreta, ale widoki niesamowite. Ja osobiście byłam troszke rozczarowana, bo runął moj mit o białej, troszke dzikiej Andaluzji. W poszukiwaniu takiej koniecznie trzeba wybrać sie w głąb lądu, unikać nadmorskich miasteczek, ktore sa turystycznymi kurortami. Zycze miłych wakacji!! amadores Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_edziecko Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 23.09.03, 09:19 Dzięki, napewno zapuszczę się w głąb lądu w poszukowaniu Andaluzji sielskiej. A Cordoba?, warto? Co to jest Capo da Gata? Gibraltar zobaczę koniecznie. Pozdrawiam, coraz bardziej wakacyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
ewunia_uk Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 24.09.03, 11:52 Ronda jest bardzo dobrym miejscem na baze, bo mniej wiecej w srodku Andaluzji. Gibraltar wg mnie to okropne miejsce, w ogole lepiej trzymac sie jak najdalej od wybrzeza! No chyba ze Costa de la Luz, czyli od Cadiz na zachod. W Andaluzji jest kilka parkow przyrodniczo-krajobrazowych, bardzo ladny jest Sierra de Grazalema, jest tez jeden na wschod od Rondy (nie pamietam nazwy). Jesli chcesz troche pozwiedzac i pojezdzic samochodem, to odradzam okres od maja do poczatku wrzesnia, bo upal jest niesamowity. Jesli nie chcesz sie opalac, to nawet w grudniu mozna pojechac, ja bylam tam kiedys na poczatku grudnia i bylo 24 stopnie Ludzie bardzo mili, tylko raczej trzeba dawac sobie rade hiszpansku, zwlaszcza w mniejszych miejscowosciach. W Rondzie tez niewiele ludzi mowi po angielsku w restauracjach itp. Acha, jeszcze jedno - jesli planujesz samochodowa wycieczke po Andaluzji: odleglosci na mapie moga byc bardzo mylace, bo drogi sa bardzo krete, i trzeba zarezerwowac sporo czasu na dojechanie gdziekolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
kicia_edziecko Re: Andaluzja - okolice Malagi, Marbelli 24.09.03, 16:07 Dzięki Bazę będę miała w Marbelli, wiem, wiem, ale akurat tam mieszka moja przyjaciółka, stamtąd też nie będzie daleko. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś