tusia163 19.06.08, 13:56 zastanawiam sie nad wczasami w Grecji z moja 3 letnia córką. Co myslicie o podróży autokarem?? macie jakieś doświadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: Autokarem.... 19.06.08, 23:12 Raczej bym się nie zdecydowała... Moje dzieci podróżowały autokarem max. 12 godzin (to już jest ogromnie długi kawał czasu na takie szkraby!), i to z przerwami... A do Grecji jedzie się znacznie dłużej... Zależy oczywiście jak taka podróż byłaby rozplanowana, ile przystanków, jak długie, na ile komfortowy autokar itd. No i na ile spokojne dziecko, no ale nawet najspokojniejsze nie wytrzyma kilkudziesięciu godzin w autokarze! Pomyślałabym raczej nad samolotem, a jeśli z jakichś względów lot nie wchodzi w grę - zorientowałabym się w możliwościach dojazdu pociągiem. Przynajmniej część trasy koleją przejechać się da. W autokarze nie wypuścisz dziecka na korytarz, musi siedzieć i nie przeszkadzać, w pociągu jest jednak łatwiej. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Autokarem.... 20.06.08, 00:04 Tez bym się nie zdecydowała zarówno ze względu na dziecko (dłuuuuga, męcząca, nudna podróz) jak i współpasażerów (zmęczone dłuuugą podrózną, znudzone dziecko) Odpowiedz Link Zgłoś
vernalis1 Re: Autokarem.... 20.06.08, 10:04 w ubiegłum roku mój 9-io letni wówczas syn jechał autokarem z Warszawy do Paryża - jest naprawde spokojnym, bezkonfliktowym dzieckiem -ale widząc jak sie męczy (mimo postojów, filmów TV , dyskmena, ksiązek itp), stwierdziłam - nigdy więcej. Dorosły się męczy -a co dopiero dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś