margret3 26.07.08, 21:44 Witam! Za kilka tygodni lecę na Kretę ze swoim prawie 2-letnim synkiem. Słyszłam, że są tam komary. Czy ktoś mógłby mi polecic jakis dobry preparat? Z góry dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maja234 Re: preparat przeciwko komarom 29.07.08, 23:20 Naprawdę rewelacyjny jest preparat QX2, możesz go kupić na stronie: www.kosmetykionline.pl/product-pol-1077-CREE-QX2-INSECT-REPELLENT-100-ml-5902365772040.html Naprawdę polecam. Jest on polecany mi przez znajomego, który prowadzi sklep myśliwski. Zresztą wypróbowany i sprawdzony Odpowiedz Link Zgłoś
anitram Re: preparat przeciwko komarom 30.07.08, 17:34 A ja polecam preparat ORINOKO JUNIOR, do kupienia w aptece. Jego skład oparty jest na roślinnych olejkach eterycznych i w związku z tym może być stosowany u dzieci od 1 miesiąca życia. Odpowiedz Link Zgłoś
joasija Re: preparat przeciwko komarom 30.07.08, 21:25 ja jade na rodos i własnie kupilam w mathercare bransoletki przeciw komarom..jak sie spisza zobaczymy...ale wg dziewczyn na forach są spoko Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: preparat przeciwko komarom 31.07.08, 00:10 Ja kupiłam Chicco Zanza - przenośne urządzenie emitujace ultradźwięki odstraszajace komary - działa www.chicco.pl/index.php?p0=1&o=194 Odpowiedz Link Zgłoś
margret3 Re: preparat przeciwko komarom 01.08.08, 22:25 a gdzie kupiłaś bransoletkę mathercare? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: preparat przeciwko komarom 01.08.08, 22:51 Bransoletka jest w sklepach Mothercare, ale o ile wiem, jej skład jest mocno kontrowersyjny i ekspert na forum o kosmetykach dziecięcych zdecydowanie odradzała. Myśmy mieli tę bransoletkę - miała specyficzny zapach, a poza tym bałam się, że młoda weźmie ją do buzi, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
margret3 Re: preparat przeciwko komarom 02.08.08, 21:33 a co kupiłaś-chicco zan przenośne czy do gniazdek?? Odpowiedz Link Zgłoś
pia_ Re: preparat przeciwko komarom 03.08.08, 13:41 Kupiłam aparat przenośny, aby można było iść spokojnie na spacer, posiedzieć na tarasie. W pomieszczeniach stosuję Raid wtyczkę 24-h (na komary, muchy i inne dziadostwa). Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: preparat przeciwko komarom 03.08.08, 22:53 Lekarz z poradni chorób tropikalnych polecił nam przy okazji wyjazdu do Wietnamu preparat Mugga - w tropikach sprawdzał się rewelacyjnie, na ojczystych bagienkach nad Biebrzą i Narwią też. Nie uczula, a smarowaliśmy nią już kilkumiesieczne niemowlę. Ma tylko tę wadę że trudno ją kupić - czasem w aptekach, w sklepach wędkarskich, niedawno widziałam na allegro. Odpowiedz Link Zgłoś