kasia2316 29.09.08, 14:30 witam lece z synkiem który ma ukończone dwa latka mamy wykupiony bilet połowke .Ile bagazu mu przysługuje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mal_art Re: bagaż dla dwu latka 29.09.08, 14:56 Ma wykupiony bilet i osobne siedzenie? Jeśli tak, to bagażu może mieć tyle samo, co osoba dorosła. Zazwyczaj 20 kg, ale to musisz sprawdzić bezpośrednio u przewoźnika, bo tu linie lotnicze mogą mieć różne przepisy. Zapytaj też o wózek, jeśli masz zamiar go ze sobą brać, bo bezpłatne przewiezienie wózka to przywilej infanta (poniżej 2 lat). Odpowiedz Link Zgłoś
kasia2316 Re: bagaż dla dwu latka 30.09.08, 14:30 Dziekuje serdecznie wiec moge smiało sie pakowacpozdrawiam Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 a ja mam pytanie o łóżeczko 29.09.08, 15:19 My lecimy z córką, która też skończy 2 latka i jej przysługuje cały bagaż, bo i miejsce ma własne. A ja mam pytanie o łóżeczko. Wózka nie zabieramy ale łóżeczko musimy. Czy musimy to zgłosić wcześniej? Lecimy Norwegian, może ktoś się orientuje. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: a ja mam pytanie o łóżeczko 29.09.08, 17:37 Moim zdaniem nadając łóżeczko z bagażem głównym musicie tylko wliczyć jego wagę do wagi ogólnej (żeby nie płacić za nadbagaż). Pojedzie jako jedna torba więcej. Kogo na lotnisku obchodzi, co w niej przewozicie, łóżeczko czy ciuszki? Ewentualnie opatrzcie je tylko karteczką "ostrożnie", może to trochę pomoże... Nie ma też obowiązku spakowania bagażu głównego do jednego plecaka/torby. Ważne tylko, żeby zmieścić się w limicie wagowym. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: a ja mam pytanie o łóżeczko 29.09.08, 19:24 No właśnie nie wiem, bo mąż twierdzi, że wyczytal że musi być jedna torba dla jednej osoby. A co do łóżeczka to miałam na myśli wymiary czy nie będą się czepiać, że może za długie? Odpowiedz Link Zgłoś
peilin Re: a ja mam pytanie o łóżeczko 29.09.08, 20:39 Moze tak byc. Rozne tanie linie maja swoje przepisy. "Normalne" linie maja 20 kg jezeli dziecko ma miejsce i nie wiecej niz 2 sztuki na osobe. Nie wiem jak jest z wozkiem, bo ja latam z podwojnym i 2 dzieci w tym jedno ponizej 2 lat. Napewno lecialam z 2,5 latka Aerlingusem z wozkiem i nie bylo problemu, ale nie wiem czy to regula, czy mi sie udalo. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: a ja mam pytanie o łóżeczko 29.09.08, 23:09 A to zależy gdzie wyczytał, jeśli w jakimś regulaminie linii, którymi lecicie, to faktycznie może tak być. Jeśli gdzieś na zasadzie "ktoś tak słyszał" - nie przejmowałabym się zbytnio. Ja na pewno nadawałam więcej niż jedną sztukę bagażu od osoby np. w Condorze, Aeroflocie i było OK, nikt się nie czepiał. Najlepiej o to pytać u źródła tzn na infolinii przewoźnika lub przy rezerwacji biletów, oni będą na pewno wiedzieli, jak jest w tych konkretnych liniach, bo możemy tu sobie gdybać ale nie ma 100% pewności, czy nasze wiadomości dotyczą tego samego przewoźnika i czy np. nie zmienili wewnętrznych przepisów od tego czasu... Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: a ja mam pytanie o łóżeczko 30.09.08, 10:05 Tak jak pisałam, lecimy Norwegian więc jak ktoś by miał jakieś doświadczenie to chętnie poczytam. Odpowiedz Link Zgłoś