Dodaj do ulubionych

Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie

06.02.09, 23:31
Drogie Mamy!
Bardzo proszę o opinie na temat tego ośrodka, jak równięż na temat
samej miejscowości! Wiem że jest mała ale to nie problem bo blisko
Ustronie i Kołobrzeg. Ale nie wiem jak z plażą? Rzeczywiście jest
tak wąska?
Będę wdzieczna za każdą opinię!!!
Pozdrawiam
Agnieszka
Obserwuj wątek
    • anyaa Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 07.02.09, 23:50
      Plaża nie jest wąska, jest bardzo ładna. Gorąco polecam tę miejscowość.
      A Bursztyn to chyba najładniejszy ośrodek w Sianożętach i bardzo blisko morza.
    • andy810 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 09.02.09, 19:22
      Ja byłam,fajny ośrodek,bliziutko plaży.Domki i budynek hotelowy w dobrym
      standardzie,dość drogo.Dla dzieci ładny plac zabaw,wieczorami organizują zabawy
      przy muzyce na żywo,ogniska.Miejscowość mała my byliśmy w czerwcu i wszystko
      było jeszcze pozamykane tzn nie było większych atrakcji pewnie w sezonie jest
      inaczej.Plaża ładna blisko do Kołobrzegu tam sporo do zwiedzania ale to na pewno
      wiesz.W razie pytań pisz chętnie odpowiem
      • zawszemamaoli Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 18.02.09, 18:29
        Witam zastanawiam się nad wyjazdem do ośrodka Bursztyn . Interesuje
        mnie wyżywienie - czy porcje sa wystarczające i jak czesto są zabawy
        dla dzieci. Na zdjęciach wszystko wygląda bardzoe ładnie czy tak
        jest w rzeczywistości? Z góry dziękuję za informacje. Pozdrawiam
        • andy810 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 18.02.09, 20:48
          Ja byłam w tym ośrodku w 2001 roku od tego czasu może coś się zmieniło
          korzystaliśmy tylko z obiadów było ok imprezy były wtedy raz w tyg my byliśmy 2
          tyg wtedy w jednym tyg była zabawa przy muzyce na żywo dla wszystkich a w drugim
          tyg był konkurs rysunkowy dla dzieci i ognisko dla wszystkich
    • kamender Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 19.02.09, 11:59
      przoszę o więcej szczegółów na temat plaży w sianożętach-czytałem wiele
      sprzecznych pinii i trochę się w nich pogubiłem
    • aguniaaa77 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 04.03.09, 22:21
      dzagaaa napisała:

> Drogie Mamy!
      > Bardzo proszę o opinie na temat tego ośrodka, jak równięż na temat
      > samej miejscowości! Wiem że jest mała ale to nie problem bo blisko
      > Ustronie i Kołobrzeg. Ale nie wiem jak z plażą? Rzeczywiście jest
      > tak wąska?
      > Będę wdzieczna za każdą opinię!!!

Witam.
      Ja byłam w Bursztynie w tamtym roku. Bardzo polecam ten ośrodek,
      zwłaszcza dla mam z dziećmi. Będziesz zadowolona, bo domki są
      komfortowe, duży plac zabaw dla dzieci, moje kochane łobuzy
      buszowały na powietrzu od rana do wieczora.
      Plaża jest ładna, wg mnie szeroka, a miejscowość rzeczywiście mała,
      ale ja lubię takie miejscowości na wypoczynek, nie muszę zakładać
      butów na obcasie. Do Kołobrzegu bliziutko, a tam masz wszystko.
      Moje dzieci chcą ponownie jechać do Bursztyna.
      > Pozdrawiam
      > Agnieszka
    • dzagaaa Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 07.03.09, 23:15
      Witam ponownie,
      bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
      Decyzja zapadła i mam tam zarezerwowne wczasy.smile Co prawda
      zarezerwowaliśmy pokój hotelowy a nie domek ale mam nadzieję że tam
      też bedzie ok. smile Pozdrawiam i może do zobaczenia smile))
      AGNIESZKA

• bazyli01 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 24.03.09, 18:52
        dzagaaa napisała:

> Witam ponownie,
        > bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi.
        > Decyzja zapadła i mam tam zarezerwowne wczasy.smile Co prawda
        > zarezerwowaliśmy pokój hotelowy a nie domek ale mam nadzieję że
        tam
        > też bedzie ok. smile Pozdrawiam i może do zobaczenia smile))
        > AGNIESZKA
        >

Cześć
        W jakim terminie się wybierasz oraz co wybrałas (domek)?
        Tez myśle o tym osrodku troche drogo w dodatku u nas są 4 osoby w
        tym dziecko 2 latka. Większośc osrodków nie liczy tego malca ,ale
        niestety w przypadku tego osrodka musze zaplacić 220zl za pokoiksad.
        Ciekawi mnie również jak wygląda sprawa z wyzywieniem.
    • inka_77 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 25.03.09, 12:41
      Byłam w tamtym roku domki super, plaża blisko(wodę widać było z
      tarasu naszego domku) dośc wąska ale nie za wiele ludzi więc spoko,
      czysto i fajnie, polecam. Tylko w sierpniu tamtego roku juz prawie
      wszystkie domki na lipiec sierpień 2009 były zajete.
    • zawszemamaoli Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 19.07.09, 07:47
      Ośrodek wspaniały - jedzenie bardzo dobre, urozmaicone, konkretne
      porcje. Plac zabaw dla dzieci bezpiecxzny i taki,że dzieci wcale nie
      chcą go opuszczać. Do morza bardzo blisko- przechodzimy promenadą
      omijamy bokiem wszystkie stoiska - mniej tracimy pieniążkówsmile
      codziennie od pon do piatku zajęcia dla dzieci- prowadzone przez
      fantastyczne młode dziewczyny. Na ośrodku jest tak ładnie ,że nie
      spacer po nim jest sama przyjemnością - zadbana urozmiacona zieleń.
      Ośrodek monitorowany. Sianożety - miejscowośc typowo rodzinna
      spokojna - plaża raz wąska raz szeroka zależy w którym miejscusmile
      Polecam morze przy zejsciu nr 3. Przy 2 na dnie morza sa bardzo duże
      kamienie co utrudnia kąpiel. samo morze rewelacyjne dla dzieci długo
      płytko= bezpiecznie.My trafilismy w pogodę ale i w razie gorszej
      aury jest w okolicy duzo atrakcji. Ja ośrodek polecam- może nie jest
      tanio ale warto wydac te pieniążki. Opis na stronie zgodny z
      rzeczywistością - aha bardzo ładna stołówka tego jeszcze nie ma na
      zdjeciach chyba nowa. Ja dziękuję za pobyt w OW BURSZTYN - i już
      myslę, że czy nie spędzić tam wakacji w przyszłym roku
    • andruchow Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 22.07.13, 19:27
      bardzo fajny ośrodek, polecam go w 100 %-tach, właściciele starają się any wszystko było na wysokim poziomie, ja byłem w pokoju hotelowym w lipcu w 2013 roku, pokuj jak i cały ośrodek prezentuje się jeszcze lepiej niż na krótkiej prezentacji umieszczonej na ich stronie, co się zadko zdarza, z tego co widziałem to chyba wszystkie pokoje są na takim poziomie w tym ośrodku. W tym roku otworzono nowy basen, poprostu rewelacyjny, byłem bardszo sceptycznie nastawiony do obowiązkowego wyżywienia ale i tu mnie nie zawiedli, posiłki były duże i naprawde smaczne. W samym ośrodku jest tyle atrakcji że nawet gdyby był umiejscowiony na pustyni to śmialo można do niego przyjeżdzać, nie sposub wymienić tu ich wszystkich, jeżeli niektóre sa za dopłatą to sa naprawde symboliczne opłaty. Miejscowośc Sianożęty jest nie wielka ale wszystko co potrzebne dla rodziny z dziećmi można tam znaleźć, polecam wczasy w Bursztynie, ośrodek idealany dla rodziń z dziećmi, jeżeli ktoś w nim będzie szukał nocnego życia i zabaw nocnych w miecie to nie jest to niego ani miejscowość ani ośrodek.
      • andruchow Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 22.07.13, 19:34
        bardzo fajny ośrodek dla rodzin z dziećmi i osób chcących odpocząć, nie szukając nocnego życia, polecam go w 100 %-tach, właściciele starają się aby wszystko było na wysokim poziomie, ja byłem w pokoju hotelowym w lipcu w 2013 roku, pokój jak i cały ośrodek prezentuje się jeszcze lepiej niż na krótkiej prezentacji umieszczonej na ich stronie, co się żadko zdarza, z tego co widziałem to chyba wszystkie pokoje są na takim poziomie w tym ośrodku. W tym roku otworzono nowy basen, poprostu rewelacyjny, byłem bardszo sceptycznie nastawiony do obowiązkowego wyżywienia ale i tu mnie nie zawiedli, posiłki były duże i naprawde smaczne. W samym ośrodku jest tyle atrakcji że nawet gdyby był umiejscowiony na pustyni to śmialo można do niego przyjeżdzać, nie sposub wymienić tu ich wszystkich, jeżeli niektóre są za dopłatą to są naprawde symboliczne opłaty. Miejscowość Sianożęty jest nie wielka ale wszystko co potrzebne dla rodziny z dziećmi można tam znaleźć, polecam wczasy w Bursztynie, ośrodek idealany dla rodziń z dziećmi, jeżeli ktoś w nim będzie szukał nocnego życia i zabaw nocnych w mieście to nie jest to niego ani miejscowość ani ośrodek.
        • ireneuszsas Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 06.08.13, 17:40
          Witam

byłam w ośrodku 2 tygodnie temu, i ja nie zauważyłem nic Z WYSOKIEGO POZIOMU. POKOJE OWSZEM, były posprzątane , nie moge się przyczepić, gorzej z tym całym ich basenem i ogólnie ośrodkiem, na internecie patrzyłem '' 10m do morza'' chyba do jezdni. POSIŁKI SMACZNE I DUŻE?! to chyba jakieś kpiny, nie dosyć że cena za obiad wynosi 26 złotych to jeszcze jest tego co kot napłakał, na dodatek niesmaczne. Jadłem z żoną w innej restauracji. Nie pamiętam nazwy, był to koło morza drewniany bar z zielonym dachem, tamten bar mogę z czystym sumieniem polecić. Pierwszy raz i ostatni byłem w Bursztynie, ale na pewno nie w Sianożętach,

pozdrawiaw Ireneusz i Grażyna
          • kubusia1 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 07.08.13, 10:52
            Hymm,

osobiście nie byłam w Bursztynie więc na temat czystości w pokojach się nie wypowiem, ale bardzo często jedliśmy u nich. Jedzenie mają wg. mnie bardzo smaczne a porcje duże, (jedynie co mi nie odpowiadało to sposób przyrządzania dorsza - ale to rzecz gustu). Za 3 osoby płaciliśmy za obiad w granicach od 50 zł do 70 zł.
            Ponadto z tego co wiem to wczasowicze ośrodka obiady mają wykupić obowiązkowo a wtedy cena jest niższa.

W barze Collins jedliśmy rzadko, porcje były zdecydowanie mniejsze. Tam smakował nam dorsz oraz pizza.
            • katarz1234 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 23.08.13, 22:29
              ja również jadłam w bursztynie pierwszy i ostatni raz. ta ryba z pieca to chyba pieczona przez lampy , albo jakaś podróba ryby bo raczej koło ryby to nawet nie leżało. tyle na temat ośrodka. a osobiście własnie czytalam piekne opinie na ten temat i widze nie tylko ja sie zawiodłam. polecam inne bary w tej mieścinie.
            • katarz1234 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 23.08.13, 22:31
              ja również jadłam w bursztynie pierwszy i ostatni raz. ta ryba z pieca to chyba pieczona przez lampy , albo jakaś podróba ryby bo raczej koło ryby to nawet nie leżała. Zreszta juz powiedzialam o tym wlascicielowi,bo to idzie szału dostać strach dać takie rzeczy dziecku. tyle na temat śmiesznej restauracji bursztyn. a osobiście własnie czytalam opinie na ten temat i widze nie tylko ja sie zawiodłam. polecam inne bary w tej mieścinie.
    • marala Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 29.08.13, 16:13
      w Bursztynie spędziliśmy 1 tydzień w czerwcu. Po ośrodku coraz bardziej widać upływający czas. Oczywiście nie dotyczy to nowego basenu. My byliśmy z 2 dzieci w pokoju hotelowym(szumna nazwa!), czyli w parterowym pawilonie pamiętającym czasy wczesnego Gierka. Pokój cuchnący stęchlizna(mimo otwierania go na oścież przez większa część dnia). Szafa jedna na 4 osoby i to w opłakanym stanie. Najgorszy w ośrodku był plac zabaw; strasznie niebezpieczny dla młodszych dzieci i bardzo już stary. Najgorsza była piaskownica z żwirowym piaskiem(a raczej jego pozostałością). To co najlepsze w ośrodku to basen i animacje dla dzieci 2 razy w tygodniu.
      Co do restauracji, to całkiem porządne dania dnia, ale to czym się szczycą czyli ryba z pieca- fatalne- ta którą jedliśmy była sucha jak wiór, porcja mała a cena kosmiczna.
      To co dla nas było nie do przyjęcia to ciągła obecność szefa wszędzie. Miałam wrażenie że otworzę lodówkę i tam też go znajdę! Ja rozumiem że chce dbać o klientów,ale powinien dać im trochę swobody, w końcu są tam na wczasach a nie u niego w odwiedzinach.
    • morzebaltyckie2013 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 04.09.13, 10:32
      nie ma to jak
      pobytnadmorzem.pl/
    • precyzja102 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 09.01.14, 18:48
      Teraz ja się wypowiem z racji tego że miałam przyjemność być z rodzinką w OW Bursztyn w wakacje 2013. Domki na pewno nie stare, na pewno nie widać upływu czasu, wyposażenie nowe i zadbane, sprzątane prawie dokładnie, ale niestety nie pod łózkami, tam tumany kurzu i brudu. Pokoje hotelowe także zadbane z nowym wyposażeniem, odremontowane, suche i ciepłe. Ktoś kto pisze o wilgoci i starości chyba jest strasznie zdesperowany albo zazdrosny bo inaczej nie potrafie wytłumaczyć takich kłamliwych opinii. Wyżywienie wspaniałe i tu tez mam porównanie bo jadłam i w Bursztynie i w knajpce przy ośrodku Collins, a także w budkach przy głównej ulicy, porównania nie ma gdyż w Bursztynie porcje są ogromne ( zupa podawana w wazach), nie wiem jak komuś mogło być mało, myslę że górnik po szychcie byłby najedzony, ja w każdym razie byłam przejedzona już po pierwszym daniu, a sama rybka z pieca w moim przypadku łosoś to po prostu niebo w gębie, pyszna chociaż faktycznie droga, aczkolwiek już dorsz jak dla mnie nieco za suchy a cena podobnie wysoka ale co kto lubi. Jedzenie zawsze świeże, zawsze pyszne. Plac zabaw drewniany, bezpieczny, nie wiem do czego można sie przyczepić ??? osobiście jakości piasku w piaskownicy jednak nie sprawdzałam mnie wystarczyło że na ośrodku jest bezpiecznie, czysto, i dzieciaki są zachwycone. Dodatkowy atut to animacje dla dzieci po prostu wyśmienicie zorganizowane, dodatkowo imprezy grillowe, czy zabawy taneczne które miały miejsce w każdym tygodniu. Basen tez jak dla mnie spory plus bo jakby nie patrzeć dodatkowa atrakcja głównie dla dzieci. Słabe punkty ośrodka to internet który jest po prostu nie wystarczający na ilość domków i pokoi. Na koniec kilka słów o właścicielach, tutaj co komu pasuje, mnie osobiście odpowiada to że właściciel jest na ośrodku, że rozmawia z gośćmi, pyta o pobyt, o opinie, widać że jest dla niego ważne zadowolenie wczasowiczów. To jest jego ośrodek i ma prawo tam być, każdy wczasowicz to jednak gość tego ośrodka i tym samym gość właścicieli. Zdecydowanie wolę takie podejście niż odwrotne czyli tzw. brak gospodarza, co się równa z brakiem nadzoru nad pracownikami co jest jednoznaczne ze słabą obsługą gości co niejednokrotnie widziałam w innych ośrodkach. Mam nadzieję, że moja całkiem szczera opinia pomoże komuś w wyborze miejsca na wypoczynek, jednak jak zauważyłam czytając to forum a robię to od niedawna jak ktoś coś chwali to jest określany jako pracownik, jak pisze negatywnie to jest oceniany jak osoba z konkurencji Zatem nie jestem, nie byłam, i nie będę pracownikiem Ośrodka Bursztyn a swoja opinię napisałam na podstawie dwutygodniowego pobytu wczasowego
      • kedro-dasos Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 25.05.14, 23:28
        Własnie wróciliśmy z kilkudniowego pobytu i byliśmy bardzo zadowoleni.Czysto, plac zabaw SUPER!!!!, basen już otwarty a w nim woda ciepła, obiady przepyszne, porcje duże.Nie jadam ryb, ale mój mąż je uwielbia i niestety sławetnym łososiem z pieca nie był zachwycony, ceną też- i to chyba jedyny mały minusik. Domki, ich wyposażenie, wielkość, zadbany teren wokół- wszystko nam odpowiadało.
      • aniakepka12 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 08.06.14, 22:57
        Zadaje sobie tylko jedno pytanie - po co wyrzuciłam pieniądze naspędznie tygodnia w tym ośrodku. Coś strasznego. Pokoje - straszny syf. Z natury pedantką nie jestem, ale zapłaciłam obiecywali dużo a jak zawsze wyszła blada dupa, już któryś raz trafiam źle, pech. Podłoga zakurzona,brudna, klejąca. Wszędzie kurz!Jedyny plus to basen, który jest bardziej zadbany niż cały ośrodek.Nie wspomnę o rzekomych daniach serwowanych w restauracji! WSTYD! Pan właściciel, który jest tak męczący i sztuczny, tak zachwalał rybę z pieca i zapewniał o zupkach dla dzieci, a wszystko poszło w kosz! Nie dosyć, że rachunek przyszedł jak za gaz zimą ( mimo, że naprawdę duże danie ) to jeszcze mrożone, gdzie niby miały być świeże. Zupy były straszne, po 2 dniach zaczęłam gotować obiady. Natomiast byliśmy w ostatni dzień wyjazdu w restauracyjce przy plaży zaraz przy zejściu na dorsza i naprawdę była pyszna.
        • ania-bell Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 25.06.14, 19:36
          Troszkę mnie Pani zmartwiła gdyż wybieram się tam w wakacje z rodzinką.
          Jadę do pokoi standard i mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle.
          • tominex0 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 26.06.14, 00:01
            Byłam kilka razy, jest na prawdę super, warunki bardzo dobre. Czysto, dobre jedzenie, dla dzieci po prostu raj, proszę się nie obawiać. Polecam
            • krystyna.rzeszow Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 26.06.14, 19:50
              Odpowiadam na opinie szukających ośrodka nad polskim morzem. Bywam regularnie w Bursztynie.Moje dzieci dorastały w tym ośrodku i do dziś chcą tam jeździć. Porównywanie standardu obsługi w restauracji Bursztyn do knajpki przy zejściu nad morze jest nieporozumieniem. Ośrodek pod każdym względem jest na poziomie porządnych kurortów.Czystość,jedzenie piękne domki i pokoje oraz ich wyposażenie są bardzo wysokim standardem.Atmosfera jaka tam panuje- nie spotkałam takiej w innych miejscach.Będziemy wierni Bursztynowi oraz ludziom, którzy tam pracują.Co roku ośrodek się rozwija i o niebo wyprzedza konkurencję.Jeśli dorośli szukają oazy dla swoich dzieci, polecam. Piękny plac zabaw, animacje, basen , salon gier i wysoka kultura obsługi.Nigdy nie byłam skora do wystawiania pochlebnych opinii, ale dla Bursztyna się to należy. Wierni wczasowicze dołączcie się do mnie i życzę miłych wakacji.
              Poprzedni

• tata-zosi Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 28.06.14, 13:13
                Byłem w tym ośrodku z moją rodziną i mieszkałem w domku. Przykro to pisać ale jest kilka dużych minusów. Pierwszy to brak internetu lub jego bardzo słaby zasięg, kolejny minus bardzo drogie obiady 25 zeta za obiad to cena wygórowana za średniej wielkości obiad. Inne minusy to dwie rolki papieru toaletowego w wc na tydzień pobytu dla sześciu osób wink i żywica kapiąca z drewna na taras która uszkodziła moje nowe szorty które kupiłem w markowym butiku za 399 zł a Pan gospodarczy powiedział ze nic na to nie mogą poradzić bo to nie ich wina. Szok ludzie Szok jak to nie ich wina skoro powiesili sznurki do suszenia prania w miejscu gdzie ta żywica cały czas kapie i wszystko niszczy. Pan szef to chyba najlepsza osoba w całym tym ośrodku zawsze witał mnie uśmiechem tego samego nie można powiedzieć o jego córce lub synowej bo młoda baba ale odpychająca dla każdego robiąca łachę i której nigdy nie ma w recepcji nawet jak człowiek jej potrzebuje i jak spaliła sie zarówka to musiałem kupić i wkręcić swoją bo ona mi pomóc nie chciała a na schodach było tak ciemno że stłukłem kolano io nastepnym razem pojade do Kołobrzego. Piotrek
                • arrani22 Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 01.07.14, 12:28
                  Byłem w tym ośrodku cztery lata pod rząd. Dziwi mnie twoja opinia. Nie mogę czytać takich obelg. Człowieku jeśli chodzisz w spodenkach za 400zł to dziwi mnie to, że narzekasz na cenę obiadu. Niby mała porcja? To ile ty jesz???????????? Porcja wystarczająca na dwie osoby. I do tego papier toaletowy. Dają dwie rolki a jeśli ci zabraknie to możesz iść do recepcji i dostaniesz następne. Nie dają więcej bo pewnie tacy jak ty zabraliby do domu. I szkoda że takie osoby wystawiają opinie. Bo prawdopodobnie osoby twojego pokroju oczywiście nie zapominając o spodenkach za 400zł powinni szukać wypoczynku w innych miejscach.
        • tominex0 Klamstwo ! 25.06.14, 23:57
          Masakra, od razu widać że konkurencja napisała tą miłą opinię smile Pisze pani o pobycie w pokoju, w którym zaczęła Pani gotować gdyż wyżywienie było nie dobre smile Zatem proszę wytłumaczyć jakim cudem zaczęła Pani gotować ??? W pokoju nie ma kuchni, ani elektrycznej, ani gazowej smile więc chyba potrawy gotowała pani w czajniki elektrycznym lub na grillu !!! Ta opinia to jedno wielkie kłamstwo, lub zawiść konkurencji. Ja wraz z rodziną w pokoju w OW Bursztyn byłam kilka razy, i pisanie o brudzie to kpiny, takie same jak gotowanie. Tyle w temacie. Pozdrawiam
          • zuupa moj opinia 28.06.14, 10:22
            Pisze wprost z Sianożęt bo jestem tu na wakacjach z tym że mieszkam na kwaterze prywatnej. W poprzednich latach też bywałam w tym urokliwym miasteczku i za każdym razem odwiedzam słynny bursztyn, głównie restaurację. Uważam że ośrodek bardzo się zmienił i basen mają naprawdę ładny ale np. kuchnia podupada. W zeszłym roku były tam pyszne desery na które chodziłam prawie codziennie, w tym roku nie da się tego jeść bo gałki lodowe są tak zamrożone że na talarzu podają lody wraz z bryłami lodu, a bita śmietana jest tak sztuczna że smakuje jak krem w najgorszym wydaniu. Minus to także panie barmanki które robią łaskę że człowieka obsłużą i straszą swoim mało przychylnym podejściem do klienta. W poprzednich latach było inaczej, panie były miłe i usmiechniete a porcje duże i dobre, a teraz porcja frytek to u nich 10 sztuk a ryba jest ważona przed upieczeniem taka zamrożona i w ten sposób płacimy za 30 dkg dorsza a na talerzu mamy porcję maks. 15 dkg. Nie podoba mi się tez podejście do gości którzy są z zewnątrz i niestety o ile w poprzednich latach nie widziałam różnicy w traktowaniu klienta, to teraz juz to widzę. Ja nie mam na ręce opaski(goście ośrodka nosza kolorowe opaski)i ja jestem gorsza. Zawsze gdy jedlismy obiad to nasz syn w tym czasie bawił sie na ich placu zabaw i w ten sposób moglismy zjeśc i deser i napić sie kawy, teraz jest to juz zabronione postawiono tablicę z zakazem i dziecko zostało wypędzone z placu zabaw ponieważ nie miało opaski, musiało z nami siedziec przy stoliku i się nudziło. To jest dla mnie niezrozumiałe bo jesli ja codziennie w ich restauracji zostawiam około 100 zł za obiad, kawę, deser to dlaczego w tym czasie mój syn nie może skorzystac z ich huśtawki ? Mojej rodziny nie stać nas na pobyt w tym ośrodku bo lubimy dłuższe pobyty min.5 tygodniowe a cena pokoju w tym czasie to aż 260 zł standard pokoju jest normalny ani zły ani dobry, byłam i obejrzałam i nie ma tam nic nadzwyczajnego. Nie wiem jak warunki mieszkaniowe w domkach bo widziałam je tylko z zewnątrz ale ceny bardzo kosmiczne. Ja uważam że restauracja jest na minus a jednak szkoda gdyż kiedys było tam najlepsze wyzywienie w Sianożętach, nie pozwolę traktować się jak człowiek niższej i gorszej kategorii tylko dlatego że nie mieszkam w ich ośrodku, nie będe też wydawać moich pieniedzy na nie smaczne i oszukane posiłki więc teraz rozglądam sie za czyms innym ale łatwo nie jest bo to male miasteczko, baru ośrodka Colins tez nie polecam bo jedzenie tam serwowane jest średnio dobre
    • ania-bell Wróciłam i moja opinia 18.08.14, 12:24
      Ośrodek Bursztyn jest bardzo zadbany i widać, że właściciel wkłada serce w to co robi. Mieszkaliśmy w pokoju i wbrew opinii co niektórych wcale taki mały ten pokój nie jest. Malutka jest łazienka ale za to ma całkiem szeroki prysznic co jest bardzo wygodne. Tapczanik i wersalki wygodne, całość bardzo ładna i zadbana, czyściutka. Ośrodek idealny dla rodzin z maluchami. Ja byłam z trochę starszymi dziećmi ale i one się nie nudziły - grały w kosza, ćwiczyły w siłowni albo ćwiczyli swoje umiejętności w cymbergaju czy w bilardzie.
      Basen a w zasadzie cały kompleks basenowy jest niesamowitą atrakcją, szczególnie, że można korzystać ze wszystkiego: zjeżdżalnia, basen, jacuzzi, sauna a do tego przemili ratownicy na basenie. W Ośrodku trzeba wykupić obiady i tu muszę przyznać, że nie do końca mi smakowały ale to kwestia gustu - jak dla mnie to bardzo stołówkowe jedzenie z zachowaniem wszystkich zasad dietetycznych; porcje duże a najsmaczniejsze były zupy i rybka podawana w piątek. Grill który jest w cenie nie przypadł nam do gustu ale za to wszystkie imprezy dla dzieci były całkiem ciekawe (opinia na podstawie opowiadania mojego młodszego syna). Co do miejscowości to jest malutka z kilkoma sklepami, pysznymi lodami na rogu ul. Sztormowej i Lotniczej i bardzo ładną, sprzątaną plażą, która mnie mile zaskoczyła bo jest całkiem spora a do tego prawie bez kamieni i płytko w morze. Tak więc pobyt nam się udał i szczerze mogę polecić ten Ośrodek.
    • barefoot_duck Re: Sianożęty i OW Bursztyn-proszę o opinie 25.08.14, 08:49
      Wróciliśmy w zeszłym tygodniu z Bursztyna. I na pewno będziemy tam wracać wielokrotnie. Naprawdę spędziliśmy tam wspaniałe wakacje. Byliśmy w parterowym domku, przy samym placu zabaw. Cudne rozwiązanie - dziecko biegało na okrągło, do padnięcia wieczorem. Plac zabaw świetny, dobrze zorganizowany, atrakcyjny dla dzieci, strategicznie rozstawione ławeczki dla rodziców. Córka szalała do nocy. Dodatkowo sala zabaw bezpłatna dla maluchów z ośrodka. No i basen - czyściutki, z uroczą ratowniczką, woda podgrzewana! Same rodziny z dziećmi, więc dzieciaki nikomu nie przeszkadzały, miały z kim się bawić, wieczorem nie słychać było dyskotekowych umcyk-umcyk, tylko pokrzykiwania dzieciaków bawiących się w podchody, czy inne im tylko znane gry. My na tarasie piliśmy herbatę, młoda w swoim pokoju spała, a w tle szum morza - więcej mi nie trzeba do szczęścia.
      Sam domek - dobry standard, czysto, łazienka malutka, ale wystarczająca. Odległość od plaży - obłędnie mała, wystarczyło wyjść przez furtkę, jakieś 50 metrów w lewo i już. Plaża ładna, czysta, część strzeżona, spory odcinek płycizny.
      W ośrodku kilka razy w tygodniu wieczorne atrakcje dla maluchów: magik, klauni, zabawa taneczna z konkursami, mini-cyrk.
      Jedzenie ok, może nie typu restauracyjnego, ale po prostu dobre i domowe. Porcje jak dla nas nie do przejedzenia. Fajne desery dla dzieci - tęczowe galaretki i serniki na zimno, też w typie domowym raczej niż kawiarnianym, ale dzieciom zdecydowanie pasowały. Co do ryb z pieca się nie wypowiem, bo flądry nie mieli, a ja nad morzem jadam wyłącznie flądry, więc w Bursztynie ryb nie zamawiałam. Ale za to zamówiliśmy raz pizzę i była bardzo przyzwoita - cieniutkie ciasto, nieprzesadzona z dodatkami.
      Obsługa miła, barmanka wyglądała trochę przerażająco z wielkim blond tapirem i makijażem w stylu lat 80-tych, ale była sympatyczna. Młodziutkie kelnerki cierpliwe i z uśmiechem dla dzieci. Nie można narzekać.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka