lelpoldek 12.09.07, 20:07 CZy ktoraś spotkała się z czymś takim, jak to się leczy pomóżcie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilona7301 Re: Szpotawość kolan 13.09.07, 08:50 tylko rehabilitacja, ćwiczenia w domu i na zajęciach. Trzeba prosić o skierowanie na ćwiczenia i chodzić, a oprócz tego w domu. Bedzie dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
lelpoldek Re: Szpotawość kolan 13.09.07, 09:59 mi lekarz powiedział że czeka nas gips na g tygodni a jak nie bedzie poprawy to znowu na 6 tygodni, jesteś z Gorzowa ile mialo twoje maleństwo jak wykryyto, moja ma 13 miesięcy czy to nie za pozno? Odpowiedz Link Zgłoś
ilona7301 Re: Szpotawość kolan 13.09.07, 13:16 Jejku, powiem, że troche mnie przeraziło. A spróbuj do innego lekarza jeszcze. Z tego co ja wiem to 13 miesięcy to za wcześnie na diagnozę, bo w tym wieku większość dzieci ma szpotawość, wynika albo z dużej masy ciała, albo etapu przejsciowego z raczkowania na postawę pionową. Szpotawość trzeba obserwować do 2 lat i jeśli się utrzyma a nie zaniknie wówczas trzeba zacząć coś robić. Ale stwierdzanie szpotawości i straszenie gipsem w wieku 13 miesięcy to dla mnie straszne. Naprawdę idź do innego lekarza, poszperaj w sieci o szpotawości. Przeczytaj choćby tutaj: www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79369,1396491.html pozdr. Ilona (jestem z ZG) Odpowiedz Link Zgłoś
ilona7301 Re: Szpotawość kolan 13.09.07, 13:17 www.edziecko.pl/zdrowie_dziecka/1,79369,1396491.html Odpowiedz Link Zgłoś
lelpoldek Re: Szpotawość kolan 13.09.07, 14:09 no mała na swoje miesiace wazy 12kg a dodatkowo zaczyna sie przewracac jestem umowiona w poznaniu w klinice, ale szukam dobrego ortopedy w gorzowie bo u tego co byłam to tylko w gips i to dwa razy a może raz wystarczy co mnie przeraza jak takie malenstwo które dopiero zaczęło chodzić unieruchomić na 6 tygodni Odpowiedz Link Zgłoś