jasio.4 24.09.09, 07:34 Gdyby pani Róża Thun była z PISu, to zapewne była by to aktywność a nie bulwersująca agitacja! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dobiczek na spodkanie z wanda co niemca chciala w kielcach 24.09.09, 07:44 przyszlo 10 osob , wiec zapedzono dzieciaki na thunowy belkot.Rodzice uwazajcie nauczyciel miesza w mozgu waszym dzieciakom bez waszej wiedzy i zgody!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GE Komu to przeszkadza? Nauczeciel ma wręcz obowiązek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 07:48 zachęcania uczniów do takich spotkań. A uczniowie tym samym tworzą społeczeństwo obywatelskie. Ciekawe ile tak naprawdę było tych zachęcanych uczniów na tym spotkaniu. Bo jeśli ani jednego to dęty ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma obywa 24.09.09, 08:17 nauczyciel powinienpowiadomic i miec zgode rodzicow. w tym przypodku to indoktrynacja polityczna na tej samej zasadzie moze zaprowadzic klase do burdelu,kasyna,sklepu z dopalaczami. Skandal!!! Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Re: nie przesadzaj, wiem że czytelnicy Gazowni to 24.09.09, 08:18 młotki i można im dowolną bzdurę wcisnać ale po co? Odpowiedz Link Zgłoś
kaczyjar Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma 24.09.09, 08:58 I do kościola . Religia t nie indoktrynacja w szkole? Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma 24.09.09, 09:11 dla mnie oburzenie rodziców i Wasze jest po prostu śmieszne. Nauczyciel stara się kształtować aktywną postawę pośród dorastających obywateli, a Wy traktujecie to jako agitację. Podobno wcześniej byli politycy reprezentujący SLD, więc ciężko posądzać nauczyciela za stronniczość. Jak pojawił by się ktoś z Waszego PISu to to było by OK, prawda? Niestety taki Ziobro, o którym pisze któryś z forumowiczów potrafi uwieść tylko starsze panie, człowiek nie potrafi rozmawiać rzeczowo. Dlatego uciekł od debaty przed Różą Thun. Pewnie też wystraszył by się licealistów, bo to wbrew pozorom bardzo często mądre dzieciaki. Moim zdaniem nauczyciel powinien teraz dla równowagi zaprosić jakiegoś bystrzaka z PISu (tylko nie Ziobrę, bo ten młodzieży do siebie raczej nie przekona). Ciekawe czy: 1. któryś z nich się odważy? 2. dalej będziecie psioczyć na PO, Tuska, wyborczą i to na czym świat stoi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanley Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma IP: 81.219.210.* 24.09.09, 09:35 ale to spotkanie to nie było w szkole i nie w czasie lekcji tylko w starostwie i o 18 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma 24.09.09, 10:02 A jakie to ma znaczenie? Czy po zajęciach szkolnych nie można już kształtować postawy aktywnego obywatela, który jest uczestnikiem demokracji, a nie biernym obserwatorem? Ja w szkole średniej chodziłem z nauczycielem j.polskiego do teatru. Działo się to niemal zawsze po zajęciach szkolnych. Szli Ci, którzy mieli na to ochotę. Nie pamiętam, czy była jakaś nagroda za "aktywność". Obojętnie czy była, teraz nie ma to dla mnie żadnego znaczenia. Znaczenie dla mnie ma to co mi po tym pozostało. Postawę młodego człowieka kształtuje się nie tylko w szkole. Niestety większość rodziców nie ma w sobie dojrzałej postawy obywatelskiej. Nie potrafią zrozumieć dzieci dorastających bez kompleksów, którymi zostali obarczeni ludzie urodzeni w Polsce przed rokiem 1989. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ee Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma IP: *.chello.pl 24.09.09, 09:51 jedno sprostowanie, to po tuskiego i wybiorcza psiocza ze wszystko przez pis [michnikowszczyzna stosowana] nawet twoj glos potwierdza ta teze. mozna powiedziec ze gdyby to dotyczylo posla z pisuaru to dopiero bylaby wrzawa jak to upolityczniaja dziatwe spadaj na drzewo ksztaltowniku [i nie wyzywaj mnie polaryzatorku od milosnikow jarka] Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma 24.09.09, 10:16 To, że organicznie nie znoszę PISu nie znaczy, że uwielbiam PO. Tak nie jest. Mam im wiele do zarzucenia. Wracając do treści artykułu, uważam, że takie spotkania z politykami są OK, pod warunkiem zachowania bezstronności. Nie miał bym nic przeciwko temu, żeby nauczyciel z WOSu zachęcał moje dziecko do przyjścia na spotkanie z politykiem PISu, pod warunkiem, że były by też spotkania z politykami SLD, PSL, PO a nawet z LPRem czy innymi. Z treści artykułu wynika, że było już spotkanie z przedstawicielem SLD. Można więc domniemywać bezstronność nauczyciela. Po za tym sam puknij się w głowę i trzymaj odpowiedni poziom dyskusji. Nie znasz mnie, nie oceniaj moich poglądów po jednej wypowiedzi. A to że Zibro jest cienki jak więzienna zupa uważam za prawdę obiektywną. Gość więcej krwi ludziom napsuł niż dobrego zrobił, i to w dosłownym tego słowa znaczeniu. Zapewne pamiętasz co powiedział o doktorze G.:"Nikt więcej przez tego pana pozbawiony życia nie będzie...". I mówiąc to sam przyczynił się do zatrzymania wielu transplantacji. Można się domyślać z jakim skutkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Po dyskusji widać że wielu tylko chodziło do szkół 24.09.09, 12:23 żeby je skończyć a niewielu by coś się nauczyć. Młodzi ludzie narzekaja że szkoła ich katuje polityką, rodzice że indoktrynuja pociechy, najlepiej jak beda nijakie. Żeby umiec dyskutowac na temat nalezy poznac poglady drugiej strony i taka metodyke chyba ten nauczyciel stosuje, szczególnie z takiego przedmiotu, to nie matematyka gdzie sa określone reguły. Od dawien dawna sa nauczyciele którzy punktuja prace nad soba i aktywnośc na lekcjach, sa tez tacy którzy maja swoje sympatie, miałem szczęście do tych pierwszych. Równie dobrze mozna dyskutować dlaczego dziennikarze dostaja pieniadze pisząc o tej partii a nie innej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama_dar2 Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma IP: *.EMBL-Heidelberg.DE 24.09.09, 10:08 bzdura! dzieci nie musialy isc - obiecano im plusy ale nie straszono minusami jesli nie pojda. Jesli mialy ochote na lepsza ocene, poszly i zadaly pytanie. Jesli 'wyprodukowanie' pytania zmusilo ich do zapoznania sie z tym co ta pani ma do powiedzenia i chociazby chwili namyslu, to juz za to nalezy im sie lepsza ocena. indoktrynacji to ty szukaj gdzie indziej np. wsrod "swoich", bo z tego co piszesz wynika ze niezla ci wode z mozgu zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
absurdello A czym te plusy i piątki różnią się od kiełbasy 24.09.09, 11:01 wyborczej czy kupowaniem obecności za wódkę ? Dla mnie to ordynarna próba przekupstwa i uczenie fatalnych odruchów ! Owszem nauczyciel ma prawo i obowiązek zainteresować, poinformować, zachęcić do spotkani uczniów ale NIE KUPOWAĆ ICH OBECNOŚCI NA SPOTKANIE Z POLITYKIEM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old_dog Re: dobiczek! nie męcz ludzi swoim kołtuństwem IP: *.aster.pl 24.09.09, 11:56 piękna wypowiedz, dałeś dowód kołtuństwa, ciekawe z jakiej jesteś parafii? Czy nie przyszło ci do głowy, że szkoła powinna pokazywać szersze horyzonty niż kółko różańcowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: spoleczenstwo obywatelskie ito nie olatforma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 20:39 znam szkołe prywatna która bez wiedzy i zgody rodziców zaprowadziła dzieci na spotkanie z "Hari Kriszna" - i ...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orient Re: Komu to przeszkadza? Nauczeciel ma wręcz obow IP: *.ichf.edu.pl 24.09.09, 09:50 W ten sam sposób zachęcano mnie, na lekcji wychowania obywatelskiego, do udziału w spotkaniu organizowanego przez PRON albo inne cholerstwo, na temat powstania stanowiska rzecznika praw obywatelskich. To było w drugiej połowie lat 80-tych. Nie wspominam już o zachęcaniu w uczestnictwie w organizacji akademii ku czci rewolucji październikowej i podobnych. Jednym słowem - tworzyli społeczeństwo obywatelskie. To chcesz powiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.jonek Re: na spodkanie z wanda co niemca chciala w kiel 24.09.09, 08:10 dobiczek napisał: > przyszlo 10 osob , wiec zapedzono dzieciaki na thunowy > belkot.Rodzice uwazajcie nauczyciel miesza w mozgu waszym dzieciakom > bez waszej wiedzy i zgody!!! dokladnie! posluchajcie tego mlotka i od jutra ni puszczajcie dzieci do szkoly! zeby czasem im nie mieszali nauczyciele w glowach! widzicie jak mlotkowi namieszali strasznie w tej jego glowce i to bez jego wiedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama_dar2 Re: zaiste prawdziwy jelonek jestes IP: *.EMBL-Heidelberg.DE 24.09.09, 10:09 ok, to juz wiadomo kto ci pranie mozgu zrobil:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tang2 Re: na spodkanie z wanda co niemca chciala w kiel IP: 80.48.231.* 24.09.09, 09:19 Oj dobiczek a Ty nawet na lekcji ortografii chyba nie bywales,bo jak mozna prosty wyraz spotkanie napisac blednie. Odpowiedz Link Zgłoś
s.szechter Napisał mieszkaniec Starachowic i w Gazowni 24.09.09, 08:17 red-alert Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 08:25 Ooo... dla dzieci pani Róża jest przecież taka fajna i europejska. Nie to co jakiś zły PiS-owiec. Na tym polega społeczeństwo obywatelskie - na socjaliźmie i zapraszaniu polityków przewodniej partii. Rzygać mi się tym chce. Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:00 ksiaze_olsztyn napisał: > Rzygać mi się tym chce. To rzygaj, do tego służy PiSuar. A jak już skończysz z kolorowanką, wymień jakiegoś posła PiS który potrafiłby odbyć spotkanie z młodzieżą na poziomie R. Thun. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:24 Szkoła nie jest miejscem agitacji politycznej. Wbij to sobie do swojego tępego, POpapranego łba. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:35 ksiaze_olsztyn napisał: > Szkoła nie jest miejscem agitacji politycznej. Wbij to sobie do > swojego tępego, POpapranego łba. A skąd ty możesz wiedzieć od czego jest szkoła. Po twoich komentarzach widać, że z daleka ją omijałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:41 Szkoła jest do matematyki, języka polskiego i historii, a nie do politycznego pitolenia, że musimy się wszyscy kochać i będzie żyło się lepiej. Wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:48 ksiaze_olsztyn napisał: > Szkoła jest do matematyki, języka polskiego i historii, a nie do > politycznego pitolenia, że musimy się wszyscy kochać i będzie żyło > się lepiej. Wszystkim. To w takim razie, co w szkołach robi religia? Co do polityki, to czy tego chcemy, czy nie, to ma jednak duży wpływ na nasze życie. WOS w szkole daje przynajmniej podstawy do zrozumienia mechanizmów rządzących społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:00 WOS jest machiną do manipulacji. Lekcje WOS-u w latach 2000-2004 to była jedna wielka, proUnijna machina propagandowa. Religii oczywiście w szkołach być nie powinno, bo to uwłacza wierze chrześcijańskiej. Jezus nikomu nie kazał iść za sobą ustawą, tylko proponował. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:10 ksiaze_olsztyn napisał: > WOS jest machiną do manipulacji. Lekcje WOS-u w latach 2000-2004 to > była jedna wielka, proUnijna machina propagandowa. Ta, jasne. Robiłeś na ten temat jakieś badania? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:12 Być może w takich uczestniczyłem, co? Myślisz, że mam 40 lat? :D A może jestem nauczycielem?! Chłopie, sprawdzone empirycznie. Byłem, widziałem, słyszałem. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:17 ksiaze_olsztyn napisał: > Być może w takich uczestniczyłem, co? > > Myślisz, że mam 40 lat? :D > > A może jestem nauczycielem?! > > Chłopie, sprawdzone empirycznie. Byłem, widziałem, słyszałem. Byłeś we wszystkich szkołach, na wszystkich lekcjach WOS odbywających się w przedziale lat, który podałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:21 Człowieku, wystarczyło przejrzeć podręczniki. Przestań bredzić. Dobrze pamiętam co się dzieło i nie zaklinaj rzeczywistości! Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:34 ksiaze_olsztyn napisał: > Człowieku, wystarczyło przejrzeć podręczniki. Przestań bredzić. > Dobrze pamiętam co się dzieło i nie zaklinaj rzeczywistości! A może trzeba było ten podręcznik przeczytać, a nie tylko przejrzeć? Odpowiedz Link Zgłoś
zielony_gekon Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 08:26 Gazeta oczywiście nie widzi problemu. Co innego, gdyby to było spotkanie z Markiem Migalskim, a już, nie daj Boże, z prof. Andrzejem Nowakiem. Wtedy byłby to przykład niedopuszczalnej indoktrynacji młodzieży, którym "GW" zajęłaby się dogłębnie i z całą surowością! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:04 zielony_gekon napisał: > Markiem Migalskim, a już, nie daj Boże, z prof. Andrzejem Nowakiem. Niedoszły hab. Migalski nie potrafi kompetentnie odpowiedzieć na żadne pytanie, a Nowak nie wie co to rozmowa - potrafi tylko głosić swoje poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 08:30 rodzice chyba trochę chorzy,co ? zachęcanie do zadawania pytań,zabierania głosu na spotkaniach jest cenną umiejętnościa i kiedyś trzeba się tego nauczyć,oczywiś- cie pytań sensownych i na temat,a nie -gdzie pani kupuje tu buty, he,he Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:57 Też tego nie rozumiem, przecież jakoś trzeba motywować. Marchewka lepsza niż bat. Ale pewnie rodzice to jakaś liczna grupa dwóch par o poglądach niePeOwskich. Eh.. sami plusów nie dostawali a dzieciom żałują Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:05 Nie ma czegoś takiego jak poglądy PO-wskie. Ta partia nie ma poglądów. To grupa ludzi, platforma ludzi, którzy chcą zrobić kasę. Oni nawet nie wiedzą czym są i jaką mają ideologię. Cuda Tuskowe na kiju chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
bamba_karamba W Tarnowie podobnie 24.09.09, 08:31 W Tarnowie jest podobnie i nikt nie robi z tego afery. W szkolach w ktorych sa klasy wojskowe czy policyjne, uczniowie dostaja oceny za udzial w uroczystosciach patritycznych. Za brak udzialu rowniez dostaja oceny - jak latwo sie domyslec nie sa to oceny pozytywne. Widac patriotyzm mozna w szkole bardzo latwo ocenic ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matt Re: W Tarnowie podobnie IP: *.adsl.inetia.pl 24.09.09, 08:43 To jest po prostu niesamowite... Aktywność obywatelska młodzieży oraz zaangażowanie w jej podnoszenie nauczycieli jest praktycznie żadna. Nie robi się nic w kierunku tego, aby młodzież ŚWIADOMIE chodziła głosować. A przecież temu służą również spotkania. Czy to ktoś z PiS'u czy PO czy Lewicy - pytanie można zadać i pogrążające i wychwalające! Zależy tylko od wiedzy i inteligencji! Jeśli nie zdarza się wam chodzić na spotkania wyborcze osób prezentujących odrębne niż wy poglądy to coś jest chyba nie tak... W każdym razie wracając do szkół - mówi się, że w szkole nie może być seksu, alkoholu, narkotyków i polityki. I póki co na razie najskuteczniej eliminuje się z niej politykę. Więc nie narzekajmy później na jakość naszych polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 08:51 zawiodla nawet klaka.hi,hi wiec zapedzono tam dzieci bez wiedzy ich rodzicow.to skandal i powrot do dawnych metod.pamietam jak na pogrzeb zarajczyka lokalny PZPR-owski kacyk zagoniono harcerzy z HSPS i ustawiono z nich wielo kilometrowy szpaler,jak w ramach kolka historycznego zorganizowano spodkanie z majorem KBW ktory opwiadal o utrwalaniu wladzy ludowej,i sprawdzanie listy obecnosci na pochodach 1 majowych.POverein wraca do sprawdzonych metod? PS.jesli thun pragnie widziec tlumy niech przyjdzie na spodkanie Z.Ziobry tak jak zrobila to w czasie wyborow do PE sala bedzie pelna Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 09:03 Na spotkanie z Ziobrą chyba wtargnęła nasza nieoceniona Seniszyn?Ta Róża itd.itd.itd.itd. ma chyba mimo wszystko,więcej oleju w głowie Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 09:14 Dlatego Ziober się jej zląkł. Łatwiej mu agitować starsze Panie, rozpościerać przed nimi wizje o swoich sukcesach (np. dobicie polskiej transplantologii) Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 10:08 Lepsze są roztaczane wizje wielkiej i pięknej, szczęśliwej Europy :/ Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 10:25 Z tobą nie gadam. Przeczytałem Twoją rozmowę z Hepowym i nie traktuję Cię jako rozsądnego człowieka. Napisz/powiedz coś mądrego to podyskutujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 10:26 Wszystko co piszę jest bardzo rozsądne, Ty zaś nie umiesz merytorycznie odnieść się do moich wypowiedzi i atakujesz mnie. Jakie to typowe w tym kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 10:40 Nie potrafisz prowadzić merytorycznej dyskusji. Strzelasz tylko strzępkami wypowiedzi, nasyconych niepotrzebnymi emocjami. Np.: "dla dzieci pani Róża jest przecież taka fajna i europejska. Nie to co jakiś zły PiS-owiec. Na tym polega społeczeństwo obywatelskie - na socjaliźmie i zapraszaniu polityków przewodniej partii. Rzygać mi się tym chce." Wypowiedź aż kipi merytorycznymi argumentami. Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: na spodkaniu thun w kielcach byla 10 osob, 24.09.09, 10:32 Gdybyś interesował się zarządzaniem i organizacją, to wiedziałbyś, że każde poważne przedsięwzięcie zaczyna się od wizji, określenia misji a następnie ustalenia celów służących realizacji. Czy nie chodzi o to, żebyśmy żyli sobie w pięknej, spokojnej i szczęśliwej Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: W Tarnowie podobnie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 08:44 To niestety normalne, żeby wywołać jakąkolwiek aktywność bezmózgiej młodzieży. Nie miałbym nic przeciwko stawianiu piątek także na spotkaniu z Kaczyńskim, byle były inteligentne. Sam przeżyłem podobny zabieg, wykładowca obiecał piątki za przyjście na spotkanie z niejakim Marianem Piechalem. Wtedy nie wiedziałem kto zacz, ale przyszedłem. Dziś mam satysfakcję, że spotkałem prawie ostatniego żyjącego poetę międzywojnia... Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: W Tarnowie podobnie 24.09.09, 09:17 Może nie patriotyzm, bo tego niesposób ocenić, ale zaangażowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apage Re: W Tarnowie podobnie i w całej Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 09:28 Te "uroczystości patriotyczne" to tak naprawdę kościelne. Bo gdyby nie było czarnego, wtedy nie trzeba by zmuszać uczniów do udziału w owych uroczystościach. A co ma czarny wspólnego z patriotyzmem? Chyba że watykanskim. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 08:55 A ja na łamach szechterzeitung domagam pełnego nazwiska tej pani! Odpowiedz Link Zgłoś
cyklista To przecież standard na religii 24.09.09, 08:56 ocena zależy od obecności (sprawdzanej) na mszy,, uczestnictwa w rekolekcjach. Ten kryminał jest masowy i jakoś nikogo nie bulwersuje. A spotkanie z posłem w ramach WOSu to lepsza niż drętwa lekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 09:08 W końcu to była lekcja WOS i co w tym złego? Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:26 Jak nie widzisz w tym nic złego, to jesteś komunistycznym betonem. Pewnie w młodości nosiłaś kwiaty dla Gierka, a teraz posyłasz dziecko na lekcje z Thun. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.gjanka Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 09:58 Młodzież powinna poznawać tę politykę od kuchni. Wszystkie opcje. Za aktywność na lekcjach dostają także oceny z matematyki i innych przedmiotów. Tylko dlatego, że nauczyciele już nie wiedzą jak zmusić tę młodzież do pracy na lekcjach. Fakt taka lekcja powinna być zaplanowana wcześniej, a nie po to,żeby zapełnić puste krzesła, i to powinna być jedna z wielu lekcji ... Młodzież i tak wyrobi sobie odpowiednie zdanie na kogo głosować, kiedy już będzie miała dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:03 > Młodzież powinna poznawać tę politykę od kuchni. Wszystkie opcje. Od kuchni?! Od kuchni to by było jakby uczestniczyła w tajnych pertraktacjach, jak się politycy umawiają między sobą, z lobbystami. Młodzież w takim razie powinna siedzieć w pokoju Beger i słuchać propozycji łapówkarskich. Dziękuję! > Za aktywność na lekcjach dostają także oceny z matematyki i innych > przedmiotów. Tylko dlatego, że nauczyciele już nie wiedzą jak zmusić > tę młodzież do pracy na lekcjach. Człowiek jest wolny i nie powinno się go do niczego zmuszać. > Młodzież i tak wyrobi sobie odpowiednie zdanie na kogo głosować, > kiedy już będzie miała dowody. Młodzież zagłosuje na Thun, jeśli spotka się z nią osobiście, a o PiS-owcach przeczyta w gazecie, że jest be, a o UPR nawet nie usłyszy. Obudź się! Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacj 24.09.09, 10:53 > Młodzież zagłosuje na Thun, jeśli spotka się z nią osobiście, a o > PiS-owcach przeczyta w gazecie, że jest be, a o UPR nawet nie > usłyszy. UPR skończył się w momencie sprzedania się LPRowi. Nie rozumiem jak tak światły człowiek jak Korwin-Mikke mógł dopuścić się takiego czynu. Po za tym zgadzam się z nim w wielu poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
karol64 Pozazdrościc takich uczniów i takich rodziców. 24.09.09, 09:28 Dzieci mówią rodzicom o tym co dzieje się w szkole. Rodzice interesują się nauką dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
kolejny.eurosceptyk WOS to nie jest przedmiot.. 24.09.09, 09:29 Przedmiotem może być matematyka, fizyka, chemia, jęz. polski czy biologia. Powinno się pousuwać takie śmieci ze szkoły. Jak ktoś się interesuje polityką, to może sobie poczytać o tym w domu. Religia też powinna wrócić do sal katechetycznych. Szkoła ma uczyć, a nie indoktrynować. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: WOS to nie jest przedmiot.. 24.09.09, 09:35 Zamiast WOS-u wprowadziłbym ekonomię. Może społeczeństwo by przejrzało na oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anaaa777 ekonomia? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 09:47 N aWoSie uczy się również ekonomii. Czyżby le[iej było, gdyby uczniowie nie znali kompetencji najważniejszych organów państwa, nie rozumieli słowa demokracja? nie wiedzieli co to prawa człowieka. Nie tylko pieniądz sie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: ekonomia? 24.09.09, 09:58 Na WOS-ie nie ma ekonomii sensu stricto! Nie ma! Demokracja i prawa człowieka (poza prawami osobistymi) to rzeczy, które mnie średnio obchodzą, bo jestem monarchistą i kocham XIX wiek. I liczy się pieniądz w świecie. Zlikwidowano monarchię, zlikwidowano dżentelmenów. Honor mają już tylko kibole i talibowie. Więc został tylko pieniądz. I dlatego świat upadnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: ekonomia? 24.09.09, 10:08 ksiaze_olsztyn napisał: > A coś bardziej merytorycznie? :-) Ciężko odnieść się merytorycznie do bzdur, które wypisałeś w swoim komentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: ekonomia? 24.09.09, 10:09 Popełniasz błąd logiczny. Pisząc o poglądach nie można pisać bzdur, bo nie stwierdziłem prawie żadnych faktów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plokin Re: ekonomia? IP: 94.42.92.* 24.09.09, 10:57 "I liczy się pieniądz w świecie. Zlikwidowano monarchię, zlikwidowano dżentelmenów. Honor mają już tylko kibole i talibowie. Więc został tylko pieniądz. I dlatego świat upadnie. " - faktycznie, prawie żadnych stwierdzeń, same przekonania :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama_dar2 Re: WOS to nie jest przedmiot.. IP: *.EMBL-Heidelberg.DE 24.09.09, 10:15 hej, wos to nie tylko polityka! to WIEDZA O SPOLECZENSTWIE! kazdy obywatel ma prawo i obowiazek zapoznac sie ze strukturami panstwa w ktorym zyje. Bo potem wychodza "osiolki", ktore nie maja pojecia co to konstytucja, parlament ,kiedy mozna glosowac i jaki numer trzeba wybrac by zadzwonic na pogotowie (tak, wyobraz sobie ze tego tam ucza). wiec nie gadaj bzdur! Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: WOS to nie jest przedmiot.. 24.09.09, 10:23 A po co jakieś głosowanie, skoro sondaże pokazują wyraźnie, że 80% tzw. "obywateli" to motłoch, który nic nie rozumie ze skomplikowanych procesów gospodarczych i wierzy w takie rzeczy jak chociażby: - "cuda" Tuska - "odnowa moralna" Kaczorów - "wszystkim po równo" komunistów Itd. Demokracja to głupi ustrój, naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama_dar2 Re: WOS to nie jest przedmiot.. IP: *.EMBL-Heidelberg.DE 24.09.09, 10:37 na wos-ie nikt nie omawia takich rzeczy! mlodych ludzi informuje sie o ich prawach i obowiazkach jako obywateli RP! Zaawansowana polityka to zupelnie inna para kaloszy! Ludzie musza sie nauczyc jak zdobywac informacje, jakie sa struktury a nie jakie sa programy polityczne partii ( no moze ogolnie). 80% spoleczenstwa nie wie co i jak z naszym panstwem, bo nikt ich do nauki nie motywowal np. lepszmi ocenami. A jak Ci demokracja tak smierdzi to zaloz partie, napisz program i zacznij cos zmieniac. Takim biadoleniem i narzekaniem nic nie zmienisz. Albo jeszcze lepiej, znajdz sobie zaciszne miejsce, schowaj sie tam i czekaj na totalny upadek. Odpowiedz Link Zgłoś
woodz_311 Re: WOS to nie jest przedmiot.. 24.09.09, 11:07 Może i głupi, ale nie wymyślono jeszcze lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
eruduma Róża Thun 24.09.09, 09:32 Róża Thun to ta pani, która za niemieckie pieniądze namawiała Polaków, by chcieli wstąpić do UE. I udało się. Odpowiedz Link Zgłoś
bydgoszczak29 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 10:05 Gdyby tak zrobili z wizytą Kaczora, byłby jazgot Odpowiedz Link Zgłoś
truten.zenobi co sie czepiacie to chyba ważna lekcja.. 24.09.09, 10:12 jak funkcjonuje to społeczeństwo.. korzyści nie są z ciężkiej pracy ale z "plusowania" we właściwym momencie, z podlizywania się włąściwej osobie.. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: co sie czepiacie to chyba ważna lekcja.. 24.09.09, 10:13 Miło usłyszeć głos rozsądku :) Odpowiedz Link Zgłoś
dobiczek panu nauczycielowi kurator powinie wytlumaczyc 24.09.09, 11:37 dlaczego panstwowa placowka oswiatowa nie moze sluzyc do agitacji politycznej Odpowiedz Link Zgłoś
hepowy Re: panu nauczycielowi kurator powinie wytlumaczy 24.09.09, 12:19 dobiczek napisał: > dlaczego panstwowa placowka oswiatowa nie moze sluzyc do agitacji > politycznej Czy ty odczuwasz jakąś przyjemność z chwalenia się swoją ignorancją? Sprawdź najpierw co ta takiego "agitacja polityczna", a dopiero później produkuj się na forum publicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
q_vw Histeria i szukanie spisku 24.09.09, 10:23 Nie widzę w tym problemu, że w ramach kształtowania społeczeństwa obywatelskiego, nauczyciel zagania uczniów na spotkania z eurodeputowaną. naciskałbym aby nauczyciel zaganiał na spotkania z wszystkimi eurodeputowanymi czy parlamentarzystami, to po prostu buduje świadomość tych dzieciaków, a jeszcze wymuszanie zadawania pytań... nic lepszego. Zamiast histeryzować, popierajmy, żądając, by były to spotkania z politykami wszystkich partii. Odpowiedz Link Zgłoś
ksiaze_olsztyn Re: Histeria i szukanie spisku 24.09.09, 10:25 Ale po co?! I tak wiadomo, że politycy kłamią. Więc po co marnować czas na sztuczne spektakle i kłamstwa? Niech dzieci się pouczą w tym czasie o np. polityce podatkowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabrielle Re: Histeria i szukanie spisku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 10:38 O straszna rzecz się stała. Piątka za pytanie. Zgroza straszna. Indoktrynacja, nauka przekupstwa, przymusowy spęd biednych uczniów. Niektórym rodzicom poprzewcacało się w głowach. W podstawówce pojechałam z klasą na wycieczkę do Sejmu i Senatu. Mieliśmy spotkanie z posłanką i za sensowne pytania obiecane po szóstce. Oceny były później brane pod uwagę przy wystawianiu oceny końcowej. Ci, którym się udało, byli z siebie dumni. Wnioskuję więc, że najbardziej krzyczą rodzice tych dzieci, które nie zadały Róży Thun żadnego pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: styx Re: Histeria i szukanie spisku IP: *.chello.pl 24.09.09, 11:08 To dowód na gwałtownie spadający poziom Gazety Wyborczej. Dziennikarze nie rozumieją o czym piszą, itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Histeria i szukanie spisku IP: *.bethere.co.uk 24.09.09, 11:55 Polityka podatkowa, i kazda inna jest ksztaltowana przez politykow. Nie lepiej jej szukac u zrodla? Pozatym nic w tym zlego ze nauczyciel namawial do aktywnosci. Tak dlugo, jak dlugo nie agitowal za zadna partia, to wg mnie jest OK Odpowiedz Link Zgłoś
ojca Własnie chodzi o to, żeby pytali i nie bali się 24.09.09, 12:01 Trzeba nauczyć młodych, żeby nie bali się pytać polityków. Odpowiedz Link Zgłoś
do100jnik ciemny naród, rien ne va plus - jak powiedział 24.09.09, 11:33 krupier Odpowiedz Link Zgłoś
prawda_jest_naga Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 11:40 przynajmniej jest jakas Europoslanka, ktora bedac w Polsce odwiedza starostwa i inne miejsca swego regionu wyborczego, spotyka sie i rozmawia z ludzmi (nawet tam, gdzie poparcie miala kiepskie) Brawo Pani Różo! Odpowiedz Link Zgłoś
axlrose16 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 12:02 A, czyli oceny za aktywność powinni dostać Ci którzy siedzieli w domu i przychodzą do szkoły tylko na zajęcia... A gdy na zawodach sportowych ktoś się wyróżnia to nie dostaje potem ekstra 5 lub 6 z WF? Myślę, że rodzice którzy widzą tutaj jakieś przegięcie są nienormalni a dziennikarze, którzy o tym piszą nie mają ciekawszych rzeczy do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
flc99 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 12:06 Bo dobre oceny za aktywnośc można wystawiac tylko w przypadku ojca Rydzyka, pana Nowaka lub innego narodowo-kościelnego patafiana. revelstein.blox Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Peowskie szmaty indoktrynuja dzieci 24.09.09, 12:21 odsuńmy wreszcie ten rząd od władzy! Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Nie od dziś wiadomo że szkielecczyzna to matecznik 24.09.09, 12:22 biedy i katozacofania, więc nie dziwię się reakcji rodziców na próbę otwarcia m łodzieży na świat. Pewnie biją się że będą musieli wyspowiadać się u plebana z takich bezeceństw albo hetman Gosiu obrazi się na nich. Odpowiedz Link Zgłoś
nms5 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 12:25 Durni rodzice! A jak inaczej nauczyc mlodziez aktywnosci politycznej? Z podrecznika? Na biologii idzie sie z mlodzieza np. do lasu, czy zoo. Na fizyce, madry nauczyciel zaprowadzi mlodziez do muzeum nauk scislych, historyk, do np. muzeum powstania warszawskiego, bankowosci, do banku... Tak przynajmniej wyglada to w Anglii gdzie od lat mieszkam. To tylko w Polsce pokutuje zasada, ze wszystko co madre wyczytasz w nuuudnym podreczniku. Sama jestem nauczycielka i smutno mi, ze b. madre polskie dzieci czesto maja wyjatkowo zakantycznych, konserwatywnie uczacych nauczycieli. A tu dowiaduje sie z przerazeniem, ze rownie ograniczonych rodzicow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
halina87 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 12:35 co się tak oburzają, na rekolekcje muszą chodzić i to ich nie oburza Odpowiedz Link Zgłoś
pol-68 Licealiści u Róży Thun. Aktywność czy agitacja 24.09.09, 12:37 Każde spotkanie młodzieży z ludźmi kultury,sztuki czy nauki a także z osobami stanowiącymi prawo, ludźmi których wybieramy w wyborach powinno być wspierane lub nawet wymuszane. Kształtowanie świadomości "codziennej" młodych ludzi jest, moim zdaniem, ważniejsze niż wtłaczanie im do głowy nadmiernej ilości materiału, wątpliwej życiowej przydatności typu: wykresy zdań, definicji sfery niebieskiej czy budowy jamochłonów. Wszystko jest ważne ale tylko człowiek świadomy o tym wie i umie wybierać cele. W pełni popieram decyzję szkoły.Szkoda że niektórym rodzicom wystarcza wiedza podawana przez nauczycieli (mam wrażenie że niekiedy wbrew sobie) na podstawie dziwnych programów nauczania, a próby właściwego kształtowania świadomości ich dzieci są dla nich bulwersujące. Odpowiedz Link Zgłoś