Dodaj do ulubionych

Kupcy chcą odwołania prezydenta

02.02.10, 19:55
To nie prezydent Kielc daje ludziom pracę, a przedsiębiorcy, którzy prowadzą w
naszym mieście swoje firmy. Warto jednak uświadomić sobie, że to pan Wojciech
Lubawski, jego urzędnicy i radni decydują, czy tych miejsc pracy będzie dużo,
czy też mało. Sprawdźmy zatem, jaki jest klimat do prowadzenia działalności
gospodarczej w naszym mieście. Można powiedzieć, że im niższe bezrobocie, tym
lepszy klimat do inwestowania w Kielcach.

Cały tekst analizy znajduje się
tutaj
Obserwuj wątek
    • Gość: cd bzdury IP: *.starachowice.vectranet.pl 02.02.10, 20:01
      Jestem za ograniczeniem miejsc postojowych, zgodnie z hasłem "Chodniki wolne od
      samochodów". Od parkowania są parkingi, a nie chodniki i deptaki. Uważam, że
      parkingów powinno być kilka z każdej strony centrum, a ruch w nim zamknięty. To
      przyczyni się do rozwoju handlu - tak jak na całym świecie, gdzie stwarza się
      centra przyjazne dla ludzi - z przestrzenią, kawiarniami i masą sklepów, kin i
      teatrów, co w krótkim czasie daje tętniącą życiem dzielnicę. Nie będzie tak
      natomiast, gdy śródmieście będzie zawalone brudnymi samochodami, między którymi
      pieszy przeciska się z trudem. I czuje wstręt do takiej "wizytówki" miasta.

Pan Grudziński jest notorycznie zastawia deptak dla pieszych swoim samochodem,
      może dlatego taki element kampanii wprowadził?
      • Gość: miki Re: bzdury IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.10, 20:20
        Rządy Lubawskiego oceniam zdecydowanie źle, i w pewnych warunkach
        zdecydowanie głosowałbym za jego odwołaniem. Jednak inicjatorzy tego
        referendum załatwiają nim interesy wlasnej wąskiej grupy. Wiele na
        tym forum już słów padło, że wymieranie śródmieścia nie zależy od
        galerii Korona czy jakiejkolwiek innej, ale od tego co w tym
        śródmieściu będzie. Od tego, żeby kupcy wreszcie się przystosowali i
        stworzyli centrum pełne nie miernych sklepików, banków i aptek, ale
        centrum gdzie mozna spacerowac, i odpocząć w lokalach, ogrodkach
        itp. Kupcom najwyrazniej się nie chce zmieniac branży i
        przystosowywać do rzeczywistości innej niż 20 lat temu. Dlatego
        nigdy nie zagłosuję w takim układzie za odwołaniem prezydenta, bo
        galerie, zdrowa konkurencja, i wygodne miejsca do zakupów są w
        interesie kielczan. Większości kielczan. I dlatego ten wniosek nie
        ma szans.
        • Gość: OLka Re: bzdury IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.10, 22:36
          Dokładnie się z Tobą zgadzam - Centrum to nie apteki, banki tylko
          kawiarenki, restauracje, bistra, cukiernie, eleganckie butiki tak
          jak jest to w całym cywilizowanym świecie. A kupcy niech się zmienia
          branżę i wydłużą godziny otwarcie swych sklepów. Czasy kiedy nic nie
          było już mineły i nie powrócą trzeba się wkońcu obudzić i wyjść
          frontem do klienta proszę Panów pozdrawaim
        • Gość: zen Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 15:54
          witam i wtrącam moje trzy grosze:
          żeby było dobrze w śródmieściu potrzeba działania polegającego na wspomożeniu działań osób prowadzących tam swoje interesy ,ale wszystko co się w tym kierunku robi to pomoc ale jedynie artystom. dla pozostałych tylko coraz większe opłaty i czynsze oraz bariery urzędnicze. proponuje na ten przykład spróbować załatwić pozwolenie na reklamę lub inne zezwolenie np na ogródek nie koniecznie piwny .
          kielce to miasto które nie jest podobne do krakowa .kielce to poprostu kielce -miasto które na nowo odbudowanej ulicy nie ma nawet kilku porządnych toalet i w przypadku kiedy np dziecko ma swoją potrzebe trzeba szukać albo po prostu do bramy. i wiele jeszce mozna by powiedzieć wydaje mi się że jednak kielce nie są miastem przyjaznym dla mieszkańców a tym samym gości
        • Gość: ja Jesteśmy za Lubawskim IP: *.chello.pl 26.02.10, 21:44
          A ja zdecydowanie dobrze. I choć twż jestem kupcem z Sienkiewki
          będę głosował z moją rodziną, sąsiadami, znajomymi i przyjaciólmi na
          prezydenta Lubawskiego. I namawiam do tego wszystkich rozsądnie
          myślących kielczan.
      • Gość: kielczanin Re: bzdury IP: *.chello.pl 02.02.10, 21:42
        Nie przepadam za Grudzińskim ale taki pustak jak ty mnie osłabia bardziej niż
        on.Cymbale o ile jesteś z Kielc-nigdy nie stawiasz samochodu w centrum????-no
        chyba,że posiadasz tylko rower albo taczki.
        • Gość: Kuuu Re: bzdury IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.10, 22:37
          Czepiasz się
          • Gość: ADAM Re: bzdury IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 16:01
            JA PROPONUJE ŚCIEPE NARODOWĄ NA ZAKUP DZIAŁKI DLA PANA LUBAWSKIEGO W JAKIMŚ
            MIEJSCU ODDALONYM OD KIELC ABY TEN PAN MÓGŁ BAWIĆ SIĘ NA SWOIM PODWÓRKU W TE
            SWOJE WIZJE A NIE ZA NASZE SPOŁECZNE PIENIĄDZE NIECH SOBIE WYBUDUJE NAWET
            GAZOPORT Z PIĘTROWYM LOTNISKIEM . W CAŁYM MIEŚCIE DZIURY W JEZDNIACH , BLISKO
            URZĘDU NAWET CIĘŻKO PRZEJŚĆ BO TYLE ŚNIEGU I NIE MA KTO POSPRZĄTAĆ -NP NA
            PRZECIWKO TEGO NOWEGO PARKINGU KOŁO BWA, A JUŻ SZCZEGÓLNIE "WSZYSTKIM "
            PODOBAJA SIE TE METALOWE PŁOTY DZIELĄCE JEZDNIE A MOŻNA BY TO SAMO ZROBIĆ PRZY
            POMOCY KRZEWÓW
            PAN LUBAWSKI POWINIEN CZĘSCIEJ CHODZIĆ PO NORMALNYCH ULICACH A NIE PATRZEĆ ZE
            SWOJEGO NÓWKA AUDI TAM MU PO PROSTU ZA SZYBKO UMYKA WIDOK MIASTA KTÓREGO PONOĆ
            JEST GOSPODARZEM
      • Gość: TKI Re: bzdury IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.10, 21:54
        Czy ta wypasiona bryka na Sienkiewce przy księgarni wozi tyłek G h...y Grzegorza
        z gminy Masłów ? Wolno tam parkować ? Co na to straż TKI Terytorium Kieleckiego
        Imperium !
      • dobiczek w centrum to kino jest jedno i gora 30 osob na sal 02.02.10, 22:11
      • Gość: gość Re: bzdury IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 07:52
        Ponadto pan Grudziński nie ma wstydu!Po jego liście do Lubawskiego po śmierci Andrzeja Metzgera, niech się schowa do mysiej dziury.Sęp i hiena.
    • photoreporter demagogia prezydenta 02.02.10, 20:54
      "liczba miejsc parkingowych w centrum przybyła a nie ubyła,"

tak, tylko przybyło miejsc parkingowych po 2-3 zł, a ubyło tych po 80 1,5zł za
      godzine...szczegóły są ważne, a nie puste działanie matematyczne, Panie
      Prezydencie.
      • Gość: Opozycja Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: 77.223.219.* 03.02.10, 00:10
        Tak, stopniowo znikają wszystkie tańsze miejsca postojowe. Na wiosnę
        będziemy zmuszeni nawet w soboty i niedziele płacic za każdą godzinę
        na wyznaczonych parkingach - co najmniej 2 zł za godzinę, gdyż z
        pewnoscią na wszystkich ulicach w centrum pojawią się znaki zakazu
        postoju. Miła perspektywa. Kto wówczas pozwoli sobie na
        kilkugodzinne przebywanie w centrum Kielc?
        • Gość: MAC Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 06:49
          Jak cię stać na samochód to cię stać i na parking. Jak cię nie stać to jedź
          autobusem.
          PS. W e wszystkich miastach parkingi przy centrach handlowych są płatne - choćby
          galeria krakowska.
          • Gość: ala Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 08:09
            A w miastach europejskich parkingi przy centrach handlowych są za
            darmo.
          • photoreporter Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów 03.02.10, 13:59
            nie zgadzam sie z Toba, moze mnie byc stac na samochod, ale zakup samochodu to
            moze byc ta granica wlasnie wydatkow, i powyzej niej nie stac mnie na DROGIE
            parkowanie (normalne TAK).

Jak przeczytasz ze zrozumieniem to co pisze, to moze zrozumiesz ze nie oburzam
            sie na platne parkowanie, tylko robienie z kierowcow w Kielcach bałwanów, bo w
            świetle prawa (ustawianie zakazów na ulicach na ktorych od dziesięcioleci można
            bylo parkować i nikomu to nie szkodziło, w dodatku w dniu otwarcia parkingu kolo
            UM) zabrania się parkować na dotychczasowych miejscach (1,5 zł/godz), by
            zapełnić klocka kolo UM (2-3zł/godz.).

Ja wychwyciłem tę delikatną różnicę, może Ty nie. Ale uważam że ze mnie chce
            ktoś zrobić dojną krowę. Dlaczego miejsca w strefie nie mogły pozostać (dlaczego
            obietnica zlikwidowania opłat w strefie została ZŁAMANA?)? Nie wszystkie zakazy,
            właściwie to znikoma ich ilość, podyktowane były tym że parkowanie przeszkadzało
            realnie. Reszta to tylko działanie na rzecz zapełnienia parkingu.

Z racji swojej pracy dużo CHODZĘ po mieście, i nie mogę powiedzieć żeby
            zaparkowane samochody utrudniały poruszanie się po nim w sposób szczególny (dla
            mnie to urojony argument)- owszem jest samochodów dużo, ale to cena rozwoju
            cywilizacji i jakoś średnio przekonuje mnie argument przeciwników tego, nie
            wyobrażam sobie ulic zasianych furmankami... w obecnych czasach. To się zdarza
            (parkowanie które utrudnia życie przechodniom), i temu też nie zostaję obojętny,
            więc nie możecie chyba stwierdzić że ślepo "bronię" kierowców. Ale jak ktoś ma
            problemy i nie umie zaparkować samochodu, to zakazy i parkingi tu nie pomogą.
            To było częste na Solnej, rząd samochodów stał przy ulicy, a jeden "mądry"
            musiał dojechać do trawnika, i chodnik zablokowany(a za samochodem metr
            przestrzeni), ale to nie była kwestia złego parkingu, tylko umiejętności
            zaparkowania auta(takich zdjęć też mam dużo).

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1704653,3,52,1813,Dsc00014-1022009-Katedra-nie-umieja-parkowac.html
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1704651,3,53,1813,Dsc00024-232009-Katedra-nie-umieja-parkowac.html
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1704649,3,55,1813,Dsc00028-232009-KCK-nie-umieja-parkowac.html
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1653569,3,117,1813,nie-umieja-parkowac-katedra.html
            fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/1645003,3,121,1813,Wh026988-2612009-Piotkowska-nie-umieja-parkowac.html
            To wygląda trochę tak, wybudowaliśmy stadion, Koronie powinęła się noga, ale
            musimy klub utrzymać, żeby stadion nie stał się miejscem spotkań duchów. (klub
            jest niezmiernie potrzebny, ale powinien miec sponsora innego niz miasto)

Wybudowalismy parking, wiec teraz trzeba go zapelnic, to zabronmy ludziom
            parkowac na ulicach, jak juz beda musieli przyjechac do centrum to nie beda
            mieli wyjscia i zaparkuja na NOWYM DROGIM PARKINGU (problemu nie byloby, gdyby
            ceny byly takie same).

Teraz mam wybór w/s godzinnego parkowania - ulica 1,5zł (i parkuje w pobliżu
            miejsca które chcę odwiedzić), parking 2-3zł + dłuższy spacer.

• dobiczek miasto ma sluzyc i pieszymi zmotoryzowanym, 03.02.10, 14:21
              zamykajac drzwi auto juz jest pieszym.w przestrzeni
              zurbaizowanejmusimy umiec zyc i wzajemniesie szanowac.kierowca nie
              wjedzie na chodnik jesli bedzie mial gdzie posawic auto.polityka
              miasta sprowadza sie do oplat parkingowych a to ostatnie narzedzie z
              zalecanych przez podreczniki ruchu.wynika z prymitywnego chciejstwa.
              zwykly znak zakazu postoju i parkowania powyzej 25 min zalatwia
              sprawe.wystarczy go jedynie wyegzekwowac-sluzby do tego sa i sa
              oplacane przez nas. bedziemy mogli kupic w kiosku papierosy,zniesc
              pismo do urzedu,wyslac list na poczkie ,kupi bilet do teatru itd bez
              dodatkowego oplacania sie urzedasom
            • Gość: konsekwencja Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 19:36
              photoreporter napisał:

> nie zgadzam sie z Toba, moze mnie byc stac na samochod, ale zakup samochodu to
              moze byc ta granica wlasnie wydatkow, i powyzej niej nie stac mnie na DROGIE
              parkowanie (normalne TAK).

Koszty samochodu to nie tylko jego zakup, ale także i utrzymanie, a w tym koszty
              parkowania. I to wszystko należy brać pod uwagę podejmując decyzję o zakupie
              auta. I należy się zastanowić, czy koniecznie wszędzie musimy tymi samochodami
              jeździć, bo w ogromnej większości to zwykła fanaberia i wygodnictwo. Mieszkamy w
              mieście tej wielkości, że dojazd autobusem nie jest uciążliwy. A centrum
              rozjeżdżone i zastawione blaszakami wygląda ohydnie, śmierdzi i męczy hałasem.
              Jak rządów Lubawskiego nie znoszę, tak w tej jednej jedynej sprawie przyznaję mu
              rację, z centrum samochody wywalić trzeba.
              • Gość: Photor Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 00:32

no dobra, przekonales mnie, trzeba wywalic samochody z centrum.

yyyy. tylko po co w centrum postawiono parking??? w samym centrum, ze 100m od
                Rynku????

co tam bedzie jak juz uda sie te zle samochody z centrum wypedzic??
                • Gość: konsekwencja Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 02:51
                  Gość portalu: Photor napisał(a):

>
                  > no dobra, przekonales mnie, trzeba wywalic samochody z centrum.

Cieszę się ;)

> yyyy. tylko po co w centrum postawiono parking??? w samym centrum, ze 100m od
                  > Rynku????
                  >
                  > co tam bedzie jak juz uda sie te zle samochody z centrum wypedzic??

A o to proszę zapytać pomysłodawcę, to on się przy tej lokalizacji upierał ;)
          • Gość: ona Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 14:11
            Tyle ze w krakowie zarabiaja inaczej niz w Kielcech i tam stac ich
            na to zeby placic 2 czy 3 złote za godzinny parking. Wziąłeś to pod
            uwagę Mac?!
          • Gość: / Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.10, 20:20
            a jak nie to rowerem
            dziwne ze tak malo urzedniczek jezdzi rowerem
            ktos mi tlumaczyl ze nie jezdza rowerem bo tak duzego Siodelka nie
            produkuja
            • Gość: cdn Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.10, 20:22
              to jest kwestia anatomii czy estetyki?
              • wyborcawas Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów 17.02.10, 13:30
                Gość portalu: cdn napisał(a):

> to jest kwestia anatomii czy estetyki?
                sprawę załatwi zdjęcie siedzisk,pozostawienie samych rurek
        • Gość: Adam Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 14:24
          Tak Pan Prezydent Lubawski zrobił straszydełko pt. PARKING w centrum
          Kielc, a przy okazji wydał kupę kasy z naszych podatków. To
          inwestycja nie trafiona, jak wiele innych jego pomysłów. Za
          te "pomysły" będziemy długo płacić. Nie tylko my ale kolejne
          pokolenie kielczan.
          • Gość: ona Re: Wyzyskiwanie włascicieli pojazdów IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 14:30
            Niech wreszcie ktoś normalny zacznie kierowac naszym klerykowem.
            Może beda szanse na poprawe i uda sie bezrobotnym dostac prace. W
            tym i mnie :(
            Ze tez nie mam znajomosci,moze było by łatrwiej dostac posade?!
    • dorn Kupcy chcą odwołania prezydenta-A może kupczykowie 02.02.10, 20:57
      Ten Pan Grudniewski to jakiś bezczelny typ. Pytanie jest takie: Czego naprawdę
      chce ów Pan? Odpowiedż:Władzy za wszelką cenę. Zabronić wszystkiego i rozstąp
      się Ziemio- handel na łokcie bo to akurat pasuje panu Grudniewskiemu, który
      owinął sobie wokół dłoni kilku niezorientowanych.Póżniej ewentualnie spuści
      ich z wodą ale najpierw muszą odegrać dla pana G.rolę, która będzie bardzo
      pomocna w zaspokojeniu patologicznych ambicji. Może zapytajmy P.
      Grudniewskiego czy aby przypadkiem nie stracił kogoś bliskiego w 1946 roku w
      Kielcach?
      Dla czego nie ?! Wolno Nam. Wierzę w mądrość Kielczan.
      • Gość: AntyGG Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta-A może kupczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 21:08
        Grudziński najchętniej zastawiłby całą ulicę Sienkiewicza łóżkami polowymi i z
        nich sprzedawałby swoje najdroższe w CK książki. Ciekawe kiedy SM zajmie się
        jego bezczelnie parkującą na deptaku furą??
      • Gość: JOTKA Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta-A może kupczy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 14:47
        KUPCY I NIE TYLKO DOSKONALE WIEDZĄ CZEGO CHCĄ. PO PROSTU CHCEMY SPOKOJNIE
        PRACOWAC. PROPONUJĘ SPACER ULICAMI LEŚNĄ ,PIOTRKOWSKĄ I WTEDY WIDAĆ CO
        ZROBIŁA "INWESTYCJA" PANA LUBAWSKIEGO KTÓREGO OCZKIEM W GŁOWIE SĄ TYLKO
        ARTYŚCI INNI SIE NIE LICZĄ PAN LUBAWSKI "PRACUJE" ZA NASZE PIENIĄDZE WIĘC NIE
        ODCZUWA KRYZYSU ,SPADKU SPRZEDAŻY TOWARÓW I USŁUG. PODAJE KŁAMLIWE INFORMACJE
        NP O TYM ŻE MIEJSCA NA LEŚNEJ I PIOTRKOWSKIEJ ZAJMOWALI SAMI KUPCY I OSOBY TAM
        DZIAŁAJĄCE A PRZECIEŻ NIE TAK DAWNO W ECHU DNIA BYŁA ARTYKUŁ NA TEN TEMAT
        WRAZ ZE ZDJĘCIAMI SAMOCHODÓW ALE PRACOWNIKÓW URZĘDU MIASTA TERAZ W WIĘKSZOŚCI
        BLOKUJĄ ONE RYNEK DLATEGO MIEJSCA PARKINGOWE NA RYNKU ZOSTAŁY PRZYWRÓCONE OK
        NIECH SOBIE PARKUJĄ URZĘDNICY , NAWET NIECH KUPIĄ OFEROWANE NAM ABONAMENTY NA
        NOWY PARKING TYLKO NIECH NIKT NAM NIE PRZESZKADZA PRACOWAĆ
        NA ZAKOŃCZENIE :TEN KRAJ MIAŁ BYĆ KRAJEM DLA LUDZI ALE LUDZIE TYPU PANA
        LUBAWSKIEGO ZROBILI I ROBIĄ Z NORMALNEGO OBYWATELA NIE PODMIOT ALE PRZEDMIOT
    • Gość: KIBIC KORONYKIELCE To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.chello.pl 02.02.10, 21:17
      Jak chcecie odwołać Prezydenta Lubawskiego, to szykujcie 15 baniek
      rocznie na klub plus kilka milionów na utrzymanie stadionu.
      My kibice nie pozwolimy na żądne referęda w tej sprawie, a jak
      trzeba będzie, to zagłosujemy na nie.
      • Gość: kibic Korony Kielc Zobowiązanie IP: *.chello.pl 02.02.10, 21:23
        Zobowiązuję się, że nie kupię już u Grudnia żadnej książki.
        • Gość: mika Re: Zobowiązanie IP: 94.254.208.* 02.02.10, 21:43
          Era Lubawskiego się skończyła.Jego mcodawcy z PIS u nie mają władzy
          i nie będą już nigdy mieli więc nie ma dostępu do kasy o której
          decyduje Warszawa (łącznie ze środkami Unijnymi).Zabrano już ogromne
          środki na szkolnictwo wyższe i na pewno nie dostanie pieniędzy na
          lotnisko.A wydawanie naszego budżetu na wątpliwe ekonomicznie
          projekty wywołuje już próbę referendum.Wniosek: niech się szybko
          poda do dymisji bo jest ciężarem dla nas wszystkich!
      • Gość: hehehe Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.chello.pl 02.02.10, 21:52
        odezwał się przygłup.Baranie a może powiesz dlaczego ten wizjioner nie znalazł
        do tej pory sponsora? a znasz kulisy sprzedania klubu za 1 zł i w zamian
        kupienia przez wizjonera "baraku" na Strycharskiej za 9 mln???-jesteś ciemny to
        się nie wypowiadaj.Bo Korone to uratował św.pamięci p.Piotrowicz i stadion
        powstał dzięki św.pamięci p.Piotrowicza.Sienkiewicza wyremontowane dzięki rządom
        ówczesnego prezydenta p.Stępnia i św.pamięci p.Piotrowicza-vice prezydenta.A
        wizjoner stawia tylko pomniki i szwagrowi biskupowi Ryczanowi nabija kabze/sobie
        zresztą też/-a znasz inne chece ze sprzedażą innych lokali,lokalizacji oraz
        placów??? Więc zamknij japkę żałosny kibolu/bo kibicem to ja jestem/
        • Gość: franek Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: 77.223.217.* 02.02.10, 23:57
          posrani jacyś ci kupcy, myślą że ludzie nie mają dość tych bredni.
          Panie Grudniowski czy jak ci tam, a wyprowdź się pan z Kielc i
          będzie spokój.....i dla pana i dla Kielczan. Czytać się już tego
          pana bełkotu nie da!!! Ileż mozna ludzi męczyć swoją osobą?! Dość
          już!!! Zabieraj pan swoją nizgrabną d..e i do widzenia!!!
        • Gość: - Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 14:16
          brawo hehehe. Popieram!
      • Gość: Tak Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 22:24
        Proszę nie finansować milinami zł Korony w momencie kiedy:

- dzieciom po szkołach i przedszkolach leje się woda z niewyremontowanych dachów
        na łeb,
        - brakuje przedszkoli
        - brakuje kasy na kanalizację i oświetlenie zapomnianych obrzeży miasta
        - lidzie zęby wybijają sobie na krzywych chodnikach bądź chodzą w błocie po kolana
        - nie ma hajsu na budowę dróg w celu zmniejszenia korków
        - nie ma kasy na mieszkania socjalne dla najuboższych
        - miasto ma największy dług w historii
        - itd.

Długo by wymieniać niezaspokojone podstawowe potrzeby społeczne, socjalne,
        niewykonane podstawowe funkcje władzy samorządowej.

I jak to wygląda w kontekście tych milionów wydawanych na pokopanie sobie piłki
        i ochlanie ryja po,przed i w trakcie meczu? Jakby Lubawski był faktycznie taki
        dobry to Korona miałaby sponsora, a miasto kasę dawałoby na to do czego
        stworzono samorządy, a o czym napisałem w wielkim skrócie od myślnika powyżej.
        Że już o stadionie za grube miliony też nie wspomnę - najbrzydszy na świecie i w
        najgorszej z możliwych lokalizacji.

A CO DO REFERENDUM

Zabrali się za to ludzie, którzy nie chcą doprowadzić do referendum. A nawet
        gdyby to nie są wstanie zrobic tego ze względu na brak wiedzy, zaplecza i
        finansów. Chodzi im jedynie o mały rozgłosik raptem w sprawie zbiernai podpisów,
        kórych też tak naprawdę nie zamierzają uzbierać. Terminy wynikające z przepisów
        prawa już wykluczają sens tej inicjatwy. Bez sensu to, bo tylko psuje resztki
        postaw obywatelskich u ludzi, którzy jeszcze coś tych postaw w sobie mają.

... a szkoda, bo chętnie zagłosowałbym za odwołaniem Lubawskiego. Kielczanie
        myślą, że złapali Pana Boga za nogi z tym Lubawskim, nie wierzą, że ktoś inny
        może być lepszym prezydentem. Otóż może drodzy Kielczanie. Stać nas na lepszych.
        Wiem, wiem... który to lepszy? No na razie nie widzę, ale są miasta zarządzane
        lepiej niż Kielce, więc może gdzieś jest i wśród nas ten lepszy.
        • dobiczek to nie jest zly pomysl.i jest to jakas inicjatywa 02.02.10, 22:38
          obywatelska. nie ma znaczenia kto ja firmuje i czy bedzie skuteczna
          bo wywola ona dyskusje pt. co dalej? jaki pomysl na miasto?i kto
          nastepny? jesli nie teraz to w czasie wyborow bedzie kolejny festial
          kuglarzy swiadomych swiadomych swej bezkarnosci
          • Gość: ziggy Re: to nie jest zly pomysl.i jest to jakas inicja IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.10, 22:46
            a ty gamoniu dlaczego zabierasz głos skoro jeszcze miesiąc i już cię tu nie
            będzie? raz piszesz że masz tę wiochę w głębokim poważaniu a za chwilę ostro się
            udzielasz w kwestii rządzenia tą wiochą. Zdecydowałbyś się.
            • dobiczek odpowiedz prosta. dla zasady 02.02.10, 22:51
              • Gość: ziggy Re: odpowiedz prosta. dla zasady IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 10:08
                hihi
                • Gość: antyziggy Re: odpowiedz prosta. dla zasady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 19:59
                  zasady dla ziggy'ego to "hihi" - widać ile wart jest ziggy
      • Gość: andrzej Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: 94.254.208.* 02.02.10, 23:06
        Nie ma obawy że Samorząd 2010 i Forum Obywatelskie nie będzie
        sprzyjać Koronie i w ogóle piłce nożnej.Możecie więc śmiało brać
        udział w referendum!
        • Gość: ksiazkaz Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.chello.pl 03.02.10, 00:40
          sam sie podpisz, najlepiej na czole :D
      • dobiczek to nie on, to my lozymy na klub i stadion,to nie 02.02.10, 23:10
        on jest dobrodziejem tylko 200 tys mieszkancow miata kazdy na te 20
        mil daje 10zl,daje i ten co jezdzi audi A6 ,i emeryt ktory ne ma za
        co wykupic recepty , bezrobotny , dzieciak co idzie glodny o szkoly.
        i nie bylby to problem ,problem to to ze tych z audi A6 wielu w
        naszym miescie nie ma
        • Gość: KLER Re: to nie on, to my lozymy na klub i stadion,to IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:20
          od kiedy Kielce mają 200 tysiecy mieszkańców?
          za Lubawksiego straciły 30 tysiecy mieszkańców
          z powodu braku perspektyw wyjechał kwiat młodziezy
          a v-ce prezydent Sayor zatrudniony aby mu podwyższyć emeryturę
          czyim kosztem co starzec może...
      • Gość: sec Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.starachowice.vectranet.pl 03.02.10, 11:05
        idź do szkoły :)
      • Gość: jarek Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 14:53
        Pytanie a za czyje pieniądze Pan Lubawski utrzymuje ta "korone " jak nie z podatków osób które prowadzą działalność , A dlaczego to ja mam utrzymywać Twój klub ??? jeżeli masz ochotę być kibicem to płac na jego utrzymanie. ja mam na co wydawać ciężko zarobione pieniądze. a może to jeszcze Ty pobierasz jakiś zasiłek dla bezrobotnych i kibicujesz na nasz koszt ? ja tam nie mam czasu na kibicowanie ja poprostu cięzko pracuję
      • Gość: mieszkaniec Re: To może kupcy będą dawać na Koronę!??! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 19:50
        Jak, kibice, chcecie rozrywki to ją utrzymujcie za swoją kasę. Dlaczego wszyscy
        kielczanie mają się składać na drużynę patałachów, którzy nawet grać nie
        potrafią. Miasto ma wiele ważniejszych potrzeb niż igrzyska dla gawiedzi.
    • Gość: bubu do Rafała Wolskiego IP: *.fortes.com.pl 02.02.10, 21:33
      skomentował bym ten Twój (piszę na TY bo chyba jesteś młodszy niż ja) tekst ze
      strony samorząd2010.com bo PEŁNO w nim NIEŚCISŁOŚCI (żeby nie powiedzieć że
      kłamstw lub celowych nieprecyzyjnych sformowań co jest niedopuszczalne w
      zawodzie dziennikarza jaki uprawiasz) ale posłużę się cytatem z Twojego profilu
      na GoldenLine

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do własnego poziomu, a
      potem pokona doświadczeniem."

pozdrawiam wszystkich
    • Gość: Kupiec Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.kielce.vectranet.pl 02.02.10, 22:01
      Czy ktoś mógłby ocenić przedsiębiorcę, kupca GG z pozycji jego sąsiada w
      Ciekotach. Co dobrego zrobił dla rozwoju gminy Masłów, której jest prominentnym
      mieszkańcem. Może warto mu zaufać.
      • Gość: radok Zagadka! Czym zajmuje sie straż miejska w kielcach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 22:12
        Czy nie maja państwo wrazenie ze ostatnio wyłącznie biegaja po
        ulicach w centrum i karaja tych ktorzy smieli zaparkowac gdzies po
        za jedynym słusznym parkingiem pana Lubawskiego ?

Czy od tego tylko jest straż miejska? rozumiem ze jest ona w 100% na
        uslugach pana prezydenta ale..czy oni nie powinni pilnowac
        bezpieczenstwa naszego?

• dobiczek referendum jest dobre.nawet jesli nie uda sie odwo 02.02.10, 22:24
          odwolac ksieciunia to zrozumie ze bezrobocie,poziom
          wynagrodzen,naplyw inwestorow do miasta tworzenie sprzyjajacych
          warunkow dla mieszkancow,koncepcja urbanistyczna miasta,to sprawy
          wazniejsze od zabetonowania ostatnich skrawkow zieleni w
          mescie.bedzie to przestroga i dla jego nastepcow i dla PiS- bo i oni
          powinni wiedziec kogo i jak dlugo popierac.dlatego nie ma znaczenia
          kto referendum organizuje wazne ze rozum wroci
          • Gość: Witold Wiśnia Re: referendum jest dobre.nawet jesli nie uda sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.10, 22:47
            Czy Grudziński i wy, jego wielbiciele, pamiętacie jeszcze chamski, impertynencki
            tekst po śmierci pana Andrzeja Metzgera? Ten, w którym pisał, że "sprawa jeszcze
            nie ostygła"? Taki kmiot wam imponuje?

www.echodnia.eu/apps/pbcs.dll/article?AID=/20081104/POWIAT0104/711643571
            • dobiczek niewazne kto wazne ze slusznie robi 02.02.10, 22:53
            • Gość: kler Re: referendum jest dobre.nawet jesli nie uda sie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:06
              jesteś głupi jak but a twoja wiedza sięga gdzinówki
              - "Odgłosu Lubniewskiego"
              takimi "karłami" najlepiej sterować dyż występuje stały brak samodzielnego
              myślenia. Najpierw dowiedz się kto dostał
              ten lokal "czytanie nocą i nie tylko..."
        • Gość: dressler Re: Zagadka! Czym zajmuje sie straż miejska w kie IP: 94.254.208.* 02.02.10, 23:10
          I za to komendanta Straży Miejskiej rozliczymy sprawiedliwie zaraz
          po wyborach!Niech pilnuje swojej ...... a nie poluje na niewinnych
          mieszkańców.
        • Gość: jasiek Re: Zagadka! Czym zajmuje sie straż miejska w kie IP: *.netcity.pl 03.02.10, 00:37
          "Czy nie maja państwo wrazenie ze ostatnio wyłącznie biegaja po
          ulicach w centrum i karaja tych ktorzy smieli zaparkowac gdzies po
          za jedynym słusznym parkingiem pana Lubawskiego ? "

no jak biegaja? jakos pan grudzinski i jego kia jest nietykalny.
          • Gość: JAB Re: Zagadka! Czym zajmuje sie straż miejska w kie IP: *.cdma.centertel.pl 03.02.10, 08:31
            Lubawski będąc wojewodą robił wszystko aby województwa nie było.Teraz robi
            wszystko aby Kielce zbankrutowały.Prowadzą do tego w prostej linii jego
            wszystkie posunięcia jak budowa lotniska Obice,sprzedaż działki na
            Ślichowicach,kupno skorumpowanego,komercyjnego klubu Korona i łożenie na ten
            klub z naszych pieniędzy(pomijam już fakt,że ustawa o samorządzie zabrania tego
            typu działań),oratoria kościelne fundowane za olbrzymie pieniądze przez
            miasto,wydanie pozwolenia na budowę centrum handlowego na placu należącym do
            Kościoła zapewne spowodowała znaczny wzrost ceny tejże działki.To tylko parę
            przykładów działań,które w prostej linii prowadzą do bankructwa miasta.W
            programie wyborczym Lubawski zapowiedział ,że przyciągnie kapitał zagraniczny i
            stworzy taka ilość miejsc pracy,że nikt nie będzie musiał szukać pracy poza
            Kielcami i co z tego wyszło?Czy stworzył choć jedno miejsce pracy (poza
            miejscami dla kolegów i znajomych)?Dlatego czas najwyższy podziękować temu Panu
            i dlatego aby zdążył kupić sobie bilet na samolot wylatujący z Obic w 2010 roku
            jak zapowiadał.
    • andre92 Kupcy chcą odwołania prezydenta 03.02.10, 08:45
      GRUDZINSKI przestan pajacowac,robic sobie kampanie wyborcza,jesli
      pszegracie referendum,powinienes pokryc wszystkie wydatki z tym
      zwiazane.CWANIAKU.
      • Gość: jaw Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.cdma.centertel.pl 03.02.10, 20:00
        "andre 92" kto cię uczył polskiego?Z podpisu widać,że masz wałkoniu 18 lat , a
        "pszegracie" napisałeś bo jak widać rozum masz zachowawczy zachował ci się z
        pierwszej klasy podstawówki.
      • Gość: NOGA Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:25
        JAKI POZIOM TAKIE PISANIE
        JAKIE PISANIE TAKIE DNO
        JAKIE DNO TAKA PUSTKA
    • lechu_55 Kupcy chcą odwołania prezydenta 03.02.10, 08:50
      a propos parkingu... za ten parking Lubawskiemu należy sie odwołanie
      z zajmowanego stanowiska i zakaz piastowania stanowisk publicznych
      dożywotnio.
      • dobiczek i po to jest referendum,bez wzgledu na to kto 03.02.10, 08:58
        je organizuje. dyskredytowanie pomyslodawcy jest jedynie metoda by
        zniszczyc ta inicjatywe.jesli na to pozwolimy dalej bedziemy jedynie
        mogli pisac na forum ze ksieciuni nam sie nie podoba a on dalej
        bedzie uszczsliwial nas glupimi pomyslami
        • Gość: lolek Re: i po to jest referendum,bez wzgledu na to kt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 10:08
          DOBICZEK, DOBICZEK, DOBICZEK - naszym prezydentem jest !!! Gość, który
          znienawidził obecną władzę i permanentnie bryluje na forum. To jest kandydat !
          Ale w tej swojej zajadłości trochę się pogubił i strasznie lekceważy i ubliża
          tym, którzy mają odmienne zdanie. To bracie nie jest dyskusja na argumenty tylko
          nagonka - w twoim wykonaniu. Lubawski doskonały nie jest, ale z pośród
          wszystkich dotychczasowych prezydentów, oceniam Go najlepiej. Zmienił bardzo
          dużo, przygotował wiele inwestycji i oby następny prezydent (jeżeli obecny nie
          wygra) nie był taki jak poprzednicy Lubawskiego. Pozdrawiam.
          • dobiczek ubliza? 03.02.10, 10:52
          • Gość: Przydupas Re: i po to jest referendum,bez wzgledu na to kt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:45
            g-no wiesz i g-no widziałeś
            te inwestycje zrobili inni a On sobie przywłaszczył!!!
      • Gość: kielczanin Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 213.77.117.* 03.02.10, 08:58
        Lubawski najlepszy Prezydent ,kupcy dom psychiatry i roboty, na te ich
        śmierdzące budy wysłać sanepid i inne służby odpowiedzialne za bezpieczeństwo
        • Gość: rekosa Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 109.243.60.* 03.02.10, 09:21
          Niech on nas już nie uszczęśliwia swoimi wizjami - tak jak napisali
          bilet na samolot z Obic i żegnaj.
          • Gość: bas Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 09:51
            z magitratu chce go zabrać właściel jednego z samolotów z Kielc -
            może bawet z Masłowa wystartować
          • Gość: KLER Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:28
            KLER CZłOWIEKU CO TY PISZESZ BęDZIE ODLATYWAł 50 LAT!!!
      • Gość: yeyey Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 09:16
        a dlaczego? przeciez Przydent nie mial i nie ma żadnych korzysci dla
        siebie prywatnie z tego parkingu ani zaden z jego kolegów
        • Gość: ola Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 09:32
          naiwny czy głupi pisał yten ostatni post. To niue parking na gotowa
          na 80% hgaleria handlowa. I co znowu nas ktoś w ... zrobił łącznie
          z radą miejską, która nie wie co uchwala i co z piniędzmi miejskimi
          się dzieje
          • Gość: Nina Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.netcity.pl 03.02.10, 09:45
            A kto to jest ten niejaki Grudziński? Stary pierdziel handlujący
            knigami. Reszta tych tzw. kupców mają towar z tuszyna a ceny
            warzawskie, obskurne sklepiki i nie dziwota że nikt nie chce tam
            kupować
            • dobiczek rzecz nieo osobie a sprawie 03.02.10, 09:54
            • Gość: kielczanin Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 77.223.220.* 03.02.10, 10:41
              Jeśli ktoś oś nie chce mieć szajsu to niestety musi się wybrać do centrum, na
              Sienkiewkę. To co jest w "Galeriach " to szkoda gadać. Nieprawdą jest, że
              ludzie nie chcą TAM kupować. Po prostu nie mają pieniędzy.Rodzice muszą
              utrzymywać dorosłe,wykształcone dzieci, zgodnie z założeniami urzędów pracy,
              więc jest niewesoło. Dałby Bóg, aby referendum było przełomem w tej beznadziei
              klerykowskiej.
              • dobiczek czunownicy magistratu staraja sie zdyskredytowac 03.02.10, 10:57
                pomyslodawce referendum , bo to jedyna metda obrony swych stolkow
                nawet nie chlebodawcy.atak pewnie sie powiedzie i jak z zawsze nic w
                kopydlowie nic z referendum nie bedzie.a za dlugi miasta zaplacimy
                wszyscy tak jak za klub
        • Gość: 2011 Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 109.243.60.* 03.02.10, 11:07
          Jeżeli nie ma to dlaczego przepłacił tyle milionów Kolporterowi?
        • Gość: kler Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:46
          większego bałwana nie widziałem
          zobacz kim sie otacza a bedziesz wiedział wszystko
    • fabon chca? no i co dalej? 03.02.10, 11:05
      chca posadzic swojego szefa na tym stolku?, chce zauwazyc iz Pan Grudzinski to komunista. Chce aby to panstwo decydowalo kto moze co budowac, aby tylko wszyscy godziwie pracowali na rynku malo konkurencyjnym majac gleboko w du.. konsumentow. Ile lat jeszcze minie zanim tacy ludzie wygina.

W dluzszym terminie tacy konunisci ponownie udawadniaja ze trzeba ubezwlasnowolnic ludzkosc, oglupic ja, pozbawic wolnosci i uczynic z ludzi egzystujace nieswiadome spoleczenstwo niczym robaki. DLatego dziwie sie ludziom ktorzy pluja na Pinocheta. Pinochet zabijal takich fanatyko-faszysto-komunistow.
      • Gość: kolega Re: chca? no i co dalej? IP: 109.243.60.* 03.02.10, 11:21
        Nie nawołuj do zabijania komunistów i ludzi takich jak Grudziński
        tylko zaproponuj kontrolę CBA czy CBŚ większych wydatków
        miejskich.Przetargi na parking,zakupy autobusów,sprzedaż
        działek,zwolnienia wybrańców z podatków miejskich to wymaga
        szczegółowj kontroli zewnętrznej.Oby nie było tak jak w Łodzi!Po
        odejściu Kropiwnickiego do więzienia trafiło wielu prezesów spółek
        miejskich chronionych wcześniej przez tamtą koterię.Niech sprawdzą
        czy tak się nie dzieje w Kielcach.
        • Gość: ja Re: chca? no i co dalej? IP: 109.243.60.* 03.02.10, 11:25
          A kto finansuje samorząd 2002?Jak się tego dowiedzą mieszkańcy Kielc
          to otworzą im się oczy na wiele spraw.Wtedy zrozumieją wszystko.
          • Gość: babcia Pelagia Re: chca? no i co dalej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.10, 11:42
            ta dyskusja chyba najlepiej pokazuje ze takie referendum jest
            potrzebne...Osobiscie uwazam ze prezydent tego miasta traktuje
            miasto jak swoj folwark..zapadaja decyzje bez patrzenia na zdanie
            mieszkancow...Pan prezydent zapomnial ze zostal przez nas wybrany by
            nam sluzyc a nie relizowac swoje widzimisie..
        • dobiczek przeanalizuj forum. czynownicy magistratu atakuja 03.02.10, 11:32
          grudzinskiego by zdyskredytowac pomysl referendum. rzecowych
          argumentow do dyskusji nad dokoaniami dobrodzieja brak wiec jedynym
          sposobem na ukrecenie sprawie lba jest przedstawienie w zlym swietle
          pomyslodawcy. bo jak ,hiena cmetarna,,kramarz,, ,,komunista,, moze
          miec racje?! i jest duze prawdopodobiestwo ze ,,ciemny lud to kupi,,
          • Gość: fabon Re: przeanalizuj forum. czynownicy magistratu ata IP: 170.252.72.* 03.02.10, 12:44
            pomysl referendum z inicjatywy tego komunisty jest skazany na kleske. Referendum moze byc ale kto niby zastapilby Lubawskiego? no Kto? czy czasem nie ktos gorszy? moze Stepien ponownie, albo Mariusz Olszewski, Banas? Okla? podaj kogos bo poki co to nie widze zeby byl sens na kogokolwiek glosowac.
            • dobiczek racja rozumnych kandydatow nie widac. nikt rozumny 03.02.10, 12:59
              nie chce miec nic wspolego z partyjno towarzyska sitwa.ale
              referendum jest konieczne nawet jesli nie zmieni rezydenta to wywola
              dyskusje,i bedzie szansa ze w jej wyniku powstanie srodowisko ktore
              bedzie chcialo zmienic miasto.jesli nie to czeka nas kolejna
              wyborcza szopka i dalsza degradacja ,,obszaru metopolitalnego,,
              • Gość: fabon Re: racja rozumnych kandydatow nie widac. nikt ro IP: 170.252.72.* 03.02.10, 13:15
                powiedzmy ze nie zmieni prezydenta i co wtedy? kupa kasy w bloto poszla, my se dalej dyskutujemy ale nad czym - skoro wybrany zostal na kolejne 4 lata, nad kolejnym referndum? bez sensu

poza tym wybory i tak za pol roku i skoro tacy wszyscy zmobilizowani to zobaczymy jaki wynbik przyniesie.

Musialaby pojawic sie jakas wyjatkowa w calej naszej histori organizacja z sila przebicia na poziomie NSDAP w latach '30 i reprezentowala ruch calkowicie wolnosciowy.
                • dobiczek te cztery lata sprawiaja iz urzedas jest bezkarny 03.02.10, 13:23
                  a jego arogancja siega nieba.tak jest co cztery lata.szopka dla
                  ciemnego ludu,mizdrzenie sie do mieszkancow,geby pelne
                  frazesow.referendum ma wielkie znaczenie bo to ono zniszczy syndrom
                  4 lat a mieszkancy beda wiedzieli ze maga zmieniac urzednikow ktorzy
                  nie spelniaja ic oczekiwan
                  • Gość: fabon Re: te cztery lata sprawiaja iz urzedas jest bez IP: 170.252.72.* 03.02.10, 14:20
                    chyba nie przeczytales co napisalem
                    • dobiczek przecztalem wybory z reguly sa obstawione przez pa 03.02.10, 14:58
                      partie,serwuja one spektakl dla mas ktore daja sie
                      oglupic.referendum ma sens bo uwaga publiki nie koncetryje sie na
                      wyborze jedne z kilku a podjeciu decyzja czy juz dosc rzadow tego
                      jegomoscia.przeslanie jest proste i czytelne.
                      na scenie politycznej nie pojai sie nowa sila polityczna ,bo obecne
                      maja ustawowo przypisane srodki na dzialalnosc i jest to granica nie
                      do pokonania dla nowych formacji. nowa sila narodowo wolnosciowa nie
                      pojawi sie na 101%(dlaczego nowa starej nigdy nie bylo) na scenie
                      politycznej .jest ona srasznie niebespieczna dla ,,elit,, .jesli
                      przez 20 lat w programie wypowiedzi politykow pojawily sie
                      pierwiastki norodowe od razu byl krzyk ze to faszyzm,zgroza i
                      bydlo.z wielkim zainteresowanie sledzilem losy projktu ,,wychowania
                      patriotycznego w szkolach,, i z zadziwieniem sluchalem
                      potepienia.skutek szkoly nie beda wozic dzieci na wawel,sladami
                      pileckiego,czy dobrzanskiego(motocyklisci jedynie organizuja od
                      kkudziesieciu lat zlot hubalczykow)z punktu widzenia wladzy
                      najlatwiej rzadzic gawiedzia pozbawiona przynaleznosci
                      narodowej,dumy,wlasnej wartosci,poczucia sily wspolnoty.
                      po to wlasnie jest referendum daje mozliwosc mieszkacom zerwania
                      ustalonej konwencji. co do kosztow - to tez jest mit.mit niezbedny
                      by zachowac dotychczasowy komfort. koszty referendum sa i sa zbedne
                      bo mozna je sprowadzic do zera.lokalne spolecznosci maja doskonale
                      narzedzie jakim jest internet i za pomoca tego narzedzia nalezy
                      prowadzic glosowania i referenda.mozna by glosowac z domui
                      frekwencja murowana.tylko kto na to pozwoli.tak na prawde zbedni
                      byli by radni,ciala doradcze itp. ludzie sami by decydowali czy chca
                      nastepny pomnik czy wazne jest przedszkole.rzecz w tym ze poliycy
                      lokalni i ci z TV musza udowadniac ze ze sa niezbedni a narod glupi
                      • Gość: fabon Re: przecztalem wybory z reguly sa obstawione prz IP: 170.252.72.* 03.02.10, 17:02
                        W penwych momentach sie zgadzam, ale w innych ... jezeli w referndum interenetowym bedzie pytanie czy pomnik marszalka mastanac na rynku to bez wzgledu na to co powiedza ludzie pytanie juz samo w sobie powstalo z decyzji czyjejs i ma wielki wplyw na to czy to bedzie pomnik wspo,mnialego marszalka czy innego socjalisty, czy na rynku czy gdzie indziej, a jesli na rynku to w ktorym miejscu itp itd.

Zapytac sie gdzie bys chcial jaki pomnik wprwadza jeszcze wiekszy zamet.

Tak wiec podsaumowujac, pytanie sie ludu o cokolwiek w referendum skonczy sie tym samym co podjecie decyzji przez jedna osobe, a moze nawet lepszej jesli jest to jakis wlasciwy czlowiek,a w przypadku drugim wprowadza balagan i udowadnia ze wiekszosc jest po prostu glupia.

Nie jestem jakims monarchista ale jesli wprowadzic by zasade ze glosuje ten co zaplacil za glosowanie sam, wykazuje sie znajomoscia Kielc, wyksztalceniem jakims i np mieszka w Kielcach od dawna itp to nie dosc ze podatnika to nie kosztuje, to w dodatku wyklucza w duzym stopniu wladze ktora powinna byc w 90% wykonawcza, a nawet sprawia iz decyzja jest przypuszczac mozna najlepsza.

Demokkracja to duze zlo dla swiata. Dlatego tym bardziej zadne wybory nie zmienia nic, czy to bedzie referendum teraz czy za miesiac, czy za 5 lat
                        • dobiczek system referendalny sprawdza sie w szwajcarii nie 03.02.10, 17:25
                          mieli problemow z utrata niepodeglosci,komunizmem,gospodarczych
                          kryzysow,emigracji,bezrobocia,konfliktu panstwo-obywatel.moze
                          wartouczyc sie od innych. a jeszcze jedno szwajcarzy to kilka
                          kantonow rozne jezyki nigdy sie nie wyzynali
        • Gość: fabon Re: chca? no i co dalej? IP: 170.252.72.* 03.02.10, 12:53
          komunisci lubia tez kontrolowac wszystko, zupelnie przeciwnie wolnosciowcy; skoro kradna w UM to ograniczyc jak tylko sie da dostep do pieniedzy publicznych. Przeciez w Urzedzie mista wystarczyc moze ok 30 osob. Po co miast do jasnej cholery zajmuje sie przestworstwem przemyslowym, rolnictwem, ochorna zdrowia, oswiata itd. UM powienien zarzadzac mieniem wspolnym np srodowisko, dziedzictwo kulturowe, organizacja komunikacji miejskiej itp.

Obecnie Urzad Miasta to taka firma ktora zajmuje sie wszystkim za pieniadze przymusowo zabierane od ludzi pod grozba wiezienia. Przeciez wystarczy zajac sie tym co rzeczywiscie niezbedne, a sprawa uprosci sie tak ze kazdeg cwaniaka dostrzeze sie jak na dloni
    • dobiczek jako skladnik ,,populacji calego obszaru metropol 03.02.10, 12:34
      metropolitalnego,, (hi,hi) jestem za referendum
      • Gość: ziggy Re: jako skladnik ,,populacji calego obszaru met IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 12:57
        kogo obiboczku proponujesz zamiast Lubawskiego??
        • dobiczek o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze metropo 03.02.10, 13:08
          metroitalnym,, liczacym 200 tys ludzi nie znajdzie sie nikogo
          innego, w osrodku akademicki przy ktorym ilosc uczelni w krakowie to
          szczaw,w europejkim centum turystycznym przy ktorym paryz i wenecja
          to pikus nie znajdzie sie nikt inny? co sie z taba stalo?rozowe
          okulary spadly?
          • Gość: walentynka Re: o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze me IP: 109.243.60.* 03.02.10, 13:34
            A może by wrócić do Stępnia przeszedł niezłą szkołę i zmądrzał.Jest
            dobrym inżynierem budownictwa drogowego.Zaczął prawie wszystkie
            trafione inwestycje (Sienkiewicza,drogi lokalne itp).
            • Gość: bąk Re: o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 13:54
              znowu magistraccy urzędnicy próbują nam wmawiać, że Lubawski to
              niezastąpiony, bo w innym przypadku trociny z duoy im się
              posypią.Może zamiast referendum, zwrócić si e do premiera o totalna
              kontrolę wydatków miejskich i zarezerwowanie paru lokali na
              {Piaskach. Zacząć od Spólki Lotnisko Kielce, w której ludzie
              Lubawskiego byli bardzo kopompetentni i nieźke się napracowali, na
              zupełnie innym gruncie a taki Gruszewski reprezentował interes
              miasta dłużej niż miasto było w Spólce.Dlaczego znaleziono Obice bo
              ktoś z otoczernia prezydenta kupił sobie działkę w M<asłowie i jako
              prezes nie mógł dopuścić do tego, aby samoloty bzykały mu nad głwą.I
              to bezczedknie nazwał społecznymi przyczynami, dla których należy
              budować Obice
              • Gość: lisik Re: o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze me IP: 109.243.60.* 03.02.10, 14:15
                Popieram pomysł totalnej kontroli w Urzędzie miasta tylko kto
                wystąpi z inicjatywą?
                • Gość: ciekawy kielcz Re: o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze me IP: 77.223.220.* 03.02.10, 14:50
                  Kontroli organów centralnych ewentualnie z innych województw.Bardzo interesujące
                  jest to,jakimi metodami spółki miasta, realizujące zadania o charakterze
                  użyteczności publicznej generują wysokie zyski, pozwalające zwiększać
                  zatrudnienie i kto jest w ten sposób uprzywilejowany w dostępie do stanowisk ?
          • Gość: ziggy Re: o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze me IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 14:04
            no odpowiedz na pytanie gamoniu zamiast się wykręcać. "co sie z taba stalo"??? WTF??
          • Gość: Witold Wiśnia Re: o jest kolejny arguent! w ,,calym obszarze me IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 14:43
            Dobiczek, nie zmienił byś sobie nicka na "debiliczek"?

Bardziej ci pasuje do tej twojej pisaniny. I do ilości szarych komórek.
            • dobiczek tak jestem debiem .nie umiemsobie wyobrazic 03.02.10, 15:10
              w ,,calym obszarze metropolitalnym(hi,hi),, jest jeden,
              jedyny ,niezastapiony,niezbedny,nieomylny - jednym slowem- slonce
              powaldowania hercenskiego
              • Gość: ziggy Re: tak jestem debiem .nie umiemsobie wyobrazic IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 17:56
                hihi no odpowiesz mi na pytanie?
    • Gość: Piotr Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 15:09
      Nie tylko kupcy chcą odwołania Pana Lubawskiego. Jest wielu kielczan
      co o tym marzy i czeka na to. Powód : nie ma on pomysłu na
      przyciągnięcie inwestorów (poza Chińczykami!!!)nie ma pomysłu na
      rozwój miasta, nie opracował planu przestrzennego zagospodarowania
      dla Kielc, brak terenów pod inwestycje mieszkaniowe, itd..., brak
      nowych miejsc pracy, wzrost bezrobocia (nie dotyczy to oczywiście
      kolegów),itd.... . Można byłoby wymienić jeszcze wiele innych nie
      trafionych, ale za to bardzo kosztowych, pomysłów Pana Prezydenta.
      W pełni popieram inicjatywę tej grupy kielczan (nie przeszkadza mi
      to że są kupcami - to żadna ujma być kupcem).

• Gość: ófffffffff Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 15:35
        Kielce, to wsiowe miasteczko udające metropoliję wsród wsiów kieleckich
        • dobiczek offfffffffff wybacz ale to nie tak, to jest 03.02.10, 15:47
          ,,obszar metropolitalny,, hi,hi
        • Gość: Paweł Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 109.243.60.* 03.02.10, 15:51
          Piotr ma rację tylko że ta prawda nie dociera do ogółu.Ludzie nie
          wiedzą że mogliby żyć dostatnio tak jak w innych miastach gdzie jest
          mniejsze bezrobocie.U nas 15 procent mieszkańców Kielc dostaje za
          darmo żywność bo inaczej umarliby z głodu.A on powyrzucał ludzi
          ktorzy myśleli inaczej niż on i uprawia tanią propagande.
          • dobiczek 15%!!! to prawda?! nie chce wierzyc! 03.02.10, 15:58
            • Gość: trolll Re: 15%!!! to prawda?! nie chce wierzyc! IP: 109.243.60.* 03.02.10, 16:15
              Nie we wszystkich dzielnicach ale na Czarnowie,Herbach,Białogonie tak
              • dobiczek ?! to juz katastrofa socjalna!!! 03.02.10, 16:32
    • dobiczek k.urwa jak mozna tyul ludzi doprowadzic do nedzy 03.02.10, 16:37
      • Gość: Normalny Wizjonier WEL i Tablice Mojżeszowe IP: *.fejk.se 03.02.10, 21:44
        Szanowni obrońcy prezydenta zastanówicie się kogo bronicie?
        Zacytuję wypowiedź P. Lubawskiego do gazety w sprawie Tablic
        "Skąd pomysł? - Podczas koncertu [premiery drugiego oratorium "Tu es
        Petrus"], kiedy patrzyłem na narratora stojącego na skałach, pomyślałem właśnie
        o kamiennych tablicach z przykazaniami. Nie miałem wątpliwości, że świetnie będą
        na skale wyglądać - wyznał prezydent Lubawski. Jak pomyślał, tak zrobił
        .
        Ogromne betonowe tablice stanęły w Kadzielni w 2005 r.. Nie sposób ich nie
        zauważyć - skutecznie szpecą rezerwat."
        Takie same wizje miał z parkingiem, galerią i lotniskiem innego wytłumaczenia
        nie ma. Zostaje tylko brak doświadczenia i nieudolność. CO WY NATO OBROŃCY
        JESTEŚCIE TACY SAMI zasługujecie na takiego prezydenta macie wizjie jaki jest
        wielki. Powodzenia STOWARZYSZENIA
    • dobiczek dlaczgo nie pisze o tym GW i nie pokazuje ta 03.02.10, 16:45
      posrana TVP kielce!!!!!!!!
      • Gość: 71 Re: dlaczgo nie pisze o tym GW i nie pokazuje ta IP: *.chello.pl 03.02.10, 17:23
        Chciałam też przypomnieć sprawę przedszkoli. Brakuje w nich miejsc. WL miał utworzyć przedszkole na Karczówkowskiej kosztem tego na Kapitulnej. Jednocześnie przedszkole na Chęcińskiej zostało zamknięte niby to na czas remontu, z tym że budynek całkiem przebudowano i ponoć ma powstać tam oddział MOPR. Zastanawia mnie jak długo można tak śćiemniać ludzi. Referendum może było by zbyt drogie ale ktoś powinien mu dać po łapach, od czego mamy radnych, czy oni już do reszty weszli z szefem w interesy?
      • Gość: ziggy Re: dlaczgo nie pisze o tym GW i nie pokazuje ta IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 17:58
        masz już 24 posty w tym temacie, idziesz matołku na rekord hihi:D
      • Gość: lolek Re: dlaczgo nie pisze o tym GW i nie pokazuje ta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.02.10, 19:53
        Dobiczek, z całym szacunkiem dla ciebie, proszę odpowiedz - w co Ty grasz ? Co
        chcesz ugrać, na Boga ? Całe forum jest twoje, gdy tylko pojawia się temat
        prezydenta miasta. Czym ten gość tak zalazł Ci za skórę. Jesteś na tyle dobry,
        to pokaż się, daj swój dobry program, walcz o to miasto, a głosów Ci nie
        braknie. Nie szczekaj za kurtyną, tylko podnieś rękawicę i pokaż że można na
        Ciebie postawić !!! Stać cię na to ? Pozdrawiam.
        • dobiczek w marcu jade do montenegro i juz nie wracam.mialem 04.02.10, 12:04
          dosc.a za skore zalazl.do bialej goraczki doprowadzil mnie betonowy
          klok- stadion. malo ludzi w kielcach zdaje sobie sprawe ze to
          barbarzynstwo i juz nie da sie tego naprawic.kiedys o tym pisalem
          ale napisze jeszcze raz nich sie wam utrwali. bedziecie mogli
          opowiadac dziecikom jakie to bylo wyjatkowe miasto.
          w malym zapyzialym 30 tys miasteczku zbudowano dom strzelca wraz z
          obiektami sportowymi stadion,wieza spadochronowa, basen, tor
          wyscigow konnych. ten obiekt zmienil oblicze miasta i styl zycia
          miezkancow .w sensie urbanistycznym stal sie zamknieta dosonala
          caloscia. kolezanka architekt w latach 80 zrobila zdjecia kompleksu
          i ilustrowala nimi wyklady o roli architektury w ksztaltowaniu stylu
          zycia malych spolecznosci.to byl jedyny taki obekt w miedzywojennej
          Polsce w tak malej miescinie(ciekawe ze konserwator zabytkow nie
          uchronil obiektu?skoro stajne a sluzewcu sa zabytkiem bo sa czescia
          modernistycznego kompleksu wyscigow konnych to mozna bylo uratowac i
          nasz obiekt)jednorodna calosc zachowal on za komuny.co ciekawe
          komunisci zaslonili napis z nazwa budynku ,zamalowali korony na
          intarsjach drzwi ale przyjeli zalozona koncepcje autorow projektu.w
          sasiedztwie zlokalizowano szkoly ponadpodstawowe by korzystaly z
          obiektu,amfiteatr ,hala sportowa,kryta plywalnia i stadion
          lekkoatletyczny,tereny spacerowe i place zabaw.az sie prosilo by
          obiekt wykorzystac jako miedzyszkolne centrum sportu.z utrzumaniem
          nie bylo by klopotu skoro mozna lozyc na klub.lokalizacja stadionu
          zniweczyla doskonaly pomysl architektoniczny i dorobek kilku
          pokolen.moja kolezanka dalej posluguje na wykladach fotkami kielc
          ale ako przyklad jak moza sp....c wspanialy obiekt gdy w miesci jest
          jelop a nie urbanista.tego co nie udalo sie zniszczyc komunie
          zniszczyl wasz ksieciunio - i nie da sie tego naprawc
    • franek1956 Kupcy chcą odwołania prezydenta 03.02.10, 17:29
      Dawno należało odwołać Lubawskiego.Toż to komuch czerwony z Chemadinu
      tylko teraz przefarbował się.W Chemadinie też miał wizję rozwoju firmy
      która w końcu zbankrutowała teraz dalej wprowadza swe wizję w ratuszu
      lepiej by było gdyby wprowadzał je u siebie w domu o ile by mu rodzina
      pozwoliła.
      • Gość: rysia w sondzie przeważają przeciwnicy Lubawskiego IP: 79.139.11.* 03.02.10, 19:39
        jest całkiem rozbudowana sonda na temat Lubawskiego

kielce.com/index.php?
        option=com_content&view=article&id=178:ankieta-oce-
        prezydenta&catid=95:sondy&Itemid=313

Tam przeważają jego przeciwnicy, jest ich circa o połowę więcej niż
        zwolenników
        To może referendum mógłby przegrać
        • Gość: ja Re: w sondzie przeważają przeciwnicy Lubawskiego IP: *.kielce.vectranet.pl 03.02.10, 20:22
          bo tam dobiczek i antywel cały dzień siedzą na tej stronie i głosują:D
          • Gość: barbara Re: w sondzie przeważają przeciwnicy Lubawskiego IP: 109.243.68.* 03.02.10, 21:48
            Ludzie przejrzeli na oczy i mają już dosyć fantastycznych wizji
            Lubawskiego które są po prostu bezmyślne.Dla nas jest on ciężarem
            którego trzeba się szybko pozbyć dla naszego dobra!
          • Gość: Mieszkaniec Głosujcie Tutaj IP: *.foebud.org 03.02.10, 21:57
            www.dobrzypolitycy.pl/polityk/lubawski-wojciech-jerzy
            • Gość: muchinski Re: Głosujcie Tutaj IP: 188.33.39.* 04.02.10, 10:45
              Ktoś przecież jest odpowiedzialny za najwyższe w Polsce bezrobocie i
              ucieczkę młodzieży z Kielc.Miał na poprawę sytuacji 8 lat i nawet
              nie próbował coś zrobić.Niech tylko nie mówi że to nie leżało w
              zakresie jego obowiązków.Zabawy w "wizje" pomniki i oratoria niech
              robi za swoje pieniądze a nie nasze.
      • ella.x Re:nie tylko kupcy chcą odwołania prezydenta 04.02.10, 11:59
        Kupcy są zdecydowani zrobić referendum i chwała im za to.
        Zamiast zastanawiać się, czy referendum jest drogie, bierzcie przykład z
        prezydenta, który na swoje fanaberie wydaje ogromne NASZE pieniądze. Referendum
        oszczędzi nam dalszego trwonienia pieniędzy i obecności takiego prezydenta. Poza
        tym któreś miasteczko wydało 30tys. na takie referendum, co słyszałam w tv.
        Drobiazg, nawet gdy więcej będzie w Kielcach - to nasze pieniądze i okażmy swą
        wolę, żeby ratować znacznie więcej.
        Miasto może zbankrutować też ekonomicznie, bo społecznie już jesteśmy bankrutem,
        bez szans na zmianę- na ostatnich miejscach w niemal wszystkich rankingach.
        Do dzieła. Pomóżmy kupcom i sobie - mieszkańcom przecież.
        Referendum! Damy radę. Dość sobiepaństwa. Czas najwyższy!

• dobiczek jestem za!!! gdziebeda podpisy zbierac! 04.02.10, 12:08
          • Gość: ziggy Re: jestem za!!! gdziebeda podpisy zbierac! IP: *.kielce.vectranet.pl 04.02.10, 14:06
            odpowiesz w końcu kogo proponujesz zamiast Lubawskiego?
            • Gość: mamrot Re: jestem za!!! gdziebeda podpisy zbierac! IP: *.ujk.edu.pl 04.02.10, 14:28
              już zbierają p[odpisy w TESCO. A co mamy Tobie magitracki urzęn
              dniku powiedzieć, kto za Lubawskiego, żebyś się zdążył przemalować i
              dalej robić to samo. W 200 tys. mieście jest sporo rozsądnychludzi,
              a Gosiewski zapewne w imieniu PIS zgłosi kandydata - na pożarcie.
              • Gość: ziggy Re: jestem za!!! gdziebeda podpisy zbierac! IP: *.kielce.vectranet.pl 04.02.10, 14:36
                wciąż brak konkretów, tylko ujadanie:D
              • dobiczek jade,trzeba z dowodem osobistym? 04.02.10, 15:14
              • dobiczek jade sie podpisac ,nareszcie cos sie zmieni! 04.02.10, 15:19
                • Gość: ziggy Re: jade sie podpisac ,nareszcie cos sie zmieni! IP: *.kielce.vectranet.pl 04.02.10, 15:27
                  to mówisz, że nie znasz lepszej osoby?
                  • Gość: peja Re: jade sie podpisac ,nareszcie cos sie zmieni! IP: 94.254.200.* 04.02.10, 16:50
                    W Tesco ludzie masowo podpisują wniosek o odwołanie prezydenta.I
                    bardzo dobrze chociaż żadna gazeta o tym nie wspomina.Czego się
                    boją ?Czy ktoś im grozi lub szantażuje?Przecież to wydarzenie o
                    bardzo dużym znaczeniu - ludzie wreszcie uwierzyli w swoją wolność i
                    prawo do własnej oceny ludzi władzy.To referendum odmieni całkowicie
                    Kielce.
                    • dobiczek i oto chodzi dzialjmy wspolnotowo, 04.02.10, 17:23
                      urzednicy maja nam sluzyc
                      • Gość: kielczanin Re: i oto chodzi dzialjmy wspolnotowo, IP: 77.223.220.* 04.02.10, 18:05
                        Dałby Bóg aby ta pozoracja zarządzania miastem dobiegła kresu.Dość arogancji i
                        marnotrawsttwa pieniędzy, które przecież nie spadają z Nieba.Zmiany powinna
                        poprzedzić weryfikacja kadr,niektóre nazwiska w jednym wydziale powtarzają się
                        kilkakrotnie. Chyba całe klany mają pracę,ciekawe z jakich stron ?
                        • Gość: bobiczek Re: i oto chodzi dzialjmy wspolnotowo, IP: 109.243.172.* 04.02.10, 18:13
                          Kilka dziesiąt osób z samorządu 2002 zatrudniło całe swoje
                          rodziny.Proponuję zabawę w nazwiska zobaczycie wtedy prawdę o
                          kieleckiej władzy.To naprawdę niesłychany nepotyzm.
                          • Gość: jola Re: i oto chodzi dzialjmy wspolnotowo, IP: 77.223.217.* 04.02.10, 20:31
                            bzdura z tym podpisywaniem. proszą się przydupasy Grudzińskiego żeby
                            zbierać podpisy, ale nikt nie chce się tym zajmować. Znajomy który
                            zgodził się na odczep, mówi że ledwo 16 podpisów zebrał, a pytał ze
                            100 osób. Najwięcej przeciwników Lubawskiego jest tu na forum, tyle
                            tylko że z tych samych adresów IP (do sprawdzenia u administratora
                            GW). Słowem siedzi pięciu baranków cały dzień przy kompie i
                            napiernicza na faceta. To takie pipy przerażone samą myślą, że ktoś
                            mógłby ich rozpoznać. Ot i cała drużyna Grudzińskiego i spółki,
                            kilku frajerów i nieudaczników. Tyle tylko że podziedziczyli po
                            dzadkach kamiennice i nie muszą brudzić sobie rąk robotą. dziękujcie
                            Bogu miernoty że dziadek nie rozhuśtał majątku bo byłaby bida, że
                            hoho. A tak możecie sobie pozwolić na bycie tępakami :)
                            • dobiczek jestes na sluzbie u ksieciunia? 04.02.10, 21:06
                            • Gość: Janosik Re: i oto chodzi dzialjmy wspolnotowo, IP: *.kielce.vectranet.pl 04.02.10, 21:07
                              I chyba byłoby na tyle tego durnego wątku. hej
                            • Gość: kielczanin Re: i oto chodzi dzialjmy wspolnotowo, IP: 77.223.220.* 04.02.10, 21:12
                              Jeśli nawet jestem tępakiem to żaden problem, przecież jestem w Kielcach :) i
                              wciąż wierzę, że klanoludy w końcu odpłyną. To tylko kwestia czasu. Autorytaryzm
                              = regres w sferze materialnej i duchowej.Kto i jak długo to wytrzyma, poza
                              dworem i beneficjentami którzy mają powody do wdzięczności :(
                              • dobiczek slusznie,nie widze najmnieszego powodu 04.02.10, 21:26
                                by dyskredytowac przeciwnikow ksieciunia i czepiac sie jeszcze
                                dziadkow.skoro pozycja slonca pofaldowania hercenskiego jest tak
                                mocna to ,,jola,, i cala reszta moze spac spokojnie i jej wytrysk
                                agreji i pogardy jest zbyteczny. jutro ide do ksiegarza po liste i
                                bede zbieral podpisy u swoich znajomych.
                                • danob22 Re: slusznie,nie widze najmnieszego powodu 04.02.10, 21:49
                                  Skoro sami obrażacie Lubawskiego i wszystkich którzy go popierają to czemu się
                                  dziwicie.
                            • Gość: Jonasz Odpowiedż Joli z Dywid IP: *.cdma.centertel.pl 05.02.10, 22:26
                              Jolu śmierdzi na kilometr twoja zależność od Pana Prezydenta nawet piszesz z
                              kompa w ratuszu.Daj sobie spokój bo wylecisz z pracy za używanie służbowego
                              kompa i to nastąpi już niebawem.
    • komuter Kupcy chcą odwołania prezydenta 04.02.10, 21:43
      Mam wrażenie że tzw DOBICZEK nie ma nic innego do roboty tylko siedzieć na
      forum i pisać, pisać, pisać.... lecząc swoje kompleksy.
      Proponuję dzień pracy fizycznej,to bardzo oczyszcza umysł. Jesteś nie
      wiarygodny... i cholernie toksyczny.Zawsze i wszędzie.
      • dobiczek niewiarygodny?! dlaczego? 04.02.10, 21:58
        • Gość: ziggy Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: *.kielce.vectranet.pl 04.02.10, 23:39
          m.in. że unikasz odpowiedzi na trudne pytania tylko ujadasz.
        • Gość: danoka Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: 109.243.11.* 04.02.10, 23:50
          Nikt nie obraża Lubawskiego bo nikogo nie obchodza jego prywatne
          sprawy.To jest dyskusja nad jego przydatnością jako naszego
          mandatariusza.Niestety wynik tej debaty jest dla niego
          jednoznaczny.Nie dorasta do poziomu prezydentów Grobelnego z
          Poznania,Zdrojewskiego z Wrocławia i wielu innych.Czy naprawdę nie
          zasługujemy na gościa który ma .... a nie tylko dba o grono
          kilkunastu kolegów z samorządu 2002 wraz z całymi rodzinami? Poza
          tym samorząd jego nic nie znaczy na salonach Warszawy gdzie naprawdę
          rozdaje się prawdziwe pieniądze.Wraz z utratą władzy przez PIS stał
          sie bezużyteczny dla naszych mieszkańców.Niechże okaże się mężczyzną
          i odpowie sobie sam na pytanie czy nie warto ustąpić lepszemu.
          • Gość: kamila Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: 109.243.132.* 05.02.10, 09:18
            Najgorsze u nas to bezrobocie i bieda na
            Czarnowie,Herbach,Białogonie a co za tym idzie społeczne wykluczenie
            dziesiątek tysięcy ludzi.Jednocześnie nie widzę sby tym zjawiskiem
            ktoś z magistratu poważnie się zajmował.Niestety wolą przyjemności
            pomniki i pomniczki niektóre zupełnie bez sensu i
            logiki,pseudomuzykę i niby kulturę.
            • danob22 Re: niewiarygodny?! dlaczego? 05.02.10, 10:22
              W 2002 roku jak Lubawski obejmował urząd bezrobocie wynosiło 15,8% teraz 10,1%
              (było 9,2% zanim kryzys przyszedł) czyli jak by nie patrzeć spadło. Teraz
              pytanie czy mogło bezrobocie być niższe. Popatrzmy na inne miasta.
              Rzeszów w 2002 9,5% na koniec 2009 7,5%
              Wrocław w 2002 11,7% na koniec 2009 4,8%
              Lublin w 2002 13,4% na koniec 2009 8,8%
              Poznań w 2002 6,6% na koniec 2009 3,3%
              Jak widać bezrobocie spadało wszędzie mniej więcej w tym samym tempie
              różnicą jest tylko poziom z jakiego zaczynały. Wyjątkiem są duże miasta(Kraków,
              Poznań) bo tam bezrobocie zawsze było niskie.
              Najlepiej radziła sobie Łódź z 18,8% w 2002 do 9,5% w 2009 i nawet tak wielki
              spadek nie uratował Kropiwnickiego.
              • Gość: Adam Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.10, 18:20
                W radiu Kielce gadali, że dzięki pieniądzom z MUP w Kielcach w zeszłym roku
                powstało ponad około 300 przedsiębiorstw, a w tym roku ma ich powstać około 500.
                Wychodezi na to, że chyba nie jest jednak tak źle jak gada ten kulawy facet z
                księgarni i jego oszołomy
                • Gość: kryspin A mówią ile firm padło? IP: 79.139.11.* 05.02.10, 18:44
                  I dzięki komu?
                • Gość: nick Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: 109.243.213.* 05.02.10, 19:16
                  To nie powstały miejsca pracy tylko ludzie p[obrali pieniądze na
                  założenie własnych firm.Ztego większość nie przetrwa nawet roku.
                  • Gość: 71 Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: *.chello.pl 05.02.10, 22:33
                    Nie prawda, przetrwają dokładnie rok, takie są warunki darmowej kasy.
                    • Gość: saba Re: niewiarygodny?! dlaczego? IP: 109.243.71.* 05.02.10, 22:46
                      Przetrwają tylko ci którym magistrat da zamówienia.Czyli sami swoi.
                      • dobiczek MUP nie bedzie lekarstwem na bezrobocie .jesli 05.02.10, 23:59
                        zalozyc ze daje kase na jednoosobowe firmy i one przetrwajapo
                        odcieciu finansowania to nie jest rozwiazane dla 200 tysiecznego
                        miasta i jego satalitow . musza tu byc inwestorzy ktorzy zbuduja
                        przemysl i to roznorodny w swej strukturze zatrudniajacy kila tys
                        osob. to jest warunek dalszego rozwoju miastai regionu.pomyslcie ile
                        jest tu uczelni ilu rocznie na miasto wychodzi inzynierow magistrow
                        tecnikow gdzie sie maja podziac.kupuja bilet ji jada do krakowa
                        warszawy poznania za granice.jednoosobowe firmy to nie przemysl ,nie
                        recepta na przyszosc to chlupnictwo!!!
                        • Gość: mama 48 Re: MUP nie bedzie lekarstwem na bezrobocie .jesl IP: 109.243.141.* 06.02.10, 12:08
                          Masz 100% rację musi być duża inwestycja w Kielcach.Niestety
                          Lubawski uważa że Miejski Urząd Pracy załatwi temat bezrobocia.I to
                          jest podstawowy błąd w myśleniu.Dlatego od 8 lat nie zrobił ani
                          jednego kroku aby zainteresować duże koncerny Kielcami.Z nikim nie
                          rozmawia,nigdzie nie jeżdzi,jego podwładni też nic nie zrobili bo on
                          od nich tego nie egzekwuje. Dla przykładu w Niepołomicach pod
                          Krakowem ludzie z PO zlokalizowali dużą fabrykę motoryzacyjną która
                          miała być w naszym województwie.Dzięki temu burmistrza Niepołomic
                          powołano na wojewodę Krakowskiego a bezrobocia w Krakowie
                          praktycznie nie ma.A u nas dalej bieda i beznadziejność.Natomiast
                          ludzi karmi się jakimś opowiadaniem o sukcesach sportowych.Dla
                          gawiedzi to dobre ale ważne środowiska kieleckie nie dadzą się
                          omamić.Jak nadchodzą wybory to rzuca się temat nowej inwestycji
                          sportowej i sprawa załatwiona. To po prostu wstyd że tak się
                          oszukuje ludzi-nie robią tego ludzie honoru.
                          • dobiczek honor jest towarem deficytowym - nie da sie 06.02.10, 12:39
                            go kupc w supermarecie.pomysl na miasto tez nie urodzi wsrod chciwej
                            koteri.podpisz sie pod referendum . to jest szansa na dyskusje o
                            przyszlosci miasta przez kilka miesiecy. jesli nie podejma jej
                            lokalne media dobrym narzedziem moze byc internet. jest okazja by
                            wybory nie sprowadzily sie do jaselek dla ubogich i festiwalu
                            idiotycznych pomyslow-miasto-,,caly obszar metropolitaly(hi,hi),,
                            doluje we wszystkich statystykach poziomu zamonosci, wysokosci
                            zarobkow,bezrobocia infrastuktury - dlaczego? bo jest zle zarzadzane
                            innej odpowiedzi nie ma. wiec podpisujcie sie podreferendum. jest
                            tez alternatywa -wysmiac i zdyskredytowac akcje zbierania podpisow
                            wtedy wszystko pozostanie po staremu - wybor nalezy do was
                            • Gość: emerytka Re: honor jest towarem deficytowym - nie da sie IP: *.kielce.vectranet.pl 06.02.10, 13:02
                              Zmiana prezydenta to odejscie takich ludzi jak Sygut,Tomala,
                              Stanislawska...
                              • dobiczek zmiana to podjecie rzeczowej dyskusji jak 06.02.10, 14:47
                                ma wygladac miasto i jaka w nim czeka przyszlosc mieszkancow.mozna
                                dalej nie robic nic i bedze jak jest.
                          • Gość: hmmm Re: MUP nie bedzie lekarstwem na bezrobocie .jesl IP: 77.223.220.* 06.02.10, 13:45
                            Jak nie ma pracy to lepszą sytuację mają potentaci-pracodawcy.Proste. Kielce to
                            obszar nie metropolitarny tylko plantacyjny.
                            • Gość: darius Re: MUP nie bedzie lekarstwem na bezrobocie .jesl IP: 109.243.108.* 06.02.10, 15:41
                              Wniosek jest taki że praktycznie wszystkie środowiska kieleckie są
                              niezadowolone z obecnych rządów więc należy jednak zrobić referendum!
                              • dobiczek nalezy zebrac podpisy.sienkiewicza 30 06.02.10, 17:57
                                to otwiera droge do referendum a jednoczesnie do szukania pomyslu na
                                miasto. teraz a nie wczasie wyborczych szopek
                            • Gość: gość Re: MUP nie bedzie lekarstwem na bezrobocie .jesl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 15:46
                              Duże fabryki zagranicznych korporacji to miraże dzisiaj oaza jutro ruchome piaski.
                              Tylko turyści mogą w Kielcach dać pośrednio pracę i dobrobyt.
                              Przykłady Kraków a tuż z za miedzy Bałtów.
                              Prezydent i rada miasta przyjazna turystom to czynnik miastotwórczy:
                              hotele, restauracje, kina, muzea, estrady, imprezy.
                              Nasz i bezwolna rada postawiła na inne priorytety, budowle z betonu, pomniki,niepotrzebny blich, buńczuczne hasła metropolitarne, wielkie lotnisko i inne kuriozalne inwestycje.

Targi Kielce to kura znosząca złote jajka ,trzeba jej strzec przed nietrafioną prywatyzacją.
                              Niska frekfencja daje obecnej ekipie pewne zwycięztwo. Referendum mogło by obudzić pozostałych Kielczan jak w Łodzi czy bastionie moherów Częstochowie.
                              życzę powodzenia organizatorom
                              • dobiczek wybacz ale porownanie atrakcji turystcznych krakow 06.02.10, 17:55
                                i kielc to chyba jednak przesada.krakow ma
                                zabytki,architekture,muzea,srodowisko artystyczne i akdemiscie
                                klimat miasta mieszczanskiego z kilkuset letnia tradycja.nie bez
                                powodu jest i byl kulturalna stoica Polski. kudy wy mierzycie.knajpy
                                hotele sa wszedzie i nie jest to atrakcja turystyczna tylko element
                                struktury normalie funkcjonujacego miasta-miejsce gdzie sie
                                rozmawia ,jada i pije.one beda jesli ludzi bedzie stac na jadanie w
                                restauracjach a nie w garkuchniach.traktowanie kielc jako atrakcji
                                turystyznej to wyrok na miasto bo ono nie jest atrakcyjne i nie
                                bedzie.co krakow ,paryz, wenecje chcecie polozyc na lopatki?kielce
                                zyly z poteznych firm budowlanych,z bialego zaglebia zakladow
                                przemyslowych i przemysl jest tu niezbedny. region przed wojna na
                                nogi postawil COP a nie letnicy!
                                • Gość: gość Re: wybacz ale porownanie atrakcji turystcznych k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.10, 18:20
                                  O wielkim przemyśle w Kielcach można zapomnieć
                                  Jeśli ma się odwagę i polot to wykreuje się atrakcję turystyczną z niczego no może prawie z niczego.
                                  Przykład Bałtowa, teraz swoją szansę mają Kielce za sprawą tetrapoda.
                                  Internauci używają słowa-ściema
                                  nie jest ważne jak ktoś wygląda ale jak ty go opiszesz czyli sprzedasz z wielokrotnym zyskiem.

• Gość: scyzor Re: wybacz ale porownanie atrakcji turystcznych k IP: *.chello.pl 06.02.10, 18:29
                                    Co Ty pitolisz? Jeśli cały czas słyszymy, że Polska to idealne miejsce na
                                    inwestowanie ze względu na położenie i niskie koszty płacy, to tym bardziej
                                    takim miejscem są Kielce, położone niemal w środku kraju i z kosztami pracy na
                                    poziomie dużo niższym, niż krajowa średnia. To tylko nasz prezydent przejawia
                                    porażającą wręcz impoten
                                  • Gość: scyzor Re: wybacz ale porownanie atrakcji turystcznych ky IP: *.chello.pl 06.02.10, 18:44
                                    Co Ty pitolisz? Jeśli cały czas słyszymy, że Polska to idealne miejsce na
                                    inwestowanie ze względu na położenie i niskie koszty płacy, to tym bardziej
                                    takim miejscem są Kielce, położone niemal w środku kraju i z kosztami płacy na
                                    poziomie dużo niższym, niż krajowa średnia. To tylko nasz prezydent przejawia
                                    porażającą wręcz "impotencję" w temacie ściągnięcia tu poważnych
                                    przedsiębiorców.I niepotrzebne jest do tego lotnisko(bo 99,9% towarów to
                                    transport drogowy i morski), trzeba się tym tylko zając.Zauważ, jakie tereny
                                    inwestycyjne mogłoby przygotowac miasto, gdyby poświęciło na to tyle energii i
                                    kasy, co na lotnisko w Obicach. Dało się wykupic 500 ha w Obicach, czemu nie da
                                    się zrobic tego samego np. w okolicach Piekoszowa, uzbroic i szukac, prosic,
                                    błagac,żądac...i co tam jeszcze trzeba, byle kogoś tu ściągnąc. Ale tu tylko
                                    pomniki, oratoria, interesy z Condite i lizanie d...sukienkowym. Żygac się
                                    chce...Turyści tu nie przyjadą, bo nie mają po co, naszą nadzieją jest przemysł,
                                    tylko i wyłącznie...
                                    • dobiczek PS, nie wspomnialem o koniecznoesci zamkniecia 06.02.10, 18:58
                                      uczelni w miesci bo przy tej wspanialej wizji miasta sa zbedne .
                                      pkojowka i boy - nie musi miecdyplomu. pomysl ze 200 ys miasto
                                      wyzyje z turystyki to impotencja intelektualna
                                  • dobiczek troche pokory.atrakcji turystycznych nie ma.c 06.02.10, 18:54
                                    chetnych do zycia z niczego-turystyki dostatek. opisanie i
                                    sprzedanie niczego w atrakcyjny sposob to kretactwo. ofiara takowego
                                    podlem wybierajac sie do chlapowa nad morze.opis piekny w realu
                                    oskurna wiocha ,atrakcje rodem z odpustu i wszech obecne chciejstwo
                                    50zl za nocleg w adoptowanej syterynie w centralnym punkcie
                                    agroturystycznej wioski halda krowiego gowna, ani skrawka
                                    zielonego,erzewa wyciete zero cienia i pustynia wybrukowane kostka.
                                    moja noga nigdy tam nie postanie a autorowi promocji chlapowa do
                                    dzis zycze raka.skutek moja rodzina nigdy juz nie pojedzie nad
                                    polski baltyk wole jechac na krym na wakacje mam pogode,
                                    luksus,srodziemnomorska kuchnie , zabytki, wielokulturowa tradycje i
                                    milych ludzi i 2 razy taniej .na krotki wypad wale do lwowa . kilka
                                    teatrow ,48 muzea, kilkanascie galerii,akwapark,opera ,kapitalna
                                    kuchnia i pelne antykow kawiarnie. brak CHCIEJSTWA!!! obiad w
                                    restauracji dla 3 osobowej rodziny 20 pln , nocleg 3 osoby 7 euro ,
                                    bilet do opery 12 PLN/osoba - dzieci darmo , atrakcje dla dzieci
                                    np.dmuchane konstrukcje ,katapulty 3 PLN bez limitu czasu- zarabiaja
                                    na lwiwskim piwe ktore mozna wypic przy stoliku obok. i to mamy 270
                                    km od waszej atracji turystycznej.przejazd sie zwraca 1 litr
                                    benzyny 2PLN . 1l LPG 1,03 po zatankowaniu do pelna w lwowie okazuje
                                    sie ze dojazd nic nie kosztue.sam zdecyduj gdze warto spedzic majowe
                                    swieta
                                    • Gość: ziggy Re: troche pokory.atrakcji turystycznych nie ma.c IP: *.kielce.vectranet.pl 06.02.10, 21:03
                                      światowiec jaśnie pan. a z tym rakiem uważaj, różnie to bywa.
    • komuter Kupcy chcą odwołania prezydenta 06.02.10, 20:41
      Stać Cię Dobiczku na majowe święta? Zazdroszczę. Czyli nie jest tak źle u
      ciebie. Tylko chciałbyś prezydentem zostać jeszcze.
      Życzysz komuś raka? Ryzykant z ciebie. Los jest przewrotny , pamiętaj.
      • Gość: Irving Washington Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.chello.pl 06.02.10, 21:06
        A co to komutrze, jakąś wadą jest to, że kogoś stac na wyjazd na Ukrainę? Nie
        kompromituj się, WEL-a staac na dużo więcej, pomijając już auto służbowe,
        którego nie zazdroszczę bo, jeżdżę wprawdzie takim samym, ale musiałem je sobie
        kupic sam :(, i do tego jeszcze sam tankuję i ubezpieczam :(
        • Gość: j....k.... Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 109.243.173.* 06.02.10, 22:33
          Napiszcie gdzie można się podpisać pod referendum.
          • Gość: scyzor Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.chello.pl 06.02.10, 22:39
            U Księgarza na Sienkiewce (róg Małej)
          • dobiczek ksiegarnia.sienkiewicza 30 telefon 07.02.10, 00:38
            041 344 45 37.jak wedziesz powiedz w jakiej sprawie i panie skieruja
            cie do biura. warto poprosic o liste i doc do podpisu znajomym . nie
            wszystkim chce sie maszerowac do centrum,nie wiem czy w niedziele
            bedzie otwarte.warto zadzwonic. pozdrawiam
        • komuter Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta 07.02.10, 15:29

Bardzo jestem za tym żeby Dobiczek jak najwięcej podróżował i raka nikomu nie
          życzył. Jest przepełniony empatią i niezależnością. Świat jest otwarty na takich
          ludzi.
      • dobiczek gdybys czytal z uwaga zrozumialbys ze 07.02.10, 00:31
        swieta majowe mozna w lwowie spedzic taniej niz w
        kazimierzu,krakowie,czy krynicy.rak to przenosnia bo ,,opisanie i
        sprzedanie,, jest zwyklym oszustwem by wyciac eleni na kase. drugi
        raz nikt w takie miejsce nie pojedzie.raz szedl zlodziej przez wies
        • dobiczek Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichciec 07.02.10, 00:35
          nie bede chcial,nie myslebyc tez przydupasem XYZ prezydenta lub
          innym urzedasem bardzo cenia sobie niezaleznosc
          • Gość: czabby Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: 94.254.140.* 07.02.10, 09:58
            A gdzie jeszcze można się podpisać poza księgarnią?
            • Gość: AntyGG Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 12:07
              Czyżby guru z Masłowa nawet w tak szczytnym celu nie otworzył podwoi swego
              składu z książkami w niedzielę? Pewnie w sobotę też tradycyjnie zamknął o 14.
              • Gość: ziggy Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: *.kielce.vectranet.pl 07.02.10, 14:21
                spokojnie, obiboczek trzyma 24h wartę pod księgarnią hihi
                • Gość: pseudokupiec Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: *.chello.pl 07.02.10, 16:41
                  Kiedy 3 lata temu straciłem pracę stanąłem na rozdrożu.Niestety nikt z rodziny
                  nie mógł mi załatwic pracy w Urzędzie Miasta czy jakieś miejskiej spółce. Nie
                  mając wyjścia, zająłem się "biznesem". Znalazłem lokal na Sienkiewicza, wziąłem
                  100 000 kredytu pod hipotekę, zainwestowałem w wyposażenie i urządzenia.Zająłem
                  się usługami.Po roku zatrudniłem pracownika, potem drugiego.Mimo iż jestem tylko
                  pseudokupcem, handlarzem badziewiem, ot prywatnym przedsiębiorcą (to coś takiego
                  jak podczłowiek- dla niektórych na tym forum), zdobyłem klientów. Płacę rocznie
                  30 000 składek na ZUS, drugie tyle VAT, ok 5 000 PIT. Niestety, w momencie kiedy
                  zacząłem z nadzieją patrzec w przyszłośc ,Pan Prezydent (na którego o zgrozo 2
                  razy głosowałem) postanowił wbic mi nóż w plecy. Tak więc państwo ani miasto
                  moich podatków i składek nie dostanie, dwa miejsca pracy (razem z moim trzy)
                  zostaną zlikwidowane, sprzedając wszystko co mam spłacę kredyt, i co dalej? W
                  wieku 40 lat zostaje chyba tylko emigracja. A jak już wyjadę ,nie wrócę tu nigdy
                  więcej.Nie chcę życ w takim kraju i mieście, gdzie władza ma prawo jedną decyzją
                  pozbawic człowieka wszystkiego na co pracował latami.
                  Wiecie ile takich dramatów nas czeka? Mam nadzieję,że uda nam się doprowadzic do
                  tego referendum i odwołac Lubawskiego, bo inaczej...Aż się boję myślec
                  • Gość: herr37 Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: 94.254.254.* 07.02.10, 16:57
                    Czy ta twoja historia dotrze do świadomości tej b.... kre.....
                    która "rządzi" tym biednym miastem.Biorą co miesiąc 5-10 tys zł a
                    nas mają za nic bo nigdy nie pracowali na własny rachunek a teraz
                    dysponują nie swoimi a naszymi ciężkimi pieniędzmi.To sze......
                    towarzystwo trzeba jak najszybciej przegonić.
                  • dobiczek powies plakat w witrynie swojego sklepu,zbieraj 07.02.10, 17:31
                    podpisy,powiedz znajomym - alternatywa jest bezsilnosci i zlosc
                    • Gość: kale Re: powies plakat w witrynie swojego sklepu,zbier IP: 94.254.254.* 07.02.10, 17:47
                      W Kielcach jest nas tysiące-
                      fryzjerów,szewców,zegarmistrzów,księgarzy,
                      rzeżników,piekarzy,pracowników i właścicieli sklepów
                      przemysłowych,restauracji,barów,spożywców,papierników,odzieżowców,szk
                      larzy,biur podróży,pasmanterii,AGD,fotografów,bankowców,sklepów
                      muzycznych,kantorów,dewocjonali,lombardów,kiosków - których
                      doprowadza się już bzdurnymi decyzjami prezydenta do biedy a w
                      perspektywie najbliższych miesięcy do bezrobocia.Dlaczego on nas tak
                      nienawidzi i w czym mu przeszkadzamy żeby pozbawiał nas prawa do lud
                  • komuter Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie 08.02.10, 14:22

Zapewniam Pana, że jeśli pańskie usługi są dobre, klient pójdzie za Panem,
                    nawet na peryferie.A trzy lata temu było już wiadomo że ruchu w centrum nie będzie.
                    • Gość: mieszkanka Kielc Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 15:57
                      Tyle, że zamknięcie ruchu nie jest największym problemem. Głównym problemem jest
                      lokalizacja galerii handlowej przy IX wieków. A ta w połączeniu z zamknięciem
                      ruchu może handlowi na Sienkiewce bardzo zaszkodzić. Nie jestem ze środowiskiem
                      kupców związana, ale jako mieszkankę miasta obchodzi mnie przyszłość deptaka,
                      która jawi się marnie, gdy zniknie z niej handel. I po co był ten kosztowny
                      remont? Żeby deptak teraz wyludnić?
                      • oloros Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie 09.02.10, 23:08
                        alez oni sie z niczm nie licza - co ich obchodzi jakis deptak,
                        miasto ,
                        prosze zapytac kto bedzie na tej galerii zarabial i ile za to
                        dostana szmalu rozni posrednicy
                        zniszcza pol miasta ale zarobia dla siebie i na kilka pokolen dla
                        swoich
                        rodzina jest po prostu najwazniejsza - no i moze kilku - dwoch czy
                        trzech inwestorow - wami nikt sie nie przejmuje
                        glupcy i tak wybiora za wstawiennictwem tez rodzinki kogo trzeba
                        komitety juz pracuja - w wiadomym palacu
              • Gość: LSD Re: Ps prezydentem nie chce zostac,chciale ichcie IP: *.kielce.vectranet.pl 08.02.10, 22:51
                Oprócz Guru z Ciekot, gmina Masłów jest jeszcze jeden Guru z NOT i MPK-wywalony,
                tow. Nowak. Podobno też kupiec. Ale czym kupczy trzeba zapytać towarzyszy z
                exbudu i LSD. W MPK też można. Zapytać.
                • dobiczek jak plonie chalupa glupio pytac kto podaje 08.02.10, 23:38
                  wiadro za woda
    • dobiczek bo jest przekonany o swej nieomylnosci i bezkarnos 07.02.10, 18:17
      udowodnil to pacyfikacja strajku w MPK.to wlasnie to wydarzenie
      powinno byc iskra ktore wywola burze i referendum.bo to byl
      prawdziwy skandal! a wy daliscie mu sie wykrecic sianem. dlaczego?
      dlatego ze nie myslicie kategoriami spolecznosci. pamietam wpisy
      pracodawcow,kupcow i tych na dzialalnoci. problem w tym ze gdy
      walczy kierowca o swa przyszlosc i przyszlosc swej rodziny to
      kupiec naigrywa sie z jego bezsilnosci. jesli kpiec walczy o swoj
      interess to jakas dziunia wypisuje na forum ze ze kupiec to
      darmozjad i zyje dzieki temu ze dziadek nie przepuscil
      kamienicy.jesli strajkuja pielegnarki to jest to tylo ich problem.
      jesli zamykaja dobra szkole czy osiedlowa biblioteke bo koszty
      utrzymania placowki sa za wysokie to jest to problem tylko tych
      ktorych to dotyczy(koszty utrzymania stadionu i kubu nie podlegaja
      temu kryterium). daliscie sie podzielic,pozbawic wiezi, nie
      jestescie wspolnota - 20 lat tansformacje zamienilo was w
      bezduszna,glupia i bezsilna tolpe z ktora urzedasy maga robic co
      chca. jestem zdania ze tak naprawde zaslugujecie na takie
      traktowanie - bo na nie pozwalacie!!!
    • Gość: lila Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 19:36
      Prawdziwy kielczanin nie wejdzie do sklepu z debilnymi klepsydrami
      • Gość: felek Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 19:50
        juz sie wpisałem ,gorzej juz buc nie moze
        • dobiczek witam w klubie 07.02.10, 20:04
      • Gość: Washington Irving Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.chello.pl 07.02.10, 21:11
        Pewnie,że nie wejdzie, bo prawdziwy kielczanin robi zakupy w firmach,które
        podatki płacą gdzie indziej, albo nie płacą ich wcale hehe
        • Gość: myszzzzzzzzzzzzzzz Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 109.243.196.* 08.02.10, 09:36
          Normą jest wyjaśnienie osobom piszącym na forum motywów swojego
          postępowania i przekonanie ich do swych racji.On niestety nie widzi
          potrzeby dialogu z mieszkańcami.Dlatego nie nadaje się do rządzenia
          tym miastem.
          • Gość: akr Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: 109.243.21.* 08.02.10, 20:41
            ON nie lubi jak ludzie mu próbują wyperswadować wizjonerskie
            pomysły.ON jest guru Kielc a wszyscy mają mu się kłaniać w pas i
            mówić :jaki pan prezydent jest mądry.
            • dobiczek to chyba jst tak , ze ON traktuje ludzi tak 08.02.10, 22:34
              jak mu na to pozwalaja.chyba sami jestesmy sobie winni.
              • komuter Re: to chyba jst tak , ze ON traktuje ludzi tak 08.02.10, 23:01
                Jak tam zbieranie podpisów? A jakiś konkretny kandydat na prezydenta? Jeszcze
                nie ma? A to feler westchnął seler!
                Kiedy referendum? Już prawie połowa lutego/. Śpieszcie się.
                • dobiczek zebralem u znajomuch prawie 3 listy okol 70 08.02.10, 23:12
                  ogolem jest juz 3000 . to chyba niezly wynik jak na tak krtki czas i
                  to miasto. w tv troche klsyki leci bulit
                  • Gość: ziggy Re: zebralem u znajomuch prawie 3 listy okol 70 IP: *.kielce.vectranet.pl 08.02.10, 23:25
                    uuuuu piorunująca liczba:D 3 tys płaczków z czego 2 tys udziela się na tym forum:D
                    • dobiczek dla mnie i pozytywne i negatywne rozwiazanie jest 08.02.10, 23:36
                      powodem do zadowolenia.kilka miesiecy temu postanowielem wyjechac i
                      zainwestowalem troche kasy w nowe lokum dla rodziny. wiesc o
                      referendum wywolala u mnie lekki niepokoj ze moze zbyt pochopnie i
                      szybko sie zdecydowalem.klapa -oznacza ze mialem racje i nie ma co
                      sie ogladac za siebie nic sie w klwrykowie nie zmieni. jesli akcja
                      zbierania podpisow bedzie skutkowac referendum tez dobrze bo to
                      oznacza ze wypisujac posty przez klka lat nie zmarowalem czasu a i
                      wiara w ludzi nie jest tlkoklopotliwa przywara. koncze bo w tv bulit
                      i scena poscigowa-klasyka
                      • Gość: ziggy Re: dla mnie i pozytywne i negatywne rozwiazanie IP: *.kielce.vectranet.pl 09.02.10, 00:08
                        no to oby była klapa i do widzenia. Przez kilka lat pisania na forum wierzyłeś w
                        misję, no właśnie, pisania na forum:D świadczy to o tobie. Teraz pytam tak
                        całkiem poważnie, bo nie wiem - ile musicie mieć podpisów, że poprzez referendum
                        odwołać Lubawskiego?
                        • dobiczek kroczacy stiv,kaamienna twarz,kolekcjonerski porsc 09.02.10, 00:41
                          porsch i zamszaki.prawdziwe amerykanskie kino - perelka. informacje
                          na www,samorzad2012.com ide na spacer z pieskiem ,dosc na dzisiaj
                          • Gość: ziggy Re: kroczacy stiv,kaamienna twarz,kolekcjonerski IP: *.kielce.vectranet.pl 09.02.10, 00:51
                            to jak piesek skończy wyprowadzac cię na spacer, to proszę odpowiedz mi na
                            pytanie, bo na tej stronie dużo jest głupot i nie chce mi się tego wszystkiego
                            czytać.
                            • dobiczek zimnoooooooooooo! 3000 td piatku to niezly wynik.w 09.02.10, 01:36
                              lodzi zbierali podpisy 2 miesiace przy pomocy mlodziezowki
                              sld,bilbordow,gazetki,sld owskiej kasy.argumenty tez mniejszego
                              kalibru fontanna,,,gdzie masz ch...u czpke,,,drogie bilety do
                              akwaparku(na ,,fale,, jezdimy z dzieciakami bo baseny pod dachem i
                              na powietrzyu ceny nie odbiegaja od perly.ale latam jest gdzie
                              wymoczyc dzieci),podroze(najdalej izrael kudy mu do chin).na tym tle
                              przy calej tej partyzantce , braku kasy i kieleckiej specyfice pelny
                              spontan. 19 tys podpisow powinno wystarczyc wiec 15% juz jest oby
                              tak dalej
                              • Gość: ja Re: zimnoooooooooooo! 3000 td piatku to niezly wy IP: 83.13.200.* 09.02.10, 09:30
                                To ja też zapytam, te 19 tys to jest jakoś prawnie uregulowane, że tyle powinno
                                starczyć? Bo twoje "powinno" to takie mało przekonywujące. Też mogę powiedzieć,
                                że 100 tys powinno wystarczyć.
    • Gość: Facjata Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.kielce.vectranet.pl 08.02.10, 23:03
      Pracę internautom daje tow. S-Nowak-NOT-EXBUD-MPK i tow.
      Grzegorz-Ciekoty-Grudzinski, za przeproszeniem. Czy z tego są jakieś podatki i
      wpływy do gminnej kasy na nowe inwestycje ? Na przykład na odnowienie elewacji
      siedziby Naczelnej Organizacji Technicznej przy ul. Sienkiewicza w Kielcach ?
      Kto tam teraz rządzi ? Czyżby skansen poprzedniej epoki ?
      • Gość: Washington Irving Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.chello.pl 09.02.10, 00:35
        wojtka tak kochają w Kielcach,że w ciągu godziny zebrałem 30 podpisów na
        Chorzowskiej, a wiem, że będzie więcej...walczymy dalej Panie i Panowie, jeśli
        Bóg jest z Nami,to kto jest przeciwko nam...?
        • dobiczek hi,hi zapowiada sie ladnie,powiesilem kilka plakat 09.02.10, 11:29
          plakatow-ludzie musza wiedziec co sie dzieje i o co idzie
        • komuter Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta 10.02.10, 00:13
          Niemcy też tak mówili okupując Polskę.
          Nie wycieraj sobie....... Panem Bogiem
          • Gość: Washington Irving Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.centertel.pl 10.02.10, 05:26
            Przepraszam najmocniej, zapomniałem, że monopol na Pana Boga w naszym mieście
            mają prezydent ze szwagrem.
            P.S. a Niemcy nieuku mieli napis na klamrach od pasów "Got mit Uns" (czyli Bóg z
            nami), miało to tyle wspólnego z prawdą co zdanie powyżej. A poza tym dobrze
            wiesz, kto zaczął mieszac Pana Boga politykę i tak samo dobrze wiesz, że nie
            byłem to ja.
    • danob22 Kupcy chcą odwołania prezydenta 09.02.10, 12:58
      Troche prawa:
      - Podpisy trzeba zebrać do 2 miesięcy od dnia zawiadomienia o tym fakcie
      Prezydenta.
      - Wymagana minimalna ilość 10% uprawnionych do głosowania zamieszkałych w
      danej gminie. W przypadku kielc to ok 15 tyś.
      - Referendum musi zostać ogłoszone przed upływem 8 miesięcy do dnia
      zakończenia obecnej kadencji. Czyli do ok 20 marca.

Przewidywany kalendarz:
      - Ogłoszenie referendum załóżmy 10 marzec.
      - Kampania przedreferendalna 30-35 dni.
      - Referendum 10-15 kwiecień.
      - ok 10-25 kwiecień prezydent odchodzi.
      - początek maja zaczyna urzędować komisarz który pełni funkcje do nowych
      wyborów samorządowych przez 6 miesięcy.
      • dobiczek Ri jest czas na rzeczowa dyskusje o przyszlosci 09.02.10, 14:00
        miasta bez partyjnego festiwalu obietnic.jesli nikogo rozumnego to
        masto na swiat nie wydalo mozna importowac fachowca. czas by przrwac
        partyjno towarzyskie sitwy a decyzje wazne dla wszystkichbyly
        firmowane przez organizacje majace a celu wykonania konkretnego
        zadania.np. budowa drog ekspresowych kandydaci do sasiednich miast
        wojewodzkich,walka z bezrobociem ale nie przez powalanie nowego
        urzedu a sciagniecie inwestorow,ogolno dostepne obiekty sportowe w
        miescie,place zabaw,upowszechnianie aktywnosci sportowej dzieci i
        mlodziezy, utworzenie wstrukturach miejski osroda szkolenia
        bezrobotnych(prawo jazdy, kurs spawacza,operatora dzigu i maszyn
        budowlanych do tego nie trzeba specjalnych analiz i ekspertow),
        rozwiazanie balaganu komunikacyjnego w miescie, itp.wyznaczenie
        terminu realizacji zadania. jesli prezydent rekomendowany przez dane
        srodowisko nie wywiazal sie z zadeklarowanych zadan lub nie zmiescil
        w terminie cofamy rekomendacje i odwolujemy w trybie referendum
        • dobiczek proste,praktyczne, skuteczne czas jest by 09.02.10, 14:03
          wreszcie zajac sie zeczowa dyskusja o roli i formie prawdziwej
          samorzadnosciw miescie. partyjni aktywisci i ich socjotechnika jest
          tu zbedna konieczna aktywnosc obywatelska
          • Gość: JAS Re: proste,praktyczne, skuteczne czas jest by IP: *.cdma.centertel.pl 09.02.10, 18:42
            Dobiczek chyba chciałeś napisać rzeczowa , a nie zeczowa.
      • Gość: pis baj pis Re: Kupcy chcą odwołania prezydenta IP: *.kielce.vectranet.pl 09.02.10, 21:46
        Pod jakim nickiem pisze wybitny spec ko/rpul/entny od promocji z fryzurą jak
        Benny H. Na bezrobociu na życzenie jest dużo czasu na pierdoły. Może są wolne
        etaty w szaletach dworcowych. 4 lata temu wisiał tam jego plakat.
    • antywel Dla miłosników topienia kaski w Łobice 09.02.10, 16:13
      torun.gazeta.pl/torun/1,35576,7535666,Nieustajace_klopoty_z_bydgoskim_lotniskiem.html
      • Gość: AntyGG Grudziński, ty nawet poprawnie pisać nie umiesz:)) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 17:32
        img715.imageshack.us/img715/5953/imageg.png
        Jako to Grześ w Ciekotach gada: idzie kuty, podluj buty
      • Gość: AntyGG frk vel zrgk bez pracy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 17:37
        U Grzesia w sklepie z najdroższymi książkami gadają po kątach, że gigant
        dziennikarstwa gospodarczego został bez pracy. Ciekawe czy już sobie załatwiłeś
        w mupie rejestrację poza wszelką kolejnością? A może sam wicedyrektor cię
        osobiście zarejestruje? Bo chyba nie będziesz stał w kolejce z ludem
        uprzedniopracującym:)
        • Gość: bezrobotny Re: frk vel zrgk bez pracy?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 19:41
          czy przedsiębiorcy z Samorządu 2010 i Forum Obywatelskiego dadzą Rafałkowi pracę?
          • dobiczek urzednicy zniszczyli plakat przed MUP 09.02.10, 20:33
            • Gość: ui Re: urzednicy zniszczyli plakat przed MUP IP: 94.254.175.* 09.02.10, 20:40
              Prawda ich zabolała.
              • dobiczek nie to strach ze stolek z pod d.... umyka 09.02.10, 21:00
              • dobiczek czuja ze stolek ucieka z pod d....,jutro 09.02.10, 21:10
                powiesze jeszcze jeden,cykne fotke,,rycerzowi,, i wrzuce na forum
          • dobiczek jesli to prawda to zwolienie dziennikarza dyskredy 10.02.10, 09:47
            GW jako lokalne pismo,ono ma pisac o referendum bledach wladzy a nie
            mizdrzyc sie do niej.jesli to prawda nie kupie juz papierowej GW
            niech zdycha
      • dobiczek 26 lutego o 16.30 w ,,literackiej,, spotkanie 09.02.10, 17:40
        zwolennikow referendum
      • Gość: Janosik Re: Dla miłosników topienia kaski w Łobice IP: *.kielce.vectranet.pl 09.02.10, 21:36
        Pokaż mądralo, który port lotniczy towarowy ma kłopoty.
        Pasażersko to możesz się teleportować na forum gazetowym razem z tanimi liniami. hej

Może ktoś wie ile portów Cargo na miarę Hamburga jest w Europie Wschodniej.
        • Gość: niedouczony janosi cargo idiotyzm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.10, 22:39
          janosik z magistratu co kielczanon nadal próbuje zabrać zdrowy
          rozsadek i zaszczepić go Welowi/ przeszep daremny/ nie wie o tym ,że
          Polska tak silnie cargo stoi, że ma jedyny port cargo na Okęciu. A
          dlaczego, bom 97% towarów lotniczych prZylatuje do Polski samolotami
          pasażerskimi. Do kielc dostarczane jest 6 ton przesyłek tygodniowo,
          czyli jeden samolot ATR 42 na tydzień./ odbieranych przemienie co
          trzy dni z Katowic i Karkowa/ po 2 tony/I po co ?Obice, skoro busik
          wystarczy
    • Gość: Toronto Wyróżnienie od Toronto Camera Club... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 08:47
      Wyróżnienie od Toronto Camera Club

img30.imageshack.us/img30/874/dsc1162p.jpg
      • dobiczek lotnisko,stadion,parking,witacze itp to 10.02.10, 09:13
        nie prawda ze musi decyzje podejmowac za nas ,,ktos,, wydawac jak
        chce zadluzajac miasto,a my tolerowac jego wizje.w brazyli w latach
        60 tych dokonano takiego ekspreymenty u ze o wszystkim decydowali
        mieszkancy.udzial w glosowaniu byl obowiazkowy. glosowania
        decydowaly o inwestycjach, finasowaniu ,rozwoju ulicy, dzielnicy
        iasta. urzedasy mialy jedynie realizowac to co zostalo ustalone w
        wyniku glosowania.miasto bylo pierwsze w kraju pod wzgledem poziomu
        szkolnictwa,,infrastruktury,osiagniec sportowych,najmiejsze
        bezrobcie,zero przestepczosci,najlepszy uklad komunikacyjny
        itp.dlaczego o swym losie decydowali mieszkancy a nie urzedasy.mozna
        zrobic to i w naszym miescie. to urzedasom oasuje ze myslicie ze oni
        sa niezbedni ,ze ktos musi wami rzadzic, narzucac swoja wole. a to
        NIE JEST PRAWDA.TO TYLKO WASZ WYBOR! www.wolnykraj.org
        • Gość: ja Re: lotnisko,stadion,parking,witacze itp to IP: 83.13.200.* 10.02.10, 10:22
          www.jebacsystem.pl
          www.preczzokupantem.pl
          • Gość: klrec Re: lotnisko,stadion,parking,witacze itp to IP: 188.33.175.* 10.02.10, 11:08
            Nie wolno nikomu narzucać swej woli - w centrum my pracujemy a nie
            władza.My wiemy najlepiej co jest ważne dla miasta.Nie można w
            żadnym razie bez względu na czyjeś "interesy" dopuścić do dalszego
            umierania życia w śródmieściu a niestety tak się obecnie
            dzieje.Przecież urzędników jest kilkunastu a nas tysiące którzy żyją
            z pracy w Sródmieściu.Niechże oni zrozumieją że nie zamkną nam ust
            tak jak zamknęli dostęp do gazet,radia i telewizji.Prawda zawsze
            zwycięży!
            • dobiczek to bylo do gosc ,,ja, 10.02.10, 11:42
          • dobiczek dobre i oto idzie 10.02.10, 11:42
          • mich.all Re: lotnisko,stadion,parking,witacze itp to 10.02.10, 11:52
            www.youtube.com/watch?v=CprCmATAqBc
            sporo prawdy w tym filmiku
            • Gość: 71 Re: lotnisko,stadion,parking,witacze itp to IP: *.chello.pl 10.02.10, 12:53
              W 89 roku nie przypuszczała bym w najśmielszych snach że tak się losy potoczą. KRK razem z prawicą się sk...wiły. Nigdy, ale to nigdy nie zagłosuję na prawicę - tylko kolor sztandaru się zmienił, czerwone ryje są i po lewej i po prawej stronie.
              • dobiczek ja rzucamem kamieniami w 80 tym-elity wy...jebaly 10.02.10, 13:10
                narod.po 30 latach trzeba zaczynac od nowa
    • dobiczek nie ma prawicy ani lewicy jest wielka 10.02.10, 13:19
      sitwa niepohamowanego chciejstwa.nie a tez spoleczenstwa sa
      kupcy,nauczyciele,taksowkarze,rzemieslnicy,pielegniarki,bezrobotni.ra
      z wala w d..pe kupcow raz taksowkarzy to nauczycieli a narod
      glupi ,nie pomysli ze jutro przyjdzie kolej na nastepnych. i tez
      beda sami
      • Gość: kielczanin Re: nie ma prawicy ani lewicy jest wielka IP: 77.223.220.* 10.02.10, 13:59
        sitwa ta przy pomocy pełnego chciejstwa aparatu urzędniczego i tzw. wymiaru
        wymierza sprawiedliwość po swojemu według zasług , a podobno było kiedyś
        światełko w tunelu, chyba, raczej ledwo tląca się żarówka gdzieś w stepie
        • dobiczek to swiatelko nie bylo gdzies ,bylo w nas wierzylis 10.02.10, 14:40
          my ze zmienimy kraj.potem cos sie z nami stalo?przstaly funkcjonowac mechanizmy
          obronne a konformizmu nikt sie juz nie wstydzil?mysle ze każda inicjatywa
          mowiaca wladzy ,,nie,, jest sluszna,pod warunkiem ze nie bedziemy dzielic sie na
          sympatie partyjne,religie,krój portek .
          lubawski jest zly postawmy go na bacznosc. a pozniej sie podzielimy i bedziemy
          handryczyc jak zawsze. do nastepnego razu gdy bedzie czas pogonic nastepnego
          urzedasa lub odwolac uchwale radnych ktora nam sie nie podoba.tej przekletej
          uleglosci i poprawnosci.należy sie bronic!
          ile razy o tym mysle przypomina mi sie kris kristoferson mowil
          ,,sart,ghandi,palme nie zyja,nie ma ich, ale w srod nas zyja ci ktorzy ich
          zabili,, moze ta zaroweczka przygasla ale czerwona lampka na pewno sie zapalila
          • Gość: pytac uwaga dywersanci WEL-a IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 15:55
            dziś w sztabie GG spotkałem panią od WEL-a i ta rozmowa była
            ciekawa.Za brak postępów przy budowie lotniska winę zwala na
            marszałka. Temu ostatniemu dobrze tak- po co zawdawał się z WEL-em.
            A to jest poważny sygnał, że marszałkowi tak łatwo i przyjemnie nie
            będzie i dobrze mu tak, choćby za tych zielonychg PSL ekspertów od
            Masłowa, którzy biorą się za wywalania dyrektorów z urzędu
            marszałkowskiego bo nie wspieraja ich idiotycznych pomysłow na
            Masłów. A za jakim lotniskiem był marszałek na początku kadencji-
            oczywiście za Obicami a Masłów niszczył i narażal na straty.l dobrze
            mu tak za to, że nie nwiedział,mając 70% udziału gdie Kielce
            majalotnisko od 70 lat.
            • dobiczek no prosze wystarczy jednego ruszyc a urzedasy 10.02.10, 16:41
              zagryza sie sami.to juz jest skutek zbiorki podpisow.koniec
              prezydenta to koniec nie jednej familiji w urzedach
              samorzadowych.brawo
              • Gość: we Re: no prosze wystarczy jednego ruszyc a urzedasy IP: 109.243.169.* 10.02.10, 17:07
                ON tego nie zrozumie ale dla nas praca w Sródmieściu to być albo nie
                być a dla niego kaprys urządzania nas wg swoich nieprzemyślanych
                wizji którymi nas wykańcza ekonomicznie.Dlatego dla nas jest to
                walka o wszystko a dla niego zabawa.To dopiero początek walki o
                nasze przeżycie.
                • Gość: pseudokupiec Re: no prosze wystarczy jednego ruszyc a urzedasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:27
                  Im dłużej się nad tym zastanawiam, tym częściej dochodzę do wniosku, że w tym
                  wszystkim nie chodzi tak naprawdę o remont Rynku. Bo jakby to wszytko przemyślec
                  to można ruch zorganizowac tak, że Rynek będzie zamknięty, ale przejzd przez/do
                  centrum nie. Bo w czym problem, żeby dojazd do Małej był po drugiej stronie UM
                  od parkingu dojeżdżamy do Leśnej i w lewo na Małą i dalej po staremu, a w prawo
                  na Leśną. Tak samo z ulicą Dużą dojeżdżamy do Leonarda, Z Leonarda w Wesołą i do
                  Bodzentyńskiej. Problem leży gdzie indziej, a mianowicie w Kurii. Tu są tylko
                  dwie możliwości, albo chodzi o to by zabetonowac PL.Maryji, żeby biskup miał
                  spokój pod oknami, albo Lubwaski naprawdę chce zarżnąc centrum, a może i jedno i
                  drugie? Ale obawiam się, że to naprawdę czarni zaczęli maczac w tym swoje
                  obleśne paluchy (a może nawet nie czarni tylko purpurowi)
                  • Gość: pdeudokupiec Re: no prosze wystarczy jednego ruszyc a urzedasy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 17:33
                    Okłamuje się nas. że w innych miastach też Centrum jest wyłączone z ruchu i jako
                    przykłady podaje się Kraków i Wrocław, a gó...no prawda, bo we Wrocławiu można
                    dojechac do Rynku Głównego z każdej strony, ponieważ Rynek jest wyłączony z
                    ruchu, ale okoliczne uliczki już nie, to samo jest W Krakowie...
                    • Gość: ja Re: no prosze wystarczy jednego ruszyc a urzedasy IP: 83.13.200.* 11.02.10, 13:37
                      pseudomądralo, ale we Wrocławiu i Krakowie wjazd do tych stref mają tylko służby
                      i zaopatrzenie, a nie zwykłe osoby, które d..pe podwożą pod sam sklep.
                • dobiczek to nie tylko wasza sprawa,kupcow to sprawa tych 10.02.10, 17:37
                  ktorzy nie maja pracy i ich rodzicow,tych ktorzy musieli wyjechac za
                  chebem , tych ktorzy zarabiaja 1000 zl brutto bo w kielcach nie ma
                  rynku pracy,tych ktorym zamknieto bibliotece na zeromskiego(ciekawe
                  co jest w tym lokalu i kto zajmuje ten lokal),rodzicow
                  ktorymzamknieto szkole z doskonalymi wynikam -bo koszty trzymania
                  wysokie, tych ktorzy traca czas stajac w korkach i tracawlasne
                  pieniadze na paliwo,tych ktorych chca uszczesliwicmasztami telefoni
                  kom,wypalowanych przez prywatne zomo strajkujacych,tych ktorym wstyd
                  ze to jedyne miasto do torego sciagnieto lamistrajkow itp.dosc!!!
                  PS.nie jestem kupcem
                  • Gość: pseudokupiec Re: to nie tylko wasza sprawa,kupcow to sprawa ty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.10, 18:06
                    Źle mnie zrozumiałeś dobiczek. Problemem jest sposób podejmowania decyzji przez
                    prezydenta. Niestety jest aroganckim bufonem, który własną mądrośc uważa za taki
                    dogmat, jak niepokalane poczęcie. Gdyby ten człowiek potrafił słuchac, miasto
                    mogłoby zaoszczędzic dużo kasy i byłoby bardziej przyjazne dla mieszkańców. A
                    ten facet żyje w innym wymiarze i nie potrafi zrozumiec tego, że w mieście, w
                    którym połowa pracujących zarabia najniższą krajową, a z drugiej połowy 2/3 to
                    urzędnicy, są inne problemy do rozwiązania,niż budowa któregoś z kolei pomnika
                    (tym razem chyba Sienkiwicza), lotniska, cz galerii handlowej. Na Ślichowicach,
                    największym osiedlu w mieście nie ma nawet jednego przedszkola z prawdziwego
                    zdarzenia, ale hipermarket a jakże. Jeśli go nie powstrzymamy teraz, nie mamy
                    gwarancji, że za rok nie wymyśli np. budowy metra i uzna to za tak fantastyczny
                    pomysł, że utopi w tym kolejne miliony złotych.
                    • dobiczek zrozumialem.jest wiele srodowisk ktore maja go 10.02.10, 18:29
                      dosc.rzecz w tym ze powinny razem pozbyc sie z ratusza.i po to
                      zbiera sie podpisy
                      • Gość: fjghk Re: zrozumialem.jest wiele srodowisk ktore maja g IP: 188.33.16.* 10.02.10, 20:34
                        Rezultat tych dyskusji jest jednoznaczny trzeba więc szybko iść po
                        listy do księgarni Grudzińskiego i pilnie zebrać podpisy.Podobno
                        zebrali już wiele tysięcy a więc trzeba finiszować!!!
                        • dobiczek wczoraj bylo 3000.na www.samorzad2010.com dzis byl 10.02.10, 22:04
                          bylo ponad 4000 wejsc. jesli sie to przelozy na podpisy to jest
                          szansa. malo ludzi wie o referendum .media micz.to moze byc
                          przeszkoda nie do pokonania.najlepier zabrac iste i dac do podpisu
                          znajomym
                    • Gość: kielczanin Re: to nie tylko wasza sprawa,kupcow to sprawa ty IP: 77.223.220.* 10.02.10, 20:49
                      Niecelowo "utopione" trzeba wyegzekwować.Przecież odpowiednie organy mają
                      obowiązek ustalić osoby odpowiedzialne za szastanie publicznym pieniądzem.Jeśli
                      RADA była bezradna, to tez należy obciążyć głosujących za przyjęciem
                      uchwał,które skutkują stratami dla miasta.
                      • Gość: kupiec Re: to nie tylko wasza sprawa,kupcow to sprawa ty IP: 188.33.16.* 10.02.10, 21:34
                        Pseudokupiec ma 100%racji.Chodzi tak jak pisze o zarżnięcie centrum
                        i zabetonowanie Placu Maryi.Słusznie napisał kto za tym stoi.No tego
                        się naprawdę nie spodziewałem ale chyba on ma rację.Ale jaja będą
                        jak się ludzie zorientują.
                        • Gość: 71 Re: to nie tylko wasza sprawa,kupcow to sprawa ty IP: *.chello.pl 11.02.10, 10:29
                          Jak sklepikarze w centrum poplajtują to kto kupi lokale, no kto? i jak już je kupi to prezio nowym fantastycznym pomysłem zbuduje wielopoziomowy parking podziemny w centrum aby ludzie już mogli kupować. Dla gogo ten człowiek tak lobbuje?
                          • dobiczek urzednicy MUP zerwali drugi plakat powieszony 11.02.10, 15:12
                            przed urzedem.mam wrazenie ze nie dorosli do demokracji. dla nich
                            samorzadnosc snaczy ze ami rzadza
                      • dobiczek o kieleckich organach muslisz? hi,hi 10.02.10, 22:05
                        • dobiczek na pozarcie zucili sefowa MUP i PUP, bezrobotni to 10.02.10, 22:26
                          sila referendum ,oni ich rodziny to wystarczajaca ilosc ludzi by
                          wszystko zmienic w tym miescie.oby tylko chcieli byc aktywni
                        • Gość: Washington Irving Re: o kieleckich organach muslisz? hi,hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 08:43
                          To by się faktycznie układało w logiczną całośc. Bo rzeczywiście remont Rynku
                          nie przeszkadza w poprowadzeniu ruchu w opisany wyżej sposób, może z małymi
                          korektami, np. połoączenie ul.Koziej z Al IX wieków. Remont Rynku remontem
                          Rynku, ale ten plan ma jedną słabą stronę, Mała, Duża i Leśna łączą się w jednym
                          punkcie...na który ostrzą sobie zęby sukienkowi "czciciele" Maryi. Dlatego idzie
                          przekaz do mediów, że kupcy walczą z remontem Rynku (czytaj dalej są zacofani i
                          chcą żeby miasto pozostało grajdołkiem bez Rynku na odpowiednim poziomie), a
                          tymczasem tak naprawdę kto inny piecze swoją pieczeń na tym ogniu. Bo nie
                          czarujmy się, ale o ile ludzie mogą popierac zmiany na Rynku, to podejrzewam, że
                          3/4 Kielczan ma głęboko w czterech literach czy na tym placyku jest ulica czy
                          morze betonu, bo i w tej chwili nie ma tam zbyt dużo pieszych.
                          Czy ja nie wpadłem czasem już w paranoję?
                          • Gość: Washington Irving Re: o kieleckich organach muslisz? hi,hi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:04
                            Idąc dalej tym tokiem rozumowania...Czy nie uważacie, że całkiem bezsensowna
                            moim zdaniem budowa całkiem nowej ulicy, bodaj Nowosilnicznej, nabiera innego
                            smaku, kiedy uświadomimy sobie, że ma ona prowadzic, a zatem uprościc dojazd do
                            ...no kombinujcie...ni mniej ni więcej tylko do ...Kościoła Św.Wojciecha. Bo
                            przecież po zamknięciu Rynku, jedyny dojazd byłby tam od Wesołej. Dodajmy do
                            tego usilne wspieranie budowy Galerii na kościelnych gruntach...I mamy
                            odpowiedź, kto tak naprawdę rządzi w naszym mieście...Nieźle sobie to czarni
                            wykombinowali...Wyrzucic ruch spod okien biskupa,zamknąc dojazd do wszystkich
                            możliwych obiektów w centrum, z wyjątkiem dwóch znajdujących się tam kościołów,
                            fundnąc sobie nową dróżkę do jednego z nich, wyremontowac plac przed drugim,
                            przebudowac drogi dojazdowe do własnej galerii handlowej...a to wszystko za
                            pieniądze podatnika i UE...Aż się wierzyc nie chce. Pamiętajcie hieny, że ten z
                            Którego Imieniem na ustach czynicie to wszystko, miał jedną szatę i chodził w
                            sandałach z rzemyka.
                            • Gość: / Re: o kieleckich organach muslisz? hi,hi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.10, 09:26
                              ale jak ON chodzil nie bylo jeszcze ..zadnego Kosciola - i nawet ON na
                              to nie wpadl
                              biskup Pieronek :"Kosciol zeby sie dzielic z biednymi musi COS miec!!"
                              juz kazda parafia jest odbudowana za unijne pieniadze - tera zajeli
                              sie podjazdem
                              • dobiczek podpis na wage zlota-pozbedziemy sie szkodnika 11.02.10, 09:53
      • Gość: 71 Re: nie ma prawicy ani lewicy jest wielka IP: *.chello.pl 11.02.10, 14:33
        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,7548337,Czy_groza_nam_miasta_widma_.html
        Niestety wygląda na to że nic z tym się nie zrobi. Władze miasta nastawiają się na życie z emerytów i tanich uczelni (a co tam jakość, jakość tło bedzie). Liczą na to że ludziska będą na starość kupować stare mieszkania a reszta mieszkań na stancje. No tak, to sie jakoś układa w całość. Urzędnicy i studenci w galeriach handlowych, Sienkiewicza to niedzielny wybieg dla stetryczałych dziadków na codzień wymarły, obłożony kamieniem i pomnikami i wygodne podejście do kościoła gdzie należy zostawić pół emerytury. Oczywiście drugie pół pójdzie na leki i opłaty komunalne.
        • dobiczek mieszkancy tez ponosza za to wine latami godzili s 11.02.10, 15:34
          sie na podmiotowe traktowanie w otwarty konflikt z UM weszl jedynie
          pracownic MPK i zostali wypalowani przez prywatne zomo
    • dobiczek 8000 tysiecy podpisow za referendum 11.02.10, 18:01
      podaje sztab GG
      • Gość: abc 8000 tysiecy podpisow = 8 milionów :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.10, 21:02
        8000 tysięcy = 8 milionów
        dobiczek - ty matematyczny analfabeto
      • Gość: jacek Re: 8000 tysiecy podpisow za referendum IP: 188.33.172.* 11.02.10, 21:04
        Jedno jest pewne to już nie jest miasto Lubawskiego!
        • dobiczek i wlasnie o to idzie! 11.02.10, 21:56
          • Gość: xxx Re: i wlasnie o to idzie! IP: 188.33.172.* 12.02.10, 00:29
            8000 podpisów to więcej niż połowa w ciągu kilku dni.Dobrze im idzie
            chyba jednak będzie referendum.
            • dobiczek idzie lepiej niz dobrze.to sukces -mieszkancom 12.02.10, 01:39
              nie jest obojetny los miasta.nie dali zdyskredytowac organizatorow a
              wazna byla sprawa. w referendum nie zaangarowaly sie lokalne
              media,partie polityczne,nie wylozyly kasy tuzy biznesu,srodowisko
              akademickie - a jednak sie kreci. jesli odrzucimy podzialy na
              czarnych,czerwonych zielonych iinych naprawde jestesmy silni.to juz
              jest sukces mieszkancow kielc.strasznie mnie to cieszy.brawa dla
              was!!!
              • Gość: oposro Re: idzie lepiej niz dobrze.to sukces -mieszkanco IP: 94.254.237.* 12.02.10, 10:29
                Całe szczęście że sld nie poparło referendum bo "pomoc" Siejki i
                jego towarzystwa złatwiła by tę inicjatywę.A swoją drogą za mądry to
                on nie jest.
                • dobiczek ten brak udzialu jest znamienny , bo co oznacza? 12.02.10, 11:21
                  a no to ze partyjno towarzyska sitwa nie widzi potrzeby
                  zmian.podzielili miedzy sebie wplywy w miescie dziela sie lupami. i
                  tak co 4 lata. te roznej masci formacje polityczne nie czuja presji
                  mieszkancow,nie identyfikija sie z ludzmi, tak na prawde nie chca
                  ich reprezentowac.daczego bo oni zyja w innym swiecie , ich dzieci
                  nie stoja w posredniaku,nie musza dumac jak zaplacic za
                  czynsz.gawiedz jest im konieczna jedynie przy okazji wyborow.moze
                  referendum to poczatek glebokich zmian w swiadomosci mieszkancow i
                  miescie
                  • Gość: kielczanin Re: ten brak udzialu jest znamienny , bo co oznac IP: 77.223.220.* 12.02.10, 11:33
                    Właśnie tak jest. Tylko świadomość, że za nadużywanie władzy można stracić
                    ciepła posadkę wymusi samokontrolne odruchy. Organów i jednoste kontrolnych się
                    nie obawiają bo jak mawia pewna polonistka z placówki oświatowej prywatnej
                    "wiecie jest jak jest".
                    • Gość: xx z dala od partii politycznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.10, 11:49
                      Zbierajcie dalej konsekwentnie a partie olewajcie równo, tak jak to
                      czyniliśmy w walce o województwo świętokrzyskie.Co spisiałe SLD chce
                      Wam pomóc,a w sprawie pacyfikacji MPK milczy. A może zwrócicie się
                      do kierowców z MPK, którzy pierwsi zagrodzili droge WEL-owi przed
                      złodziejską prywatyzacją MPK
                    • dobiczek sa i kierowcy.a ty sie juz podpisales? 12.02.10, 11:58
                    • dobiczek i to jest czas na to co sni mi sie po nocach.demok 12.02.10, 12:05
                      demokracja zadaniowa.ta oparta na systemie partyjnym jest farsa i w
                      skai miasta,i kraju i europy a moze jeszce dalej.raz na jakis czas
                      odpustowy jarmarkdla gawiedzi a potem juz wolna amerykanka -,,bo to
                      my wygralismy wybory- my mamy legityacje spoleczenstwa imozemy robic
                      co chcemy,, czas z tym skonczyc to gorsze od dzum. demokracja
                      zadaniowa eliminuje partyjnych osustow ,nie ma list krajowych,nie ma
                      miejsc na listach,nie ma okregow wyborczych.sa ludzie ktorzy chca
                      realizacji knkretnych zadan w WYZNACZONYM CZASIE i wynajety do jej
                      realizacji lider +zespol - sukces urowany i koniec ku...twa
                      • Gość: hmmm Re: i to jest czas na to co sni mi sie po nocach. IP: 77.223.220.* 12.02.10, 12:09
                        Przez 20 lat udowodnili,że partyje to hohsztaplerski przeżytek.
                        • dobiczek ano wlasnie.jest pierszy krok referendum 12.02.10, 13:34
                          a dalej jesli ludzie beda chcieli -demokracja zadaniowa
                          • Gość: hmm Re: ano wlasnie.jest pierszy krok referendum IP: 109.243.198.* 12.02.10, 16:05
                            Nie lenić się - zbierać podpisy pod referendum!
                            • Gość: asd3049 Re: ano wlasnie.jest pierszy krok referendum IP: 188.33.101.* 12.02.10, 20:34
                              Gdzie zbieracie podpisy ? Sienkiewicza róg Dużej w księgarni?
                              • dobiczek zgadza sie. mozna zabrac czysta liste i dac znajom 12.02.10, 20:57
                                do podpisu.
                                • Gość: loba wer Re: zgadza sie. mozna zabrac czysta liste i dac z IP: 109.243.201.* 13.02.10, 08:43
                                  RATUJMY KIELCE ZBIERAJMY PODPISY!
                                  • agnostyk11 Re: zgadza sie. mozna zabrac czysta liste i dac z 13.02.10, 09:50
                                    Trochę to "niepolitycznie" ujadac na wszystkie partie na
                                    zasadzie "no bo nie". Myślę, że nikogo nie należy zniechęcac gdyż
                                    liczenie na to, iż druga strona także będzie "fair" jest naiwnością.
                                    Członkowie partii także mają rodziny, które mogą głosowac. A to że
                                    nie angażuja się otwarcie w popieranie akcji - może i jest taktyczne.
                                    • Gość: hmm Re: zgadza sie. mozna zabrac czysta liste i dac z IP: 77.223.220.* 13.02.10, 11:54
                                      Widać jak partyjom leży na sercu dobro zwykłego człeka. Dziś wy, jutro my.
                                      Karuzela się kręci.
                                      • agnostyk11 Re: zgadza sie. mozna zabrac czysta liste i dac z 13.02.10, 12:50
                                        I nie czujesz, że nic nie napisałeś? Same ogólniki. Partie są na
                                        całym świecie. I wasza inicjatywa, jak by ją nie nazwac, też się pod
                                        pojęcie "partia" wpisuje. Tyle, że nie jest typowo "rejestrowana"
                                        ale jest zgromadzeniem ludzi o wspólnym celu. I tyle. Wpiuje się
                                        precyzyjnie w Twoje "Dziś wy, jutro my".
                                        • dobiczek z definicji prtia to ogranizacja majaca za cel 13.02.10, 13:14
                                          zdobyc wladze. gdy cel zaostake osiagniety nic jej nie obliguje do
                                          wypelnienia obietnic wyborczych.dzieli jedynie lupy miedzysiebie i
                                          wspierajacych jej kaompanie. to patologia nie dotyczy tylko
                                          Polski.agrument ze tak jest na calym swiecie nie jest argumentem bo
                                          jesli na calym swiecie ludzie chodzana rekach to nie znaczy za ja
                                          tez bede. alternatywa sa organizacje ktore powstajace dla realizacji
                                          konkretnego przedsiewziecia.np. 15 osobowe klasy w szkolach bo daje
                                          to duzy komfort nauczania i dobre wyniki.rodzicow dziatkow i tych
                                          ktorych dzieci beda chodzic do szkoly jest wystarczajaco duzo by
                                          zlozyc projekt obywatelski w sejmie ,usunac prezydenta,zmusic
                                          radnych do przeforsowania wniosku. po osiagnieciu celu formacja
                                          rozwiazuje sie bo nie ma racji bytu. powstaje nowa np.polaczenie
                                          kielc z sasiednimi miastami wojewodzkimi drogami ktore nie beda
                                          budzic smiechu kierowcow.to demokracja zadaniowa.pomimo ze mowisz,,
                                          jest tak na calym swiecie,, to nie jest kraje ameryki
                                          lacinskiejdoswiadczone ,neokoloializmem ,huntami wojskoymi
                                          neoliberalizmem i magiczna reka rynku tak wlasnie robia. argentyna
                                          chile bliwa. burmistrz nie moze byc arogancki,nie moze nuzac sie w
                                          izantyjskim przepychu,nie moze zaslaniac sie przepiami prawa bo on
                                          ma za zadania sluzyc spolecznosci ktora go wybralo .klasycznym
                                          przykladem jest boliwia gdzie wladze saorzadowo promuja nielealne
                                          przylacza wody i kanalizacji bi neoliberalne jelopy sprzedaly
                                          europejczykom spolki komunalne.wszystko jest do zrobienia demokracja
                                          zadanianiow sluzu ludziom a nie ,,elicie,, demokracja oparta o
                                          system partyjnyjest pomylka-do kolejna komuna gdy ktos nam mowi co
                                          jest nam potrzebne,jak mamy zyc, i co jest wazniejsze od nas. WYBOR
                                          NALEZY DO WAS.
                                    • dobiczek rowniez,,niepolityczne,, jest nie zauwazanie przez 15.02.10, 20:32
                                      partie inicjatywy obywatelskiej.sprawa jest sluszna.wiec dlaczego
                                      partie milcza?odpwiedz prosta partie sa usatysfakcjonowane
                                      powyborczym podzialem lupow.do dnia dzisiejszego nie znalezli sie
                                      radni ktorzy publicznie zabrali glos w sprawie referendum.jest bez
                                      znaczenia czy bedzie referendum czy nie,czy odwolamy prezydenta czy
                                      nie.ale juz wiadomo ze ze ,,elita,, jest bardziej jest zainteresowan
                                      zachowaniem posad niz tym co mysla mi robia mieszkancy a
                                      przynajmniej czesc mieszkancow.role sie odwroca przy nablizszych
                                      wyborach i ieszkancy moga ignorowac,,elite,,? co wiec jest bardziej
                                      niepoprawne ,,politycznie,,ja tez mam swoje sympatie polityczne i
                                      dziwie sie ze panuje glucha cisza - jet mi przykro
                                      • Gość: oli olewacz partyjny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.10, 21:39
                                        to nie są partie odpowiedzialne za swoje czyny a WEL jest tego
                                        przykładem. Ile razy w głupich sprawach lotniska, ul. Sciegiennego
                                        stawiał posłów na baczność, a tamci latali jak koty z pęcherzem po
                                        ministerstwach o poparcie dla kaprysow WEL-a. A on śmiał się z nich,
                                        bo dla niego szum medialny był najważniejszy. Kiedys Gierada umówił
                                        go w Warszawie w sporawie lotniska a WEL to olał. A kpyciński przy
                                        okazji nam nieźle spisiał. Olewajcie partie, to oni żywią tym co im
                                        warszawka podrzuci w nadziei, że znowu ich wystawią na miejsce
                                        mandatowe a my matoły znowu ich wybierzemy.A wszystkie bez wyjątku
                                        popierają WELa nawet Gosiewski chce pertraktować o stanowiskach dla
                                        swoich.Tyle pieniędzyn wywaliłyna swoją działalność i mogę się
                                        założyć, że znowu nie będą miały poważnych kandydatów, bo trzeba
                                        włazić innym dodupy i liczyć na fuchę w magistracie.Z dala od partii
                                        niemotów
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka