Dodaj do ulubionych

psy na osiedlu

08.03.10, 09:35
Drodzy mieszkańcy i właściciele psów, może wspólnie powalczymy z osobami które wyprowadzają psy bez kagańców i bez smyczy. Oczywiście każdy właściciel psa uważa , że jego pies nikomu krzywdy nie zrobi, ale jest w błędzie.Przecież często są przypadki, że nawet najspokojniejszy pupil kogoś pogryzł. Wspomnę tu też o kupach które szczególnie po zimie wychodzą jak grzyby po deszczu. JAK TO WYGLĄDA!!! Może zaczniemy sprzątać po pieskach dla dobra ogółu i wyglądu osiedla?! Albo wyprowadzać do lasu?! Pozdrawiam i liczę na współpracę.
Obserwuj wątek
    • gosc.39 Re: psy na osiedlu 08.03.10, 09:46
      właścicieli psów zapraszam na stronę www.kupaniegryzie.pl
      • tehajot Re: psy na osiedlu 09.03.10, 10:12
        do tego przydałaby się także współpraca i pomoc administracji.
        na bocianku postawili stojaki z woreczkami to i u nas można? (trzeba
        by tylko nasilić patrole ochrony i policji w ich pobliżu ;))
        • borynka25 Re: psy na osiedlu 09.03.10, 13:42
          Witam,
          sytuacja na osiedlu jest fatalna!!! przy obecnych roztopach trzeba uwazac zeby
          nie wejsc w "kupe" idac chodnikiem, a to jest juz przesada!!!!! tak zasranych-
          za przeproszeniem, chodnikow jak na Siejach nie mialam okazji zobaczyc nigdzie
          indziej... Z jednej strony las jest blisko, jednak nie wiem czy to jest
          najlepszy pomysl aby tam odsylac pieski i ich wlascicieli. Raz, ze wlasciciele
          maja to w nosie, a dwa ze samo wejscie do lasu jest dosc ryzykowne (kupka na
          kupce :/ ), nie tylko dla wlascicieli pieskow!!!! Dlatego uwazam, że najlepszym
          rozwiazaniem jest nalozenie- jako spoldzielnia- wyzszego czynszu na wlascicieli
          pieskow i z tych pieniedzy wynajecie firmy sprzatajacej odchody ich pupilkow.
          Pojemniki i woreczki nie sadze aby sie sprawdzily, poniewaz potrzebne bylyby
          czeste wizyty Strazy Miejskiej. Bez nadzoru i mandatow nikt nie bedzie tego
          przestrzegal... jednak nie sadze zeby w naszym spoleczenstwie przyjela sie tak
          forma.... Bo uzupelnianie ich szybko pojdzie w zapomnienie, a predzej czy
          pozniej zostaną zniszczone przez osiedlowych wandali!!!
          Mysle, ze nie jestem sama z takimi odczuciami na ten temat i wkoncu uda nam sie
          cos z tymj zrobic!!! Pozdrawiam
    • gosc.39 Re: psy na osiedlu 10.03.10, 10:33
      Wydaje mi sie, że nie ma takiego przepisu,żeby posiadaczom psa podnieść czynsz - czyli ta opcja jest wykluczona. Ale myślę ,że zwracanie uwagi mogło by pomóc. Problem w tym,że już kiedys kierowca autobusu miejskiego zwrócił uwagę i niestety nie żyje. Może więc jakiś właściciel psa czyta to forum i da dobry przykład innym sprzątając po swoim piesku? Naprawdę przeraża mnie myśl, że wychodzę z dzieckiem na spacerek i już od wyjścia z klatki muszę zwracać uwagę by nie weszło w kupe. Albo, że pani sprzątająca to musi usunąć. Naprawde pies należy do Ciebie kupa też.
    • tehajot Re: psy na osiedlu 10.03.10, 11:16
      problem nie tylko na Siejach niestety:

kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,7623507,Koniec_poblazania__Pol_tysiaca_za_psia_kupe.html
      • borynka25 Re: psy na osiedlu 10.03.10, 18:20
        Niestety nie, ale nie powinnismy z tego powodu dac za wygrana!! Trzeba zaczac
        zwracac uwage wlascicielom psow i informowac ze to ich obowiazek. Miejmy
        nadzieje, ze niebawem Straz Miejska zamontuje pojemniki i bedzie wymagac aby
        wlasciciele z nich "korzystali". Nie wiedza nie zwalnia od przestrzegania
        prawa!!! Pozdrawiam
    • 0jamajka Re: psy na osiedlu 01.08.10, 21:45
      CO DO PSÓW BEZ SMYCZY CAŁKOWICIE SIE ZGADZAM...ALE CO DO SPRZATANIA Z
      PRZYKROSCIA STWIERDZAM ZE PLACĘ NIESTETY PODATEK -TAKI "GRATIS "DLA MIASTA
      NIC Z TEGO NIE MAM WIĘC CHOCIAZ NA SPRZĄTANIE BĘDZIE.W TAKIM GOWNIANYM PANSTWIE
      MIESZKAMY.JAK PODATKI ZNIOSĄ TO SPRZĄTAĆ BEDE..!!
      • tehajot Re: psy na osiedlu 02.08.10, 10:47
        ale kobieto! chociaż do lasu wzięłabyś tego psa. czy jak Ci nawali
        na środku pokoju, to też czekasz na sprzątanie z tbs bo płacisz
        czynsz? pies jest Twoją własnością - nawali kupę - to jest również
        Twoja! niech każdy sprzątnie za sobą i będzie porządek. psim
        odchodom na chodnikach stanowczo mówię: NIE!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka