Gość: BBB IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 04.04.04, 14:07 I spojrzał Bóg na wszystko, co uczynił, a było to bardzo dobre. I nastał wieczór, i nastał poranek – dzień szósty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: BBB Re: Pasja IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 04.04.04, 14:10 I ukończył Bóg w siódmym dniu dzieło swoje, które uczynił, i odpoczął dnia siódmego od wszystkiego dzieła, które uczynił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziadek Re: Pasja IP: *.mgt.pl / *.mgt.pl 04.04.04, 14:18 Zupełnie nietrafny dobór tekstów . Pasja znaczy " męka " . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Pasja IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 04.04.04, 14:39 Nie mniemajcie, że przyszedłem, przynieść pokój na ziemię; nie przyszedłem przynieść pokój ale miecz. Bo przyszedłem poróżnić człowieka z jego ojcem i córką i z jej matką, i synową i teściową. Tak to staną się wrogami człowieka domownicy jego. Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: Pasja 04.04.04, 16:29 Zak jak zwykle, jak na swieokrzyskiego inteligenta przystalo nie poznal sie na kiczu. oj biedna ta prowincja z takimi przewodnikami po kulturze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Nie da się ukryć? :) IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 04.04.04, 16:51 Chociaż ten film nie jest dla mnie kiczem. Wydaje się, że refleksja powinna być szersza, lub pozostać... milczeniem. Poza tym ciut prowokacji nigdy nie zawadzi. Prowokacja zmusza do zastanowienia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Filip Re: Pasja IP: 69.156.224.* 04.04.04, 16:59 Dijew nie pieprz bez sensu, jak bys byl niespelna rozumu. Ty mozesz oceniac swietokrzyskiego inteligenta...? Co dla ciebie bylo tym kiczem ? Czy kiczem bylo zycie i katowanie Popieuszki ?...mam nadzieje doczekac tego filmu. Czy widok plecow solidarnoscowca z sinymi pregami policyjnych pal z lat 70-tych to nic innego dla ciebie tylko dokument na kich. Wlasnie ze artykol mi sie podoba. Jest rzeczowy bez prob manipulacji tematem. Odpowiedz Link Zgłoś
dijey Re: Pasja 04.04.04, 17:29 Prosty czlowiek lubi proste rzezy, tak jest z toba. Baw sie w domino, i zacznij uczeszczac do psychiatry, jestes niezrownowazony i potrzebujesz profesjonalnej pomocy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Re: Pasja IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 04.04.04, 17:37 Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego. Innego przykazania, większego ponad te, nie masz. Odpowiedz Link Zgłoś