Dodaj do ulubionych

Czy u was już grzeją

IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 12.09.01, 23:48
GM napisała:
Zaczyna się sezon grzewczy w Trójmieście.
Pierwszy zaczął się ogrzewać Sopot. Już w poniedziałek w kilku domach kaloryfery były ciepłe. Jednak
żadna większa spółdzielnia w Trójmieście nie poprosiła jeszcze o odkręcenie kurków.

Chyba najwyzszy czas żeby kurki poszły w ruch:)
U mnie jeszcze nie grzeją, a u was?
Obserwuj wątek
    • lucy_z Re: Czy u was już grzeją 12.09.01, 23:56
      Gość portalu: mcroti napisał(a):

Pierwszy zaczął się ogrzewać Sopot.

O to bardzo szybko zaczynają grzać. U nas to zawsze na końcu jak już są
      informacje,że w większości miast grzeją:( Przydało by się już bo zimno:(
      >
      Cmd26 to ma szczęście bo mieszka w Sopocie:)
      • cmd26 Re: Czy u was już grzeją 13.09.01, 19:05
        lucy_z napisał(a):
        > Cmd26 to ma szczęście bo mieszka w Sopocie:)

hehehehe, ja mam w kolko w mieszkaniu okna otwarte :)
    • Gość: beast Re: Czy u was już grzeją IP: *.nsm.pl 14.09.01, 21:33
      U mnie nie grzeją.Aż wstawiłem sobie do pokoju elektyczny piecyk,bo z rańca
      troche ciągnie:)
    • Gość: mcroti Re: Czy u was już grzeją IP: *.ibngr.edu.pl 18.09.01, 16:07
      Od jutra zalewają u mnie na osiedu rury
      Znaczy pewnie zaczna grzać:)))
    • Gość: M Re: Czy u was już grzeją IP: *.ely.pg.gda.pl 19.09.01, 12:02

Panie i panowie bez przesady!!! Latem grzanie????:)
      M
      • lucy_z Re: Czy u was już grzeją 19.09.01, 13:31
        Gość portalu: M napisał(a):

>
        > Panie i panowie bez przesady!!! Latem grzanie????:)
        > M

To prawda, że jeszcze lato:))) W piątek, sobotę i niedzielę chodziłam jeszcze z
        krótkim rękawkiem:) ale to nie było u nas. U mnie też nie grzeją :(((((((
        A przypomnijcie sobie jak jeszcze niedawno narzekaliśmy na upał:)))))
    • Gość: Tomasz Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: 193.59.192.* 19.09.01, 12:11
      MSM na Dąbrówce - w tych źle zaizolowanych "blokach" zimno jak pies.
      Ale po co grzać spółdzielcom, skoro OPEC jest "biedny"!
      Mają zasrany obowiązek już grzać, szczególnie w "spółdzielni komercyjnej".
      • Gość: mcroti Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: *.ibngr.edu.pl 19.09.01, 13:27
        W spółdzielniach komercyjnych maja obowiązek???
        Obawiam się, że wręcz przeciwnie, to dobry sposób na oszczednosci lub dodatkowe dochody z nadpłaconej
        składki za ogrzewanie
        Ja sam jestem ciekaw jak na obecna aure zareaguje wbudowana w mój blok automatyka grzewcza
        • lucy_z Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . 19.09.01, 13:44

> W spółdzielniach komercyjnych maja obowiązek???
          > Obawiam się, że wręcz przeciwnie, to dobry sposób na oszczednosci lub dodatkowe
          > dochody z nadpłaconej
          > składki za ogrzewanie
          > Ja sam jestem ciekaw jak na obecna aure zareaguje wbudowana w mój blok automaty
          > ka grzewcza

A co to jest ta automatyka grzewcza??????? Nie słyszałam. Czy samo się będzie
          włączać przy odpowiedniej temperaturze????????
          • Gość: mcroti Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: *.ibngr.edu.pl 19.09.01, 13:47
            Dokładnie o to chodzi w tej całej aparaturce zwanej równiez sterowaniem pogodowym. Na jaka pogode
            aparaturka jest jednak wyczulona decyduja pracownicy GPEC. Mam najdzieję ze zalezy im na tym abym ciepełka
            zuzył jak najwięcej:))))
            • lucy_z Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . 19.09.01, 13:54

> Dokładnie o to chodzi w tej całej aparaturce zwanej równiez sterowaniem pogodow
              > ym. Na jaka pogode
              > aparaturka jest jednak wyczulona decyduja pracownicy GPEC. Mam najdzieję ze zal
              > ezy im na tym abym ciepełka
              > zuzył jak najwięcej:))))

Jeżeli decydują jednak pracownicy GPEC to nic się nie zmieniło:( Ja gdzieś od
              trzech lat płacę za faktycznie zużyte ciepło / mając podzielniki ciepła- chyba
              tak to się nazywa/ a w dalszym ciągu muszę czekać aż administracja zadecyduje a
              nie ja kiedy mam się podgrzewać!!!!
              • Gość: beast Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: *.nsm.pl 19.09.01, 14:31
                Podobno te podzielniki to tylko taka zagrywka psychologiczna;) żeby ludzie
                mniej zuzywali.I tak sie liczy średnie zuzycie.
                • Gość: lucy_z Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: 192.168.0.* / *.swidnik.sdi.tpnet.pl 19.09.01, 14:40
                  Gość portalu: beast napisał(a):

> Podobno te podzielniki to tylko taka zagrywka psychologiczna;) żeby ludzie
                  > mniej zuzywali.I tak sie liczy średnie zuzycie.

Nie, nie! Teraz płacę za faktycznie zużyte cieplo. Przychodzą po sezonie
                  grzewczym i obliczają ile zużyłam. W pierwszym sezonie dopłacałam ale po
                  wstawieniu nowych okien kaloryfery mam prawie zakręcone i jest ciepło / bardzo/ i
                  jeszcze mi zwracają pieniądze, które wpłacam zaliczkowo w czynszu.
                  • Gość: beast Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: *.nsm.pl 19.09.01, 14:47
                    Moze i tak.Znaczy na pewno:) Ja "swoja" wersje słyszałem na procesie gdzie
                    biegły wypowiadał sie własnie tak jak mówiłem.
              • Gość: Andy Re: Czy u was już grzeją - spółdzielnie lecą w ch... . IP: *.*.*.* 19.09.01, 14:35
                A ja moge grzac sobie caly rok - (tylko w czerwcu robia sobie remonty) w koncu jest wolny rynek
                kaloryfery zime - nikt nie zarabia - kaloryfery cieple trzeba bulic - moja babcia marznie
                nawet w lipcu - producenci ciepla jeszcze nie skapowali jak sie pieniadze zarabia
                za to kaza sobie bulic tam gdzie nikt ciepla nie potrzebuje - np za rury cieplne lezace nad ziemia,
                co kraj to obyczaj , a w ogrzewnictwie jak za dawnych czasow.
                Jedna drobna roznica - ja mieszkam w Berlinie.
                nie dajcie sie zamrozic!!
                pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka