Dodaj do ulubionych

Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta J.

17.11.10, 14:56
Jako mieszkaniec Naszej Gminy zainteresowany inwestycjami naszej małej ojczyzny, zwykły obserwator chciałbym ustosunkować się do programu wyborczego Jaśnie Nam Panującego , a zarazem poddać wszystkim czytelnikom pod własna ocenę.
Priorytety wyborcze są określone na stronie wyborczej obecnego burmistrza i zmusiły mnie do refleksji. Może, wielu osobom to nie będzie się podobało, ale proszę przeczytać i przeanalizować, " a nuż to, są słuszne" uwagi, trochę odmienne od informacji zawartych w „Wiadomościach Chęcińskich” sponsorowanych z naszych podatków (żeby jeszcze wyższe podatki ustalić : zabrania ustawa -„na szczęście’) i nadzorowane (cenzurowane) przez Naszego WŁADCĘ GRODU. Gorszego i tak drogiego Burmistrza (pensja na poziomie Lubawskiego) nie znajdziemy nigdzie. Bawiąc się Wami i czarując, urządza na nasz koszt własne wybory? Czego szuka? „Zgody w sukcesie”. Gdzie??? W Radzie Miejskiej.? Jaka rada??? Rada ??? ( HAHAHA) Rada Gminy to Komitet Wyborczy obecnego burmistrza. Gdzie opozycja ? Zniszczona, zakneblowana, skontrolowana, upokorzona, nieistniejąca: z obawy przed funkcjonariuszami obecnej władzy.
Do rzeczy : program Jaworskiego i moje uwagi.
On pisze tak, jak mówił 4 lata temu: Jego cele (w cudzysłowach) i moje riposty. (czyli co zrobił naprawdę)
Słynny Robert pisze tak:.

"Moim priorytetem jest kontynuowanie  wielu już rozpoczętych działań w różnych obszarach w oparciu o wykorzystanie wszelkich możliwych środków zewnętrznych, a w szczególności":

"Gmina zwodociągowana, skanalizowana i zgazyfikowana"

Mieszkańcy Mostów czekają na wodociąg mimo, że obiecał im zrobić to 2 lata temu. Kobiety w ciąży i dzieci do lat 3 w miejscowościach :Przymiarki, Starochęciny, Lipowica piją wodę, która grozi nieodwracalną utratą zdrowia (przekroczony poziom azotanów( proszę sprawdzić wyniki badań w Sanepidzie)) a wypowiedź była w prasie, że połączył wodociągi w celu poprawy jakości wody z Radkowicami (echo dnia: grudzień 2008 roku), nowe osiedla, których zresztą nie ma np. –Zelejowa budują sobie sieć wodociągową na własny koszt, ale co z tego, i tak nie ma ciśnienia potrzebnego w sieci, w Polichnie notoryczne braki w dostawach, w Chęcinach nadal mieszkańcy piją wodę z sieci, w części zbudowanej z azbestu,
Kanalizacja –szkoda słów – w ciągu 4 –lat nawet Sobków nas wyprzedził – dlatego odbiór ścieków jest tak drogi w naszej gminie,
Ale za to cena za usługi. HOHOHO.
Gazyfikacja- szkoda słów (tak jak poczta Polska 4 lata temu)

"Zakończenie modernizacji i budowa nowych dróg, chodników i oświetlenia na terenie gminy"

Żeby zobaczyć dobre drogi to trzeba wyjechać za granicę Naszej Gminy .Drogi wąskie i źle wykonane Przykre ale prawdziwe.
Mieszkańcy Radkowic dosłownie” sami sobie wydeptali” w ramach protestów. A obietnice były.
Przedborską w Chęcinach to kończyli tak jak nasze autostrady: 200 metrów drogi 2 lata roboty. Dziwne, że otwarcia nie będzie.

"Dalszy rozwój bazy sportowej i rekreacyjnej"

Jaki dalszy?!!!
Orlik? Jeden z najdroższych w Polsce, który zresztą się zapada w tych bagnach. Ile hal powstało? ( powstaną tak samo jak poczta ). Zniszczony wizerunek Gminy przez Zalew w Bolminie ( od trzech lat prowadzi go Gmina). Teraz bierze się za naszą perełkę Zamek Chęciński Chęciny nie dbając o niego, itp. itd..

"Sukcesywne przekształcanie terenów rolnych na działki budowlane"

Osiedli u nas powstało mnóstwo, ale tylko w Wiadomościach Chęcińskich. Spójrzmy na Morawicę, Nowiny i okolice- tam są te osiedla, u nas się pisze. Jedna rzecz KKSM przekształcił w „zgodzie sukces” decyzją Rady? działki na obszary wydobywcze. Obecnie w tej materii trwają intensywne rozmowy aby zabrać tereny Wspólnocie z Miedzianki pod Nordkalk. Szkoda gadać

"Dalszy rozwój turystyki na bazie dziedzictwa kulturowego, walorów przyrodniczych i geologicznych"

Są osiągnięcia. HaHaHa. Odbudowa Ścieżki Mnicha, której nigdy nie było. Szlak Królowej Bony , Aleja Miłości i przebudowa waszych domów w Rynku z jednoczesnym jego unicestwieniem (brak dojazdu). Jeszcze ścieżka geologiczna. ( te głupoty kosztują- nas podatników i wyborców zarazem)

"Przeciwdziałanie bezrobociu m.in. poprzez współpracę z instytucjami rynku pracy"

Tu jest duża aktywność. Zatrudniamy tymczasowo mieszkańców na staż, prace interwencyjne a jednocześnie na stanowiska pracy zatrudniamy osoby z poza Chęcin ( zobaczcie ). Likwidujemy bezrobocie ale nie w naszej Gminie. ( W Kielcach, Jędrzejowie, tak tam likwidujemy bezrobocie )- no, ale oni nie są zagrożeniem w przyszłych wyborach.....(król Robert wie jak się to odbywa był na stanowisku poprzedniej kadencji ale go wylano biedeczek)

"Kontynuacja modernizacji ośrodków zdrowia i poprawy świadczonych usług medycznych"

W Ośrodku Zdrowia ciężko znaleźć lekarza- prawie wszyscy uciekli . Ale lekarz z Kielc- pediatra dyrektor – mało co nie przegoniła najlepszego pediatrę w okolicach. Dziękuję za to, że burmistrz zna się również na zdrowiu. Śmieszne ale tragiczne. Wziął się nawet za udzielanie ślubów, i powiedział do nowożeńców, że jeżeli im się nie powiedzie, to On kończy swoją działalność. I co? Małżeństwo się rozwiodło a on z polityką nie

"Budowa przedszkola oraz dalsze doposażenie i remonty szkół wraz z budową  szkolnych sal sportowych,"

W Wiadomościach Chęcińskich rok temu przeczytałem, że obok Ośrodka Zdrowia rozpoczyna się e budowa przedszkola a co widzimy? Znowu Pocztę koło Chęcin, czyli nic. Tak jak obiecywał 4 lata temu.

"Uporządkowanie gospodarki odpadami stałymi poprzez selektywną zbiórkę odpadów i edukację proekologiczną"

W ostatniej kadencji zniszczył jedyną w gminie selektywną zbiórkę odpadów w Siedlcach ( ale to była firma związana niestety z kontrkandydatką w poprzednich wyborach- nie realizujemy ale się mścimy) Kupił za nasze pieniądze i ( Unii też ) śmieciarkę . I co ? Od roku leży gdzieś na parkingu w Radkowicach. A znowu Wiadomości Chęcińskie pisały, że jest inaczej.

"Kontynuacja renowacji obiektów dziedzictwa kulturowego (sakralnych i świeckich)"

Tutaj owszem zaznaczył się. Zamiast Poczty jest „osiedle sprzedane przez Dziekana, ale za to jest reklama”. Gmina doprowadziła wodę, wartość działek wzrosła. A co dla Gminy .łupiny. A poczty brak.. Za to na mszach: ”jest pięknie”.

"Organizacja przedsięwzięć kulturalnych i sportowych dla młodszego i starszego pokolenia"

Tutaj również się realizuje. Impreza za imprezą, obiadek za obiadkiem. A kto zapłaci? Pan z Władkiem.

"Dalsze wspieranie organizacji społecznych np. jednostki OSP, KGW, klubowe"

Już dalej nie da się wspierać. Sztandarowe drużyny zepchnął na kraniec świata. PIAST Z IV LIGI walczy o utrzymanie w A klasie, Bolmin z czołówki ligi prawie spadł, Siedlce złożone doniesienie do prokuratury za zakup „skrzydełek i oranżady dla zawodników na wyjeździe”, więc upadły. W tej kadencji roz....……ł sport w całej Gminie. A gmina z tego słynie. Promotor niezły z tego naszego burmistrza.

" Zwiększenie bezpieczeństwa w gminie m.in. dalsza rozbudowa systemu monitoringu"

Monitoring?
Jaka wykrywalność? Czego?Kogo?
Kogo schwytał? złośliwca elektryka ? Ale dla śledzenia mieszkańców(wyborców)może być przydatny.

Jeszcze bym dodał : Poczta Polska ( przecież obiecał), Pomnik Ofiar Katynia w Mostach (paranoja urojona( 22 tysiące figur 2.5 metrowych, a wodociągu brak). Wyprzedaż całego majątku gminnego(naszego)itp.itd.

Mamy Gminę w której pozornie się coś robi ale inwestycje zaczyna się od początku czyli od infrastruktury podziemnej a potem kolejno i kolejno.
Niestety mamy Burmistrza, który tylko dba o własną kasę ( przypominam na poziomie Lubawskiego).
I program mamy z głowy.

Nie głosuj na niego, bo nie ma na czego.

---------Dokończenie w drugim poście.-----------------
Obserwuj wątek
    • obywatelgminycheciny Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 17.11.10, 14:57
      -------Dokończenie pierwszego posta-----
      Za cztery lata jak wygra , to wszystko to samo napisze. Rozejrzyjmy się po sąsiednich gminach. U nas się pisze ( w propagandowej gazetce) u nich robi.
      Pozdrawiam i daję pod osąd wyborców.
      Kogo nie oszukał to aby nie zdążył tego zrobić.
      Nie zróbcie tego w te wybory ,nie zróbcie!!!! To wy!!! Nie on jest siłą. To my zwyciężymy, My mieszkańcy!!!
      Wszystkie tezy zawarte w komentarzu można sprawdzić w mediach, służbach publicznych. Życzę powodzenia Jego zwolennikom w negowaniu tych informacji.
      Z poważaniem OBYWATEL GMINY CHĘCINY.
      • mieszkaniec.checin Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 17.11.10, 17:37
        To wszystko co zostało napisane w tym poście jest prawdą ,nic ująć ,a wiele jeszcze można dodać .
        • ryszardz_ltd Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 17.11.10, 20:03
          Tak bardzo celne uwagi o tym programie. Pan Jaworski to fatalny burmistrza, a program jeszcze gorszy...
          Tylko na kogo głosować???
          Może na Gugulskiego, ten przynajmniej ma wykształcenie z pozyskiwania środków unijnych?
          Nie wiem dla mnie nie ma na kogo głosować. Szkoda, bo myślałem, że ktoś mądry się pojawi, bo ten Jaworski to już szczyt beznadziejności....
        • mieszkaniec.checin Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 17.11.10, 22:35
          Nie można nikomu narzucać na kogo głosować ,każdy sam musi sie zastanowic ,a może dać szansę nowym ,nie wykluczone że lepszym .
    • ringo_14 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 09:51
      Panie Gugulski jaki Pan ma prężny sztab , a ile wy macie kont !!! na tym forum
      kazdy chyba po kilkanaście .........
      • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 12:10
        Oj chyba zabolało. Nie ma odzewu od fanboyów z jednego adresu i.p. Jaworskiego. A co się się stało? Nie możecie nowej klawiatury podpiąć do portu USB? :D hahaa Oj Biedaki :)
        • drugij123 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 12:25
          Najwiekszym fanboyem to jestes Ty gościu!!! Niedługo to Panu Gugulskiemu będziesz stopy całował!!!! Nie mam zamiaru podejmować z Wami polemiki, ponieważ mam swoje zdanie na danych temat.
          P.s. Ten się śmieje kto się śmieje ostatni.
          • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 20:17
            drugij123 napisała:
            > Nie mam zamiaru podejmować z Wami polemiki, ponieważ mam swoje zdanie na danych temat.

To po co piszesz post jak nie chcesz polemiki? :) Zresztą tam są naprawdę rzeczy o których nikt miał się nie dowiedzieć, a tu proszę ktoś napisał. Pewnie prawda boli.
        • only-madziorek Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 12:27
          Może wszyscy czekają aż p. Gugulski wreszcie coś zaprezentuje konkretnego i odpowie na pytania.
          Co do wywodu tutaj zaprezentowanego to szkoda komentarza na takie bzdety - osoba to pisząca nie ma pojęcia na temat co się gdzie dzieje i co jest w czyjej gestii - ale to w stylu Pana G. co już nie jednokrotnie prezentował na tym forum
          • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 17:14
            > Co do wywodu tutaj zaprezentowanego to szkoda komentarza na takie bzdety -

Haha o proszę. Jednak wszyscy widzą Twój komentarz, więc szkoda nie było :) Zero logiki - zadziwiające :)
            • only-madziorek Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 19:44
              po prostu nie zamierzam nikogo na siłę przekonywać większość i tak wie jaka jest rzeczywistość. Ale żeby nie być gołosłowną to sobie wybierz któryś punkt z tego wywodu, a ja ci udowodnię, że zarówno autor jak i Ty nie macie racji
              • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 20:06
                > większość i tak wie jaka jest rzeczywistość.

Tak 70% osób nie głosowało na Roberta Jaworskiego w pierwszej turze w wyborach 2006 :) Teraz znowu to się powtórzy.

• only-madziorek Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 20:19
                  Tak tylko 4 lata temu w I turze startowało o ile dobrze pamiętam to 6 kandydatów - logiczne że głosy się rozkładają na wszystkich i ciężko jakiemuśkolwiek kandydatowi osiągnąć większy wynik
                • rumcajs_88 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 21:16
                  tak zgadza się 70% osób na niego nie głosowało ale to i tak to było więcej niż miał Gugulski.
                  • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 13:33
                    W pierwszej turze na 12 tysięcy wyborców na Jaworskiego oddało głos tylko 2 tysiące. To tylko 1/6 wyborców. Kiepsko teraz dostanie ze 500 głosów i się skończy :)
                    • rumcajs_88 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 17:08
                      W poprzednich wyborach Gugulski miał 904 głosy, co stanowiło 13,84%, Jaworski 2000 (30,61%). Obecny burmistrz był pierwszy po I turze wyborów natomiast Gugulski czwarty!!!

wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/geoGmina.html?id=260403&
    • ringo_14 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 14:40
      Wyprowadz się do Gałęzic nie będziesz patrzył na takie inwestycje. Nie ubliżając nikomu z tej miejscowości
      • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 18:40
        > Wyprowadz się do Gałęzic nie będziesz patrzył na takie inwestycje. Nie ubliżają
        > c nikomu z tej miejscowości

W Chęcinach może być lepiej tylko trzeba odsunąć obecną klikę od władzy. Zresztą to w niedzielę się stanie! :)
        • liryk25 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 21:28
          tomasznowik - mistrz riposty i żelaznej logiki. Pogratulować takich ludzi w sztabie.... :/
          • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 21:33
            > tomasznowik - mistrz riposty i żelaznej logiki. Pogratulować takich ludzi w sztabie.... :/
            Nie jestem w żadnym sztabie.
            • liryk25 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 18.11.10, 21:46
              Tym gorzej, że to co robisz, robisz z własnej woli.

Kończę rozmowę.
    • prawdziwy-snk TO JA O TYM ZADECYDUJE 18.11.10, 21:43
      NA KOGO JA MAM ZAGŁOSOWAĆ TO JA ZADECYDUJE !! I Zbędne jest pisanie zagłosuje na tego czy na innego. TO KAŻDY SAM ZADECYDUJE !!!!
      • gulon_od_20_lat Re: TO JA O TYM ZADECYDUJE 18.11.10, 22:45
        Zawsze tak było jest i bedzie.. Nie zrobi NIC władza (poprzedni burmistrz) - ŹLE bo gadanie "co za gospodarz"!!! Zrobi coś pozytywnego, dzieje sie w gminie, inwestycje itd. (obecny burmistrz) - ŹLE ŹLE ŹLE bo "robi to na pokaz by sie pokazać jaki to on dobry" albo inne stwierdzenie "wydaje nasze pieniadze jako podatników, zadłuza gmine itd". Teraz nasuwa mi sie mysl czy wogole jest sens by istniała wogole jaka kolwiek władza??
        Moze lepiej niech zapanuje całkowita A N A R C H I A? ???
        Nie było by lepiej?!?! wiekszosc tych pisarzy tu na forum jest poprostu żal.pl !!! Nie wiadomo juz o co Wam chodzi...

• epik-qwa Re: TO JA O TYM ZADECYDUJE 19.11.10, 00:54
          TO JA ZADECYDUJĘ…
          W stosunkowo krótkim tekście autor porusza istotne kwestie.
          Niestety, w kilku słowach , które popełnia okazuje całą płyciznę intelektualną. WŁADZA. Wielcy myśliciele z pokorą omijają temat. Też to uczynię, nie powodu wielkości ani nie z powodu podejrzewania się o myślenie.
          Autor myli pojęcie MYŚL z czymś co bliższe jest emocji. Możliwe, że autor rozentuzjazmował się, zawsze świadczy to o bezradności, słabości, braku merytorycznej argumentacji.
          Nasza „WŁADZA”, ta wybrana demokratycznie, ma swoje media, swoją przestrzeń, 4 lata ciągłej propagandy, te 4 lata, to 4 lata stracone w obszarze nauki demokracji.
          Anarchia? Lepsza dyktatura?
          Pytam , co takiego stało się z naszej gminie ,że na tak lukratywne stanowisko kandyduje jeden kandydat ? To ważny sygnał. Zauważmy go. Kilka zdań oceniających program JEDYNEGO pokazuje, że jest nad czym się zastanowić.
          To forum to ułomna resztka mojej a mam nadzieję ,ze jeszcze kilku innych osób. Tacy jak Ty , zaśmiecają je w równym a może jeszcze większym stopniu niż autorzy wpisów dla wpisów…
          Zamilcz nad TRUMNĄ tych wyborów.
          Każdą Twoją złotą myśl wydrukują Ci w iście nie anarchistycznym piśmie, mam tylko ten problem , że to ja za to płacę.
          Pan, Pani, My zapłaciliśmy i mamy …
          Na koniec krótka refleksja. W materiale reklamującym SŁUSZNY WYBÓR autor zwraca się do mnie Szanowni Państwo, Wyborcy…
          Jakoś dziwnie mi się zrobiło całą kadencję mnie Wyborcę ustawiono gdzieś w oddali, przy JEDYNEJ WŁADZY pojawili się świtę tworząc : marszałkowie, starości, wojewodowie, profesorzy i innej maści wielcy tego świata… smutne, nie wpycham się na pokoje, nie mnie w blasku fleszy stać… ale cenię konsekwencję u ludzi . Cały materiał reklamujący KANDYDATA wysłałbym do wymienionych adresatów… niech Panowie się powybierają a mnie du…py nie zawracają

• gulon_od_20_lat Re: TO JA O TYM ZADECYDUJE 19.11.10, 18:09
            epik-qwa napisał:
            > Pytam , co takiego stało się z naszej gminie ,że na tak lukratywne stanowisko k
            > andyduje jeden kandydat ? To ważny sygnał. Zauważmy go. Kilka zdań oceniających
            > program JEDYNEGO pokazuje, że jest nad czym się zastanowić.

Wcale mnie nie zastanawia dlaczego startuje jeden kontrkandydat obecnego burmistrza. Jest na tyle dobry że nie ma sensu z nim konkurować:)
            Jest tez dobry przykład w gminie obok gdzie na Wójta Gminy Morawica startuje tylko jeden kandydat... obecny wójt Buras.. zanosi sie na piatą kadencje i tam nawet juz nikt nie próbuje konkurowac bo nie ma sensu.
    • joszko-joszko Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 11:06
      obywatelugminychęciny...do programu przedstawionego przez Ciebie można by dopisać niejedno karygodne zachowanie Panującego uwłaczające godności mieszkańcom miasta i gminy oczywiście z przyzwoleniem Jego Radnych / nota bene zajmujących się jego odwłokiem na tzw. lizawkę /.
      Najwyższa pora by pozbyć się zakłamanej, zachłannej / patrz: zarobki /, karierowiczowskiej władzy !!!!!!
      P.S. ....." a dla mnie " obecnie Panujący to: ......... !!!, ..........!!!, ..........!!!, po prostu zwykła .......!!!
      • only-madziorek Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 17:26
        Brawo brawo
        Właśnie pokazałeś, że największym ......... !!!, ..........!!!, ..........!!!, po prostu zwykła .......!!! jesteś ty sam
      • rumcajs_88 Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 17:29
        Gugulski niech wkońcu przestanie pierdolić na temat długu tylko niech napisze konkrety, jaką ma wizję gminy, skąd zamierza brać kase na inwestycje, i ile zamierza z tego zrealizować inwestycji bez kredytów.
        • gulon_od_20_lat Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 18:14
          Pan Jacek zamierza finansować inwestycje i inne wydatki tylko z dotacji Unijnych i rozumiem ze w 100 % by nie zadłużać gminy wkładem własnym :) Hehe żartobliwie można by rzec ewenement na skale krajową ? :)
          • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 22:35
            gulon_od_20_lat napisał:

>Hehe żartobliwie można by rzec ewenement na skale krajową ? :)

Ewenementem jest to, że cała rada startuje z jednego komitetu :)
            • gulon_od_20_lat Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 22:59
              Ciekawe czy Pan Gugulski nie zrobi wietrzenia w gminie jak ewentualnie wygra wybory... wogóle czy bedzie przystało urzedować w wyremontowanym budynku gminy przez ktory gminę zadłużono he??

Apropos miło mi ze sie nikt nie odniósł do pierwszej czesci mojego posta wiec gdyby co życze powodzenia w pisaniu wniosków o 100 % dotacji:)
              • tomasznowik Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 23:16
                gulon_od_20_lat napisał:

> Ciekawe czy Pan Gugulski nie zrobi wietrzenia w gminie jak ewentualnie wygra wybory...
                Nie bój się, ale miło, ze nawet Ty mówisz, że wygra Pan Jacek Gugulski :)
                • gulon_od_20_lat Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 23:22
                  Szanse ma jeden i drugi dlaczego mam tak nie sadzic?? Tylko boje sie ze smsowy sondaz sie nie sprawdzi bo na wyborach niestety Panie Nowik trzeba wziąźć pod uwage że jedna osoba = jeden głos :)
                  • cylinder_troffa Re: Program satyryczno-komiczno-tragiczny Roberta 19.11.10, 23:54
                    Nie głosuję bo to oszustwo i już

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka