Gość: przegrany IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 17.04.04, 21:50 wyniki wyborów na komendanta choragwi ZHP Kielce - dh. Czarek - 41 za; dh. Adam - 21 za Komentarz ? No cóż sami dopiszcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość 2 Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.04, 21:58 beton trudny do zburzenia potrzebny jest duży ładunek młodej energii witalnej .......(kiedy to nastąpi, przecież nie ma tam z kim gadać). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestroga Re: nie huć tam ... IP: *.udn.pl 21.04.04, 21:35 Druhu Komendancie!Ty jesteś bez twarzy,tyle osób na Ciebie pluje a Ty tego nie czujesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiatraczek Re: nie huć tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 00:04 A mialo byc tak pieknie! I znowu Szczekociny rządzą Choragwia Kielecką... a balagan i zbyt rozbudowana administracja jak byly tak beda, a koszty utrzymania "firmy" nie spadną... ktos jeszcze nie ma firmowej komóry?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.04.04, 20:54 Kiedy w tej chorągwi znów rokwitną pąki białych róż bo jak na razie kwitną same chwasty.Widze że nic sie nie zmieniło cóż,widać tak już musi być,tylko trzeba pamiętać o tym że chwasty sie wyrywa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAZA Re: nie huć tam ... IP: *.ne.client2.attbi.com 18.04.04, 21:26 Co przyleci z nad Baltyku Co narobi pelno krzyku ze nareszcie, ach nareszcie Przyszla Wolnosci nasza zlota Co jak w pierwszym szyku rota. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestroga Re: nie huć tam ... IP: *.udn.pl 21.04.04, 21:41 Nie huć tam w lipcu, sierpniu, bo możesz trafić do Międzywodzia i wtedy będziesz żałował. Tam rządzi nie człowiek lecz wielki posąg , który nie liczy się z ludźmi.Wszyscy się boją z nad Bałtyku, bo robi wiele niepotrzebnego krzyku. Czy mam rację???? Szkoda,że wszyscy Go się boją, bo chcą pracować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zastanawiający sie Re:czy pomyśli? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.04, 23:37 ciekawe czy to że wynik nie byl jednomyślny i ze w sumie dużo osob chcialo glosowac na czlowieka nie bardzo znanego na forum choragwi da cos "dh" Czarkowi do myslenia... przed wyborami dużo sie slyszalo "ktokolwiek byle nie Chuć"... ciekawe czemu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: nie huć tam ... IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 06:24 A ja bym ocenil to tak: - pierwszy raz tak jak hufiec kielce głosowało parę innych hufców powiatowych; - pierwszy raz ktoś miał śmiałość wystąpić przed szereg i powiedzieć, że nie zgadza sie z oficjalna linią; - pierwszy raz ktoś zapytał o moralność naszych władz; - pierwszy raz ktoś zaczął domagać się rozliczenia z wykonanej pracy. Myślę, że dziś nie było szans na wygraną. Adam nie robił kampanii, nie przekonywał ludzi. Zresztą nie o to chodziło. To miała być demonstracja, pokazanie że nie jest tak różowo, że to co pisze się w oficjalnych sprawozdaniach jest wypaczone lub jest totalna bzdurą, że pomija się fakty wybierając tylko te wygodne. Czy to mało 23 głosy (21 + 2 nieważne) dla osoby z nikąd? To aż 33 % wyraziło sprzeciw wobec dotychczasowej "polityki". Czy nie znamienne jest to, że za Adamem głosowali głównie młodzi delagaci? hufce z północy wojedództwa? Czy nie widać w tym czegoś? Na dziś koniec "polityki", przed nami ciężka praca. Ale za 2 lata mamy zbiórkę sprawozdawczą, może wtedy będziemy mieli 51 % głosów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 18:00 czuwajcie druhowie i druhny dziwię sie wam że wybraliście na waszego szefa człowieka który jest kłamcą i oszustem jeśli wami dowodzi taki człowiek to współczuje i nie widze przed wami przyszłosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 07:36 niestety masz rację my też nie widzimy ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten co już odszedł Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 19:12 Czuwaj Chciałbym sie podzielić z wami moimi uwagami co do wyboru nowego komendanta chorągwi. Miałem to szczęście ,że nie mi dane było go wybierać, bo już dawno dałem sobie spokój , nie z harcerstwem , lecz z ludźmi z którymi niestety nie widziałem współpracy. Szkoda tylko harcerzy , którzy ciężko pracują w swoich drużynach , i bez których nasz związek nie miał by racji bytu. A tu znowu został wybrany ten sam człowiek przez którego odeszło z tej chorągwi wileu cennych instruktorów. Nie zdziwiłbym sie gdy niebawem usłysze gdzieś na szlaku że odeszli kolejni.Słyszałem ,że był kontrkandydat , czego nie było już od dawna. Szkoda tylko drodzy delegaci ,że wybraliście tak żle, a może tak musieliście wybrać bo baliście się zmian???. Coż stało się i wypada tylko mieć nadzieję ,że druh komendant zrozumie, że pieniądze nie są najważniejsze i ,że w końcu Kielecka Chorągiew ZHP bedzię miejscem gdzie każdy harcerz bedzię chetnie ją odwiedzał z uśmiechem na twarzy.Ale czy tak się stanie to już od Was zależy droga Komendo !!! Ale póki co nie zamierzam w najbliższym czasie tam zawitać, bo i po co. Ps. Druhu Komendancie harcerz nie kłamie.(tak przynamniej mnie harcerstwo nauczyło) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażony Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.04, 21:16 Pierwszy mój zjazd od lat bez wręczenia kwiatów - czyżby ktoś sie nie przygotował przecież było 41 osób za?A może to tylko obłuda!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.04.04, 08:08 nie było kwiatów? nie samowite! nikt nie dziękował za dotychczasowa "pracę"? oj druhny i druhowie co za nietakt ;-) nie ładnie, fe ;-) za to pewnie wyciagnięto wiele brudów, jesli ktos tam był to niech napisze o kilku, chętnie posłucham Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracz(ka) Re: nie huć tam ... IP: *.lublin.msk.pl 23.04.04, 11:31 Brudy to się pierze u siebie w domu, a nie na forum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BBB Rada autorytetu? IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 23.04.04, 11:41 Gość portalu: Pracz(ka) napisał(a): > Brudy to się pierze u siebie w domu, a nie na forum... Wygląda mi to na radę Pana Lucjana Marka Pietrzczyka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor zhp IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.04.04, 19:39 Sadze ze instruktorzy nie maja na celu popsucia opini zwiazku. Problem jest w tym ze sami nie jestesmy w stanie tego zmienic. W organizacji nikt nie przestrzega zasad, przepisów. Najtrudniej jest instruktorom ktorzy sami cos osiagneli, czyli posiadaja liczne druzyny, nie maja oni wsparcia z zadnej strony. Musza sami sobie organizowac szkolenia, zdobywac srodki i nieustajaco walczyc z wladzami dla ktorych harcerz jest zbedna jednostka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Też pracz Re: nie huć tam ... IP: *.kielce.sint.pl 26.04.04, 10:54 <<Brudy u siebie...>>> U mnie w pracy kilka osób czyta ten temat... dzieki temu dowiedziałem się jak wielu instruktorów ZHP ze mną pracuje. My uważamy, że to jest "pranie" u siebie. Harcerstwo nie umarło. Jest w nas ... także jako wola jego ocalenia i oczyszczenia. Nasze dzieci oddajemy do drużyn... one ciągną za nas wózek ZHP. Instruktorzy ! Nie jesteście samotni - macie rodziców dzieci, które pod Waszymi skrzydłami stąją się harcerzami. A to już chyba przedsionek społeczeństwa obywatelskiego? Ojciec...prać?! Prać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: nie huć tam ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.04.04, 08:23 miło słyszeć takie opinie, to buduje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: nie huć tam ... IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.04, 11:10 Przedstawione na łamach "Forum" wyniki i dyskusja wokół ostatniego zjazdu chorągwi świadczyć może o tym, że młodzi w większości ludzie "przestając się bać, przestali być niewolnikami" ( niech tak to trwa nadal ),a stary-nowy komendant nie jest autentycznym i niekwestionowanym liderem,którego postępowanie i zachowanie ( niekoniecznie spójne ze statutowym zapisem o osobistm przykładzie instruktora ) akceptują. Te 21 głosów świadczy o tym, że nie poszukują oni cynicznego i sprawnego socjotechnicznie urzędnika w garniturze, lecz "starszego brata" - przewodnika w wędrówce po trudnej dla nich rzeczywistości, gdzie nienormalność staje się normą. Skład statutowych władz ( a przynajmniej znacznej ich większości ) wskazywać może, że jednym z głównych ich celów i zadań jest udowodnienie wszem i wobec o niezbędności istnienia takiego ciała organizacyjnego jakim jest chorągiew . Przykre jest też to, że chorągwią nadal kierują osoby, których harcerska aktywność przypadała na lata 70 - te i którzy śmiem twierdzić nie chcą lub nie potrafią dostrzec iż ich miejscem (bez obrazy) winny być kręgi seniorów,a od tamtego czasu zmieniła się rzeczywistość, także harcerska... inne są cele i sposoby działania...Gdzie młodzi instruktorzy mają uczyć się podejmowania decyzji,skoro od 20 lat w naszej chorągwi panuje zasada "nic nowego". Ale może mamy takie władze na jakie zasługujemy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dh Re: nie huć tam ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.04, 15:17 To mi wygląda na tekst Piotra Prokopa :) W niektorych kwestiach nt. wychowania mlodzieży nie zgadzam sie z nim, ale tutaj ZGADZAM SIĘ W CAŁEJ ROZCIĄGŁOŚCI! Pozdrowionka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikrus/hm Re: nie huć tam ... IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 16.05.04, 13:41 To fakt-komendant rządzi totalitarnie-ale taki jego styl, akceptowany przez większość wcześniej urobioną, zactępćow poddanych i obawiających się o swój los- czytaj pracę-niestety! Gospodarz z niego żaden-wszystko idzie do Szczekocin i Międzywodzia. Zobaczcie co zrobił z Ośrodkiem w Sielpi!!! Zostawił na pastwe losu od jesieni ubiegłego roku-bez dozoru, z rozwalonym centralnym, bez remontów, inwestycji, zwalniając załogę, itp.Ostatni jego logiczny gospodarz, przyłaczył wraz załogą kanalizacje,zgromadziła materiały na remont, robił co mógł i poszedł sobie bo współpraca była żadna!!! Gdzie wróci świetność Ośrodka w Sielpi z za czasów Wiktorowskiego a nawet Widery-też go usunął jako niewygodnego!!!? A harcersto było jest i będzie organizacją szanowaną-to nie szanować należy takich Huciopodobnych a nie obrażać się na organizację bez względu na wiek i pokolenie prawdziwych instruktorów ZHP( nie koniecznie tylko tych płacących składki). Dbajmy o dobre imię tej organizacji jaką jest ZHP-ani Komitety,ani Kapelani nie przeszkadzają być uczciwymi jak się tylko chce!!!!! Czuwaj! Odpowiedz Link Zgłoś