malgosia19734 01.02.11, 11:26 jeżeli p. Banatkiewicz twierdzi, że pączki się piecze, to ja juz u niego nic nie kupię. jemu, jako doświadczonemu cukiernikowi, takie stwierdzenie nie powinno przejść przez usta. nie mam zaufania do jego wyrobów. m Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kot.wasyl Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 11:26 Fajny zwrot - "sfałszowana żywność". W takim razie ja bardzo często jem fałszywe śniadania, bo sam je sobie robię. Nie wiedziałem, że kieleccy piekarze mają patent na te swoje bułki i ciasta, niedługo ktoś opatentuje powietrze, którym oddychamy i będzie opłata od wdechu, a jak to sprytnie zrobi, to może i od wydechu też coś dostanie. Ludzie, co to się porobiło... Odpowiedz Link Zgłoś
super_maupa Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 11:34 Nie chodzi o to, że pieczesz coś sam dla siebie czy rodziny, tylko o to, że niektórzy pieką w celach zarobkowych bez spełnienia wymagań narzuconych na tego typu działalność, bez rejestracji działalności gospodarczej itp. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab W sanepidzie nie maja przepisów dotyczących 01.02.11, 13:33 nie tylko pieczenia ale wytwarzania wszelkich wyrobów w domu. Mówisz że chcesz produkować w domu dżemy to oni zamiast podać jakie przepisy musisz spełniać mówią że masz otworzyć taśmę produkcyjną. Dziwne że w innych krajach można. Polskie przepisy są przeciw małym regionalnym producentom. Dbają o interes monopolistów. Odpowiedz Link Zgłoś
parazyd Pieczesz ciasta? Uważaj bo... 01.02.11, 14:04 któregoś dnia bladym świtem może do ciebie wparować byrygada antyterrorystyczna i zakuć w kajdanki ciebie, rodzinę i sasiadów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mi mala Re: W sanepidzie nie maja przepisów dotyczących IP: *.smevpn.tpnet.pl 01.02.11, 14:50 Co ty piszesz Beareaneie przeca np Pan Banatkiewicz to taki wlasnie producent, czemu ludzie nie placa w tym karaju podatkow????????? Odpowiedz Link Zgłoś
watako23 Donos - stara dobra metoda 01.02.11, 14:57 Panowie cukiernicy będą z siebie dumni. Donos to stara dobra metoda na wykańczanie konkurencji. Co by nie była obosieczna. Na pewno dużo uchybień w przepisach dałoby się u nich wykryć. W końcu jakiś pracownik weźmie przykład z szefów i zrobi filmik telefonem. Będzie ubaw jak z kiełbasami z Sokołowa. Z drugiej strony to co kogo obchodzi jakie ciasto idzie na wesela, imieniny, imprezy. Wszystkie te przepisy chroniące moje zdrowie to tylko po to by ograniczać ludzi w ich wolności gospodarczej i napychać kasę urzędnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
super_maupa Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 11:32 Czy taka lista osób nie podpada pod przetwarzania danych osobowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buła Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.152.137.197.dsl.dynamic.eranet.pl 01.02.11, 11:42 zanim zacznie dodawać polepszaczy spulchniaczy i innego świństwa oraz marki Firmy - zaczyna to robić tradycyjnie Odpowiedz Link Zgłoś
smurfmadrala Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 11:58 Najgrożniejsza dla piekarzy i całej gospodarki jest czarna strefa, najczarniejsza czyli haracze socjalistycznego państwa "opiekuńczego". Szara strefa jest obroną przed zakusami chciwego państwa, ratunkiem przed bankructwem, biedą. Benzyna ,papierosy,alkohol zawsze były obarczone podatkami,akcyzami,cłami,marżami. Patologia socjalizmu KAŻDY TOWAR obłożyła niezliczonymi haraczami na podobieństwo produktów monopolowych. Nic nie opłaca sie produkować ! Oczywiście poza Chinami gdzie obowiązuje polityczna doktryna reżimu komunistycznego z najprawdziwszy, starym, poczciwym kapitalizmem w sferze gospodarczej. Jezli polski robotnik budowlany za miesiąc pracy ma zarobić 2000 zł, należy jego firmie zapłacić dodatkowo koszty ogólne firmy,podatek PIT,CIT,VAT,przymusowy podatek ZUS/zakładu utylizacji staruszków/,zysk przedsiebiorcy- wychodzi koszt pracy -4000 zł. Dla "robola" połowę, potem kołchoz "opiekuńczy" dowali mu 23 procent VAT do opłat,czynszów i innych zakupów na słodkie życie. Czy młoda nauczycielka zarabiajaca miesięcznie /po haraczach/ 1500zł zaplaci miesięcznie 4000 zl za miesieczną prace robotnika wykonujacego remont? Czy nauczycielkę stać na utrzymywanie rozdętego nowotworu biurokracji? W tym czasie eurokraci prostują lub wykrzywiaja ogórka. Debatuja nad marchewka jako owocem, nazywaja slimaka winniczka -ryba lądową, lub przyznają 411 000/ czterysta tysięcy eurosów na SPA dla psów /2009 rok Węgry/. Przeloty biznes klasą ,limuzyny i hotele *****,klimatyzowane sale konferencyjne wyłożone mięciutka wykładzina dywanową, mięciutka jak ich stołki na które siadaja wdzięcznie z miłym szelestem wełny lub jedwabiu. Po jednej kadencji emeryturka do końca zycia,podczas kadencji nie płaca VAT o zakupów np. służbowego płaszcza od Armaniego czy koszuli Dior, banalne stacje benzynowe ma sie rozumiec wydzielone. Socjalizm brunatny i czerwony padł, teraz czas na krach kołchozu ekogejskiego. Niestety kosztem polskiej, młodej nauczycielki i robotnika budowlanego. Dygnitarze, pasożyci pieczatkowi, autorytety polityki schronia się w swoich patologicznie przerośniętych,klimatyzowanych, luksusowych biurowcach. Grecja,Portugalia,Hiszpania zadłużone straszliwie biorą jeszcze kredyty, Polska tańczy jak linoskoczek na cieniutkiej lince, ale prowadzą nas wspaniali ministrowie kolejniztwa ,sportu,obrony narodowej,Rychu,Zbychu,Grabarczyk,Klich pod przewodnictwem trenera Donaldinio Maczo Picu. Jak spadniemy to będzie na Kaczorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: słodcyidioci Ha Ha Ha Ha Ha !ale to zabawne IP: *.kielce.vectranet.pl 01.02.11, 21:56 słodki debilizm bije od tych cukierników. Kto chce mieć na weselu, przyjęciu dobre domowe wypieki to zleca je dobrym domorosłym "cukiernikom"i to jego wolny wybór. Kto chce konsumować wyrób brudasów to konsumuje.Może niedługo czas zadenuncjować sąsiada który mnie podwiózł do centrum jak stałem na przystanku MPK? Przecież MPK straciło potencjalnego kasowacza biletu...ha ha ha /wypychałem auto gościa z zaspy,jak się dowie pomoc drogowa to zgniję w pierdlu..brrrrrrr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 13:31 Święte słowa kolego. Precz z socjalizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
jacek_matuszewski Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 12:04 Nie wiem jak w Kielcach, ale w Łodzi piekarze robią po prostu chłam. Mam firmę, która korzysta z dużej ilości produktów piekarniczych i... wożą nam je z innych miast mrożone. I tak są o niebo lepsze od tych "tradycyjnych". Mam dość, bo każdy łódzki piekarz mówi zawsze to samo: "ja to nie to, co konkurencja. Nie dodaję polepszaczy, stosuję naturalne zakwasy, tradycyjne metody wypieku" itd. A potem dostajesz takiego gluta, że ciężko to przełknąć, bo ani nie ma smaku, ani tym bardziej zapachu. Ba, śmierdzi wręcz. Z ciastami jest podobnie - te z cukierni, oprócz kilku dobrych (i drogich), to syf z gilem. Ciasto domowe jest po prostu lepsze i nie słyszałem, żeby ktoś od niego umarł, zatruł się itp. To taka głupia propaganda piekarsko-cukiernicza. Nie popieram szarej strefy, bo też działa na moją niekorzyść, ale te argumenty kieleckich rzemieślników są kompletnie chybione. Odpowiedz Link Zgłoś
11krzych Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 12:42 Czyli jak zrobiłem 20 kg bigosu i sprzedałem sąsiadowi, to już jestem przestępcą czy jeszcze nie? Zaznaczam, że sąsiad mnie podżegał do tego czynu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 16:08 jak najbardziej jestes przesteoca i to wielokrotnym - przeciwko spolecenstwu, usawie skarbowej Polsce itd tak samo chlop jka chce zarznac swienie i zrobic kielbase dla siebie - tezjest przestepca gazda np corobil serek jak do szalasu sobie nie doorowadzi biezacej wody i odprowdzi scieki - serkow robic nie moze bo to zagraa zdrowiu i zyciu i jest niezgodne z dyrektywa u=unijna ktora wyraznie mowi ktrore serki i ktorych koncernow sa legalne jak mieszkalem w salonikach co piatek jechaliscmy w gory - tam kazdy Grek ma prawo sprzedawac swoje wytwory i robic wlasna marke - w centrumsalonik bylo 3 razy drozej nie mowiac o jakosci - kupowali tylko turysci wsztko od oleju, owocow warzyw i miesa w swietnej jakosci kupowalismy w wioskach - gdzie co gospodarstwo - to sklep ale w Polsce musza zarobic - glownie urzednicy i posrednicy - i o to w tym wszystkim idzie \efekt bedzie taki ze szarastrefa zejdzie do podziemiaale i tak bedzie caly syukces polskiej fgospodarki jedzie na szarej strefie Odpowiedz Link Zgłoś
11krzych Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 12:43 Albo inaczej zapytam. Jeżeli zrobię pyszne konfitury i wystawię na allegro, to jestem przestępcą gospodarczym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.11, 12:47 "Telegraf" obniżył ceny i piecze chłam-idzie na ilość nie na jakość,kromki chleba krojonego mają dziury! Odpowiedz Link Zgłoś
ulanzalasem Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 13:07 "Stare babcie" jadą (za darmo) przez całe miasto żeby kupić tańszą bułeczkę o 5 gr, a oni myślą że ludzie będą im z uśmiechem na ustach znosili podwyżki cen. O tej przesadnej jakości bym się tak buńczucznie nie wypowiadał na miejscu panów z cechu bo może się okazać, że ilość sztucznych składników jest zbliżona, a może nawet więcej nadzienia jest w pączkach robionych w domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Straż Wiejska na wojnie z szarą strefą poległa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 13:51 Doborowe odziały CK Straży Wiejskiej ubrane na czarno jak AT, obwieszone sprzętem, w kamizelkach taktycznych,z kajdanami,gazami,radiostacjami,kaburami z pistoletami walczyły z przekupkami jagodowo-grzybowymi /a grzyby niektóre sa narkotyczne o czym jasnogrodzka młodzież wie/. Teatr działań wojennych-Rynek naprzeciw sztabu głównego w Magistracie. Walka z historycznym folklorem nie powiodła się, z postępakami zwyciężył chciwy kapitalizm ordynarnie bogatych przekupek. Baby wiejskie przekupiły społeczeństwo /podstępnie,może rzepą, może gałązkami jemioły?/ dorobiły sie kolaborantów-wdzięcznych kupców klientów. Ja równiez należę do spadkobierców tradycji partyzanki świetokrzyskiej i podniosłem ręke na socjalizm kupując u przekupek rydze! Zawsze tak robię , w recydywie, z wielką satysfakcją ponieważ lubię rydze a socjalizmu nienawidzę -chyba alergia. CK Straz Wiejska wycofała sie na z góry upatrzone pozycje wg manewru Armii feldmarszałka von Paulusa. Obecnie Pododziały CK Straży Wiejskiej o charakterze zbrojnym zaciekle bronią wykonanych juz ulic aby nikt nimi nie jezdził i nie parkował. Czaty wystawiono na rogu Małej i Sienkiewicza. Czy nie czas ruszyć do wojny z kwiaciarkami,grzybiarkami,rogalikarkami,precelkarkami, które bogacą się ordynarnie w szarej strefie, kosztem państwa "opiekuńczego"? U jednej widziałem nawet złote zęby! W całej Polsce przekupki grabią obywateli i zwalczają zbrojne ramię Straży Wiejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na marginesie Re: Straż Wiejska na wojnie z szarą strefą pole IP: *.krawarkon.pl 01.02.11, 14:37 Gość portalu: smurfmadrala napisał(a): >von Paulusa Zupełnie ot, na marginesie i nie na temat ale: Paulus nie był von. To 'von' było nadane przez kolegów w ramach przekąsu w związku z przesadną sztywnością w zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
lechu_55 Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 13:25 Są po prostu Bezczelni... nie dość że pieką pieczywo chlebopodobne to jeszcze namawiaja do kupowania. Ludzie dobrze robią że właśnie wzięli pieczenie chleba i ciast we własne ręce...Jest pewnośc że wyjdzie im to na zdrowie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.11, 21:51 Czyli jak ktoś do mnie przyjdzie w odwiedziny, to nie wolno mi go poczęstować ciastem włsnej roboty, bo moge go otruć i okradnę państwo bo nie zapłaciłem podatku od tego ciasta. A herbate dla gości mam zamiawiać w kawiarni Pana Banatkiewicza, dla pewności, że jest zaparzona z tej samej wody, którą mam w kranie, ale ja nie mam atestu Sanepidu. Co za kraj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecowy Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 01.02.11, 21:54 kjak nie chcecie szarej strefy, to przestancie zatrudniac ludzi na czarno Odpowiedz Link Zgłoś
taborex Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 13:35 Zróbmy naloty na twórców pirackiej żywności!!!!!!! Wyślijmy CBŚ,ABW, AW !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! , wtrąćmy do więzień tych którzy podrabiają !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A może po prostu zaproponujmy lepsze ceny lub gwarancję jakości bez tysiąca konserwantów;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.sgyl.cable.virginmedia.com 01.02.11, 13:49 Dokładnie. I jeszcze ZAiKS, bo może radia słuchają w czasie tej nielegalnej produkcji :) Odpowiedz Link Zgłoś
fabon Szara strefa zawsze wygra 01.02.11, 13:50 Troche idiotyczne podejscie. Z jednej strony nie da sie zahamowac szarej strefy bo ustawodawcy musieliby ustalic ile mozna piec w domu aby niebyc uznanym za producenta - co jest idiotyczne (bo jesli ustalimy norme 10 ciast to mozliwe ze na czyjac impreze rodzinnna moze to byc za malo itp). Z drugiej strony, i to najwazniejszej czego nie zauwazaja ci producenci, powinni domagac sie sprywatyzowania sanepidu i zlikwidowania wszystkich pozwolen, Ale oni wola bronic swoja klike i ten oligopol chroniony panstwowo jak zwiazki zawodowe swoich pracownikow! Odpowiedz Link Zgłoś
maka777 Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 13:52 No proszę a ja pare lat temu w jedym z tak zwanych legalnych zakładów cukierniczych położonym w ścisłym centrum Kielc kupiłem tort. Jak coś dziecku zaczęło strzelać w zębach podczas jego konsumpcji, bliżej mu sie przyjrzałem. Po przekopaniu i dokładnym sprawdzeniu reszty tortu okazało się że w środku sa skorupki z jajek. Od tamtej pory tego typu wypieków nie kupuje w tak zwanych legalnych zakładach cukierniczych. Innym razem w obwarzanku kupionym również w centrum Kielc znalazłem sznurek. Poszedłem do sprzedwacy z zapytaniem co sprzedają.... Ponieważ sprzedawca był wyjątkowo arogancki i nie był skłonny powiedzieć zwykłego słowa przepraszam, sprawę zgłosiłem do sanepidu. Tak więc kochani piekarze/cukiernicy z szarą strefą trzeba walczyć ale jak czytam argumenty typu: żywnośc niewiadomego pochodzenia może szkodzić to mnie śmiech ogarnia. Zacznijcie najpierw od własnego podwórka bo wiele jest jeszcze do poprawienia w tym zakresie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: "prawa" socjalistycznej "gastronomii" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 14:08 Aby w budynku załozyc restauracja nalezy mieć około 100m2 na samo tylko zaplecze kuchenne,w bydynku musza co najmniej trzy klatki lub trzy wyjscia,pionów,kibli,umywalek dwadzieścia obok trzedziestu pięciu zlewów. Chyba że masz przyczepe campingowa, wtedy bez kibla i wody bieżącej możesz hołotę karmić legalnie, pasożyci pieczatkowi tzw. Sanepindy nie maja nic do gadania ino im płacić za pieczatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przejezdny ciasteczka z urzędu skarbowego IP: 178.73.49.* 01.02.11, 13:57 jeśli piekarze ścigają pracujących na czarno to wypiekami powinien się zająć urząd skarbowy takie rzeczy tylko w scyzorykolandii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buła Re: ciasteczka z urzędu skarbowego IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.11, 15:53 W piekarni Piekiełko nie nabijają sprzedanego towaru na kasę fiskalną. Odpowiedz Link Zgłoś
h666r To oznacza że jest nie tak dobrze jak chce PO 01.02.11, 14:00 Jeżeli piekarze narzekają na konkurencje to oznacza że jest bardzo źle ponieważ branża pikaresko-cukiernicza dobrze prosperowała nawet w okresie tzw. kryzysu. Ludzie zaczęli oszczędzać na wszystkim. Jedyne z czym bym się nie zgodził to że wypieki domowe mogą być niezdrowe, a co niby teraz piekarnie pakują do swoich wyrobów, to nie są te same wyroby cukiernicze co 20 lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: To oznacza że jest nie tak dobrze jak chce PO IP: *.183.238.177.dsl.dynamic.eranet.pl 01.02.11, 14:24 następnym krokiem w nacjonalizacji społeczeństwa powinna być legalizacja na prośbę restauracji i barów picie wina tylko w/w lokalach a nie w bramie przez nieświadomych tego czynu biedocie Odpowiedz Link Zgłoś
mal_wia Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 14:47 Kupuje ciasta w osiedlowym sklepie , sa wyśmienite prawdziwe domowe wypieki. Przykro ale wypieki z naszych renomowanych cukierni nie dorównują im jakością i smakiem. I tak naprawdę mam gdzieś , że ktoś wypieka je w domowych warunkach. A co do reżimu sanitarnego , to każda dobra gospodyni domowa bardziej przykłada wagę do czystości niż nie jeden duży zakład. Odpowiedz Link Zgłoś
kroluzloty Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 14:48 Panowie cukiernicy jak macie sprzedać swój produkt jak centrum zamknięte i wy na to nie reagujecie .Lubawski przetrzepie wam dobrze skórę bo musi szykować rynek dla galerii Korona a wy macie się posypać Odpowiedz Link Zgłoś
bartuzii Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 14:51 Chca walczyć z szarą strefą?! Najpierw niech ujawnią co tak naprawdę dodaje się do chleba i co dzieje się w piekarniach! Miałem kiedyś praktyki w piekarniach PSS i w kilku prywatnych i to co tam widziałem... aż dziwi mnie, że i tak spozywam pieczywo. Owszem nie wszyscy są tacy sami, ale uważam, że dla znacznej liczby producentów zdrowie ich klientów nie ma znaczenia liczy się kasa. Skończy się biznes na piekarni to sie majster przesiądzie na taksówke albo coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
dadarus Piekarze idą na wojnę z szarą strefą 01.02.11, 15:11 Akurat ja osobiscie sam pieke w domu chleb. Jestem przynajmniej pewien tego co jem. Niedawno zakupilem w Biedronce kilka bulek z ziarnem i znalazlem w kazdej z nich sporo szkla. Wiecie jaka instytucje nalezalo by w tym wypadku poinformowac? Wystarczy zapakowac produkt i ewentualnie paragon w worek i zawiezc do sanepidu? Bo w koncu bylo to narazenie na utrate zdrowia, jezeli nie zycia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 16:46 Te piękne wyroby w gablocie na Staszica mogą wyłącznie dekorować. Jego wyroby cukiernicze z ciastkami nie mają wiele wspólnego, 0 smaku, sam tłuszcz wymieszany z żelatyną, cukrem i barwnikiem. Może tak wstępnie róbcie ciasta a nie wyroby cukiernicze, pieczcie chleb a nie wyrób piekarniczy podobny do chleba. Na wstępie zacznijcie konkurować JAKOŚCIĄ, to takie coś co znajdziecie w podręcznikach, wystarczy je wytargać gdzieś z piwnicy, powinny tam jeszcze być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.11, 17:23 od dawna robie chleb w dmu sam - pychota - to co oni robia ma tylko z nazwy byc chlebem czy juz jestem przestepca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 71 Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: 84.10.199.* 01.02.11, 18:55 No to będzie protest. Światowe koncerny AGD niszczą drobną przedsiębiorczość miasta pozwalając obywatelom na samowolny wypiek piczywa. To skandal! Czy obywatele dbają o jakość tak jak producenci wyrobów piekarniczych? A warunki sanitarne? Przecież tym chlebem niewiadomego pochodzenia karmią swoje dzieci, czy opieka społeczna nie powinna im ich odebrać? Ci "ludzie" działają na szkodę swoich rodzin, swoich dzieci i swoich łaskawców tzw. przedsiębiorców kieleckich. Odpowiedz Link Zgłoś
ochujek Co nie zakazane, jest dozwolone 01.02.11, 18:42 Karać, karać, karać. To ma być swoboda w działalności. Sam żrę często na weselach, walentynkach, stypach torty, pączki, czy inne faworki czy serniki, wypiekane w domach. Pójdę siedzieć za to? A jak kucharkę podkabluję to mnie nie ukarzą? Wprowadzić monopol piekarniczy, zwłaszcza przed Walentynkami i Tłustym Czwartkiem. Nie może byc tak by na weselu, stypie czy komunii zajadali się ciastemi z pokątnego wypieku! Komuna wiecznie żywa. Odpowiedz Link Zgłoś
oloros Re: Co nie zakazane, jest dozwolone 01.02.11, 20:55 to jest jak z wodka - uszczuplaja podatki - czyli nie sa patriotami jak ta zaraza sie bedzie roznosila - np zaczna jezdzic rowerami i sprzedaz ropy padnie? tragedia - wroci myto na rogatkach - to bedzie jedyny sposob aby urzednicy wyplacali sobie pensje - innego juz nie bedzie a tak w merittum sprawy - to co oni wypiekaja - straszne badziewie - ile chleba jest w chlebie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: najarany Co, kończy się popyt na lichy chlebek? IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.11, 20:58 Zamiast się nauczyć fachu, to będą ludzi na siebie szczuć. Gdzie się uczyć? Choćby u Nogi w Mąchocicach, po sąsiedzku w Leszczynach, w Strawczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skorpion Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.fortes.com.pl 01.02.11, 21:30 np. na Barwinku -trochę mąki w chlebie nie zaszkodzi, samochody czyste to by było pięknie, kierowcy ubrani w fartuszki jak trzeba , czysto przy piekarni by nie zawadziło bo miło do ZOOloga by się chodziło i by tak nie śmierdziło, Złoty Kłos i Leśny Dwór to Straszny Dwór, a SANEPID górą roboty ma w bród a tu smród!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: 213.77.117.* 02.02.11, 08:25 Słyszałeś, żeby kontroler ukarał prywatnego? Chyba, że w porę sprawa nie była załatwiona. Zobacz drogę przez mękę, jaką przechodzą właściciele gastronomii, którym po 10 razy sprawdzają czy miejska woda z kranu jest czysta, dużo mogliby powiedzieć właściciele innych zakładów, ale nie wszyscy, nie wszyscy, bo potem by im produkcje zamknięto. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chory Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.152.128.158.dsl.dynamic.eranet.pl 02.02.11, 08:35 polecam chałtury w wykonaniu lekarzy - tam jest kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łasuch Re: Piekarze idą na wojnę z szarą strefą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.11, 06:52 a kiedy ruszą cukiernucy, cukier po 6 zł Odpowiedz Link Zgłoś