znad_silnicy 02.03.11, 08:20 Teraz się obudzili przedstawiciele Partii Oszustów! Nikt wam już nie wierzy i nie pójdzie gremialnie głosować na was jak to w 2007 roku. W tym roku też idziemy na wybory pod hasłem "ZMIEŃMY WŁADZE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ochujek Wielkie mecyje... 02.03.11, 08:29 Metropolia należy się Klerykowowi jak psu buda. Mamy tu sławnego biskupa, którego co rusz cytuje krajowa prasa. A to Owsiakowych pogonił, to zanegował trybunał strasburski i całe prawodawstwo w Polsce, ogłaszając że tylko prawa boskie obowiązują w Klerykowie no i w Polsce. Oczywiście dysponentem tych praw i rządów widzi siebie. Biskup leje na Konstytucję, Parlament wybierany demokratycznie. Nie ma w Kielcach polityka który sprzeciwia się tym bzdurom. Siedzą pod sutanną. Jak to w metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogrom kielecki swoje miejsce trzeba znac IP: *.146.123.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 08:36 tez kiedys tak myslalem jak zadajacy pytania o Rzeszowie. ze to polska b, dziki wschod. ale kiedy w koncu tam pojechal bylem zdumiony i oczarowny miastem, najwiekszą moją uwage przykuly swietnej jakosci drogi, rzeszow ma drogi doskonale, obwodnice, nie widzialem zadnych dziur a jezdzilem duzo po miescie, jest czysty, zadbany, posiada rozwinieta infrastrukture handlową. Rzeszow jest wazniejszym miastem niz kielce, zawsze wolalem jezdzic do Tarnowa niz do kielc, w kielcach irytuje mnie brak rynku , ten deptak jest bezsensu z tymi przejezdajacymi autami z przybocznych przecznic, do niedawna byla jedna galeria handlowa kiedy np. na dolnym slasku w takiej legnicy od klku lat istnieja 4 a miasto ma 100 tys. ludzi, , autostrady, kolej, lotnisko to na nic. ludzie i tak beda musieli szukac pracy w warszawie, opieki medycznej tez. w swietokrzyskiem jest za duzo panstwa, panstwo to najwiekszy pracodawca, wszytsko upolitycznione, znajomosci ,niechec do obcych, sektor ngo dziala , tutaj nie ma spoleczenstwa obywatelskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wschodnia bida Re: swoje miejsce trzeba znac IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 10:20 Tak rzeszów nie ma dziur szczególnie jak się wjeżdża krajową 9-ką! Co ty buraku porównujesz Kielce do jakiegoś prowincjalnego tarnowa czy do rzeszowa co zaciągają po rusku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: swoje miejsce trzeba znac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 10:23 Gość portalu: wschodnia bida napisał(a): > Co ty buraku > porównujesz Kielce do jakiegoś prowincjalnego tarnowa czy do rzeszowa co zacią > gają po rusku. Dobrze, że mamy przynajmniej kulturalnych mieszkańców, na miarę metropolii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CK Re: swoje miejsce trzeba znac IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 18:12 Co nie, przecież nazwanie kogoś burakiem to większa zniewaga niż wykształconych elit "spieprzaj dziadu" czy prezentera tvnu:) Tam w stolicy to jest dopiero kultura przez duże K Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laddaco dezertezy od pługa IP: *.180.121.152.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 12:11 mialem na mysli rzeszow dezerteze od pługa, nie droge krajowa nr 9 tylko drogi w granicach miasta . tarnow jest mniejszy od kilec ale jest ładniejszy , atrakcyjny turystycznie, ma lepsze knajpy, ma tez teatr, kina, galerie handlowe. ale to smutne ze 200 tys. kielce porownac mozna do 100 tys. tarnowa a nie do rzeszowa. rzeszow musi byc metropolia ze wzgledu na swoje polozenie , to najwieksze miasto na pld-wsch. polski, a kielce wcisniete pomiedzy warszawe i krakow. ten raport ta propozycja potwierdza niejako ze wojewodztwo swietokrzyskie powstalo i istnieje na wyrost. p.s. a jak tam wspomnienie o pogromie , lubicie zydow w kieleckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeszowska ukraina Re: dezertezy od pługa IP: *.adsl.inetia.pl 02.03.11, 18:09 Tak lubimy żydów w Kielcach jak inni w Polsce;) podobnie z pedałami czy czarnymi, przecież trzeba być tolerancyjnym i trendy jak to Unia nakazuje. Nikt ci nie karze mieszkać w Kielcach podobnie jak mi w rzeszowie czy tarnowie. Ogólnie to mało mnie obchodzi co się dzieje w tych miastach. Ważne żeby mi się dobrze mieszkało w CK z rodziną i tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: swoje miejsce trzeba znac IP: *.aster.pl 02.03.11, 17:31 Zapominasz "wschodnia bido", że tzw. województwo świętokrzyskie wraz z Kielcami są równie wschodnie co Rzeszów, bo też korzystają z programów dla Polski Wschodniej i są jednym z pięciu województw wschodniej bidy. Poczytaj więc dziecko trochę o Programie Polska Wschodnia, czy Piękny Wschód itp., o kieleckim tam dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzyk Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 09:34 W województwie świętokrzyskim rządzi PSL (teren) i Lubawski (Kielce), to na kogo chcesz wymienić obecną władzę, bo nie załapałem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ~ Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 09:39 znad_silnicy napisał: > Teraz się obudzili przedstawiciele Partii Oszustów! Nikt wam już nie wierzy i n > ie pójdzie gremialnie głosować na was jak to w 2007 roku. W tym roku też idziem > y na wybory pod hasłem "ZMIEŃMY WŁADZE I to jest przykład głupoty w najczystszej postaci. Jak będziemy co 4 lata "zmieniać władzę", to stabilizacji nigdy w tym kraju nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
magawka Oni nie winni, to my jesteśmy winni 02.03.11, 09:42 Jak tak obserwuję naszych polityków to dochodzę do wniosku, że to banda nieudaczników. Nic nie osiągneli w życiu zawodowym, naukowym, gospodarczym, itp. Po prostu brali pieniądze z urzędów, gdzie dobierani byli z klucza partyjnego. Bo jeśli musieli by zarobić sami tzn. własna firma lub etat w firmie to nie wierzę, żeby w ogóle dostali etat podczas rekrutacji, gdzie sprawdza się wiedzę i umiejętności. I tacy politycy zasiadają w parlamencie. Ktoś powiedział, że to klasa próżniacza. To po prostu klasa nieudaczników. Ale to nie ich wina, że zasiadają w urzędach czy parlamencie. To nasza wina, wyborców. Zastanówmy się na kogo głosujemy w naszym wspólnym interesie. Niech do parlamentu czy urzędów idą ludzie merytorycznie przygotowani z dorobkiem zawodowym i naukowym. Prawnicy, lekarze, ekonomiści, inżynierowie, itp. to oni niech piszą ustawy. A jaka jest przewaga w polskim parlamencie: jacyś o wykształceniu ogólnym, licencjonowani administratorzy, bez znajomości języków obcych lub co najwyżej historycy. Nie mam nic przeciwko historykom, ale w nowoczesnym świecie to nie oni powinni pisać ustawy. WYBORCO wybieraj rozsądnie to jest w twoim interesie. Odpowiedz Link Zgłoś
konus1 Makrometropolia ! 02.03.11, 09:59 Najlepiej jak cały kraj będzie metropolią, ale gdzie miejsce na prowincję ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasinek07 Posłowie zgodnie chcą metropolii 02.03.11, 11:20 Ale tu nie ma się co oszukiwać - Kielce to prowincja, nie metropolia, nie Kraków, Warszawa czy Wrocław, nie rozumiem po co to halo? W ogóle, to uważam, że błędem było uczynienie z Kielc stolicy województwa. Jak ratlerek - bele co a szczeka najgłośniej. A poza tym - jak tu docenić metropolię, skoro nie byłoby punktu odniesienia - prowincji? I co złego jest w prowincji? Sztuką byłoby uczynienie z tego statusu atutu - spokój, cisza, bez presji, fantastyczne miejsca, gdzie ucieka się z metropolii, żeby naładować akumulatory. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.183.231.231.dsl.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 11:51 megalomania czy wielkomania - ta metropolia w kieleckim wydaniu przy takiej liczbie ludności miasta + okolicznych wiosek 1/2 miliona mieszkańców nigdy nie osiągnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmyłer metreopolia nie !kuria metropolitalna IP: *.180.121.152.nat.umts.dynamic.eranet.pl 02.03.11, 12:04 walczmy o kurie metropolitalną Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.pl Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii 02.03.11, 12:27 Gość portalu: Maniek napisał(a): > megalomania czy wielkomania - ta metropolia w kieleckim wydaniu przy takiej li > czbie > ludności miasta + okolicznych wiosek 1/2 miliona mieszkańców nigdy nie osiągnie Tym bardziej sporo mniejsza metropolia - Rzeszów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej37 Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:07 Mamy metropolitę to i będziemy mieć METROPOLIĘ. 600-HA lotnisko, to nawet metropolie nie mają. WIZJONER MARZYCIEL i METROPOLITA, to WAM obiecał. Ja mu zaufałem i na niego zagłosowałem. Teraz oczekuję na spełnienie obietnic wyborczych. Odpowiedz Link Zgłoś
qwerty.pl Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii 02.03.11, 12:36 kasinek07 napisała: > Ale tu nie ma się co oszukiwać - Kielce to prowincja, nie metropolia, nie Krakó > w, Warszawa czy Wrocław, nie rozumiem po co to halo? "Metropolia" to nie jest, to co się niektórym wydaje metropolią (dużo ludzi, ulic i żeby tramwaj jeździł), ale (gr. μητρόπολις metrópolis "miasto macierzyste, stolica") centrum pewnego obszaru, rozpatrywane zwłaszcza pod kątem możliwości przewodzenia rozwojowi tego obszaru. Kielce wydają się spełniać tę rolę wobec dość specyficznego kawałka Polski. Tymczasem wybrano za metropolię np. Rzeszów, po prostu z braku lepszych kandydatów na dużym obszarze Polski południowo-wschodniej. Jeśli to nazewnictwo jest tylko kwestią teoretyczną to drobiazg, ale jeśli metropolie, jako ośrodki wzrostu, dostaną większe pieniądze (drogi, linie kolejowe, itd.) to będziemy mieli przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 13:42 To kto nie wie co mówi - Posłanka Okła - Drewnowicz czy Pan Nagórny, bo te polityczne kombinacje i gierki są już żenujące, Odpowiedz Link Zgłoś
stnawrot Posłowie zgodnie chcą metropolii 02.03.11, 14:39 A jak sądzicie co myśli na temat metropolii LUBAWSKI odsyłam na stronę www.grzegorzgrudzinski.com/ i kto mi powie czy prezydent jest naćpany czy trącony alkoholem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.aster.pl 02.03.11, 17:32 Zapominasz "wschodnia bido", że tzw. województwo świętokrzyskie wraz z Kielcami są równie wschodnie co Rzeszów, bo też korzystają z programów dla Polski Wschodniej i są jednym z pięciu województw wschodniej bidy. Poczytaj więc dziecko trochę o Programie Polska Wschodnia, czy Piękny Wschód itp., o kieleckim tam dużo! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łachudra Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 19:41 Zamiast żądać,nalegać,walczyć,upominać się-ludzie weżcie się do pracy.Nie jest ważne gdzie tylko jak,a póki co fatalnie się nam mieszkańcom żyje i mieszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Posłowie zgodnie chcą metropolii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.11, 21:58 ja sie pytam, czy to chodzi o te Kielce co leżą koło Beczkowa? Jeśli tak, to naprawde dziura dziur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krakus A Toruń jest od Kielc mniejszy! IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.11, 23:20 Taki Toruń jest od Kielc mniejszy, ale do metropolii wraz z Bydgoszczą aspiruje. Szkoda, że nie mamy koło sibie takiego miatsa jak 400tys Bydgoszcz, bo byśmy sie na nim jak toruniek uwiesili i było by po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: epopeja Re: A Toruń jest od Kielc mniejszy! IP: *.appliedops.net 02.03.11, 23:37 Trzeba było mniej ujadać na Radom. Ale wzajemne animozje, szczekanie na siebie, wyzywanie się od warchołów i wymachiwanie szabelką były ważniejsze. Zupełnie jak kibole na meczu. Uciekł partner, z którym można było stworzyć silne duże województwo. Po ptokach, panie. Po ptokach. Odpowiedz Link Zgłoś
ugr Posłowie zgodnie chcą metropolii 02.03.11, 23:50 To nie tak Panowie, nie tak. W ślad za tym dokumentem mogą pójść nie tylko cięcia w infrastrukturze zwanej krwioobiegiem procesów ekonomicznych,ale w konsekwencji może to doprowadzić do zupełnej degradacji gospodarczej regionu. Nie wiem jak eksperci wyobrażają sobie sypialnie oddalone od głównych metropolii o 120, 180 km. Gratulacje dla niektórych forumowiczów za autokrytycyzm, ale w tym przypadku trzeba coś robić- petycje, naciski na parlamentarzystów o jedność w tej sprawie. Brawo Kopyciński, brawo Gierada www.arturgierada.eu/a-228,Nie_dla_umniejszania_roli_swietokrzyskiego_w_przyszlosci_kraju.html Odpowiedz Link Zgłoś