abrazo 08.04.11, 10:12 Sprawdziłem kiedys na stronie, pojechałem i pocałowałem klamke bo nigdzie nie bylo informacji ze zamkniete !!!! W dodatku ktos wygladajacy na pracownika nie milo sie zachował. Nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turystka.76 Odkrywamy Świętokrzyskie - wielki piec w Starac... 08.04.11, 13:58 A ja jak najbardziej polecam wszystkim małym i dużym!!!!!! Świetny sposób na spędzenie czasu i pomimo tak ciężkiego tematu- hutnictwo- zwiedzanie jest fajną zabawą.Jedyne chyba znane mi muzeum gdzie zwiedza sie indywidualnie z przewodnikiem. BOMBA!!!! I wystawa paleontologiczna super. Odpowiedz Link Zgłoś
turystka.76 Re: Jedyny taki piec. Wielki i kompletny 08.04.11, 14:03 Możliwe, że trafiłeś akurat na remonty. Ja chciałam zwiedzić muzeum jeszcze w tamtym roku ale na stronie internetowej dużymi literami napisane było NIECZYNNE. Poczekałam i doczekałam się. Warto. Odpowiedz Link Zgłoś
krpi Wielki Piec 11.04.11, 22:25 Piękny zabytek - jedyny taki na skalę europejską. Ponownie otwarty po 2-letniej modernizacji. Wystarczy wyobrazić sobie ze maszynę o której mowa w tekście sprawdzano z wystawy światowej jako najnowocześniejsze urządzenie w tym okesie - ciekawe jakie maszyny sprowadza się obecnie do Polski z takich wystaw? Odpowiedz Link Zgłoś