tobi.as 16.04.11, 07:36 mięcho i mięcho - czyli nic zdrowego... a jakieś warzywa są? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Q Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes w kucharz IP: 178.73.48.* 16.04.11, 08:11 Ile za taką reklamę? Czy sam catering wystarczy? Odpowiedz Link Zgłoś
archiwalda Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza b... 16.04.11, 08:41 Jak to DZISIAJ OTWARTA???? 15.04.??? Przeciez działa juz ponad miesiąc na pewno, a może dłużej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znudzony Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.11, 10:05 Tradycyjna kuchnia kielecka, w tym żydowska, czyli flaczki Jankiela, wątróbki Ezechiela. Bez obrazy, ale biorąc pod uwagę wszechpanującą w mieście miłość do Żydów, aż strach się pytać, skąd pochodzą surowce na potrawy o tak wyszukanych nazwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dederkol Gdzie Sołtyki? IP: *.kielce.vectranet.pl 16.04.11, 11:00 Czy wzorem krajów wyżej cywilizowanych, jak zachód Europy, władze miasta mogłyby w końcu stanąć na straży naszej historii i tradycji? Historyczny lokal "Sołtyki" znikł - a dlaczego? Skoro to miejska tradycja i kamienica z legenda. Już po zamknięciu "Sołtyków" pojawiała się tam dziwaczna knajpa z dziwaczną nazwą "Sołtyko" (!). A teraz zupełnie to zgubiono. Na świecie dba się o tradycję, bo to ludzi przyciąga, a u nas - wszystko na odwrót. A można wydawać zezwolenia, ale pod warunkiem utrzymania naszej kieleckiej zabytkowej nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browar Re: Gdzie Sołtyki? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 01:06 u biskupa sołtyko sie glinom sciany obtyko.... tyle zostalo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: kiedyś Sołtyki, teraz cymes geszeft IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.11, 02:32 Wasze ulice, nasze kamienice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vox Re: kiedyś Sołtyki, teraz cymes geszeft IP: *.kielce.vectranet.pl 17.04.11, 08:25 Oczywiście że powinno się przywrócić tradycyjna nazwę "Sołtyki", kuchnia mieszczańska pasuje, wystrój też, tylko te żydowskie dania nie bardzo ...... Nawet jak w latach 60--70 nazywała się naprawdę "Staromiejska" wszyscy mówili "Sołtyki" Odpowiedz Link Zgłoś
stnawrot Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza b... 17.04.11, 11:39 Długo tam nie pobędą już mogą zwiać majdan póki nie ma długów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smakosz Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza IP: *.183.195.33.dsl.dynamic.eranet.pl 17.04.11, 16:39 a kotlet wiepszowy będzie ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smurfmadrala Re: cymes geszeft jest git IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.11, 21:22 Czy jest w Kielcach jakas restauracja z polska nazwa i kuchnią? Czy w imię idiotycznego multikulti bedzieny jeść schab wieprzowy po żydowsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: cymes geszeft jest git IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 19:18 byłem i jadłem - schabowy z kością, nazwany w karcie, o dziwo schabowy z kością - mnie się wydaje że to polska kuchnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pycha! Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes w kucharz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 22:58 a ja uwielbiam moje musli! . .. ... musliandmore.pl/ ... .. . pycha! Odpowiedz Link Zgłoś