Dodaj do ulubionych

Nowa restauracja w Kielcach. Cymes w kucharza ...

16.04.11, 07:36
mięcho i mięcho - czyli nic zdrowego... a jakieś warzywa są?
Obserwuj wątek
    • Gość: Q Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes w kucharz IP: 178.73.48.* 16.04.11, 08:11
      Ile za taką reklamę?
      Czy sam catering wystarczy?
    • archiwalda Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza b... 16.04.11, 08:41
      Jak to DZISIAJ OTWARTA???? 15.04.??? Przeciez działa juz ponad miesiąc na pewno, a może dłużej....
      • Gość: Znudzony Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.11, 10:05
        Tradycyjna kuchnia kielecka, w tym żydowska, czyli flaczki Jankiela, wątróbki Ezechiela. Bez obrazy, ale biorąc pod uwagę wszechpanującą w mieście miłość do Żydów, aż strach się pytać, skąd pochodzą surowce na potrawy o tak wyszukanych nazwach.
        • Gość: dederkol Gdzie Sołtyki? IP: *.kielce.vectranet.pl 16.04.11, 11:00
          Czy wzorem krajów wyżej cywilizowanych, jak zachód Europy, władze miasta mogłyby w końcu stanąć na straży naszej historii i tradycji? Historyczny lokal "Sołtyki" znikł - a dlaczego? Skoro to miejska tradycja i kamienica z legenda. Już po zamknięciu "Sołtyków" pojawiała się tam dziwaczna knajpa z dziwaczną nazwą "Sołtyko" (!). A teraz zupełnie to zgubiono. Na świecie dba się o tradycję, bo to ludzi przyciąga, a u nas - wszystko na odwrót. A można wydawać zezwolenia, ale pod warunkiem utrzymania naszej kieleckiej zabytkowej nazwy.
          • Gość: browar Re: Gdzie Sołtyki? IP: *.dynamic.chello.pl 17.04.11, 01:06
            u biskupa sołtyko sie glinom sciany obtyko....
            tyle zostalo....
            • Gość: smurfmadrala Re: kiedyś Sołtyki, teraz cymes geszeft IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.11, 02:32
              Wasze ulice,
              nasze kamienice.
              • Gość: vox Re: kiedyś Sołtyki, teraz cymes geszeft IP: *.kielce.vectranet.pl 17.04.11, 08:25
                Oczywiście że powinno się przywrócić tradycyjna nazwę "Sołtyki", kuchnia mieszczańska pasuje, wystrój też, tylko te żydowskie dania nie bardzo ...... Nawet jak w latach 60--70 nazywała się naprawdę "Staromiejska" wszyscy mówili "Sołtyki"
    • stnawrot Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza b... 17.04.11, 11:39
      Długo tam nie pobędą już mogą zwiać majdan póki nie ma długów.
      • Gość: smakosz Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes u kucharza IP: *.183.195.33.dsl.dynamic.eranet.pl 17.04.11, 16:39
        a kotlet wiepszowy będzie ??
        • Gość: smurfmadrala Re: cymes geszeft jest git IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.04.11, 21:22
          Czy jest w Kielcach jakas restauracja z polska nazwa i kuchnią?
          Czy w imię idiotycznego multikulti bedzieny jeść schab wieprzowy po żydowsku?
          • Gość: gość Re: cymes geszeft jest git IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.11, 19:18
            byłem i jadłem - schabowy z kością, nazwany w karcie, o dziwo schabowy z kością - mnie się wydaje że to polska kuchnia:)
    • Gość: pycha! Re: Nowa restauracja w Kielcach. Cymes w kucharz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.04.11, 22:58
      a ja uwielbiam moje musli!
      .
      ..
      ...

musliandmore.pl/
      ...
      ..
      .
      pycha!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka