Dodaj do ulubionych

nieograniczone zaufanie ludu do bankruta

IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 23.05.04, 22:02
To będzie przydługi tekst filozoficzno - socjologiczny, zupełnie nie
śmieszny, więc można go nie czytać.

Przedsiębiorca czyli prywaciarz (dzień dobry) zawsze 'z pewna taką
nieśmiałością' podchodzi do bankruta. No może to i nie jego wina (bankrut
nigdy nie bankrutuje z własnej winy) ale trzeba być świrem, żeby dać takiemu
na przelew czyli na kredyt.

Tak samo nie udzielam kredytów bankrutom w polityce. Na przykład strażnikom z
naszego obozu koncentracyjnego, ops ...sorry, z naszego obozu wschodniego.
Pamiętam jak te dziubdziusie nagle się wszyscy pochorowali i oddali władzę.
Potem okazało się, że partia jest ta sama ale nie taka sama. A towarzysz
Miller, który rzucał gromy na tzw. ekstremę, nagle zaczął być demokratą, a co
więcej okazało się w tv, że zawsze był tym demokratą. Słowem - totalne jaja.

Wydawało się, że trzeba być skończonym idiotą, żeby uwierzyć w takie nagłe
zmiany pogladów u towarzyszy. Pamiętam więc swoje pierwsze naprawdę ogromne
zdziwienie, kiedy 11 lat temu PZPR odzyskał władzę. Ludzie są głupi,
pomyslałem. Ich szczęście, że nie prowadzą żadnej firmy. Ale tak to już jest,
że ludzie wolą wierzyć w totolotka niż w systematyczną pracę. Mówią też o
wyzysku przez kapitalistów ale własnej firmy nie założą, zeby mieć na zycie.
Taki paradoks.

Zdumienie na widok rodaka uparcie popierającego komucha, który - w całkiem
niedalekiej przecież przeszłości - zafundował mu całkowitą ruinę gospodarki,
łącznie z kartkami na wszystko, jest jednak niczym w porównaniu z tym, co się
dzieje, gdy patrzę na młodzieżówkę socjalistyczną. Domyślam się, że młodzi
socjaldemokraci to jełopy, które nie znają historii, nie mają szans w
biznesie, a koniecznie chcą być przy korycie.

Tak sobie myślę - czytając opinie na forum, że nigdzie im nie będzie tak
dobrze, jak w Kielcach. Sporo tu betonów, którzy aż się palą do opłacania
składek na utrzymanie komuszych krasnali. Pod względem marketingowym, wybór
drogi życiowej przez miniPZPR jest jak najbardzie słuszny. Pozdrawiam i życzę
dalszych sukcesów.

Nie za długo pisałem?
Obserwuj wątek
    • agnostyk1 Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta 23.05.04, 22:52
      Nie za długo - papier jest cierpliwy. Za głupio!!! Minęło 11 czy 14 lat a Ty
      dmiesz ciągle w tą samą starą trąbę. A kto Ci powiedział,że ci ludzie (młodzi
      czy starzy) chcą powrotu do do " ruiny gospodarki" i "kartek". Może mają
      obecnie lepszą, niż Ty i Tobie podobni, receptę na rozwój gospodarki - jakoś
      stale jak byli przy władzy komuchy to gospodarka się rozwijała - za pierwszy
      kwartał tego roku 6% wzrostu - a ci UZDROWICIELE regularnie "sprawę " zawalali.
      Rozumiem, rozumiem - światowa koniunktura jest temu winna. Kiedyś (za komuny)
      winę ponosili wredni imperialiści, a teraz kto?
      • Gość: jeden z członków Czy to jest lęk przed utratą koryta? IP: *.czajen.pl 24.05.04, 03:25
        agnostyk1 napisał:

> Nie za długo - papier jest cierpliwy. Za głupio!!! Minęło 11 czy 14 lat a Ty
        > dmiesz ciągle w tą samą starą trąbę. A kto Ci powiedział,że ci ludzie (młodzi
        > czy starzy) chcą powrotu do do " ruiny gospodarki" i "kartek". Może mają
        > obecnie lepszą, niż Ty i Tobie podobni, receptę na rozwój gospodarki - jakoś
        > stale jak byli przy władzy komuchy to gospodarka się rozwijała - za pierwszy
        > kwartał tego roku 6% wzrostu - a ci UZDROWICIELE regularnie "sprawę "
        zawalali.
        >
        > Rozumiem, rozumiem - światowa koniunktura jest temu winna. Kiedyś (za komuny)
        > winę ponosili wredni imperialiści, a teraz kto?
      • ckdezerter Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta 24.05.04, 12:00
        agnostyk1 napisał:

> Nie za długo - papier jest cierpliwy. Za głupio!!! Minęło 11 czy 14 lat a
        Ty
        > dmiesz ciągle w tą samą starą trąbę. A kto Ci powiedział,że ci ludzie
        (młodzi
        > czy starzy) chcą powrotu do do " ruiny gospodarki" i "kartek". Może mają
        > obecnie lepszą, niż Ty i Tobie podobni, receptę na rozwój gospodarki - jakoś
        > stale jak byli przy władzy komuchy to gospodarka się rozwijała - za pierwszy
        > kwartał tego roku 6% wzrostu - a ci UZDROWICIELE regularnie "sprawę "
        zawalali.

Ale dowaliłeś Agnostyk. Ten rozwój to akurat nie zasługa SLD tylko
        przedsiębiorców i ludzi którzy pracują w prywatnych firmach, SLD tylko w tym
        przeszkadzało.

> Rozumiem, rozumiem - światowa koniunktura jest temu winna. Kiedyś (za komuny)
        > winę ponosili wredni imperialiści, a teraz kto?
      • Gość: behemot nie ma racjonalnego wytłumaczenia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 12:02
        > mają
        > obecnie lepszą, niż Ty i Tobie podobni, receptę na rozwój gospodarki

o ile dobrze pojmuję jest to rozumowanie w stylu - dajcie bankrutowi kasę
        jeszcze raz, teraz ma dobrą receptę (nigdy nie mówił, że ma złą), może tym
        razem mu się uda
        połączone w wiarą w cuda, że tym razem to on nas chyba nie okłamie

To jest właśnie nieograniczona wiara ludu w bankruta, którą zdefiniować jako
        tako umiem ale pojąć nie potrafię
        Co tu dużo gadać - nie ma racjonalnego wytłumaczenia dla tych spraw. Albo się
        kocha i wszystko wybacza albo się kieruje rozsądkiem. Wniosek z tego taki, że
        Kielce są wybitnie uczuciowym miastem ...co samo w sobie jest faktem
        pozytywnym ...bo ...ech ...życie jest jednak piękne.
    • szacuneczek Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta 24.05.04, 03:43
      A moze cos w tym jest?

Co prawda nie jest to "filozoficzno - socjologiczny" , co nie dziw wszak
      autorem jest behemot
      ale obowiazuje licencia poetica
      • Gość: Filip Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta IP: 69.156.224.* 24.05.04, 07:00
        Przestudiowalem te wasze panowie wydziwiania a teraz mysle - a mysle tak;
        Tak za PRLu jak i dzis znajdziemy usprawiedliwienie na nasz narodowo -
        gospodarczy- polityczny bezsens.
        Ten bezsens mozna a nawet trzeba wytlumaczyc czynnikami obiektywnie
        zewnetrznymi na ktore my nie mamy wplywu i kwita. Sprawa zalatwiona umylismy
        rece.
        To sa takie cwaniackie chwyty ktorych mnie juz uczyli partyjni kierowani przez
        KC na uczelnie a jakze inteligentni profesorowie.
        Taki towarzysz wiedzial ze nic mu nie zagraza na uczelni bo w sumie studenci
        to ludzie dosc pusci malo tego pojawil sie tu tylko po zaliczenie przedmiotu,i
        ta pewnosc juz wystarczyla by plesc na kacu uroione teorie a jesli cos sie nie
        tak przydazy to zawsze mozna liczyc na wsparcie u czynnikow wyzszych.
        Wykladali bzdury tak jak i dzis je wykladaja.
        Spoleczenstwo ktore niewiele wie, bo wie tylko to co wyczyta w gazetach jest
        takim wlasnie niedouczona mamipulowanom grupa studentow.
        Spoleczenstwo nie wyzbylo sie nawyku bycia rzadzonym, podporzadkowanym elicie.
        Elite jako centrum decyzyjne z niedojrzalych ale sprytnych kmiotkow wylonionych
        w wyborach a jakze o tyle o ile demokratycznych przygotowuje zwykle
        ponadnarodowy aparat swiatowej wladzy. Kiedys przez bliskosc historyczna i
        fizyczna byl nia ZSSRR. Obowiazywal zatem czas bajek o amerykanskim zarlocznym
        imperializmie. A dzis wcale sie nie zdziwie jesli pojawia sie podobne slogany
        pod adresem Unii.
        Takie trudnosci urojone czynnikow zewnetrznych pozwalaja koltunstwu, wladzy
        przetrwac. To jadro wladzy moze sie przemieszczac ze wschodu na zachod byle nie
        dopuscic do umiejscowienia go w granicach polskiej panstwowosci.
        To elity i nie zadne inne tylko narodowe odpowiedzialne sa za strategie rozwoju
        panstwa. Coz obecna wladza ma wspolnego z interesem narodowym ?
    • Gość: w_t ... najwieksza wina komuszkow ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.04, 15:54
      bo niewatpliwie sa oni temu winni, pomijajac fakt wielu lat gospodarki "magicznej" - abo sie uda abo i nie - jest IMHO to ze popsuli sposob myslenia wiekszosci polakow.
      Teraz wszystkim sie wydaje, ze im sie NALEZY !! Praca, mieszkanie, tania wodka, plaster szynki, ... itp itd. /jeszcze taki "mondrala" wspominac smie "FACHOWOSC" (ze my to ze szwagrem jak bylimy na budowie u niemcow, hoho, to zesmy byli najlepsi")/. Nie slyszeliscie takich przechwalek? A slyszeliscie, ze teraz wiekszosci bezrobotnym NIE OPLACA sie pracowac ? A slyszeliscie ze co "panstwowe" to niczyje? Albo tego co znalazl...
      I wina jest po stronie sily ktora przez pol wieku UBEZWLASNOWOLNIALA wielu polakow, a wiadomo co to za sila, ... i najciekawsze jest to, ze ludzie ci maja sie calkiem dobrze - jest to odpowiedz dla mr behemot'a - ci ludzie /cale stado wyborcow-baranow/ nie mysla - bo nie umieja, ubezwlasnowolniono ich ongis a teraz wcale nie czuja sie odpowiedzialni za swoj kraj...
      ehh ... sie unioslem
      pzdr. w_t
      • agnostyk1 Poszukiwacze winnych??? Coś to da??? 24.05.04, 16:56
        ckdezerter napisał:
        >Ale dowaliłeś Agnostyk. Ten rozwój to akurat nie zasługa SLD tylko
        >przedsiębiorców i ludzi którzy pracują w prywatnych firmach, SLD tylko w tym
        >przeszkadzało.
        Ale dowaliłeś Kcdezerter. Ci przedsiębiorcy, jak rządziło SLD, to im tak na
        złość rozwijali gospodarkę, a SLD nic tylko kłody pod nogi. Ci sami
        przedsiębiorcy, jak rządziła AWS, to jej tak na złość rozwalali gospodarkę, a
        AWS nic tylko im pod nogi ścieliło dywany. Zaiste "prima" logika!

Filip napisał:
        >To elity i nie zadne inne tylko narodowe odpowiedzialne sa za strategie
        >rozwoju panstwa. Coz obecna wladza ma wspolnego z interesem narodowym ?
        To może te elity należy wymienić - tylko na jakie (te stare co to dywany pod
        nogi przedsiębiorcom kładły)?

"jeden z członków" napisał:
        >Czy to jest lęk przed utratą koryta?
        A bo ja wiem? Nie jestem i nie byłem nigdy przy korycie - dopiero chcę być i
        ten opisywany przez Ciebie lęk to ewentualna przyszłość.

Szukanie winnych? A może przypomnieć, że o naszym losie (Polski) i narzuconym
        nam ustroju ("komuna") zadecydowano tam na górze, poza granicami naszego kraju
        już w Techeranie w 1943r. Końcowego targu dobito w Jałcie w lutym 1945r.
        Politycy zadecydowali o przyszłości Polski w zaciszu swoich gabinetów. Ty
        Stalin masz to.., ty Churchill masz tamto..., ty Roosevelt bierz resztę. A rząd
        polski? Choć były wtedy aż dwa, nie zapytano w ogóle o ich zdanie. Po co z
        kłótliwymi Polakami mieć kłopoty? Tak, tak i kłopoty od tamtego czasu mamy
        wyłącznie dzięki sobie samym. Kłótnie, kłótnie, kłótnie... Nasze poglądy to jak
        przysłowiowa "wajcha" przy zwrotnicy; albo całkowicie w lewo, albo całkowicie w
        prawo. Pionowo (neutralnie) nie ustoi - bo przecież lokomotywa się wykolei. Tak
        twardo ta zasada w nas tkwi, że nawet nie próbujemy, mimo różnic w poglądach,
        powalczyć o NASZĄ wspólną sprawę.
        • Gość: Filip Re: Poszukiwacze winnych??? Coś to da??? IP: 69.156.224.* 24.05.04, 21:36
          ckdezerter napisał:
          >Ale dowaliłeś Agnostyk. Ten rozwój to akurat nie zasługa SLD tylko
          >przedsiębiorców i ludzi którzy pracują w prywatnych firmach, SLD tylko w tym
          >przeszkadzało.
          Ale dowaliłeś Kcdezerter. Ci przedsiębiorcy, jak rządziło SLD, to im tak na
          złość rozwijali gospodarkę, a SLD nic tylko kłody pod nogi. Ci sami
          przedsiębiorcy, jak rządziła AWS, to jej tak na złość rozwalali gospodarkę, a
          AWS nic tylko im pod nogi ścieliło dywany. Zaiste "prima" logika!

________________________________________________________________________________

Zgodzil bym sie z ta teza ze; "Ten rozwój to akurat nie zasługa SLD tylko
          >przedsiębiorców "...i ze to sie jeszcze trzyma to zasluga potecjalu mrowczej
          pracy zwyklych ludzi ich zywotnej sily i walki o przetrwanie w uzaleznieniach
          podstawowych walki o byt , a nawet wyglada na to rze ten rzad ZWALCZA
          POWSZECHNOSC TEGO STANU RZECZY. Szokujace to stwierdzenie nie wierzycie zatem
          posluchajcie jakie nowe trudnosci ten rzad im wymysla, zamiast dbac wzmacniac i
          krzewic ludzka przedsiebiorczosc zapobiegliwosc, checi dorabiania sie i
          bogacenia sie droga uczciwa czyz te cechy nie sa chwalebne. Tylko te czynniki
          przyczynia sie do umocnienia wartosci pieniadza atrakcyjnosci kraju i pozycji
          narodu w srod innych.
          ________________________________________________________________________________
          Filip napisał:
          >To elity i nie zadne inne tylko narodowe odpowiedzialne sa za strategie
          >rozwoju panstwa. Coz obecna wladza ma wspolnego z interesem narodowym ?
          To może te elity należy wymienić - tylko na jakie (te stare co to dywany pod
          nogi przedsiębiorcom kładły)?

Elity musza byc caly czas wymieniane jak kolwiek generalnie nie powino byc to
          regula ze wzgledy na oczywistosc interesu narodowego, zdajemy sobie z tego
          sprawe. To wymusza na nich koniecznosc nieustannego nowego budowania koncepcji
          spoleczno- socjalnych. Koniecznosc istnienia oficjalnej krytyki tegoz urzedasa
          powinna stac sie spolecznym nawykiem. Urzednik panstwowy wystarczajaco duzo
          zarabia sam z wlasnej i nieprzymuszonej woli podejmuje sie piastowania uczciwie
          i w interesie spolecznym swej funkcji. Dla jednych staje sie ona pregierzem a
          dla innych wystawnym cokolem.
          Prawicowcy nie maja zwyczaju krytykowac prawicowej elitki ktora i tak w
          proporcjach mrowki do lewicowego slonia wogole jest niedostrzegalna a jednak u
          jej istnienia legla jak mi sie dydaje suma narodowych schorzen. "Jestem
          prawicowcem bo jestem narodowcem i to mi wystarczy. Nie niewystarczy !....ta
          pewnosc musi isc z mrowcza praca... I co odpowiedza ? - ze ten patriotyzm idzie
          z owa mrowcza praca ale spoleczenstwo to mur o ktory mozna tylko glowa walic.
          Kazdy chyba zgodzi sie ze mna ze dzis w Polsce jest beznadziejnie i zupelnie
          kontrastowo w zestawieniu z innymi krajami swiata czemu winna jest LEWICOWA
          ELITA. Ale za posiadanie takiej a nie innej elity winne ponosi spoleczenstwo,
          bo to ono ja wybiera ono pozwala sobie narzucic jej kierunek myslenia programu
          w ktorym temu spoleczenstwu jest wygodnie zyc, klamac, krasc, oszukiwac, uczyc
          tej przetrawnia pokoleni meneli i cwaniastwa.

Co myslal magnat o kmiotkach ?..... Kazalem wybudowac sobie rzymskie laznie.Do
          palacowych komnat kazalem sprowadzic perskie dywany i chinska porcelane i szafy
          w Gdansku obstalowac, i z Czech sprowadzic krysztalowe kandelabra.
          Czy to znaczy ze ja mam uczyc chlopow hydrauliki ?
          Jak przewody elektryczne i gazowe w palacowych murach montowac ?
          Dzieci chlopskie higieny uczyc, uzywania toalety, rozumienia ksiag madrych i
          trudnych tresci w nich zawartych ?
          A na cholere mi to ...toc mi wystarczy zem ja magnat z fantazyja a wam bedzie
          dane podlog waszej swiadomosci.- CZYLI KAZDEMU WEDLUG IEGO POTRZEBY -
          Manifest / Marks.Engels.

"jeden z członków" napisał:
          >Czy to jest lęk przed utratą koryta?
          A bo ja wiem? Nie jestem i nie byłem nigdy przy korycie - dopiero chcę być i
          ten opisywany przez Ciebie lęk to ewentualna przyszłość.

Szukanie winnych? A może przypomnieć, że o naszym losie (Polski) i narzuconym
          nam ustroju ("komuna") zadecydowano tam na górze, poza granicami naszego kraju
          już w Techeranie w 1943r. Końcowego targu dobito w Jałcie w lutym 1945r.
          Politycy zadecydowali o przyszłości Polski w zaciszu swoich gabinetów. Ty
          Stalin masz to.., ty Churchill masz tamto..., ty Roosevelt bierz resztę. A rząd
          polski? Choć były wtedy aż dwa, nie zapytano w ogóle o ich zdanie. Po co z
          kłótliwymi Polakami mieć kłopoty? Tak, tak i kłopoty od tamtego czasu mamy
          wyłącznie dzięki sobie samym. Kłótnie, kłótnie, kłótnie... Nasze poglądy to jak
          przysłowiowa "wajcha" przy zwrotnicy; albo całkowicie w lewo, albo całkowicie w
          prawo. Pionowo (neutralnie) nie ustoi - bo przecież lokomotywa się wykolei. Tak
          twardo ta zasada w nas tkwi, że nawet nie próbujemy, mimo różnic w poglądach,
          powalczyć o NASZĄ wspólną sprawę.
          • Gość: Filip Re: Poszukiwacze winnych??? Coś to da??? IP: 69.156.224.* 24.05.04, 22:02
            Gwoli wyjasnienia nalezy wyraznie rozroznic funkcje polityka i Urzednika
            zatrudnionego w administracji panstwowej.
            Politycy sa wylaniani przez formy spolecznych wyborow i to oni ustalaja
            kryteria czy zasady doboru urzednikow.
            Urzednicy maja jedynie za zadanie stosowac decyzje i reguly ustalone przez
            politykow i ustalonej ze spoleczenstwem strategi panstwa.
            Tak wiec wine za niewydolnosc gospodarcza socjalna, miedzynarodowa ponosza
            politycy tej lub innnej opcji politycznej nie zas urzednicy jakkolwiek ich
            sugestje doswiadczenie powinny byc powaznie traktowane przez politykow.
        • Gość: behemot bo takie przyszły rozkazy z Moskwy IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 22:29
          > o naszym losie (Polski) i narzuconym
          > nam ustroju ("komuna") zadecydowano tam na górze, poza granicami
          > naszego kraju

w Norymberdze hitlerowcy tłumaczyli się, że wypełniali rozkazy, a decyzje
          podejmowano na górze
          w Polsce rządziliście, bo takie przyszły rozkazy z Moskwy, też robiliście tylko
          to, co wam kazano.
          Czy można było inaczej? Spytaj tych, którzy siedzieli w pierdlu, albo byli bez
          pracy, bo nie chcieli wysługiwać się bolszewikom. Z drugiej strony byli ci,
          którzy, jak Kwaśniewski, robili co im kazano. Robili polityczne kariery, gdy
          milicja rozstrzeliwała górników pod Wujkiem. Spytaj mnie czy mam szacunek do
          Kwaśniewskiego. Spytaj też siebie.
          • Gość: MZ A czy masz szacunek do Buzka, Wieczerzaka,.. IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 24.05.04, 22:53
            Krzaklewksiego, ś.p. ministra Dębskiego, braci Kaczyńskich,Jurczyka, posła
            Szkaradka i wielu, wielu innych prawych ludzi z AWSu? Odpowiedz BEHEMOCIE!!!
        • ckdezerter Re: Poszukiwacze winnych??? Coś to da??? 25.05.04, 07:24
          Ani AWS ani SlD nie pomagało w rozwoju gospodarczym.
      • Gość: behemot Uwierzą każdemu. Nawet na Tymińskiego zagłosują. IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 24.05.04, 22:16
        Ja tam nie szukam winnych tylko staram się zrozumiec, bo to mnie ciekawi.

Rozmawiałem ostatnio ze znajomym z Kielc, który buduje komuś spory budynek w
        środkowopomorskim. Musi ściągać materiały budowlane z Kielc, bo tam na 7
        rozesłanych ofert odpowiedziała tylko jedna firma. Nie dość, że ceny były ok.
        20% wyższe niż tu, to jeszcze trzeba było czekać około tygodnia na dostawę.
        Do pracy nie udało się nająć nikogo. Owszem - ludzie są. Piją przed GSem, ale
        do roboty nie pójdą. Sprzedawczyni mówi: "coś pan, tu nikt do pracy nie
        pójdzie, po co?".
        Tak wygladają tereny po PGRach, gdzie PZPR wychował sobie elektorat. Czekają z
        wyciągniętą ręką, aż im ktoś coś da. W ramach aktywizacji dostali po śwince do
        hodowli. Okazalo się, że wszystkie świnie nagle zdechły przed świętami. Dostali
        króliki - też zeżarli ...i czekają na następną akcję rozdawnictwa.
        W Kielcach może aż tak nie ma, ale jest narzekanie na pieprzonych kapitalistów,
        wyzyskiwaczy, którzy każą człowiekowi pracować za marne 1500 na rękę.

Ten elektorat przechodzi teraz do Samoobrony, bo ta akurat chwilowo więcej
        obiecuje niż PZPR, a takim ludziom wystarczy coś obiecać i nawet na Tymińskiego
        zagłosują. Uwierzą każdemu. Prawie każdemu. Od prawicy trzymają się z daleka,
        bo prawica niestety goni do roboty albo do nauki i mało obiecuje.

• formacja_infinity Re: Uwierzą każdemu. Nawet na Tymińskiego zagłosu 24.05.04, 23:00
          >>>>Od prawicy trzymają się z daleka,
          bo prawica niestety goni do roboty albo do nauki i mało obiecuje.<<<<

Prawica dąży do maksymalizacji wyzysku, nie "goni" ani do roboty, ani do "nauki"
          wręcz przeciwnie poziom nauki sie obniza i mamy 3 pokolenie przyglupów z galaktyk i w kadetach.
          Z obietnicami tez nieprawda - obiecuje ile wlezie i nie zamierza dotrzymać, takich fałszywych indywiduów, tak chciwych jak mieniacy sie prawicą nigdzie nie ma w takiej masie.

• ckdezerter Re: Uwierzą każdemu. Nawet na Tymińskiego zagłosu 25.05.04, 07:36
            formacja_infinity napisał:

> >>>>Od prawicy trzymają się z daleka,
            > bo prawica niestety goni do roboty albo do nauki i mało obiecuje.<<<&#
            > 60
            >
            > Prawica dąży do maksymalizacji wyzysku, nie "goni" ani do roboty, ani
            do "nauki
            > "
            > wręcz przeciwnie poziom nauki sie obniza i mamy 3 pokolenie przyglupów z
            galakt
            > yk i w kadetach.
            > Z obietnicami tez nieprawda - obiecuje ile wlezie i nie zamierza dotrzymać,
            tak
            > ich fałszywych indywiduów, tak chciwych jak mieniacy sie prawicą nigdzie nie
            ma
            > w takiej masie.
            >
            Jedyna formacja prawicowa w tym kraju to UPR. Słyszałeś może żeby oni
            obiecywali, że coś będą rozdawać (np. mieszkania)?
        • Gość: FMS ODPOWIEDZ BEHEMOCIE!!! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 24.05.04, 23:04
          Co ztym szacunkeim do AWSu (Dębskiego, Wieczerzaka, Płoskonki - obrońcy
          województwa i ostatnio Lubawskiego). Jest jeszcze wielu innych, o których
          wyjatkowo duzo dowiedzieliśmy się podczas rządów Buzka. Niektórzy prawi jak ś.p
          Dębski - minister juz niestety nie doczekali, bo " ale Klub nie przebacza".
          Jakbys czytał ta pozycję Clifforda, to byś dobrze wiedział o co chodzi. Jednak
          powied nam wszystkim o stało się z tymi prawymi ludźmi z prawicy. Nie pisz też
          jednak głupot, że młodzieżówka FMS, która nie jest wcale socjalistyczną chce
          jakiegokolwiek powrotu do dawnych czasów. WPROST PRZECIWNIE!!! Zajrzyj na naszą
          stronę www.fms.kielce.prv.pl , a także na strony innych w Polsce organizacji
          FMS, np www.fms.w.pl. Nie sądzę, że powiesz jeszcze raz że ktokolwiek jest za
          kartkami i że młodzież z FMS nie dostrzega też błędów jakie dzieja się w SLD.
          Nie można jednak bezpodstawnie krytykować,osądzać i kłamać. A TYLKO STARZY BEZ
          ROZUMU I MŁODZI BEZ SERCA NIE SĄ LEWICOWI...
          Serdecznie pozdrawiam!!!
          • Gość: behemot do przyjaciół moskali IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.04, 00:17
            Cos mi się widzi, że niedouczonej mlodzieży bolszewickiej bardzo wygodnie
            byłoby sprowadzić dyskusję do tego, że tak w SLD, jak i w byłym AWS można
            znaleźć pospolitych przestępców.
            Problem w tym, że o ile jednak jesteście w stanie zrozumieć potrzebę
            weryfikacji polityków prawicy, o tyle swoich tknąć nie dacie. Moje pytanie
            sprowadza sie do tego: jaką podłość musi popełnić bolszewik, żeby wreszcie
            stracić elektorat? Kwaśniewski wspierał rząd i system, w którym strzelano do
            robotników - zero reakcji, wyborcom najwyraźniej to wisi i wcale nie uważają,
            zeby się skompromitował.
            Miller zamykał tzw. ekstremę ale potem w jeden wieczór zmienił zdanie i został
            kontynuatorem reform, które ekstrema zapoczątkowała. Szczyt dwulicowości ale
            reakcja wyborców żadna. Widocznie bolszewik może jednego dnia być za stanem
            wojennym, a drugiego wprowadzać gospodarkę rynkową i nikt się nie zdziwi.

Politycy prawicy są odstrzeliwani prawidłowo. Robią machlojki to się ich
            zamyka. Lewica natomiast może sobie pozwolić na wszystko, a jej elektorat jest
            głuchy. Skąd ten fenomen?

Mimo całego niesmaku, jaki wywołuje we mnie dyskusja ze współczesnym
            komsomolcem, postanowiłem Ci towarzyszu jednak ponownie wyjaśnić zagadnienie.
            Nie od dziś wiadomo, ze choć podstawówka nie wystarcza do zrozumienia prostych
            tekstów, to jednak wystarcza, żeby zostać czerwonym aktywistą. W PZPR nie
            trzeba rozumiec. Trzeba wykonywać polecenia. Ja to rozumiem i tłumaczę. Z
            litosci.
            W kazdym razie, jeśli chcesz dyskutować dlaej, to może czytaj moje teksty
            dwukrotnie ...albo niech Ci starszy brat czyta, bo dwie czynności na raz
            (czytanie i rozumienie) moga być za dużym obciążeniem dla Twojej partyjnej
            głowy.
            • formacja_infinity Re: do przyjaciół moskali 25.05.04, 00:34
              "Politycy prawicy są odstrzeliwani prawidłowo. Robią machlojki to się ich
              zamyka"

Bezczelny fałsz w stylu Goebelsa.
              Jak by tak było, to Buzek, Wieczerzak, Krzaklewski, Wałęsa i reszta oszustów dawno by gniła w więzieniach. Podonie jak tutejsi lokaje Lubawskiego budujący wille z pensji 3 tys.
            • Gość: FMS Rozumiem, że Behemot ma jakieś kompleksy!!! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 25.05.04, 14:28
              Tobie idioto naprawdę czegoś brakuje. Cały czas się silisz na jakiegoś
              intelektualistę, a tak naprawdę to nie pochwal się może jakie Ty ukończyłeś
              szkoły. I nie pieprz już o tej podstawówce, bo rozmawiasz ze stypendystą
              stosunków Międzynarodowych uniwersytetu w Yale, choć nie wiem czy wiesz gdzie
              taki wogóle się znajduje, bo podejrzewam, że poza licencjatem na jakiejś z
              kieleckich pywatnych uczelni to wyżej nie podskoczyłeś. Pozatym jestem
              członkiem komitetu nauk europejskich na UJ, zaprzyjaźnionym z wieloma
              uniwersytetami w Europie. Przykro mi jednak że musisz mieć tak wielkie
              kompleksy. I zrozum wreszcie raz na zawsze że młodzież z FMSu jest
              wykształcona, czego nie można powiedzieć o Twoich ulubieńcach z Młodych
              Demokratów na czele z Twoim ulubieńcem Konradem Łęckim, byłym narodwcem.
              • kobylybbb Re: Rozumiem, że Behemot ma jakieś kompleksy!!! 25.05.04, 14:40
                Gość portalu: FMS napisał(a):

> Tobie idioto naprawdę czegoś brakuje. Cały czas się silisz na jakiegoś
                > intelektualistę, a tak naprawdę to nie pochwal się może jakie Ty ukończyłeś
                > szkoły. I nie pieprz już o tej podstawówce, bo rozmawiasz ze stypendystą
                > stosunków Międzynarodowych uniwersytetu w Yale, choć nie wiem czy wiesz gdzie
                > taki wogóle się znajduje, bo podejrzewam, że poza licencjatem na jakiejś z
                > kieleckich pywatnych uczelni to wyżej nie podskoczyłeś. Pozatym jestem
                > członkiem komitetu nauk europejskich na UJ, zaprzyjaźnionym z wieloma
                > uniwersytetami w Europie. Przykro mi jednak że musisz mieć tak wielkie
                > kompleksy. I zrozum wreszcie raz na zawsze że młodzież z FMSu jest
                > wykształcona, czego nie można powiedzieć o Twoich ulubieńcach z Młodych
                > Demokratów na czele z Twoim ulubieńcem Konradem Łęckim, byłym narodwcem.

O kurwa :-o
                • Gość: behemot no IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:51
                  > O kurwa :-o

no
                  dawno się tak nie uśmiałem
                  dzięki ci młodzieży komsomolska
                  • Gość: fms BEHEMOT BECZY JAK KOZA!!! IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 25.05.04, 15:12
                    O kurwa!!! ALe ten behemot to debil
                    • kobylybbb A kogóż 25.05.04, 15:18
                      to mamy zaszczyt podziwiać?
                      Czy którąś z poniższych Wybitnych Jednostek, czy innego Geniusza?

Zarząd FMS w Kielcach
                      Marceli Zaborek przewodniczący
                      Przemysław Pakuła sekretarz
                      Aneta Kargulewicz wiceprzewodnicząca
                      Jakub Czaplarski wiceprzewodniczący
                      Sylwester Ślusarczyk skarbnik
                      Agnieszka Chrzuszcz członek
                      Tomasz Sójka członek

Skład RM FMS w Kielcach
                      Michał Chrabąszcz
                      Sebastian Boś
                      Justyna Waliłko
                      Katarzyna Selma
                      Dominik Kimla
                      Karol Rudny

Skład Komisji Rewizyjnej
                      Piotr Pytlewski
                      Przemysław Chmiel
                      Justyna Dziubińska

Skład Sądu Koleżeńskiego
                      Michał Ciosek
                      Jacek Dąbrowski
                      Marzena Pawlak
                      • kobylybbb Inicjały MZ 25.05.04, 15:51
                        użyte
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=12837200&a=12893863
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=60&w=12879502&a=12908096
                        wydają się wskazywać na Pana Marcelego Zaborka.
                        Powtarza się IP:*.fema.pl/*.cyf-kr.edu.pl
                        Czy to możliwe, aby zaszczycił nas sam Przewodniczący kieleckiej FMS??? :)))
                        • Gość: FMS Kraków kr.edu.pl to kraków - UJ Kraków a nie Kielce IP: *.fema.pl / *.cyf-kr.edu.pl 26.05.04, 00:11
                          Droga , z kobyło!!! No cóż miałeś przyjemność rozmawiać z członkiem
                          krakowskiego , a nie kielceckiego FMSu. Nie mamy narazie swojej strony netowej
                          i dlatego wspolpracujemy z zparzyjazniona organizacja w Kielcach. Jesli
                          natomiast chodzi o naszego kolege z Yale - Miłosza, no cóż, wiem że możesz być
                          zazdrosny. Jeśli chcesz to zobacz także jakie kwalifikcaje ma nasza
                          przewodnicząca w Małopolsce Asia Brzozowska, bądź Łukasz Danel
                          (wizard.ae.krakow.pl/~knse/czlonkowie/lukaszek.htm). Serdecznie
                          Pozdrawiamy przebiegłą, ale głupią kobyłę prawicową.
                          • kobylybbb Sile przewodniej 26.05.04, 08:24
                            Cóż, nie miałem ani przyjemności, ani rozmawiać. Nie chcę i niegodny żem,
                            rozmawiać z tak moralnymi i wybitnymi jednostkami. Wasz kolega Miłosz jak
                            rozumiem specjalizuje się w otwieraniu zamków typu YALE. Jest to wielce
                            szczytne zajęcie, ale gdyby Wasz kolega miał minimum przyzwoitości, to
                            zostawiłby to dla siebie.
                            Wiesz, że mogę być zazdrosny???!!! Podziwiam Twoją znajomość mojej natury.
                            Złośliwy mógłby rzec – jakbyś w mojej dupie był. Ale ja wiem, że nie jesteś.
                            Wasze kwalifikacje wręcz powalają. To zresztą jest widoczne w Waszych
                            wypowiedziach.
                            Ze swoją głupotą jest mi bardzo wygodnie. Żywię nadzieję, że Wam jest równie
                            wygodnie z Waszą ,mądrością.

„Jednakże, uznajemy Sojusz Lewicy Demokratycznej za głównego partnera i
                            sojusznika dla Federacji, z którym wyrażamy chęć ścisłej współpracy.
                            Naszym celem jest lepszy świat, bo wierzymy, że możliwym są ciągłe zmiany,
                            które zmieniają nas samych i nasze otoczenie na lepsze oraz w to, że silna,
                            zjednoczona lewica jest w stanie dokonywać tych zmian.”.
                            Miłosz Tusiak

Naprzód, naprzód, młodzieży,
                            Walcz i pracuj, i trwaj,
                            Tobie ufa i wierzy
                            Cały naród i kraj.
                            Stare zburzyć należy,
                            Nowe - dźwignąć i wznieść,
                            Naprzód, naprzód, młodzieży -
                            Młodość nową ma treść.

Lećcie, lećcie, orlęta,
                            Zegar dziejów już bił,
                            Wasza sprawa jest święta,
                            Droga w przyszłość wytknięta,
                            Lećcie, lećcie, orlęta,
                            Póki życia i sił!

Trzeba z trudem niemałym
                            Dźwigać oskard i młot,
                            Trzeba walczyć z zapałem
                            I uskrzydlać swój lot.
                            Praca los uszlachetni,
                            Serca płoną i grzmią,
                            Tętni Plan Sześcioletni
                            Żywą pieśnią i krwią.

Lećcie, lećcie, orlęta,
                            Zegar dziejów już bił,
                            Lećcie, lećcie, orlęta,
                            Póki życia i sił!

Naprzód, naprzód, młodzieży,
                            Walcz i pracuj, i trwaj,
                            Tobie ufa i wierzy
                            Cały naród i kraj.
                            Idzie nowa epoka,
                            Przeobraża się los,
                            Młodym droga szeroka,
                            Młodym droga na wprost!

Lećcie, lećcie, orlęta,
                            Zegar dziejów już bił,
                            Lećcie, lećcie, orlęta,
                            Póki życia i sił!

Jan Brzechwa
                            • dijey Re: Sile przewodniej 26.05.04, 09:08
                              Słów brakuje, aby wyrazić swó zachwyt, takie piękne.
                              Ten śluszarz od jejl-uf zapewne nie wie, jak pięknie poeci składali słowa.
                              Aż naród drżał, tak przemujące były.
                              Ja drżę i dzisiaj.
                          • kobylybbb Inteligencja Miłosz przytłacza 26.05.04, 10:03
                            Młody Socjaldemokrata Miłosz Tuziak to przyszłość (a w zasadzie teraźniejszość)
                            SLD. Miłosz już decyduje i określa kryteria.
                            Takie też kryteria określił dla kandydatów SLD do komisji wyborczych i raczył
                            rzec:
                            „Sprawdzamy, czy są sympatykami lewicy, czy na przykład biorą udział w
                            pochodach pierwszomajowych”.

Brawo Panie Miłoszu!!!!!!
                            Czy to kryteria z YALE???
                            Zamknąć tych, którzy nie chodzą na pochód :)))
                          • Gość: do gnooju FMS Re: kr.edu.pl to kraków - UJ Kraków a nie Kielce IP: 195.114.160.* 26.05.04, 13:38
                            rzeczywiscie, ma sie czym pochwalic ten Lukaszek, a jakies doswiadczenia
                            pozapolityczne??? podejrzewam ze ZERO, tak jak wy wszyscy

a dla nas prawica czy lewica to juz historia, liczy sie ..., jak nie wiecie, to
                            kupcie sobie ROZUM (specjalnie tak - podpowiedź), najlepiej od Millera :))))
                  • emzet02 BEHEMOT UKOŃCZYŁ WSH Z TRUDEM!!! 25.05.04, 15:17
                    Pozdrowienia od kolegów z grupy!!!
              • Gość: behemot "I zrozum wreszcie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.04, 14:48
                > idioto

uff ...chyba mi się upiekło, że ZOMO juz wam zlikwidowano, nie?

> bo rozmawiasz ze stypendystą
                > stosunków Międzynarodowych uniwersytetu w Yale

Aaaa ...to oczywiście zmienia postać rzeczy. Najmocniej towarzysza przepraszam
                i odszczekuję to wszystko, co napisałem, bo po krótkim przemyśleniu dochodzę do
                wniosku, że to nieprawda. Robotnicy pod Wujkiem popełnili samobójstwo.

> Pozatym jestem członkiem komitetu
                A jak tam - wicie, rozumicie - u Was w tym komitecie z ortografią u towarzyszy,
                co?

> bo podejrzewam
                Brawo! Odkąd tow. Lenin powiedział, że wróg klasowy nie śpi, czujność
                rewolucyjna jest w cenie. Tak trzeba - należy każdego podejrzewać.

> I zrozum wreszcie
                Mnie się wydaje, ze rozumiem o czym jest ten wątek ...za towarzysza jednak ręki
                bym sobie uciąć nie dał. Może jeszcze raz wytłumaczyć? A może towarzysz da
                sobie spokój i ewentualnie pójdzie gdzieś agitować na swoim poziomie?
              • kobylybbb Czy to YALE 25.05.04, 14:50
                to ma coś wspólnego z zamkiem do drzwi???
                Jak to mozna zdobyć???
                Ja chromolę!
                Słowa najwyższego uznania!
                Oby tak dalej X=
              • kobylybbb Mam nadzieję 25.05.04, 15:12
                że YALE nie oznacza, że przed Geniuszami z Federacji Młodych Socjaldemokratów
                trzeba zamykać drzwi?
                „Propagowanie wśród młodzieży idei socjaldemokratycznych, wolności, równości i
                sprawiedliwości społecznej”
                Ktoś, kto ma taki cel nie powinien zostać złodziejem
    • Gość: kiel SLD KGB ... IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 24.05.04, 22:59
      ludzie!!!

puknijcie się w makówki !!! przestańcie walczyć z kolorem
      legitymacji a zacznijcie walczyć z głupotą !!!!

obecnie partie z każdej strony naszego cyrku są o d... rozbić
      nie ważne czy lewica, czy prawica czy środek

oni są wszyscy po 1 pieniądzach

"..teraz przyszły takie czasy
      byle dobrać się do kasy..." - KSU "Koryciane łajno"
      • formacja_infinity Re: SLD KGB ... 24.05.04, 23:29
        I tak i nie.
        Gdyby chodziło o głupote, to nie tak wielki problem.
        Chodzi o zasady, o realnie wykonywane czyny oparte na wartościach.
        Dopóki praca jest towarem, a pieniądz na 1 miejscu bedzie rozwijał sie wyzysk i przemoc na potrzeby wyzysku.
        • Gość: Filip Re: SLD KGB ... IP: 69.156.224.* 25.05.04, 07:22
          Wcale tak byc nie musi. Przykladow jest wiele na poprawnosc systemu pozytywnie
          pracujacego dla wiekszosci spolecznej. Ot chocby kraje skandynawskie,
          Zachodniej Europy, a nawet choc w mniejszosci kraje A.Poludniowej biczowane
          przez Amerykanow zdolaly nieco poprawic swoj los.
          Zapytaj Chinczykow czy maja powody do narzekan ? Nic podobnego oni lubia to co
          maja swiecie wierza w potege wlasnej masy a nawet zdolali wypracowac sobie
          dobrobyt klas wedlug zasady "kazdemu podlug jego potrzeb- kazdemu wedlug jego
          swiadomosci. Skad to wiem ?...rozmawialem wielokrotnie z Polakami pracujacymi w
          Chinach.
          A skoro juz zadecydowalismy ze konczymy z systemem komunistycznym, czoc cisnie
          sie nam na mysl napisac "systemem opiekunczym" ale czy aby napewno byl systemem
          opiekunczym skoro ja tu dopiero po dotarciu do Kanady odczulem luksusy
          prawdziwego nie udawanego systemu opiekunczego. Ruznego rodzaju hierarchia
          zasilkow dla bezrobotnych, nigdy nie pracujacych, oplata mieszkan, sadownictwo
          na koszt miasta, zasilki dla rodzin wielodzietnych, spoleczna opieka lekarska,
          medykamenty, pomoc samotnie wychowujacym matkom, dentysta, renty inwalidzkie
          czy pomoc niepelnosprawnym, emerytury i plany oszczednosciowe ARRP...zyc nie
          umierac. A ilez pomocy to spoleczenstwo przejawia poprzez roznego rodzaju formy
          dzialalnosci harytatywnej.
          I gdy sobie to wszystko uswiadomilem z czego moge korzystac wpadlem w panike w
          poplochu szukajac pracy.
          Ach to tak pomyslalem - czujac w metodzie tej podstep. Oto sposoby wasze na
          braki na rynku pracy ?
          Mnie pracowac nie odluczycie. Zasluzylem na wiele wiecej niz mi oferujecie.
          I tak stalem sie rekinem finansowym...no moze przesadzilem ale nie jest zle.
        • ckdezerter Re: SLD KGB ... 25.05.04, 07:51
          formacja_infinity napisał:

>
          > Dopóki praca jest towarem, a pieniądz na 1 miejscu bedzie rozwijał sie wyzysk
          i
          > przemoc na potrzeby wyzysku.

Rozumiem, że w tym momencie się nabijasz?
          • agnostyk1 "I zrozum wreszcie"...behamocie!!! 25.05.04, 23:18
            To Twój styl. Ja wiem czy styl, nawet, czy czasem nie mania albo jaka i
            gorsza przypadłość:

-niedouczonej mlodzieży bolszewickiej
            -jaką podłość musi popełnić bolszewik
            -Widocznie bolszewik
            -dyskusja ze współczesnym komsomolcem,
            -postanowiłem Ci towarzyszu
            -zostać czerwonym aktywistą
            -Twojej partyjnej głowy.
            -dzięki ci młodzieży komsomolska
            -że ZOMO juz wam zlikwidowano
            -Najmocniej towarzysza przepraszam
            -za towarzysza jednak ręki bym sobie uciąć nie dał.
            -Może jeszcze raz wytłumaczyć? A może towarzysz da
            sobie spokój i ewentualnie pójdzie gdzieś agitować na swoim poziomie?

Tak , ortografię jakoś tam opanowałeś. Historii niestety nie. Jeżeli uważasz,
            że taki poziom urzywanego nachalnie "słownictwa" i to wyraźnie w celu ubliżania
            interlokutorom, to poziom wysoki to muszę się nieco sprzeciwić! Masz i
            argumenty godne uwagi (w przebłyskach) lecz niweczysz je zajadłością, wręcz
            agresją. Gdybyś trochę wziął pod uwagę fakt, iż nie prowadzisz dyskusji
            z "prominentami komuny", lecz ludzmi posiadającymi jakies ideologiczne poglądy,
            może trochę byś sobie odpuścił. Wyraźnie weziera z Ciebie obawa, że obecni
            socjaldemokraci to nic innego jak podfarbowane komuchy, które tylko czekają na
            możliwość zmiany ustroju. Stąd mój poprzednio cytowany wniosek, iż z historią u
            Ciebie kiepsko - utożsamiasz komunizm, socjalizm, socjaldemokrację. Gruby bład!
            Masz ambicje prowadzić agitację (przepraszam - uświadamianie) na wysokim
            poziomie to najpierw go sam prezentuj.
            • agnostyk1 Re: "I zrozum wreszcie"...behamocie!!! 25.05.04, 23:23
              Tak, moja ortografia też nie jest najlepsza ale to pewnie cecha wyróżniająca
              niedouczonych bolszewików:)))
              • b_echo_mot Re: "I zrozum wreszcie"...behamocie!!! 25.05.04, 23:37
                Ty mnie nie musisz nic tłumaczyć.
                Ja sam najlepiej rozumiem gdzie i jaki mój interes.
                I on sie rozmija z Wami komuchy, bo ja jestem bohaterem, który z Wami wygrał, gdyz raz mialem w kurtce schowane ulotki, a wasze ormo mnie nie złapało. Na szczęście bo by mnie do matury nie dopuścili.
                No ale przepuscili i ja jestem teraz prawnik, wykształcony za Wasze, i popieram Lubawskiego oraz prawice, bo lubie kase, tanich przygłupów niestety w robocie oraz najbardziej to mi sie podoba, ze nie musze oddawac za nauke wraz z odsetkami. A ty robisz błędy ortograficzne czerwony nieuku .
    • kobylybbb Szczerość Szefa FMS Zaborka 26.05.04, 10:31
      W RM SLD są co najmniej następujące osoby (o skoligaconych nie wspominam)
      z „górki” FMS w Kielcach:
      Marceli Zaborek
      Tomasz Sójka
      Sebastian Boś
      Michał Chrabąszcz
      Przemysław Chmiel

Czyli byli i są współpracownikami Wybitnych Tytanów Intelektu posiadających
      prawo moralne w sobie w tym np. Henryka Długosza, Stanisława Lisowskiego,
      Włodzimierza Stępnia, Sławomira Kopycińskiego.

Pan Marceli Zaborek w przemówieniu raczył rzec do Młodych Tytanów:
      „Premier Józef Oleksy w jednym z wywiadów powiedział, że: postrzega nowo
      powstałe struktury Federacji Młodych Socjaldemokratów jako „bicz sumienia dla
      SLD”; W pogoni za funkcjami, które każdy chciał otrzymać ( niektórzy bardziej,
      inni może trochę mniej) zapomnieliśmy o tym najważniejszym. Po co tu wszyscy
      przyszliśmy i stanęliśmy w jednym szeregu?”.

Ja odpowiem. Po to, aby iść za przykładem swoich wielkich poprzedników np.
      Siejki i Kopycińskiego.
      Ciekawe jak się Im dyrektoruje? :)))
      Geniusz Siejka zlecił już chyba komuś napisanie pracy magisterskiej. Myślę, że
      Panu Miłoszowi Tuziakowi nie sprawiłoby to problemu :)))
    • kobylybbb Pytanie do FMS 26.05.04, 10:41
      Jako, że piszecie:
      „Przeciwni jesteśmy dyskryminacji rasowej i nie obchodzi nas także jakie ktoś
      ma upodobania seksualne”.

Co sądzicie o nekrofilach i czy ich także przyjmujecie?
      Czy jeżeli ktoś lubi „kolorowe towary” w wieku przedszkolnym to także jesteście
      tolerancyjni?
      Jakie upodobania posiada Pani Justyna Waliłko?
      • Gość: Pola O upodobaniach IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 26.05.04, 11:05
        Ty BBB jesteś brzydki. Jeżeli chcesz się czegoś dowiedzieć o upodobaniach
        Justysi to wpadnij. Uprawia u mnie aerobik. Być może opowie ci o swoich
        preferencjach.
        Przypominam hasło:
        Czy jest druh Boruch?
        Odzew:
        Nie ma druha Borucha.

Zapraszam!

Apolonia Korcicipińska
        ul Nimfy 69
        • kobylybbb Droga Polu! 26.05.04, 11:22
          Czy brzydki, to kwestia gustu :)))
          Wybacz, że w najbliższym czasie Cię nie odwiedzę.
          Aktualnie dyskutuję z druhną Walą Sieruchną. Druhna Sierucha jest bardzo
          ciekawą dyskutantką.

Z wyrazami najgłębszego uszanowania
          Jaja kobyły BBB :)
    • Gość: behemot nieograniczone zaufanie do bankruta jest tematem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.04, 10:59
      W kwestii formalnej pragnę zabrać głos.
      Tak naprawdę tematem, który mnie interesuje jest kwestia nieograniczonej
      miłosci, jaką lud darzy niedawnych strażników systemu totalitarnego. Jeśli ktoś
      ma coś do powiedzenia na ten temat, to proszę się nie krępować.

Natomiast wątek komsomolski może zakończymy tylko stwierdzeniem, że słusznie
      robi PZPR nie przyjmując jeszcze do partii komuszego szczawiu. Nie dość, że
      dali się sprowokować jak dzieci, nie dość, że bełkoczą nie na temat, to jeszcze
      ściągają dyskusję na poziom, którego nie warto czytać.
      Braki w wykształceniu, ortografia i gramatyka wypowiedzi absolutnie mnie nie
      dziwią, bo jak ktoś pochodzi z porządnego domu z tradycjami to pisać umie lecz
      do bolszewików na służbę nie pójdzie.
      Do komuszków oczywiście nic nie mam. Ludzi dzielę na mądrych i głupich, a nie
      na prawicę i lewicę. Po prostu nudziło mi się to walnąłem tekścik - a nuż jakiś
      jełop z lewicy odpowie, to się pośmiejemy.
    • olds_reader Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta 29.08.04, 16:38
      Poparcie dla lewicy znów rosnie.
    • Gość: Ano Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.04, 10:58
      a prawica jaka święta i mądra-tak rozwija gospodarkę,nic nie kradnie i jeszczae
      da coś kościołowi biednemu....
    • Gość: TOMASZ BUJAK Re: nieograniczone zaufanie ludu do bankruta IP: *.t-s.pl 30.08.04, 13:20
      Wszędzie na świecie sa określone grupy interesów, tak w skali krajowej jak i
      lokalnej. Władza winna byc rozliczana ze swej dzialalnosci w sposób polityczny
      ( wyborcy), i jeśli jest taka potrzeba, to także w sposób prokuratorski (
      niestety często). Dojrzalosc spoleczenstwa przekłada się na zdolność odrzucania
      wyborczego bajdurzenia od rzeczywistych możliwości.
      Jeśli jest tak, że zlodziej ukradł ci portfel, a ty mu jeszcze dajesz szansę by
      ukradl ci samochód, to już na taką logikę brakuje słów.
      I tylko tyle mlożna napisać o "towarzyszach" z czerwonymi horyzontami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka