Dodaj do ulubionych

Wyrok na kierowcę busa, który doprowadził do tr...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 20:24
Tragedia rodzin i poszkodowanych w tym wypadku nie zrobiła większego wrażenia
na kierowcach busów . Dalej jeżdżą bardzo nieostrożnie i bardzo szybko. Czy w
busach są instalowane tachografy?
Obserwuj wątek
    • Gość: rr kierowca busu też ma rodzinę ! IP: *.kielce.msk.pl 28.05.04, 22:38
      i powinien do nie wrócić jak najszybciej!
      • Gość: Picolo Re: kierowca busu też ma rodzinę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:42
        i powinien do nie wrócić jak najszybciej!
        Oczywiście po odbyciu kary.
      • Gość: Ja Re: kierowca busu też ma rodzinę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.04, 14:58
        to mu teraz rodzinę zabić. oko za oko!
    • Gość: Łukasz Re: Wyrok na kierowcę busa, który doprowadził do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 22:50
      "Ponad rok temu wjechał pod lokomotywę w Łaziskach k. Piekoszowa. Zginęło wtedy
      sześć osób..."

"Do wypadku doszło 2 czerwca ubiegłego roku..."

Redaktorku ponad rok to bedzie 3 czerwca...
      • Gość: iza Re: Wyrok na kierowcę busa, który doprowadził do IP: 81.6.129.* 28.05.04, 23:27
        Rozumiem zal rodzin , ale trzeba pamietac o tym ze stalo sie to nieumyslnie.
        Tak naprawde kazdy z nas moze stac sie sprawca wypadku. A tu przewaza chec
        zemsty...
        • Gość: Piotr Re: Wyrok na kierowcę busa, który doprowadził do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 08:43
          A ja uwazam ze zrobil to z premedytacja. Wg mnie wyrok jest zbyt niski. I wcale
          nie chodzi tu o zemste tylko o odstraszajace dzialanie kary. On wyjdzie po 2-3
          latach za dobre sprawowanie i dalej bedzie robil to samo na drodze.

Ci busiarze rzeczywiscie powinni miec obowiazek posiadania tachografow w
          samochodzie a policja powinna sie w koncu zainteresowac wyczynami co
          poniektorych palantow na drogach.
          • Gość: Krzysio Odstraszajace dzialanie kary. IP: *.ocorona.com / 200.74.139.* 29.05.04, 08:48
            Słusznie Piotrze, powinni go wywlec z busa, wyfiletować na miejscu, a zwłoki
            włóczyć psami po polach przez tydzień. To by dopiero odstraszało, co nie ;-)

Tak trzymaj chłopie.
            • Gość: Piotr Re: Odstraszajace dzialanie kary. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.04, 12:47
              Jesli tak pojmujesz kary to gratuluje pomyslowosci i wyobrazni "chlopie".
              Powinienes nie czytac juz wiecej Trylogii Sienkiewicza bo to zle wplywa na ciebie.
              A do mnie nie zwracaj sie chlopie bo nie jestem rolnikiem.
              • Gość: kiel jazda busem IP: *.wl.kielce.octava.net.pl 29.05.04, 13:02
                1. kierujący nie wydaje biletu (godząc się na coś takiego
                sami robimy sobie "dobrze")
                2. stan techniczny jest opłakany (co prawda jest
                nieco lepiej niż kiedyś rozklekotane nyski)
                3. krzesła (trudno to nazwać fotelami) są przerdzewiałe
                często i przytwierdzone do podłogi cienkimi śrubkami
                4. kierujący busem jeżdżą szybko i często bardzo nieostrożnie
                5. zabierają za dużo pasażerów

a co do wypadku na przejeździe to trzeba być ślepym,
                żeby w tamtym miejscu nie wypatrzeć pojazdu szynowego !
              • Gość: Krzysio Chłopie IP: 5.2.1R1D* / 193.251.169.* 29.05.04, 20:28
                w rozumieniu "silny mężczyzna, tzn. chłop jak dąb"
                Ale jeżeli ty w swoim intymnym związku robisz za panienkę, to cię serdzecznie
                przepraszam. Moja wina i powinienem uważać na sformułowania, wszak jesteśmy w
                Europie i takie związki są w modzie. Ja w tym względzie jestem cholernym
                konserwatystą.
                A co do mojej propozycji kary, to nie jest odstraszająca w myśl twoich poglądów
                ? Chyba bardziej niż 5 czy 8 lat pierdla, bo bardziej przemawia do wyobraźni.

Hej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka