Dodaj do ulubionych

Wieżowce zamiast chemii. UJK sprzedał atrakcyjn...

02.11.11, 07:56
Będzie to chyba pierwszy przypadek na świecie, że uczelnia sprzedaje swój matecznik. I to w takim miejscu. Z taką działką.
Na pewno niektórzy się bardzo ucieszą.
Obserwuj wątek
    • Gość: Obywatel CK Re: No i dobrze IP: 195.85.196.* 02.11.11, 08:24
      Jeśli kampus na ul. Świętokrzyskiej będzie obejmował większość kierunków UJK to po co "baba kielecka" lamentuje ?!
      Cytując klasyka Andrzeja Mleczko "obywatelu nie pieprz bez sensu".
      • Gość: ;/ No to kolejne drzewa do wycięcia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.11, 08:42
        Bo teren jest w sumie niewielki, więc stawiając tam trzy wieżowce nie zostanie miejsca na chociażby jedno drzewo.
      • babakielecka Re: No i dobrze 02.11.11, 08:43
        Nie lamentuje. Zastanawia się nad ceną. Kupa ziemi tam jest i to w samym centrum miasta. Bo i hala jest na gruncie uczelni. Niepowtarzalna okazja, można powiedzieć.
    • akson1 Niech sprzedaje... 02.11.11, 14:30
      Jeśli za te pieniądze powstanie nowoczesny campus, uniwerek będzie w jednym miejscu?
      Rewelacja.
      Oczywiście, tradycja też jest ważną, zwłaszcza w takiej instytucji jak uniwersytet, ale jeśli dzięki niej poprawi się jakość kształcenia, to cieszmy się...
      • naiwnybardzo Re: Niech sprzedaje... 02.11.11, 15:03
        Świetnie, że się rozbudowuje. Uniwersytet to niezwykle ważna instytucja w regionie, nie tylko w mieście.
        Natomiast ta działka to naprawdę atrakcyjna nieruchomość, bo trzeba brać pod uwagę cały teren do Silnicy, chyba łącznie z drogą wjazdową za Tęczą. Wszystko w jednym kawałku, blisko kamienicy na Plantach 7. Bardzo dużo możliwości sensownego zagospodarowania, będzie to na pewno hit sprzedaży. Oczywiście, jeśli kryzys nie dopadnie rynku nieruchomości.
        • Gość: Józek Re: Niech sprzedaje... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 18:07
          Oj naiwny, naiwny, nie o ten obiekt chodzi. Gdzie Planty, a gdzie ul. Chęcińska ?!
          • naiwnybardzo Re: Niech sprzedaje... 02.11.11, 18:15
            Oj, Józek, Józek. Ty o przeszłości, a ja o przyszłości. Doszedłeś do końca artykułu?

"W planach mamy też dalszą rozbudowę kampusu przy ul. Świętokrzyskiej, nawet ze środków własnych. Planujemy również przenieść tam z ulicy Leśnej Wydział Humanistyczny. Wtedy pewnie i tę kamienicę wystawimy na sprzedaż - zapowiada prorektor Semaniak."

Więcej... kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,10572420,Wiezowce_zamiast_chemii__UJK_sprzedal_atrakcyjna_dzialke.html#ixzz1cZL5hOno

Chęcińska już sprzedana, to o czym tu dyskutować? Zdecydowanie lepsza działka szykuje się na Leśnej. Dwa budynki i spory plac. Dlatego wspomniałem o Plantach i hali targowej. Rozumiesz już?:)
            Pozdrawiam.
            • Gość: mieszkanka Re: Niech sprzedaje... IP: *.dynamic.chello.pl 03.11.11, 00:35
              Ta dzialka jest swietna, bo wladze Kielc jeszcze nie zaplanowaly w tym rejonie autostrady lub drogi ekspresowej, ale zeby pokazac, ze sa to doprowadzily do zdemolowania ulicy Checinskiej poprzez wycinke kilkuset drzew, czyli pietno naszego wizjonera od drog, estakad, tuneli i likwidacji waskich gardel niestety zostalo odcisniete.
      • Gość: kielczanka Re: Niech sprzedaje... IP: *.dynamic.chello.pl 02.11.11, 17:03
        A czy ktoś pamięta co mieściło się w tym budynku znacznie wcześniej? Ja pamietam jak budowana była sala gimnastyczna - uczęszczałam do tego budynku 11lat, tak tak,całą podstawówkę a potem ogólniak - to dopiero jest tradycja!!!
        • Gość: wsiowy Re: Niech sprzedaje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.11, 21:58
          ale gmachu po komitecie PZPR przy Żeromskiego nie sprzedadzą, bo to ich wspomnienia!
          • Gość: ala Re: Niech sprzedaje... IP: *.kielce.vectranet.pl 04.11.11, 07:08
            A ja jestem pod wrażeniem, że uczelnia tak dobrze kiedyś prosperowała, że stać ja było na zakup / wybudowanie budynku przy Chęcińskiej.
            • Gość: Adorn Re: Niech sprzedaje... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.11, 07:51
              Alu budynki dal dawnej WSP skarb państwa !Sami nie porafili nigdy nic zbudować-podobno byli bardzo biedni !A teraz hulaj dusza piekła nie ma !Można sprzedawać to co sie kiedyś dostało
              a teraz mamonę od państwa/budynki za Exbudem/ i mozna zyć i sie przekształcać !
              • Gość: . Re: Niech sprzedaje... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.11, 13:24
                i nadal sie jest wsiowom łócelniom
              • Gość: ala Re: Niech sprzedaje... IP: *.kielce.vectranet.pl 04.11.11, 17:41
                No cóż... można się tego było spodziewać ... najpierw dostać, potem sprzedać ... świetny interes, dla nas wszystkich, którzy się na takie prezenty zrzucają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka