Dodaj do ulubionych

Zużyty ojej roślinny

17.11.11, 15:09
Witam wszystkich

Mam pytanie do was a mianowicie nie wiecie gdzie można by nabyć(odkupić) olej jadalny po smażalniczy? Interesuje mnie teren Kielc i okolic jeśli podzielił by się ktoś zemną taką informacją był bym wdzięczny. :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Kastor Re: Zużyty ojej roślinny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.11, 08:09
      Jazda na takim oleju grozi złamaniem prawa o akcyzie ! Uważaj !!!!
      • Gość: Filip Re: Zużyty ojej roślinny IP: *.dsl.bell.ca 18.11.11, 16:02

...zepsujesz silnik...straszny smrud w miescie....do smazenia najzdrowszy jest olej zepakowy....okazuje sie ze jest jednak najzdrowszy....prawdopodobnie w Polsce juz nie uzywany.....wycofany za PRLu bo byl zrodlem kulactwa.

Czosne....okazuje sie ze mozna jezdzic na genetycznie modyfikowanym czosnku z Chin ktory tam rosnie posrod odpadkow metali i opon samochodowych....jest wystarczajaco rakotworczy...zawiera duza dawke olowiu ktora w starszym wieku prowadzi do choroby altshaimera......co na to sanepid....?......lapowki....!

........................................................................................................................................
        Kiedy chcemy oszczędzić czas i wybieramy ten dodatek w postaci granulowanej, z torebki możemy się rozczarować. Bo w torebkach kupimy tylko czosnek... z Chin!

Tajemnica tkwi w allicynie, substancji, która nadaje mu zapach. Ma silne działanie przeciwbakteryjne. Zawiera cenne minerały - wapń, magnez, siarkę, chrom, fosfor, cynk, jod oraz mnóstwo witamin (A, C, B1, B2, PP). Pozwala obniżyć ciśnienie krwi, działa przeciwmiażdzycowo, pobudza trawienie i zapobiega zwapnieniu żył. Jest w polskiej kuchni od lat, a w dodatku wiemy, że rośnie w naszej ziemi!

Ale nasz rynek zawojował chiński czosnek. Jest większy, wygląda ładniej i jest przede wszystkim tańszy. Właściwie nikt nie wie, w jakich warunkach jest uprawiany. To budzi obawy, szczególnie, że po pewnym czasie... pleśnieje. A to polskim odmianom się nie zdarza! Pani Anna Boguszewska z Lublina kilka dni temu chciała przygotowywać uroczystą kolację dla swojego męża. Wybrała czosnek granulowany, znanej polskiej firmy. Gotując zaczęła dokładnie czytać informacje na opakowaniu.

• pka93 Re: Zużyty ojej roślinny 19.11.11, 18:12
          Mój samochód do vento sdi 1 92 roku co tu może się zepsuć?? Czytałem to i owo i wiem że to jest bezpieczne dla silnika jeśli ma się do tego głowę.Nie chce mi się teraz wykładu robić. jesteś zainteresowany zachęcam do czytania wujek google wie wszytko. Nie wiem co do tematu ma dalsza część twojego postu... Prosił bym się o trzymanie się tematu by nie zrobił się niepotrzebny spam.
      • pka93 Re: Zużyty ojej roślinny 19.11.11, 18:08
        Jestem rozeznany w temacie. Co do łamania prawa to jestem tego świadom lecz polskie służby kontrolne ( policja itp) nie ma przyrządów aby wykryć takową substancję a co za tym idzie nie udowodnią tego. Poza tym jestem po 2 kontrolach policji policja widziała w bagażniku koło 30 sztuk butelek oleju jadalnego było czuć placki z rury. Wypytywali się tylko po ile olej i czy się dobrze jeździ jak narazie mogę jeździć spokojnie.Ale jeszcze nigdy nie słyszałem o mandacie za jeżdżenie na oleju. Prosiłbym jednak aby się trzymać tematu aby nie zrobił się niepotrzebny spam.
        • Gość: Filip Re: wszyscy jezdza na oleju.... IP: *.dsl.bell.ca 19.11.11, 23:15
          ....alez oczywiscie ja jestem za....trzeba sobie jakos radzic gdy okupant nieustannie podnosi ceny paliw.....przeciez my mamy dosc dluga trdycje...."jezdzenia na oleju"....dzisiaj jest wojna kto chandluje ten zyje....

.....zamozni okupanci wywodzacy sie z bylych sluzb PRLu....PZPR i SB....przeciez musza zyc czyims kosztem....

...tylko dobrze podgrzewaj ten olej ...pozniej co dodajesz do niego....?
          ...i dobrze plukac.

...dziekuje za scene z Policja.....usmialem sie....na wszelki wypadek zarejestruj firme " Placki Ziemniaczane ...na wynos...lub na miejscu"...cukier wlasny....albo cos takiego...

• Gość: Filip Re: wszyscy jezdza na oleju.... IP: *.dsl.bell.ca 20.11.11, 03:11
            upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/a0/Trike.14.arp.jpg
          • pka93 Re: wszyscy jezdza na oleju.... 20.11.11, 16:42
            Co do podgrzewania narazie nie dysponowałem większą ilością więc go mieszałem ze zwykłym paliwem. Dodatkowo dodaję de separator aby się nie wydzielała parafina. Mam problemy ze zdobyciem tego właśnie oleju. Dotychczas kupowałem ze sklepu i mieszałem. Można nazwać to jako testy. Zostały one zakończone pomyślnie. Teraz szukam jakiegoś tańszego źródła. Co do reszty wyjdzie w praniu :D tylko muszę znaleźć jakieś jego źródło. Mam kilka przemyśleń co do jego oczyszczania. Może kiedyś pokuszę się o instalację dwu zbiornikową. Może ktoś słyszał o możliwości zakupu takiego oleju z mcdonalds? Był bym wdzięczny za takie info.

Ps: Co do policji to połapali się tylko dlatego że miałem w bagażniku parę butelek. Uwierz mi że było śmiechu :D nawet i ja po kontroli się uśmiałem.
            • Gość: F. Re: wszyscy jezdza na oleju.... IP: *.dsl.bell.ca 21.11.11, 04:38
              i.ebayimg.com/00/s/MTIwMFgxNjAw/$(KGrHqR,!igE5hBiV4WcBOfqP!7KNg~~60_3.JPG
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka