Dodaj do ulubionych

Trudny początek sesji, awantura wokół psów

15.03.12, 14:43
Bezdomność ludzi to w dużej mierze świadomy wybór,pijaństwo,dwie lewe ręce.Pies,niewinne nikomu stworzenie ,traktowane przez ludzi jak przedmiot.Sami stworzyliśmy bezpańskość psów,wyrzucając je jak niepotrzebny grat.Koszty ponoszone przez społeczeństwna niechciane zwierzęta,są tylko czściowym rekompensowaniem poniewierki,z początku kaochanych przez właścicieli zwierząt,potem traktowanych jak śmieci.Jest wyjście,by nie płacić tak dużo.Należy ściśle rejestrować zwierzęta i kontrolować jak żyją w naszych domach i co się z nimi stało w razie stwierdzenia że zwierzaka już u właściciela nie ma.Każde uśpienie zwierzakamusi być udokumentowane przez weterynarza.Przecież jest organizacja ochraniająca zwierzęta,niech w końcu coś robią,a nie biorą za samo bycie pieniedzy.Nieudokumentowane pozbycie się zwierząt,karać,pieniądze choć w części się znajdą na schroniska.
Obserwuj wątek
    • Gość: olaf Re: Trudny początek sesji, awantura wokół psów IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 15:16
      Kpina! pies najwazniejszy! Wazniejszy od człowieka! Skąd wziąć pieniądze na bezpańskie pieski??? Od właścicieli piesków!!!!!Nałożyć taki podatek, aby regulował płatności wszelkiego rodzaju dotyczące piesków!!!! Kupy piesków zgromadzone przez pupilków przykryłyby pewnie już niejeden Pałac kultury!!! Wyjące pieseczki nie dają żyć człowikowi umęczonemu po całodziennej pracy! manadty adekwatne dla właścicilei pieseczków pokryłyby utrzymanie bezpańskich piesków ( do niedawna ulubionych pupilków dzieciaczka-jedynaczka!!! Pies najważniejszy!!!Unia mu gwarantuje 3-metrowy łańcuch, 10-ciogodzinny wybieg na wolności, sranie na każdym trawniku, wycie bezkarne w bloku, szczekanie i ujadanie bez końca w oczekiwaniu na PANA-najukochańszego pana, który wziął pieska ,aby zrekompensować sobie brak miłości ! Piesek cieszy się merda ogonkiem i wita każdego nieudolnego i mądrego pana!Radni PO zajmijcie sie tematami bliskimi szarego obywatela, a nie zastepczym tematem piesków!!!! Może wreszcie pomyślicie o podatku np100zł na miesiąc dla pieseczkowych dam i panów. Może nie byłoby tyle bezdomnych. Mało tego jak patrzycie na unijne wymagania, to zobaczcie-w Niemczech nikt w bloku nie trzyma psa!!!! Nikt nie pozostawia kup na trawnikach i chodnikach! Kto wreszcie ruszy glową i zajm,ie się LUDŹMI I ICH POTRZEBAMI ,a nie pieseczkami! Możee radni Po utworzą Towarzystwo Ochrony człowieka a nie zwierząt???!!!!!
      • Gość: kielczanin Re: Trudny początek sesji, awantura wokół psów IP: 213.77.117.* 15.03.12, 15:37
        to prawda pieski posiadają paniusie które nie zaznały miłości i pedały
        • Gość: um Re: Trudny początek sesji, awantura wokół psów IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.12, 20:43
          Marcinku od 1.01 nie ma juz wydzialu gospodarki komunalnej, wypadało by wiedzieć.
          • Gość: Żaba Re: Trudny początek sesji, awantura wokół psów IP: *.kielce.vectranet.pl 15.03.12, 22:50
            Wypadało by wiedzieć, że polecenie sprowadzenia piesków z hotelików do Dymin było wydane w grudniu 2011. Kumasz, czy nie kumasz a może um-aż.
    • hemoroidka śtoz i śtoz 16.03.12, 08:33
      Co chwilę czytamy, że stoz nie zrobił tego, śtoz nie zrobił owego, śtoz nie umie złpać psa....śtoz po prostu nie wywiązuję się z umowy podpisanej z UM !!!

Czy nie czas wreszcie rozwiązać te umowe??

Już Śtoz jest przy "prowadzeniu schroniska" 1,5 roku i co?? Tam już powinno być wszystko zorganizowane, a nie jest nic !!
      Egzaltowane Panie nie dały rady, skończcie już, bo mieszkańców ten temat drażni i jak zwykle tracą na tym zwierzęta.
      • Gość: konserwator co Re: śtoz i śtoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 15:50
        Absolutnie się zgadzam. Pies utrzymywany przez rząd PO za 20 złotych dziennie i człowiek za mniej niż 15 złotych. Proporcje godne geniuszu z jakim PO od lat sprawuje swoją władzę. Odebranie refundacji wielu leków chorym też ma sens, pieski będą przecież zdrowsze. Będą też miały więcej sił by rozszarpywać zwierzynę leśną co w tym tygodniu zdarzyło się w świętokrzyskim już dwukrotnie.A tak swoją drogą: dlaczego te przeważnie niezbyt ładne niewiasty tak się uparły na kochanie tylko tych nieszczęsnych psów? Przecież masowo morduje się codziennie setki tysięcy kurczaków, wieprzów, krów? Jakoś żadna z nich nie staje z taką determinacją w ich obronie.Czy ma to związek skutkowo-przyczynowy z dość powszechnym brakiem urody tych pań czy też jest coś prawdy w stwierdzeniu wielu tych, którzy twierdzą że lubią psy tylko te trochę za długo się gotują...A może odpowiedź zna ktoś z PO skoro partia ta jest inicjatorem tak absurdalnych proporcji
        • Gość: misiek Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 15:58
          Zapytaj się urzędników Lubawskiego, dlaczego od tylu miesięcy nie potrafią rozwiązać problemu psów zabranych z posesji w Białogonie, a potem czepiaj się Tuska, który pewnie też jest winien temu, że masz dziurę w gaciach i palisz za dużo. Jak można być tak ograniczonym, żeby wypisywać podobne pierdoły i nie wiedzieć, kto rządzi miastem, w którym się mieszka?
          • Gość: konserwator co Re: śtoz i śtoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 16:01
            Ależ ja doskonale wiem. Mnie jedynie martwi to kto chce tu rządzić...
          • Gość: pirania Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 16:09
            Pieski??????!!!!!!PODATKI !!!!PODATKI!!!! 200zł/na miesisiąc dla każdej paniusi z przegiętym w kabłąk pieskiem na trwniku!!!!!!Panowie z dwoma pieskami spacerują!!!!To widok codzienny! Kup dookoła bez liku!!! Kto sie tym zajmie! Kto wreszcie pomyśli o zwykłym mieszkańcu Kielc, o dzieciach!!! Kto?
            • Gość: Dondonek Re: śtoz i śtoz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.12, 16:30
              Kazdy adminstartor domu winien wiedzieć kto ma psa czy kota i czy płaci od nich podatek-czypik w zwierzatku wiele powie !
              Tak jest rozwiazane to w cywilizowanym swiecie i tam nie ma problemu bezdomnych zwierzat !
              Kazdy błakajacy się piesek jest wyłapywany i co dalej............... to sami sobie powiedzmy jak wygladaja tam schroniska i czy sa w ogóle ?
              • Gość: misiek Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 17:18
                Ludzie, opanujcie się trochę. Po tym waszym pisaniu widać wszystko: wielką miłość bliźniego, szacunek do innych, empatię itd.
                Kompromitujecie się po prostu. Widzisz paniusię (jak piszesz) z psem, paniusia nie posprzątała po swoim pupilu? Zwróć jej uwagę lub zawiadom straż miejską. Zrobiłeś to? Nie? Ale przyszedłeś do domu i wypisujesz bzdety na forum. Myślisz, że od twojego pisania znikną psie kupy z trawników?
                Dlaczego w Kielcach nie ma czipowania psów? Dlaczego nikt nie kontroluje ludzi niepłacących za psy podatku?
                Zwalacie winę na psy, a tak naprawdę za te psy ktoś odpowiada. Do tych osób miejmy pretensje. Wracam do pytania: ile czasu potrzebują urzędnicy miejscy, by rozwiązać problem psów odebranych właścicielowi?
                I nie opowiadajcie mi, że to wina psów. To wina kieleckich urzędników i właściciela bez wyobraźni (może chorego, biednego człowieka?). Czy ten właściciel płacił co roku podatki na posiadane psy? Nie? To może ktoś powinien interweniować?
                • Gość: werda Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 20:19
                  Wszyscy w Kielcach maja dość piesków,! nie masz co robić? Zajmij sie chorymi dziecmi, czekaja na rodzine zastepcza. Weź dziecko a nie pieska!!! Pieniądze dla bezdomnych piesków????????? Dla chorych pieseczków?????Och, och , och co za milość! Co za empatia! mam pieska, kocham pieska a LUDZIE? Co im dajesz? potrafisz im służyć????Wielu w hospicjach czeka na twoją empatie! Idź tam i zajmij sobie czas, tak jak nalezy!
                  • Gość: psiarz Re: śtoz i śtoz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.12, 21:58
                    mam trzy psy a złośliwce moga mi naskoczyć.Wolny kraj i moje psy moga robic gdzie chcą a zwlennicy cipów niech se sami założa na łep to im w życiu będzie łatwiej jak dostaną np.zawału ze złości na ulicy bedzie szybciej widomo kto zacz.
                  • Gość: misiek Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 16.03.12, 22:07
                    Takim jak ty nie chciałbym służyć. Biednyś.
                    Dziecko to nie zabawka, żeby można je sobie było wziąć. Puknij się w łeb.
                    Już cię widzę w hospicjum. Prędzej będzie się tam udzielał właściciel psów niż ty.
                  • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 10:02
                    Verda! a ty byłaś w hospicjum? I kto ci dał prawo do dyktowania co inni maja robić? coś za dużo frustracji i jadu w tej twojej wypowiedzi.
      • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 10:04
        A zajmiesz się tym? Masz lepszy pomysł? Czy tylko gderać?
        • Gość: werda Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 13:37
          Piseczki!!! Ach pieseczki! Biedne piseczki!Jaką dziś kupkę zrobił twój pieseczek? Och , puść pieseczką przed klateczke , niech sie wysra! Schowaj sie za drzwi, bo ci zimno! Twoj pieseczek urąbie twojej kochanej sąsiadeczne gówienko pod okienkiem! Och , cudny pieseczek!
          • Gość: prawdomówny Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 13:49
            Naprawdę nie musisz nikomu udowadniać swojego debilizmu. Już wystarczy.
          • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 13:57
            Werda, idź na spacer, zobacz jaki piękny jest świat i spróbuj uśmiechnąć się do kogoś - to nie boli! A jak zobaczysz nieodpowiedzialnego właściciela psa, który tak czy siak musi zrobić kupę, to po prostu zwróć mu uwagę, żeby sprzątnął, bo takie jest prawo.
            • Gość: werda Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 15:13
              Mam prawo mieć psa! Mam prawo mieć w nosie gdzie moj pies sra! Mam prawo zostawić wyjącego psa w domu! Mam prawo ! Mam prawo! mam prawo! Oprócz praw są obowiązki! OBOWIĄZKI!!! Nie wisdziałam , żeby paniusia sprzątała kupe po pupilku! ja nie jestem policją i urzędem miejski, nie jestem też działaczką ochrony zwierząt-zeby zajmować się właścicielami pieseczków srających gdzie chcą i wyjących huskich całymi godzinami nad moją głową! Widzę tylko głupotę , infantylizm, brak odpowiedzialności, chamstwo posiadaczy pieskow! Może zamiast ochrony zwierząt-WY MIŁOŚNICY PIESECZKOW- ,zajmiecie sie sposobem ukarania właścicieli pieskow srajacych na chodnikach, trawnikach, biegajacych bez kagańców, na wolności.Zorganizujcie się razem charytatywnie i ZADNBAJCIE O DOBRE IMIĘ MIŁOŚNIKOW PIESECZKOW! Zamiast obarczac UM-sami przypilujcie OBOWIAZKOW pieseczkowych pań i panow!!! Zamiast rządać i mieć postawę roszczeniową-aby to urząd zadbał-sami sie zajmijcie! jak sie ma prawa to i ma się obowiązki!!!! Jest bezprawie , bo wszyscy pseudomilośnicy psów czują się bezkarni i kpią sobie ze wszystkiego! Lubię pieski, wiem że to wspaniałe cudowne zwierzątka, mądre i przyjazne człowiekowi! jednak nigdy nie wzięłabym pieska do domu do bloku BO JESTEM ODPOWIEDZIALNA!!!Wymagam od siebie dużo i od innych też! tylko wlaściciele pieskow nie wymagają od siebie nizc!
              • sygitoyo Re: śtoz i śtoz 17.03.12, 15:19
                a co mówi lekarz?
                • Gość: śćęK Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 15:43
                  lekarz czeka na włascicieli pieseczkow bo ma pPRAWO LECZYC !
                • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 15:44
                  Werda, ratuj! przed chwilą pod moim balkonem sikał całkiem dorosły facet! Facet! nie pies!
                  • Gość: werda Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 16:44
                    Masz Stowarzyszsenie Ochrony Zwierząt-działaj -pewnie to bydle sikające pod twoim balkonie -ma trzy pieseczki, które wyją za panem i srają na balkonie, a on pod twoim oknem!Jak kochasz pieseczki to na pewno masz o wiele więcej miłości do bliźniego! Powiedz panu , że ma PRAWO LAĆ! bO TWOJE PIESKI , MAJA PRAWO! Jutro naleje ci facet na balkon , a nie pod balkon, bo twoje pieseczki obsrały już każdy cm2 trawnika, więc o co ci chodzi? ,że niby co ? facet sikać nie może , a twoje pieseczki mogą?!
                    • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 17:08
                      Ty naprawdę jesteś chora! Żal mi ciebie i tyle! I nie przypisuj mi Bóg wie ile 'pieseczków' - bo nie jestem schroniskiem! Swoją drogą ciekawe, kiedy cię ta żółć zaleje.
                      • Gość: werda Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 18:32
                        widzisz biedaczku, jak ci nerwy puszczaja! masz problem ze soba, dlatego masz pieska!Nie obrażaj nikogo! Nie masz takiego PRAWA! Wyrażam swoje zdanie, nie obrażam nikogo, tylko mówie PRAWDĘ O PIESECZKACH I ICH WŁAŚCICIELACH! MAM DOŚĆ WYJĄCYCH PSOW I DOŚC KUP !!!PRAWDA boli? Weź kupę swojego piesk i upomnij kolesia innego ,żeby to robił co ty! U sąsiadow -Niemcow, pieskow nie ma w bloku, a właściciele z honorem sprzątaja gowienka swoich pupilow!
                        • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 20:54
                          Niemiec wzorem? tak we wszystkim? no to gratulacje!
                          • Gość: ewas Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 21:14
                            Tak-Niemiec dba o czystośc! Dba o swoj kraj! Dba o własnych rodakow! Sprząta po piesku! pojedź i zobacz ile w bloku w Niemczech jest pieskow! Ani jednego! Żeby miec psa w bloku -musza się zgodzić wszyscy lokatorzy! nie to, co u nas -wolnoć Tomku w BLOKU! Mam wszystkich w d....e, mam pieska i piesek stoi wyżej od czlowieka i! Piesek wyje , sra pod moim nosem i wszystko jest ok! Miej pieska-we wlasnym domu i niech ci sra po całym podworku i niech depcze kwiatki niszczy drzewkatzm obsikuje! wtedy zobaczyłbyś , co to znaczy byc odpowiedzialny za pieseczka! Wymiotować się chce, gdy aleja kup wzdluż chodnika prowadzi właścicieli pieseczkow do sklepiku po kostki dla puplilka
                            • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 21:17
                              A zauważyłyście obydwie, że dzisiaj piękna pogoda była? Szkoda...
                        • Gość: gej Re: śtoz i śtoz IP: *.205.104.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 18.03.12, 10:19
                          gej do werdy

kochaniutka ty to za granicą to w Murawicy byłaś. Podajesz przykład Niemiec to masz .... jak wchodzisz do Centrum Handlowego z pieskiem to obsługa leci z miseczką wody dla psiaczka. Lepiej daj se siana. Krowa w dupę cie kopnęła, bo mniemam że pochodzisz z wioski.
                          • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 10:24
                            Standardem jest miska z wodą i karmą na stacjach benzynowych. Też widziałam ludzi wchodzących do sklepu z psem. Fakt, właściciele sprzątają po swoich pupilach.
                            • Gość: popek Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 11:35
                              Razem z pieseczkiem możesz pochlipać z tej miseczki-jedź szybko, pewnie chostessa nie bedzie wiedziała komu jej dać, pewnie ulituje sie nad tobą, bo wzbudzasz litość i nie wiesz nawet, że nie powinieneś mieć żadnego zwierzaka, bo niczego go nie nauczysz, oprócz chamstwa i agresji!
                              • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 11:38
                                Czemu w tak piękną niedzielę jesteś tak agresywny człowieku?
                                • Gość: witek Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 12:01
                                  piekna niedziela, piekny dzień, mam radośc w sercu chociaż przed chwilą weszłam w gó... psie! nie mam agresji! piszę PRAWDĘ , A PRAWDA JEST NIEWYGODNA WIEC BOLI!!!
                                  • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 12:05
                                    Dlaczego większość z was jest tak mocno zorientowana tylko i wyłącznie na gó...?
              • Gość: Dzipago Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 17.03.12, 16:50
                Sam mam takom sąsiadeczkę z drugiego piętra ,nawet teraz jak już zimy nie ma stoi w klatce schodowej naszego "ślicznego"bloku,
                ćmi kiepy w " wiatrołapie" poszcza pieska na dłigość sznureczkowej smyczki
                a ten rąbie to z prawej to z lewej,
                a czasem na wejściu do klatki schodowej,
                ale sąsiadka jest zła bo psa bez konsultacji w prezencie córónia dostała ,
                i ma w dupie psa ,ale żeby dziecko nie domyśliło sią ze mama jest be to się "wyprowadza "
                psiunię na sznureczku przed drzwi klatki schodowej,kiepuje się też obk tego co zrobił w prezencie mieszkańcom Sliczniutki piesiunio,
                żebyś się córunio mamusi na tym psim gó...e poślizgnęła i rąsię nieskładalnie połamała.
                przyłączam się pozdrawiam paniusie z piesiami w blokach!!!!!
                Całe życie = przesrane.
                Idzie gó....no,prowadzi gó....no,i zostaje po nich gó...no!!!!
                • sygitoyo Re: śtoz i śtoz 17.03.12, 19:26
                  A ja , jeżeli pan pozwoly:

chleję pod pana blokiem, sikam na klatce,pety rzucam z okna,
                  czasem sram w piwnicy albo na strychu.
                  Abo na trawniku.

Mi pan nie podskoczy.

A, jeszcze czasem wyję, puszczam muzę na maksa.

Sie nie podoba?
                  To wyżyj się na emerytce z psiną.

Taka z ciebie Dulszczyzna.
                  • Gość: maryśka Re: śtoz i śtoz IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.12, 10:22
                    Wrażenia z dzisiejszego spaceru wokół rezerwatu na Ślichowicach: śpiący pijak na jednym z tarasów, rzygowiny, mnóstwo butelek, niektóre potłuczone, prezerwatywy, opakowania po chipsach i kartony po napojach, chusteczki jednorazowe, kupy psie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka