ckmod 18.05.12, 12:50 W grupach mlodziezowych trenuje kilkast osob, ale ile kosztuja te grupy mlodziezowe? 4 miliony teraz? 12 mln rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
akson1 Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlaczeg... 18.05.12, 13:00 Ja proponuję takie wyliczenie: - na kieleckich uczelniach studiuje obecnie ok. 50.000studentów (część w ośrodkach zamiejscowych). Niech tam będzie nawet, że 40.000. Każdy student, wg. wyliczeń Uniwersytetu Jagiellońskiego przysparza miastu ok. 1000zł miesięcznie. Czesne, mieszkanie, pieniądze na życie, książki, ksero, itd. Czyli - rocznie jeden student przysparza miastu 10.000zł, a 40.000 studentów 400 mln rocznie. Z tego żyją setki przedsiębiorców. Od wynajmujących mieszkania przez lokale (w których ci studenci się bawią i pracują) po księgarnie, sklepy, stacje benzynowe czy busiarzy. Uczelnie i instytucje około-akademickie pozyskały 600 mln z Unii. Weźmy taki Kielecki Park Technologiczny, który ma sens istnieć tylko dlatego, że mamy tak wielu studentów i uczelni. Co roku uczelnie publiczne dostają dziesiątki milionów dotacji z MNISW. Rocznie z uczelni i studentów mamy w mieście jakieś 600, 700 mln złotych. Wpływy do budżetu miasta zaś to nieco ponad miliard. I teraz ja mam pytanie - co robi pan prezydent w celu promocji kieleckich uczelni? W celu przyciągnięcia do miasta studentów i ich pieniędzy? Rozpytajcie się wśród swoich znajomych - kogo macie wśród nich więcej: studentów którzy u nas studiują i tu wydają pieniądze czy kibiców chodzących na mecze. Ja nie mówię, żeby nie sponsorować Korony. Niech tam sobie gra. Sam się cieszę ich dobrymi wynikami, mam nawet w rodzinie (od strony żony) jednego z trenerów młodzieży. Ale na bogów Hadesu i Erebu. Z Korony nie ma pieniędzy dla miasta, a ze studentów są. To, co wpływa dzięki Koronie i kibicom nijak się ma do wpływów jakie mamy ze studentów. Więc walcząc o promocję przez sport walczmy też o promocję wśród potencjalnych studentów. UJK miało kiedyś 30 tysięcy studentów, dziś niecałe 18 000. Co się stanie z naszym miastem, gdy stracimy studentów? Ile firm, uczelni padnie? Ile miejsc pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cixem Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.12, 13:43 To teraz jeszcze wylicz, ile taka uczelnia kosztuje? Pensje rektorów, profesorów, innych asystentów, koszty mediów, remontów itp. Zrób zestawienie. To raz. Dwa - Sprawdź i podziel się z nami, jakie nasze uczelnie mają obłożenie, ilu jest co rok chętnych, a ile miejsc. Korona dla miasta to najłatwiejsza z możliwych reklama ogólnopolska. Każda gazeta, bez względu, czy obejmująca zasięgiem poszczególne regiony, czy też cały kraj, posiada redakcję sportową, a ta co tydzień zamieszcza przynajmniej tabelę e-klasy, w której pojawia się nazwa miasta Kielce. Każda telewizja w swoich programach informacyjnych również podaje wyniki meczów i tabele w których pojawia się Korona. To samo z portalami internetowymi. Większość polaków zapytana, z czym kojarzą się im Kielce powie, że ze scyzorykiem i Koroną. Takich, co dorzucą Kadzielnię jest promil, o uczelniach nawet się nie zająkną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 14:34 I co z tej reklamy maja Kielce?Czy napływa biznes do Kielc ?nie.Był niby Chińczyk i go nie ma panie Lubawski.Z tą reklamą nie opowiadajcie banialuk Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Cixem 18.05.12, 15:11 Właśnie o to chodzi, że uczelnie a) publiczne utrzymują się z dotacji ministerialnych, a nie lokalnych oraz czesnego studentów b) niepubliczne z czesnego studentów Ty, ja nie dokładamy do tego grosza z budżetu miasta. Więcej, one przyciągają do nas studentów, którzy wydają tu pieniądze (i to nie byle jakie, a kilkaset milionów rocznie) napędzając w ten sposób gospodarkę lokalną. Śmiem twierdzić, że to dziś jedno z czterech najsilniejszych kół zamachowych gospodarki Kielc. Generująca dla miasta więcej niż (skądinąd wspaniałe i rewelacyjne) Targi Kielce, tak powszechnie uważane za lokomotywę rozwoju miasta. Napisałem wyraźnie - nie jestem przeciwny wspieraniu Korony. Ale ona, od czasu przejęcie od Klickiego, wg wyliczeń przytoczonych na oficjalnym forum Korony Kielce ;) wygenerowała dotąd 30 mln deficytu, który ktoś przecież musiał pokryć. Z naszych podatków. Ja mówię po prostu, że coś jest nie tak, jeśli w mieście które ma tak duże bezrobocie mamy pieniądze na to, aby wspierać Koronę, a nie mamy pieniędzy na to, żeby rozwijać coś, co pozwoli miastu te pieniądze zarabiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwoli scisłości Re: Cixem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 16:11 akson1 napisał: > Ja mówię po prostu, że coś jest nie tak, jeśli w mieście które ma tak duże bezr > obocie mamy pieniądze na to, aby wspierać Koronę, a nie mamy pieniędzy na to, ż > eby rozwijać coś, co pozwoli miastu te pieniądze zarabiać... Nie wspierać Koronę, a utrzymywać. Gdyby to tylko o okazjonalne wsparcie chodziło... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek Na którym jesteś roku? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.12, 20:29 I nie mów, że na ekonomii? Gdyby studenci mieli siłę nabywczą o wartości kilkuset milionów złotych, to taką Koronę kupilby sobie co miesiąc. Jednak nie kupują, a raczej na Lukoilu widzę ich jak tankują za 10PLN. Jak będziesz na 4 roku i będziesz odróżniał przychód od dochodu, to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akson1 Bolku... IP: *.starachowice.vectranet.pl 18.05.12, 23:30 Policzmy więc: 40.000 studentów x 10 zł na paliwo x 4(razy w miesiącu-raz na tydzień) x 10 (miesięcy) O matko, wychodzi 16 mln. Pomyślmy sobie: 40 000 studentów korzysta z uczelni przez 10 miesięcy w roku. Część opłaca czesne, część kupuje bilety MPK, część wynajmuje mieszkania, część kupuje piwo, część książki. Mam liczyć i wymieniać dalej? Uczelnie przyciągnęły do miasta ok. 600 mln dotacji z Unii (samo UJK jakieś 300 mln) Kto pracował przy tych wszystkich stawianych budynkach kampusu? Ile dotacji z Unii i miejsc pracy wytworzyła Korona? Uczelnie otrzymują co roku z budżetu MNISW kilkadziesiąt mln złotych. Ile Korona otrzymuje dotacji z Ministerstwa Sportu? Na uczelniach pracuje od 3 do 4 tysięcy ludzi. Tu płacących podatki. Ile pracuje w Koronie? Bolku, ja nie chcę się kłócić na siłę. Ja piszę wyraźnie - ok, wspierajmy Koronę, ale wspierajmy też promocję Kielc jako ośrodka akademickiego. Jeśli UJK w 2007 roku miało 30 000 studentów, a teraz ma 18 000, to tylko w tym roku 12 000 studentów nie wyda u nas tych swoich 10 000złotych. To jest 120 mln mniej wydanych w naszych kieleckich sklepach, księgarniach, knajpach, pubach, akademikach, w autobusach czy taksówkach. Wiesz ile miejsc pracy przez to straciliśmy? Ilu ludzi miałoby pracę, gdyby te 120 mln zostało wydane w Kielcach? Ok, doczepisz się. Niech będzie 60 mln :))) A przecież studentów straciło nie tylko UJK. Mamy kilkanaście uczelni wyższych w Kielcach i tylko jedna z nich odnotowała wzrost liczby studentów. Myśmy stracili dotąd jakieś 30 000 studentów z naszych uczelni. Policz sobie ile to setek milionów na przestrzeni kilku lat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.internetunion.pl 18.05.12, 17:36 Co ty widziś w reklamie? Reklama da twoim dzieciom jeść, wyleczy cię , da ci zarobek. Reklama to wielkie g. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 18:58 jeżeli "Korona" to taki hit to dlaczego nik nie chce go SPONSOROWAĆ albo kupić? Przecież dla takiej firmy to też byłaby reklama. (tak jak kiedyś dla KOLPORTERA). Pan Prezydent jeździł do Londynu w poszukiwaniu sponsora, tyle było zapowiedzi że chętni stoją u bram. Miesiące i lata lecą a wszyscy podatnicy płacą za drogą zabawkę części mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MoD Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 19:25 Cixem: i wszyscy opowiadający bajki i niesamowitej reklamie, i promocji jaką jest Korona. Czy jeśli to taka niesamowita promocja, nie powinna się znaleźć jakaś firma, lub parę, które by były zainteresowane taką promocją? Sponsorzy znaczy się? Bo skoro się nie znajdują, to może oznacza to że nakłady na klub, są zdecydowanie większe, niż reklama z Klubu płynąca. Co z tego że "pojawia się nazwa miasta Kielce". Co z tego wynika? To że pojawia się nazwa, nie jest żadną promocją. Kielce pojawiały się też przy okazji trąbienia o schronisku, i jeszcze przy paru innych okazjach. Kibice nie jeżdżą z rodzinami na wypoczynek, wycieczki (generalnie zostawić swoje pieniądze), do miast swoich boiskowych przeciwników. Iluż to kibiców Korony np spędza wolny czas w Zabrzu. Co Zabrze ma z promocji, że wymieni się nazwę tego miasta 100 x w Kielcach? Nic. I tyleż mają Kielce, z tego że nazwa miasta przy okazji meczów pojawia się w mediach. Nie jestem przeciwnikiem Klubu, Korony, czy pomocy Klubowi w trudnych chwilach(bo taki było założenie po aferze, i rezygnacji Kolportera). Ale budżet miasta Kielce, jak sam prezydent mówił w grudniu nie może uciągnąć utrzymania przedszkoli, dożywiania dzieciaków z biednych rodzin, i lekcji pływania dla dzieci. Czyliż stać nas na utrzymanie 11 zdrowych piłkarzy, z pensjami o których mieszańcy miasta mogą tylko pomarzyć, ale nie na przedszkola i na wydatki na zdrowie (dożywianie, kultura fizyczna), przyszłych pokoleń mieszkańców? No trochę to zalatuje obłudą (p. Prezydenta). Więc jeśli jest tak źle z budżetem, to może nas nie stać po prostu na te milionowe dotacje dla kilkudziesięciu baaaardzo dobrze zarabiających kolegów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 13:01 I bardzo dobrze się stało. W dzisiejszych czasach klub piłkarski to przedsięwzięcie komercyjne. Dlaczego mamy dopłacać z naszych podatków do nieprzyzwoicie wysokich zarobków piłkarzy, trenerów i zarządu. Może niech Korona pomyśli o oszczędnościach, albo znajdzie sobie sponsora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 13:29 naóczycieli won na trafkę a forsę dać dla kumatych szmaciankowców. Po kiego nam wykszałceni nauczyciele ,jak potszebni sa faceci co tylko umieją ganiac za szmacianką i kasować grubą kasę. Niech kibole sie opadatkują razem z Lubaskim na czele i kasa będzie dla tyh podobno piłkoży, a nie lepiej dac kazdemu po 1 piłce i posłać do domu, a nastadionie zrobic bazar. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 14:38 Brawo to mi się podoba,Lubaski ma w kibolach elektorat i forsuje szmaciaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: burak Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 14:35 Mądre słowa i............................... Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Korona, a uczelnie i studenci 18.05.12, 13:29 Ja proponuję takie wyliczenie: - na kieleckich uczelniach studiuje obecnie ok. 50.000studentów (część w ośrodkach zamiejscowych). Niech tam będzie nawet, że 40.000. Każdy student, wg. wyliczeń Uniwersytetu Jagiellońskiego przysparza miastu ok. 1000zł miesięcznie. Czesne, mieszkanie, pieniądze na życie, książki, ksero, itd. Czyli - rocznie jeden student przysparza miastu 10.000zł, a 40.000 studentów 400 mln rocznie. Z tego żyją setki przedsiębiorców. Od wynajmujących mieszkania przez lokale (w których ci studenci się bawią i pracują) po księgarnie, sklepy, stacje benzynowe czy busiarzy. Uczelnie i instytucje około-akademickie pozyskały 600 mln z Unii. Weźmy taki Kielecki Park Technologiczny, który ma sens istnieć tylko dlatego, że mamy tak wielu studentów i uczelni. Co roku uczelnie publiczne dostają dziesiątki milionów dotacji z MNISW. Rocznie z uczelni i studentów mamy w mieście jakieś 600, 700 mln złotych. Wpływy do budżetu miasta zaś to nieco ponad miliard. I teraz ja mam pytanie - co robi pan prezydent w celu promocji kieleckich uczelni? W celu przyciągnięcia do miasta studentów i ich pieniędzy? Rozpytajcie się wśród swoich znajomych - kogo macie wśród nich więcej: studentów którzy u nas studiują i tu wydają pieniądze czy kibiców chodzących na mecze. Ja nie mówię, żeby nie sponsorować Korony. Niech tam sobie gra. Sam się cieszę ich dobrymi wynikami, mam nawet w rodzinie (od strony żony) jednego z trenerów młodzieży. Ale na bogów Hadesu i Erebu. Z Korony nie ma pieniędzy dla miasta, a ze studentów są. To, co wpływa dzięki Koronie i kibicom nijak się ma do wpływów jakie mamy ze studentów. Więc walcząc o promocję przez sport walczmy też o promocję wśród potencjalnych studentów. UJK miało kiedyś 30 tysięcy studentów, dziś niecałe 18 000. Co się stanie z naszym miastem, gdy stracimy studentów? Ile firm, uczelni padnie? Ile miejsc pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
akson1 Re: Korona, a uczelnie i studenci 18.05.12, 13:30 *** Ktoś powie - no dobra, ale przecież tu nie ma miejsc pracy, więc jak mamy być miastem akademickim? Ale gdzie jest napisane, że tam gdzie się studiuje tam się idzie do pracy? Podam przykład Oxfordu. Miasteczko 160 tysięcy, 40 tysięcy studentów. Więc takie jakby Kielce niemal :) I tam nie ma jakichś fabryk. Więc z czego żyje miasto? Właśnie ze studentów. Z ich obsługi. Z tego co wydadzą. Oni się tam uczą i i idą po studiach dalej. Pomyślmy - walczymy o turystów, prawda? I słusznie. Wydajemy jakieś tam pieniądze, aby ich przyciągnąć do Kielc (vide witacze) I teraz - ilu ich przyciągnęliśmy i ile wydali? A studenci rok w rok wydają setki milionów w naszym mieście... Równie dobrym przykładem są Targi Kielce. 200 000 odwiedzających. Ale znaczna część to osoby z regionu, które tylko kupują bilet. Załóżmy nawet, że średnio jeden klient Targów zostawia u nas 250zł. Raz do roku. A student? Student 1000zł przez 10 miesięcy przez 3 do 5 lat. Więc walcząc o Kielce jako miasto Korony, walcząc o Kielce jako miasto Targowe, walcząc o turystów, zastanówmy się jednak nad walką o Kielce jako miasto akademickie. To są olbrzymie, ogromne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sdf Re: Korona, a uczelnie i studenci IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 15:28 Jak slysze ze to reklama to mi sie rzygac chce, jacy naiwniacy jestescie i to łykneliscie. Znawcy sami od marketingu sportowego... Czytam te wypowiedzi i nie wiem jak ktos mogl kreske postawic przy wyborach na niektore osoby... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: / Re: Korona, a uczelnie i studenci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.12, 16:05 oni maja oczywiscie racje ale to sa prawdy ktore do glowek rzadzxacych nie docieraja po prostu takich pomyslo chocby na tym forum bylo tysiace w Kielcach podobal by sie jeden zwlaszcza pomysl na jakims drzewie emeryt zauwaza rano ukoronowanego Chrystusa - tak mu sie imaginuje drugi zauwaza ze zamiast bialej tresci z lisci plynie czerwona czyli krew dawiaduje sie o tym radio i tV trwam i puszcza nius na cala Polske trzeci emeryt razem ze swoim wnuczkiem slyszy jak drzewo do niego mowi - ale ma to zachowac w tajemnicy obok powstaje miasteczko pamiatek i nieustajacy jarmark ludzie zjezdzaja sie z calego kraju pozniej Europy interes sie rozwija - i to jest jedyne co moga podtrzymac - reszta jest za trudna chyba ze uschnie drzewo - ale na to sa sposohby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.167.153.238.threembb.ie 18.05.12, 17:25 Grupy mlodziezowe sa dofinansowane przez galerie Korona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lumpex Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 17:30 Nie sa dofinansowane tylko kupili im troche dresikow ze szmat i inne torby, puknij sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kacper Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.internetunion.pl 18.05.12, 17:43 Podajcie do publicznej wiadomości ile dostaje kopacz gały? Chyba mało kto tyle zarabia, może w TV i prezesi spółek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 18:23 cyt.: "W Zabrzu trwają rozmowy w sprawie pozyskania silnego sponsora dla Górnika. Pertaktacje prowadzi prezydent miasta." I co ? Jak się chce i potrafi, to można !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jatumieszkam Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.12, 18:27 No właśnie, z tego, co wokół słyszę, to nieźle tym chłopcom płacą, chyba za dobrze w porównaniu z ich obowiązkami zawodowymi. A skoro tyle osób mówi, że zasługują na dofinansowania jeszcze, to czemuż kibice, zwolennicy, sympatycy (włączając w to 11 radnych) nie zaczną wpłacać datków na Koronę z własnych pieniędzy? Trzeba RATOWAĆ ukochany klub? Ratujcie. Chcecie napychać kieszonki piłkarzy? Wedle woli. Ale nie z moich podatków. Nie kosztem miejskiej kasy, w której nie ma na potrzeby mieszkańców. A sport dla młodzieży można zorganizować tańszym kosztem! I jeszcze jedno mnie zastanawia - że tylko jeden radny uzasadnił swój sprzeciw, mówiąc, że są w mieście pilniejsze potrzeby. Reszty nie przekonały argumenty prezydenta i są gotowi się zastanowić. Radni powinni się troszczyć o miasto, decyzje podejmować w oparciu o fakty, a nie - w zależności od nastroju - zgadzać się z prezydentem lub nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piłkarz Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.internetunion.pl 19.05.12, 03:24 Za moich młodych czasów graliśmy w piłkę nożną na ściernisku bez żadnych dotacji. Trenerem był chłopak po wojsku i wyniki były lepsze od korony, bo oni myślą o kasie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lklk Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 22:12 A co tam w OBICACH? Ostatnio nikt nic nie pisze. Aż dziwne? Czyżby nic się nie działo "na budowie"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: 74.63.112.* 18.05.12, 18:39 ...i wielki szacunek dla Radnych - którzy odważnie głosowali - zgodnie z sumieniem, a nie swoim bądź czyimś interesem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pająk Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.internetunion.pl 19.05.12, 03:26 Ale Kozę z KPN trzeba wyrzucić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kkk Re: Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlacz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 18:51 czy czasem rodzice nie ponoszą kosztów treningów dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Tak też słyszałem! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 18.05.12, 21:20 Ciekawe kto zbiera kasę od rodziców? I jak to księgują? Może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peksyk Re: Tak Cracovia IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.12, 06:48 W Krakowie mówi się, że Koronę weźmie Filipiak i zrobi tu Cracovię. Na przyszły sezon kupujcie już biało-czerwone koszulki. Odpowiedz Link Zgłoś
velon11 230 mln złotych 18.05.12, 20:34 Tyle kasy, w tym roku miasta w Polsce przeznaczyły na swoje kluby piłkarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: 230 mln złotych w błoto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 20:44 pracy nie ma, umowy smieciowe, pzemsł Lubaski rozwalił w Kielcach, ale na kopczy kce dawać. Tylko mundy inacej uwarza, rze kopacze to reklama tego wsiowego mniasteczka. Jak acy som wspaniali, to Lubaski powinien ich sprzedac za 100 groszy i razem z nimi tysz łodejść. To by była reklama kelcowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ferdek2012 Dotacja nie dla Korony. Radni tłumaczą, dlaczeg... 18.05.12, 20:44 Panie Prezydencie, Panowie Radni! Kompromitujecie miasto i siebie. To już drugi taki jarmark nam zafundowaliście. Kielce to nie piaskownica. Odpowiedz Link Zgłoś
velon11 Górnik Zabrze. 18.05.12, 22:00 "Głos Zabrza", lokalny tygodnik zdradza szczegóły z ostatniej sesji Rady Miasta. Podczas poniedziałkowego posiedzenia radni debatowali nad 4-milionową dotacją dla Górnika. Pomoc przegłosowano przy 10 głosach wstrzymujących się. Z przedstawionych przez klub dokumentów finansowych wynika, że tylko w ubiegłym roku zanotowano stratę w wysokości aż 9,1 miliona złotych, zaś w sumie jego zadłużenie wynosi 30 milionów złotych! W tekście padają też inne liczby - na same wynagrodzenia dla piłkarzy wraz z premiami i nagrodami w 2010 roku wydano ponad 11 milionów złotych, a wynagrodzenie pozostałego personelu wyniosło 4,7 miliona złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pseudokibic Re: Górnik Zabrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 22:18 wąsacz (nie emil wąsacz) wie że jak upadnie kłorona to go wyborcy (głównie udzie młodzi) od koryta odłączą...więc na milion % dofinansuje club (z naszej a nie swojej kasy).żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: król Re: Górnik Zabrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 22:22 taki kopacz z naszej kasy pobiera 20patyli za miesiąc i się smieje z tych co misięcznie za ciężką harówe wyciągną patyka w tym grajdołku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: samuraj Re: Górnik Zabrze. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.12, 22:26 wąsacz wycieczke do chin sobie darmową zrobił za publiczne i kapitał miał ściągnąc...i co? pozwiedzał obejrzał zabytki i tyle kapitału zwiózł co kot npłakał.kabaret Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kopacz Re: Górnik Zabrze. IP: *.adsl.inetia.pl 18.05.12, 22:28 Ja też chcę żeby mi misto płaciło, a co !. Ta w ogóle to tym klubem powinno zainteresować się CBA !!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Górnik z Wiśnówki Re: Górnik Zabrze. IP: *.internetunion.pl 19.05.12, 03:33 Trzeba być bezmózgowcem ,aby wtdawać tyle kasy na kilku zdrowych osiłków a dzieci w szkołacj siedża beż obiadów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zeroX Re: Górnik Zabrze. IP: *.adsl.inetia.pl 19.05.12, 06:58 Masz rację, on taki jest! Tylko dziwne ,że się uspokoił z Obicami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: won z nauczycielami, korona pany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.12, 08:46 won z jakimiś nauczycielami co nie umieja kopać piłki. Korona pany. Lubaski Pan. won z robolami. Wiwat kibole i urzendniki magisrackie. Stadion na bazar i zarobi dla Korony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: won z nauczycielami, korona pany. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 16:38 jak won to won... eseldofskie radne tys. w ogule te eseldeciaki sie nie troscom o mniasto. a mniasto to smrud, bród i óbustwo. ale te radne nie podskocom presdętowi bo majom od niego ..... pamientajta ludziska nasych wsiowych kelc - nie głosójta na eseldowcuf, bo to pszes nih jest taki syf w kelcach, bo najdórniejse pomysły magisrató popirajom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to było Re: won z nauczycielami, korona pany. IP: *.183.133.137.dsl.dynamic.t-mobile.pl 23.07.13, 17:00 Wszystko już było. Lubaski okrzyczy radnych, postraszy ,że to już koniec i niebawem zagłosują za. Muszą jeszcze wszyscy wziąć troszkę kasy za przyjście na głosowania. Odpowiedz Link Zgłoś