Dodaj do ulubionych

Na początek 30 parkingów rowerowych w centrum

25.05.12, 00:22
A może przy Urzędzie Miasta da się z powrotem ustawić stojak rowerowy z programu UrBike, który stoi zdemontowany od ponad roku na dziedzińcu UM przy Rynku za budyneczkiem Trafo i nikomu nie służy?
Obserwuj wątek
    • bikogt Na początek 30 parkingów rowerowych w centrum 25.05.12, 10:28
      Stojaki powinny przede wszystkim służyć rowerzystom. Powinny więc być ulokowane tam, gdzie rowerzyści przyjeżdżają i zatrzymują się. Nie wiem, czy stawianie stojaków na każdym skrzyżowaniu jest celowe. Dlatego dobrze, że będą na placach, w pobliżu placów zabaw, przy ścieżce rowerowej, czy przy UM.
      Cieszy również deklaracja MZD, że stojaki (może) staną również nie tylko w ścisłym centrum, ale i poza nim, o czym można było się przekonać z podanych informacji i prośby szkół w tym temacie. Pozostaje jedynie ... wsiąść na rower i jeździć.
    • tyfusplamisty Na początek 30 parkingów rowerowych w centrum 25.05.12, 11:03
      A może by tak zalegalizować jazdę w miejscach gdzie montuje się te stojaki. Chodzi mi głównie o ul. Sienkiewicza i Rynek. Bo w obecnym stanie rzeczy to z lekka schizofrenią zalatuje, z jednej strony niby zachęcać, a z drugiej zakazywać.
      • Gość: cycek Re: Na początek 30 parkingów rowerowych w centrum IP: *.dynamic.chello.pl 25.05.12, 12:22
        Beda w cetrum, beda pod szkolami... chyba dobrze nie? Centrum tez bedzie przejezdne na wszystkie strony prócz Sienkiewicza, tam dalej (tak jak teraz) bedziesz mogl jezdzic za cichym przyzwoleniem.. a do wszystko w tym roku :)
      • Gość: Slalomizujaca Re: Na początek 30 parkingów rowerowych w centrum IP: *.kielce.vectranet.pl 26.05.12, 14:45
        Bardzo słuszny głos!
    • Gość: qp glupich nie sieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.12, 11:49
      nie ma takiej ulicy "Hauke-Bossaka" !!! to indolencja "dziennikarza" czy tez wykladnia MZD - kto nie wie jakie nazwy nosza ulie w Kielcach?
      qrcze, zaczynam sie zastanawiac czy to nie ta druga opcja - patrzac na to co dzieje sie w miescie i co dzielje sie na ulicy Hauke Bosaka dochodze do wniosku ze w mzd moga nie wiedziec gdzie jest jaka ulica ;-)

Józef Hauke-Bosak: pl.wikipedia.org/wiki/Józef_Hauke-Bosak
      • tyfusplamisty Re: glupich nie sieja 25.05.12, 15:46
        E tam, czepiasz się. Pewnie się kwiatowi inteligencji polskiej z Kossakiem skojarzyło i już.
        Ja w ogóle zaobserwowałem występowanie takiej tendencji, że bardzo szeroko stosują zasadę inż. Mamonia, tzn. akceptują jedynie to co jest im znane.
        I tak na przykład umawiałem się kiedyś z jednym kolesiem na Okęciu, ale cóż to miało dla niego znaczyć. On tam wolał "Okręcie" (od okrętu jak zgaduję).
        Innym razem mówię do pewnej kobitki, że potrzebny mi brzeszczot, na co ona, że "wrzeszczota" nie posiada. Tu jak rozumiem przekombinowała tak, że piłka przecież hałasuje, czyli wrzeszczy.
        Jeszcze innej nie pasowała bandana jako nazwa chustki, więc mówiła "vandamka", bo się pewnie filmów łubudubu naoglądała.
        Albo moja teściowa. Mam ją za fankę Smerfów odkąd powiedziała o kimś "osioł gargamelski".
        A Ty się dziwisz, że ta sól ziemi, co tyle szkołów pokończyła takie niewinne błędy popełnia. No czepiasz się po prostu, jak już powiedziałem.
        • inkwizytorstarszy Re: glupich nie sieja 26.05.12, 00:04
          Oj, miało być o rowerach a nie pamiętnik....
          Rowery już będą miały gdzie stać, a może by tak jeszcze się dało pojeździć po mieście i poza....
          Proszę o więcej ścieżek (oby nie z kostki frezowanej)...
          • Gość: precz z kostką! Re: glupich nie sieja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.12, 23:35
            Oby z asfaltu, a nie z kostki. Żadnej więcej cholernej kostki!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka