Dodaj do ulubionych

70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko mi...

20.08.12, 21:31
tylu madrych jest na forum
niech mi ktos powie - po co to zrobili? dlaczego? wymordowac taka ogromna ilosc ludzi - to mi nie daje spokoju
po co to zrobili
nie Zydzi byli pierwszymi ktorych chcieli wymordowac - znane sa przyklady w hiostorii powszechnej kiedy eliminowano cale plemiona i narody - i jakos to tlumaczono ale dlaczego zrobiono to Zydom
ale prosze o powazne analizy
Obserwuj wątek
    • Gość: miśka Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 21:42
      a ja pytam jak długo jeszcze będzie trwać ta martyrologia?
      Jak długu będziemy bić się w piersi,
      jak długu to nie zostanie do końca wyjaśnione i jak długo niejaki pan Białek będzie czerpał korzyści osobiste z tego żydowskiego przedstawienia?
      JA MAM TEGO DOSYĆ! To jest tez moje miasto!
      Ja już nie chce tego reklamowania innej nacji! No, po prostu, nie chcę!
      • Gość: Mosiek Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 21:46
        jeden Żyd w czapce, a reszta "z otwarta przyłbicą"?
        A poza tym: spotkanko pod menorą Cecuły...wyklętego, pozbawionego DCK, skazanego na niebyt artystyczny. Cóś w tym jest.....jakie jaja się tu dzieją, panie Kochanku....
        • Gość: Arcypolak Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.12, 22:49
          "miśka", "Mosiek" - wy to chyba poniemieckie łby jesteście, czy przypadkiem waszych babek jakiś esesman nie wy....Bo prawdziwi Polacy tak nie myślą. W waszych mózgach musi krążyć esemańska krew.
          • Gość: Mosiek Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.dynamic.chello.pl 20.08.12, 23:02
            do 'arcypolaka" - a czytaj-że ze zrozumieniem, ty łbie!
            • Gość: Aloro Re: A to kto wyjaśni i się pomodli? IP: *.centertel.pl 21.08.12, 08:01
              Może coś na ten temat powiedziałby Białek , a może tez na temat uczestnictwa w tworzeniu korzeni PRL po 1944 roku przez aparat NKWD ,będący we władaniu Żydów.Kto był w NKWD w Kielcach( z imienia i nazwiska ,funkcji oraz pochodzenia) kiedy miejsce miał Pogrom.Trzeba szczegółowo wyjaśnić ale jakoś nikomu z tym tematem nie po drodze.W Katyniu tez zginęło ponad 20 tys.Polskich Oficerów,Sędziów z rąk -no kogo?

Żydzi, którzy mordowali Polaków w Katyniu

Dziennik Izraela „Maariv” ogłosił światu imiona sowieckich oficerów NKWD uczestniczących w mordzie katyńskim. Polski Żyd Abraham Vidro (Wydra), który mieszka teraz w Tel Awiwie, 21 lipca 1971 r. poprosił pismo o wywiad, bo chciałby, zanim umrze, wyjawić sekret o Katyniu. On opisał spotkanie z trzema Żydami, oficerami NKWD, w wojskowym obozie wypoczynkowym Rosji. Oni powiedzieli mu, jak uczestniczyli w mordzie Polaków w Katyniu.

Byli to: sowiecki mjr Joshua Sorokin, por. Aleksander Susłow, por. Samyun Tichonow. Susłow zażądał od Vidro zapewnienia, że nie wyjawi tego sekretu do 30 lat po jego śmierci, ale Vidro obawiając się, że tak długo nie pożyje, zdecydował się wyjawić go wcześniej. Mjr Sorokin, ufając Vidro, powiedział: „świat nie uwierzy czego ja byłem świadkiem”. Vidro mówił dziennikowi „Maariv”:

Żydowski mjr w sowieckiej tajnej służbie (NKWD) i dwóch innych oficerów bezpieczeństwa przyznali mi się, jak okrutnie mordowali tysiące polskich oficerów w lesie katyńskim. Susłow mówi do Vidro: „Chcę ci opowiedzieć o moim życiu. Tylko tobie, ponieważ jesteś Żydem, czy możemy mówić o wszystkim? To nie robi żadnej różnicy dla nas… Mordowałem polaczków własnymi rękami! I do nich sam strzelałem.”

Część tych opowieści jest reprodukowana na tej samej stronie wraz ze zdjęciem Vidro. Jest również interesujące, że w Katyniu było również mordowanych trochę Żydów. NKWD była ostrożna, selektywnie wybierała kogo „aresztować” spośród 15 tysięcy ofiar. Dziś wiadomo, że 80% polskich Żydów popierało żydowski Bund, który stał się komunistyczną partią Polski. 20% tych, którzy nie popierali Bundu, było traktowanych jak reszta Polaków. Polityką Stalina było: „śmierć wszystkim, którzy mogliby sprzeciwiać się komunizmowi”.

• Gość: pliszka Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 20:56
            W waszych
            > mózgach musi krążyć esemańska krew.
            -----------------------------------------------
            Niemcy - Hitler - nie wymyslił niczego , ponad Stalina i Berię , osiołku!
    • Gość: kielczanin Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: 213.77.117.* 21.08.12, 09:09
      krzyżując Chrystusa mówili niech krew spłynie na nas i na nasze dzieci , coś w tym jest
    • apolis Antysemickie bzdury 21.08.12, 09:25
      To niewyobrażalne, że niemal 70 lat po wojnie funkcjonują jeszcze takie opinie, jak niejakiej Miśki czy Aloro czy Kielczanina... Co jeszcze przytoczycie? Protokoły Mędrców Syjonu, opowieści o mordowaniu dzieci na macę? Aloro - mnie się wydaje, że zawsze mordują mordercy - niezależnie od tego, czy są nimi Żydzi, Polacy, Rosjanie, Niemcy czy Eskimosi... Idąc twoim tokiem "rozumowania", można by przyjąć, że terrorowi NKWD winny jest np. Polak niejaki F. Dzierżyński, twórca służb-poprzedniczek NKWD. Do "argumentu" "a bo oni na ukrzyżowali Chrystusa" litościwie się nie odniosę... A już pomijając to wszystko - wg ciebie Aloro jeden mord usprawiedliwia inny...? Czyli Holocaust był słuszny, bo w NKWD - które, przypomnijmy, w Polsce zabijało raczej już po wojnie, czyli po Zagładzie - służyli również Żydzi? Przykre, że takie "opinie" wygłaszane są na portalu polskiej gazety, w języku polskim...
      • Gość: gość Re: Antysemickie bzdury IP: *.kielce.vectranet.pl 21.08.12, 09:29
        Chrystusa ukrzyżowali nie Żydzi lecz Rzymianie.
        • Gość: pliszka Re: Antysemickie bzdury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 21:07
          Gość portalu: gość napisał(a):

> Chrystusa ukrzyżowali nie Żydzi lecz Rzymianie
          ------------------------------------------------------------------------------
          pogromy uprawiali Rosjanie i Polacy, z podkresleniem tych drugich
      • Gość: Aloro Re: A to kto wyjaśni i się pomodli? IP: *.cdma.centertel.pl 21.08.12, 21:20
        Idąc twoim tokiem "rozumowania", można by przyjąć, że terrorowi NKWD winny jest np. Polak niejaki F. Dzierżyński, twórca służb-poprzedniczek NKWD.
        Masz racje zbrodniarz jest zbrodniarzem i nie jest ważne czy to Zyd,Niemiec ,czy też Polak albo Ukrainiec.Fakt ,że wymordowano tysiące bezbronnych ludzi ale gdzie byli Amerykanie ,a właściwie amerykańscy Żydzi?Słyszeć nie chcieli,że ich rodaków mordują Niemcy w obozach.Dlaczego meldunki Karskiego trafiały na mur obojętności żydowski decydentów w Ameryce i dopiero w 194/1944 roku zebrali się za wyzwalanie Teraz za wszelka cenę starają się udowodnić,że te obozy były Polskie.
        Dlatego masz racje,że zbrodnia jest zbrodnią i powinna być ukarana.Dlaczego więc do dziś nie opublikowano ,kto był autorem i wykonawcą tych zbrodni w Katyniu.Mówisz o Dzierżyńskim ,a przecież to nie kto inny jak Żyd Beria opracował program mordu na polskich oficerach w Katyniu.To nie kto inny jak oficerowie NKWD też Żydzi byli wykonawcami tegoż rozkazu.Dlaczego więc nie mówić otwartym tekstem o zbrodniarzach,którzy już nie żyją
        i tym bardziej prawda winna być ujawniona.Komu na tym zależy,że do dziś nie ujawniono ich nazwisk.
        Dlaczego do dziś nie ujawniono nazwisk funkcjonariuszy NKWD w Kielcach,którzy podejmowali decyzję w dniach tzw.Pogromu Kieleckiego ,kiedy to zamordowano niewinnych ludzi , a innych skazano na karę śmierci bez udowodnienia im winy?
        NKWD miało możliwości zapobieżenia tej zbrodni ale jak wieść niesie chodziło o to,że do nowo powstałego Państwa Izrael trzeba było zapewnić nabór do niego obywateli, a przy okazji skompromitować Polaków-Kielczan i przekonać Świat jak to Polacy ciemiężą Żydów.
        Dlaczego nie ujawnić nazwisk odpowiedzialnych za tą zbrodnię,czy to nie jest możliwe.Przecież akta pogromu są jak nie w Polsce to w Moskwie.
        I o to chodzi ,żeby wszystkich zbrodniarzy ujawnić , a zarazem ujawnić przyczyny wrogości Żydów do Polaków.Przecież żyli tu od setek lat.Polska była dla nich ojczyzną.Takie przywileje jak mieli Żydzi w Polsce nie mieli w żadnym innym średniowiecznym kraju Europy.
    • kateriinka 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko mi... 21.08.12, 10:21
      Antysemityzm ma się świetnie ! Kiedy tylko dochodzi do obchodów jakiś tragicznych rocznic - dziś zagłady getta zaczynają jak grzyby po deszczu wyrastać głupawe komentarze o żydowskich funkcjonariuszacvh NKWD - pozwolę sobie to skomentować: otóż Józef Wisarionowicz Stalin wymordował 100 milionów (MILIONÓW) obywateli Związku Radzieckiego a z tzw: "kwestią żydowską"poradził sobie w sposób nie mniej podły od swojego konkurenta zza Buga Adolfa H.- po co ludzie mieli współczuć mordowanym i głodzonym Żydom pozamykanym w gettach i obozach koncentracyjnych? lepiej było uczynić z nich oprawców których znienawidzą wszyscy ...jak pokazuje historia sposób bardzo skuteczny i doskonale funkcjonujący 70 lat po wojnie.może ci wszyscy praktykujący katolicy pochyliliby się po prostu nad zamordowanymi ludźmi - młodymi starymi ,kobietami które tuliły swoje bezbronne dzieci..- chodzi tylko o pamięć niewinnie pomordowanych ludzi.
      • Gość: do katerinki Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.183.199.48.dsl.dynamic.t-mobile.pl 21.08.12, 11:41
        marucha.wordpress.com/2012/08/17/to-chazarskie-zydostwo-mordowalo-polakow-w-katyniu/
        • kateriinka Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko 21.08.12, 14:57
          czytaj ze zrozumieniem - napisałam chyba dosyć wyraźnie ,że Stalin posłużył się bardziej skutecznym mechanizmem - ofierze si.ę współczuje - kata nienawidzi.Nie do ogarnięcia?
    • Gość: youtube Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 11:39
      www.youtube.com/watch?v=Pmeoop3ycRI

www.youtube.com/watch?v=HPsIbMPAcAE
      • Gość: doMośka Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.12, 14:56
        Panie Mosiek, a może Pan się nauczy pisać ze zrozumieniem, co? Jeszcze dla Pana nie jest za późno. Ma Pan nawet szansę stać się porządnym czlowiekiem, a nie durnym, prostackim antysemitą.
        • Gość: Mosiek Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.dynamic.chello.pl 21.08.12, 20:52
          co innego napisałem, a co innego jest tu obrzydliwie insynuowane.
          Niemniej, dziękuję za diagnozę,jakże 'uczoną'!
          • Gość: smurfmadrala Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.12, 21:37
            Ja życzyłbym sobie w Polsce takiej tolerancji i wolności dla innych nacji,
            pielęgnowania multikulti, równości ekonomicznej jak w Izraelu.
            W tej kwestii, nasi starsi bracia w wierze są wzorem do naśladowania.

• Gość: icek Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.12, 21:11
              Shaloom.
            • Gość: światowiec Re: 70 lat po zagładzie getta. Teraz można tylko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.12, 22:45
              Ja życzyłbym sobie w Polsce takiej tolerancji i wolności dla innych nacji,
              > pielęgnowania multikulti, równości ekonomicznej jak w Izraelu.
              > W tej kwestii, nasi starsi bracia w wierze są wzorem do naśladowania.
              >
              -------------------------------------------------------------
              No tak, Francja ruszyła sladem :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka