Dodaj do ulubionych

karetki pogotowia

12.11.12, 13:48
Co sądzicie o karetce pogotowia, która codziennie bez pośpiechu ale na sygnale ok. godziny 7.00 przejeżdża ulicą Warszawską i za kilkanaście minut wraca na sygnale do bazy na Leonarda?

Czy każdego dnia o tej samej porze w tym samym rejonie trafia się systematycznie ciężki przypadek?
Możecie wypowiadać się również na stronie Centrum Ratownictwa Medycznego ...

BADANIE SATYSFAKCJI / wersja pilotażowa /

Szanowni Państwo- dążąc do zapewnienia wysokiej jakości świadczeń oferowanych przez Nasz Zakład, pragniemy poznać Państwa opinię na temat jakości aktualnie świadczonych usług.
Obserwuj wątek
    • Gość: prywatka Re: karetki pogotowia IP: *.spine.pl 12.11.12, 16:42
      A co sądzicie kiedy człowiek widzi Audi a w nim tylko żona?
      • sygitoyo Re: karetki pogotowia 13.11.12, 18:37
        wtorek 13 listopada,
        karetka na sygnale przemierza o 7ej warszawską,
        po skończonej dniówce mamy koncert dwóch karetek :
        15.03 warszawską w górę,
        oraz 15,17 warszawska w jesionową.

Dziwne, że to się systematycznie powtarza.

• Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 09.12.12, 17:11
          To kiedy karetka może jechać na sygnale chyba dość jasno określają przepisy. Oczywiście Warszawską dość często jeżdżą karetki na sygnale, również w nocy - ale czy to mi przeszkadza jest mało istotne, ważne żeby zdążyli uratować tych, do których jadą. Oczywiście można być egoistą i dbać tylko o swój komfort. Może wprowadźmy przepisy, wg których karetki do nagłych przypadków będą jeździć bez pierwszeństwa - i za kilka lat nie dojadą na czas do ciebie.
          • Gość: ck Re: karetki pogotowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.12, 17:35
            Czyli mieszkający przy Warszawskiej nie mają prawa do spokojnego snu? Ciekawe.
            Po co jazda na pełnym sygnale w nocy albo bardzo wczesnym rankiem, kiedy ulice sa puste, nie rozumiem.
            • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 30.12.12, 18:13
              Nie wiem, jak ty, ale ja zazwyczaj o godzinie 7-mej i 15-tej nie śpię, a to przeważnie pory podawane w postach; wydawało mi się, że po co używane są sygnały wytłumaczyłam w sposób jasny tydzień temu, wypadało się zapoznać z dotychczasowymi wpisami skoro chcesz brać udział w dyskusji; generalnie ludzie mieszkający przy drogach muszą liczyć się z tym, że coś po tych drogach jeździ - czasem na sygnale. Według mnie ważniejszym jest by ratować ludzkie życie niż to, żebyś ty mógł się wyspać.
    • sygitoyo Re: karetki pogotowia 15.11.12, 13:56
      czy nie wkurzają was sygnały dzwiękowe wydawane przez karetki?
      jak się to ma do obowiązujących norm hałasu?
      od pewnego czasu mam wrażenie, że mieszkam w Damaszku.
      • Gość: Dondonek Re: karetki pogotowia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.12, 14:13
        Wszystkie słuzby specjalne uzywaja ponad miare sygnałow dzwiekowych w godzinach nocnych
        to tak jakby ich swiatła nie miały przebicia wsród użytkowników dróg.!
        Czy przepisy tak przewidują ?
        • Gość: wyjący Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 16.11.12, 23:58
          Wlasnie dobrze ze ktos dostrzega ten problem co ja. W Paryzu w nocy pojazdy jadą na cichszym sygnale i w dodatku przerywanym a nie to co u nas wyja w nocy tak ze ludzie spac nie moga...
          Owszem da się inaczej szary ludu, da się... ktos musi podjac dyskusje i zaczac zmiany..
          • sygitoyo Re: karetki pogotowia 17.11.12, 17:00
            Ależ nie ma problemu z głośnością sygnałów alarmowych karetek,
            które jeżdżą do potrzebujących.
            Zadziwiająca jest regularność kursów np około godziny 15.30 ulicą Warszawską w górę.
            Pani dyrektor Marta Solnica twierdzi, że karetki są często traktowane przez wzywających jak taksówki.
            Czy aby tylko przez wzywających?
    • sygitoyo Re: karetki pogotowia 19.11.12, 17:03
      Zastanawiająca jest regularność kursów karetek jadących na sygnale ulicą Warszawską np.

wtorek 13 listopada godz.16.30
      sobota 17 listopada 16.40
      niedziela 18 listopada 16.40
      poniedziałek 19 listopada 16.30

z reguły pierwsza jedzie z centrum Warszawską w kierunku Dąbrowy,
      po około 10 minutach jedzie kolejna skręcająca z Warszawskiej w Łódzką.

Ustalmy dokładne trasy tych regularnych przejazdów karetek mających ratować w tym czasie ludzkie życie w tym nasze.
      • Gość: mądry Re: karetki pogotowia IP: 193.59.104.* 28.04.13, 21:36
        niewpadłeś OŚLE żę ta karetka jeździ na dializę lktóra jjest q..a regularnie
    • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 02.12.12, 14:58
      czy nie macie wrażenia, że tzw karetki nadużywaja sygnałów dzwiękowych, co stwarza wrażenie, że sa wykorzystywane do innych celów niż pojazdy uprzywilejowane do uzywania takich sygnałów
      poniewaz używając ich często jadą pusta ulicą albo powoli.
    • Gość: kielce Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 15:19
      Pani Marto Solnica Dyrektorko pogotowia ratunkowego.

czy regularne kursy karetek pogotowia na sygnale po ulicy Warszawskiej,
      m.in. o godzinie 6min.40 to tylko niezwykły zbieg okoliczności, czy ordynarne i chamskie nadużywanie techniki dla innych celów niż te do których używanie tych sygnałów jest uprawnione.

Czy Pani to ogarnia i co zrobiła w tej sprawie.
      • Gość: jo Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 07.12.12, 17:54
        przed chwilą kolejne kursy jw na sygnale - "pseudokaretki" na trasie centrum - Warszawska i dalej wymuszają pierwszeństwo w ruchu przy pomocy sygnałów dzwiękowych /koniec dniówki?/ piątek o godz. 17.20 i 17.30 - norma.

Interesujące jest zachowanie innych kierowców - zauważyłem, że coraz częściej przestają na nie reagować.
        Przyzwyczajają się do tych praktyk.

Któregoś dnia karetka nie dojedzie na czas do poszkodowanego, bo nikt nie zwróci uwagi na nadużywane sygnały alarmowe - zostaną potraktowane jak kolejna próba wymuszenia pierwszeństwa w ruchu drogowym - okazja do szybszej podwózki do domu lub miejsca garażowania.

Czy tak to powinno działać?
        Czy ktoś ma nad tym nadzór?
        • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 08.12.12, 17:02
          Szanowna Pani Dyrektor
          pogotowia podobno ratunkowego.

dzisiaj sobota 8 grudnia godzina 16.30 - karetka na sygnale - z Warszawskiej w Jesionową , tradycyjnie jak w poprzednie soboty.

jeżeli jest to regularny przewóz osób na tej trasie to wypada zamieścić cennik
          i rozkład jazdy na przystankach.
          Tylko czy pani busiarz musi używać syreny alarmowej co uprzywilejowanym pojazdom przysługuje tylko w określonych przypadkach.
          • Gość: bywalec.warszawski Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 09.12.12, 14:12
            Nie mów, że nie ma tego problemu z głośnością, oczywiście, że jest, tym bardziej w nocy powinien być cichszy i przerywany modulowany a nie ciągły. W Paryżu tak jest np. i zauważają ten problem. Myśl globalnie działaj lokalnie człowieku.
      • Gość: ? Re: karetki pogotowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.12, 14:28
        ach te szokujące umiejętności PObywateli brrrrrrrrrr.
    • sygitoyo Re: karetki pogotowia 09.12.12, 16:54
      Dzień dobry Szanowna Pani Dyrektor Marto Solnica.
      Czy byłaby Pani tak miła
      i skontrolowała używanie sygnałów alarmowych przez kierowców karetek i czy aa użytkowane zgodnie z przeznaczeniem?

Na początek tego, który jechał dziś na sygnale, Warszawską od centrum o godzinie 16.40 - ten kurs jest normą od wielu tygodni.

Czy może Pani przeprowadzić audyt wewnętrzny w celu wykazania poprawności używania sygnałów alarmowych i zgodności z powszechnie obowiązującymi normami?

Czy to wykracza poza pani kompetencje i należy zgłosić przeprowadzenie kontroli w tym zakresie kompetentnym organom?
      • Gość: kielce Re: karetki pogotowia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 19:52
        krety nie spoczną, kto, gdzie i jak wyszukuje te kompetencje i do czego tak naprawdę?
        • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.12, 16:24
          Szczere podziękowania dla pani Marty za ograniczenie zbędnego hałasu emitowanego przez karetki.
          To jest zauważalne.

Mam nadzieję, że pani również żaden gó...arz nie zakłóci spokoju np podczas wieczerzy wigilijnej tylko dlatego, że ktoś mu wydał prawo jazdy a pod ręką ma przycisk do uruchamiania syreny alarmowej.

Wesołych, zdrowych i spokojnych Świąt.
          Niekret.
          Nieginekolog.

Kielczanin.

Wszystkiego co najlepsze Pani Dyrektor.
    • Gość: poranny cham Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 23.12.12, 14:49
      jakiś cham mający dostęp do sygnału alarmowego w obsługiwanej karetce
      w dalszym ciągu wybudza w weekendy kilkanaście tysięcy mieszkańców miasta
      kursując ulicą Warszawską o godzinie 6.30 i wracając do bazy o 6.40.
      Co pani na to pani Dyrektor?
      • Gość: alaCK Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 23.12.12, 22:24
        Twoja upierdliwość na forum jest straszna - i co z tego, że podpisujesz się inaczej, domena ta sama i treść też tak naprawdę - jak potrzeba ci ciszy to trzeba było kupić mieszkanie w lesie - tylko nie wiem czy tam karetki dojechałyby na czas bez sygnału. Wybrałeś sobie Warszawską a teraz narzekasz? Jest zima, zamknij okna, rozwiąże ci to tymczasowo problem, a na wiosnę przeprowadź się gdzieś do lasu. Te karetki jeżdżą, żeby komuś uratować życie i sygnał dźwiękowy jest potrzebny dla tych kierowców, którzy jeszcze nie dostrzegli migających świateł (wzniesienie, zakręt, karetka z tyłu /nie patrzysz cały czas za siebie prowadząc samochód/) a którzy powinni już przygotować się do ustąpienia drogi pojazdowi uprzywilejowanemu.
        • Gość: dd Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 00:21
          Gosc zwrocil uwage ze jezdza codziennie o tej samej porze, jesli nie kumasz problemu to chyba cie szkola podstawowa ominela...
          • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 24.12.12, 15:15
            jak widać nie o tej samej, sam podał przykłady; jednocześnie zapomniał podać wszystkich godzin - a zapewniam cię, że karetki Warszawską jężdżą o wiele częściej; jeśli gościu ma problem i podejrzewa nieprawidłowości niech zgłosi sprawę na policję. Wg mnie jednak gościu ma problem z sygnałami dźwiękowymi - myślę, że nie rozumie po co one są - ale ci z dynamic.chello.pl najwidoczniej tak mają.
            Niezależnie, życzę wesołych Świąt. I życzę ci, żeby sygnał karetki nie zakłócił wigilii. Dla dobra innych.
            • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 16:47
              Tak - podpisuję się róznymi nickami.
              Jeżeli widzicie taką potrzebę podpiszę się imieniem i nazwiskiem i podam swój adres, jeżeli zmieni to coś na lepsze.

Tak - widzę i słyszę nadużywanie sygnałów alarmowych przez chamów przez całą dobę.

Tak - nie widzę, nie słyszę i nie nagłaśniam używania sygnałów alarmowych przez profesjonalistów i pełen szacunek dla nich.
              Bo tak profesjonaliści powinni działać.

Ludzie z tych służb ratownictwa conajmniej trzykrotnie uratowali życie mojemu śp ojcu. to były najważniejsze chwile w moim i jego życiu.

I naprawdę jestem takim ludziom wdzięczny i pozostaję pod wrażeniem ich zaangażowania .
              SZACUNEK

Przykre jest to, że jacyś kretyni niszczą wasz wizerunek.
              I
              • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 24.12.12, 19:03
                Podpisujesz się różnymi nickami i jeszcze opisujesz się w różnych postach w 3 osobie typu : gość zwrócił uwagę...
                Wyzywasz ludzi od chamów i kretynów...
                Mieszkasz przy Warszawskiej, czyli w środku miasta i domagasz się ciszy...
                Może czas zastanowić się nad sobą trochę, spojrzeć na ludzi z sympatią, poszukać spokojniejszego miejsca, odstresować się...

jakubrychlik.pl/tag/karetka-na-sygnale
                • Gość: pozdro dla sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 24.12.12, 22:45
                  Przejdz na internet do UPC moze zaczniesz kumac tekst pisany...
                  Gdzie gość napisał, że mu przeszkadza hałas z warszawskiej? Mniej mszy zaliczajcie bo macie problem z mysleniem.
                  • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 25.12.12, 10:03
                    Nie widzę związku - przecież już raz się przyznałeś do różnorodnych nicków, zacznij brać leki i tyle. Z zestawu wypowiedzi jasno widać, że twoi "zwolennicy" to ty. Zdrowia życzę.
                  • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 25.12.12, 10:07
                    Aaaa, no i wczoraj koło północy znowu karetka na sygnale jechała. Biedaku, ale musiałeś cierpieć. Zapomniałeś napisać jednakże, że zastanawia cię kogo do domu po wigilli odwozili...

Jeśli już przy mszach jesteśmy to chwilę potem rozległy się dzwony z okolicznych kościołów. Mnie na przykład to dopiero zirytowało, bo w dobie zegarków każdy wie kiedy jest pasterka i nie trzeba, jak dawniej, ludzi wzywać dzwonami z okolicznych wiosek.
                    • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 13:01
                      Nie ma znaczenia, czy normy narusza operator syreny alarmowej, nagłośnienia w dzwonnicy, pijany kibol wyjący po meczu - każdy z nich jest takim samym chamem jeżeli bezpodstawnie zakłóca spokój innych mieszkańców.

To nasze wspólne miasto.
                      I będzie takie jak o nie zadbamy.
                      Albo wszyscy się stąd wyprowadżmy.
                    • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 26.12.12, 15:23
                      "Podpisujesz się różnymi nickami .... : gość zwrócił uwagę... "
                      Akurat tego gościa chyba nie znam.
                      Mieszkam na rogu Warszawskiej i Jesionowej.
                      Czy uważasz,że inni nie mają słuchu?

Zauważyłem tylko, że ta korespondencja na forum ograniczyła dowolność używania sygnałów alarmowych przez niektórych kierowców karetek.
                      Ponieważ niektórych znam i ich rodziny ...
                      reszty nie dopiszę.

Proponuję Ci zupełnie poważnie:

Masz problem np. z hałasem z kościołów?
                      Ja się tym zajmę.

Miałem problem z hałasem karetek?
                      Monitoruj to dla mojego i sąsiadów dobra.

Nikt Ci nie zarzuci ,że mieszkasz obok kościoła a mi, że na warszawskiej.

Ty mi pomożesz
                      a ja Tobie.
                      Wzajemnie.

Proponuję konstruktywną współpracę.

Może na tym polega siła internetu, że teoretycznie jest niecenzurowany i nieujarzmiony - możemy /jeszcze/ swobodnie się wypowiadać -wykorzystajmy to i zróbmy coś dla nas.

Póki co możemy właściwie wykorzystać to narzędzie dla twojego, gościa, Innych,i mojego dobra.

• Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 26.12.12, 22:00
                      Uznajmy, że tego co proponujesz nie uda się osiągnąć. Moja znajoma bowiem podjęła już oficjalną próbę. Potem oceniła to mniej więcej tak: ale byłam naiwna.
                      • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 18:29
                        Żaden urzędas nie załatwi problemu.
                        Pyskowanie na forum też.

To co sam wypraktykowałem to :
                        nagłaśnianie problemu i widząc, że nie jest się osamotnionym przekazywanie w wersji elektronicznej informacji do organów nadzorczych i kontrolnych
                        /a równolegle do opinii publicznej np na jutiubie,fejszbuku itp - nikt nie zabrania nam wolności wypowiedzi./
                        Naprawdę nie musisz robić tego sama i ze swojego konta.
                        To działa.

Gnoje boją się takiego teoretecznie anonimowego internetowego stada / "roju" jak to zdefiniował profesor Bauman i merytorycznie uzasadnionych opinii.
                        Nie mają wtedy argumentów.

A karetki na warszawskiej jak zwykle na alarmie do Jesionowej -
                        15.10
                        15.30.

Potem będą na Youtubie itp,
                        Potem identyfikacja osób.
                        Potem zazmiast naprawy - świercz będzie miał wzwód.
                        A można było normalnie.
                        • Gość: bywalec Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 29.12.12, 19:35
                          wczoraj tez słyszałem jakos 16;31 czy 17;31 jakos tak..
                          • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 30.12.12, 15:51
                            Aby uniknąć tendencyjności i nierzetelności
                            należy precyzyjnie podawać obserwacje.
                            Akurat teraz niedziela 30.12.2012. kilka minut po 15.00 jechały z dużą prędkością na sygnale karetki z centrum miasta warszawską .
                            Oraz ta o 15.35.

Wyraznie widać, ze ratują komuś życie lub zdrowie.

Ale w sobotę dn.29.12.2012. wyły tradycyjnie te:
                            pierwsza ok 15.00 Warszawską
                            druga 15.10 Warszawska w Jesionową
                            trzecia "s"ka 15.30 jw.
                            I 30.12.2012. tradycyjny niedzielny kurs na syrenie o 6.30.
                            z Jesionowej w Warszawską
                            Zastanawiająca jest ich regularność.
                            Tylko czy po to kupiujemy karetki?

• Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 10.01.13, 18:13
      Re: karetkaIP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Gość: grodek 17.12.04, 11:50 zarchiwizowany
      Bezwzględnie przepuszczam pojazdy uprzywilejowane, ale...
      Pracowałem kiedyś w budynku, w którym siedzibę miało prywatne pogotowie (nazwa
      na literę F - nie będę robił im reklamy). Mieli brzydki zwyczaj wyjeżdżania po
      jedzenie na miasto na sygnale. Szlag mnie trafiał gdy widziałem jak wszyscy
      ustępują im z drogi, a pod biurem panowie wyciągają ze środka pizzę...

W dalszym ciągu zastanawiająca jest regularność kursów karetek jadących na sygnale ulicą Warszawską jak w dniu dzisiejszym czwartek 10 stycznia 2013 podobnie jak w poście:

wtorek 13 listopada godz.16.30
      sobota 17 listopada 16.40
      niedziela 18 listopada 16.40
      poniedziałek 19 listopada 16.30

z reguły pierwsza jedzie z centrum Warszawską w kierunku Dąbrowy,
      po około 10 minutach jedzie kolejna skręcająca z Warszawskiej w Łódzką.

Nawet nie ma sensu kopiować i wklejać danych.
      Przypuszczam, że ta regularność wynika ze zlecania takich usług firmom zewnętrznym przez dyrekcję centrum ratownictwa, braku nadzoru nad tymi kierowcami i kompletnym brakiem odpowiedzialności za ich zachowanie zapisane w umowie.
      Stąd mamy takie cóś.
      • Gość: alarmowo Re: karetki pogotowia IP: *.static.chello.pl 10.01.13, 20:34
        Jaki problem do Pani Solnicy skierowac wniosek o udostepnienie informacji publicznej, niech odpiszą co to za zlecenia sa wtedy realizowane..
        • sygitoyo Re: karetki pogotowia 12.01.13, 17:54
          Pytanie do obecnej Dyrektor Pani Solnicy:

Czym różni sie misja pogotowia ratunkowego zarzadzanego przez Panią

od misji pogotowia ratunkowego zarządzanego przez pani poprzednika?
    • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 16.01.13, 14:02
      Czy istnieje i został sporządzony raport oddziaływania na środowisko Centrum Ratownictwa Medycznego i urządzeń, którymi dysponuje,
      Czy użytkowanie tych urządzeń jest zgodne z obowiązującymi krajowymi i europejskimi normami,
      Gdzie jest możliwość powszechnego dostępu do tych danych.
    • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.13, 15:54
      Czy dyrektor od karetek
      może wytłumaczyć mieszkańcom Kielc
      zakłócanie spokoju przez podlegające mu pojazdy jeżdżące na syrenach alarmowych
      w różnych celach niekoniecznie ratunkowych,
      w różnych porach dnia i nocy
      i emitujące ponadnormatywny hałas
      i przekazać do publicznej wiadomości jakie przepisy prawa to regulują,
      a które z nich są nie respektowane?
      Być może nie ma pan takiego obowiązku.
      Niemniej dlaczego?
      Przecież "Po pierwsze nie szkodzić"
      • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 13:16
        zdaję sobie sprawę, że to nic nie zmieni
        niemniej:
        czy Pani Dyrektor
        zada sobie odrobinę trudu
        aby sprawdzić dlaczego kierowca karetki
        dojeżdżający w niedzielę na 6-tą do miejsca pracy przy ul. Moniuszki
        używa syreny alarmowej?

O innych podległych pani kierowcach i powierzonych im pojazdom ratunkowych przesiadujących "na dyżurach" w weekendy w swoich domach nie wspomnę.
    • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 14:44
      z czego wynika całodniowy postój karetki pod pierwszą klatką wieżowca przy ul. Nowowiejskiej 22 w sobotę 20.04.2013.
      • Gość: szlachta zagrodowa Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 21.04.13, 15:22
        Hehehe ładny folwark się ukazuje..
        • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 28.04.13, 14:31
          Dzień dobry
          Pani Dyrektor Marto:

czy podjęła pani trud przeanalizowania
          z czego wynika szczególna aktywność kierowców podległych pani kierowców karetek pogotowia
          w zakresie systematycznego używania sygnałów alarmowych w rejonie skrzyżowania ulic Warszawskiej i Jesionowej?
          Czy uważa pani, że taka analiza przekracza pani umiejętności i kompetencje?
          • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 28.04.13, 18:23
            Naprawdę? Jeszcze tu jesteś? Nie wiem co ci odpowie w/w pani - proponuję napisać do niej oficjalne pismo, to wtedy powinna odpowiedzieć.
            Ja na razie widzę to tak: jedziesz z Polnej na Łódzką albo w kierunku Wawy - zawsze przez to skrzyżowanie, masz 3 pasy w razie korka najłatwiej przejechać karetką. Spodziewasz się, że kierowcy karetek jadąc do wypadku pojadą Toporowskiego i jeszcze postoją w korku, żeby jaśnie panu nie przeszkadzać?
            • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 07:37
              Drga Alu,
              naprawdę jeszcze tu jestem,
              bo tu mieszkam i miałem przed chwilą wątpliwą przyjemność kontaktu z kimś kogo zatrudniono w pogotowiu na etacie kierowcy.

Toto wyło /podobnie jak podałem w pierwszym liście /
              o godzinie 7.00 jadąc z centrum miasta ulicą Warszawską.

Toto jechało w pierwszy dzień długiego weekendu na syrenie
              po kompletnie opustoszałych ulicach.

Toto - to zwyczajny pospolity bezmózgowy cham.
              Z prawem jazdy na busa.
              Poza tym ma dostęp magicznego do guziczka, który bezmyślnie naciska aby
              włączyć syrenę albo ma to nakazane.
              Tak samo jak podobni mu kierowcy w Kętrzynie czy Elblągu.
              Rozumiem, że toto przyjeżdża tu ze wsi do pracy i nie interesuje go, że budzi mieszkańców np. o 3.00 albo 4.40 w nocy.
              Bo toto wróci po zmianie na wioskę i wyśpi się.

Podaj mi jeden powód, który uzasadni tolerowanie bezmyślności i chamstwa.
              W Kielcach, w Elblągu, w Kętrzynie
              i innych miastach, gdzie mieszkańcy zwracają uwagę na ten problem.
              I jak mówisz jeszcze tam są.
              • Gość: me2 Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 01.05.13, 09:04
                Dziwne ze nikt nie podjal tematu jeszcze tegoz w Polsce... z tym wyciem sluzb szczegolnie w godzinach nocnych i porannych..
              • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 01.05.13, 14:25
                Daj adres, przyślę ci stopery.
                I wbij sobie wreszcie do głowy, że ci ludzie jadą, żeby ratować ludzkie życie / zdrowie.
                Długi weekend jest - to fajnie. Niestety ludzie i tak mają wypadki, dostają zawałów, trzeba ich ratować.
                I mam nadzieję, że twój "kontakt z kierowcą" nie oznaczał, że do kogoś karetka przyjechała za późno.
                • Gość: forumowicz Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 02.05.13, 16:32
                  Janusz Sygowski opisali Cie w dzisiejszym Echu, gratuluje debiutu.
                  • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 02.05.13, 19:38
                    Naucz się pisać po polsku gwiazdo internetu ("Janusz Sygowski opisali Cie"). I pamiętaj - przestań zmieniać nicki.

Sprawdź znaczenie słowa debiut, bo mnie kojarzy się z "pierwszym razem". Jakby to prosto ująć: do którego razu jest, według ciebie, "debiut"?
                    • Gość: do janusza Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 01:00
                      Jak nie rozumiesz po polsku to wróć się do podstawówki.
                      Tak debiut, pierwszy raz na łamach echa. Idź klepać zdrowaśki dalej bo to nie do ciebie maluczki/a.
                      • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 12:20

Pisze się przez "c" nie przez "w".
                        Nie interesuje mnie, co kto pisze.
                        Interesuje mnie np. zastanawiająca regularność kursów karetek jadących na sygnale w dniu 1 maja,
                        o godzinie 7.00
                        o godzinie 15.00
                        o godzinie 23.00.
                        Dokładnie co osiem godzin.

• Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 03.05.13, 13:35
                        No to misiu naucz się pisać do adresata.
                        W sumie to dobrze wiedzieć z kim się rozmawia.
                        • Gość: znam problem Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 15:36
                          To Pani Pani Marto ?? Pseudonim ALA ?
                          • Gość: Filip Re: karetki pogotowia IP: *.dsl.bell.ca 03.05.13, 18:13
                            Poseł PO Konstanty Miodowicz trafił do Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego w Kielcach. Informację potwierdziła posłanka PO Marzena Okła-Drewnowicz. Stan posła jest poważny.

Szkoda ....................mudlmy sie za posla zdrowie bo to jeden z madrzejszych ludzi w Platformie
                            badzmy dobrej mysli ....moze sie uda przywrocic go do zdrowia.
                          • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 03.05.13, 18:22
                            Ustaliliśmy już przecież: jeden problem=jeden nick.
                            Nie, nie mam na imię Marta.
                            • Gość: ojoj Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 03.05.13, 19:31
                              Tak, zasluzony bardzo, szczegolnie widac po aktywności w Sejmie w tej i poprzedniej kadencji np.............
                              • Gość: No,no Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.hypnet.pl 03.05.13, 20:06
                                Sygi!!, popularny jesteś, w kronice "Diabli nadali" Echa..masz swoje miejsce..
                                • Gość: diabeł Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 04.05.13, 13:59
                                  Juz o tym wyzej pisalismy.
                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 16.05.13, 21:50
                                    Chciałbym podziękować za ograniczenie hałasu .
                                    Może to złudzenie.
                                    Nawet nie wiem komu.

Może to złudzenie.
                                    Czuję, że używanie tej płaszczyzny wymiany opinii na ten temat pt. forum GW lub inne do politycznej czy personalnej nagonki jest na poziomie Toytoya.
                                    /nie czytam echa ani wyborczej/

Wiosna nadgoniła,
                                    Miłego wypoczynku w sobotę,
                                    Alu
                                    i inni.
                                    I przepraszam, jeżeli bolało.
                                    • Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 17.05.13, 06:59
                                      No cóż, ja nie zauważyłam żadnego wpływu twoich narzekań, ale rozumiem, że próbujesz zachować twarz / nie wyjść na upierdliwego zrzędę.
                                      Dziękuję za życzenia. W sobotę i w niedzielę idę do pracy, ale luzik - po ok. 10 godzin.
                                      Nie wiem co kogo miało boleć, to kajanie trochę nieprzemyślane.

Niezależnie od różnic w naszych poglądach również życzę ci udanego odpoczynku. Raczej unikaj Borkowa, Bolmina itd, bo sezon na kąpiele też się zaczął i może pojawić się niestety jakaś karetka.
                                      • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 12:46
                                        Dziękuję Alicjo za słowa,
                                        ale
                                        niestety byłem zmuszony w ramach weekendu do odbycia tzw "komunii"
                                        z popijawą koło Borkowa.
                                        Na szczęście nie było zasięgu.

Upierdliwość, megalomania itp były celowe.

Uważam, że są problemy do rozwiązania.
                                        Nie jest rozsądne aby służby ratunkowe były zmuszone do korzystania z dotychczasowych lokalizacji np w zakamarkach śródmieścia tak jak w minionej epoce i przebijały się do celu wśród kolumn samochodów.

Nie jest rozsądne aby nie uwzględniać tego w ramach inwestycji zmieniających układ komunikacyjny miasta.

Moim zdaniem dla sprawnego funkcjonowania służby ratunkowe i porządkowe powinny być umiejscowione w pobliżu węzłów komunikacyjnych.

Tymczasem siedziby policji, ratownictwa, strażaków - mieszczą się tam gdzie były pięćdziesiąt lat temu.
                                        Jakby od pół wieku w tym mieście nic się nie zmieniło .

Glicynie.

• Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 27.05.13, 07:12
                                          1. Nie mam na imię Alicja
                                          2. Też byłam w weekend w Borkowie i zapewniam cię, że im netu nie wyłączają na sobotę i niedzielę.
                                          3. ul. Polna, na przykład, jest w świetnej lokalizacji - pogotowie ok. 30 metrów od Warszawskiej
                                          4. Nawet jeśli siedziby pogotowia miałyby się zmienić, to niestety wygląda na to, że skrzyżowanie na Warszawskiej dalej będzie bardzo istotne dla dojazdu karetek do pacjentów.
                                          5. Glicynie ładne roślinki.
                                          • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 09.06.13, 12:44
                                            w "Sosnowej Dolinie"
                                            nie ma zasięgu
                                            I dobrze

Miasto zmieniło się
                                            tak jak i system komunikacji

Ale nie mieszam.
                                            Miło było pogadać.

Pozdrówka.

• Gość: ala Re: karetki pogotowia IP: *.kielce.vectranet.pl 10.06.13, 19:08
                                              W tamten weekend działo się w S.D, oj działo!. Urodziny ojca dyrektora - ludziska świętowali. A ja akurat na działeczce obok wtedy byłam. Z necikiem.
                                              • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 06.07.13, 11:44
                                                dlaczego ta poparzone dziewczynka nie dostała morfiny?
                                                plus lista leków niedopuszczonych do dyspozycji Ratowników.
                                                Tylko tutaj.
                                                Wyspa jakaś?

W S.D. w porywach jedna kreska jak nie ma dużego grilla , więc czarujesz.
                                                Na działeczce obok może być.
                                                • Gość: uczciwy Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 16:28
                                                  Przyjechała karetka ta mała, coś jak reno kangu, na drzwiach naklejka Świętokrzyskie Centrum Ratownictwa... a pan z napisem na koszulce ratownik medyczny wyjmuje jakies płyty pazdzierzowe czy pilsniowe bo komus je przywiozł...
                                                  Pani Dyrektor czy ja też mogę zamówić usługę przewozu mebli przez karetkę pogotowia?
                                                  Zrobilem zdjęcie, gdzie mam przesłać je pani dyrektor?
                                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 12.07.13, 19:26
                                                    Dla mnie g...o też śmierdzi.
                                                    w każdej firmie zdarzają się chamy i nieprawidłowości.
                                                    z różnych powodów.

proponuję coś konstruktywnego:

zróbmy projekt w ramach budżetu obywatelskiego w celu poprawienia funkcjonowania infrastruktury ratownictwa medycznego w mieście.

/do wykorzystania 3 mln złotych/

"Budżet obywatelski to środki pieniężne wyodrębniane w ramach budżetu Miasta Kielce na 2014 rok przeznaczone na realizację zadań wybranych przez mieszkańców polegające na budowie lub restauracji elementu infrastruktury miejskiej."

Jest okazja to poprawić .
                                                    Nie do zrobienia bez opinii ludzi, którzy pracują w Centrum Ratownictwa.

Termin zgłaszania wniosków do UM do końca sierpnia.

• Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 13.07.13, 16:52
                                                    Nie interesuje mnie Alu jak się nazywasz.
                                                    Interesuje mnie dlaczego użytkownicy karetek wyposażeni zostali w ochronniki słuchu, aby hałas im nie szkodził ,

a nie zadbała pani Dyrektor o mieszkańców miasta, którym ten hałas tak samo szkodzi.

Czy równa do poziomu najbliższych - teścia oraz operatora wózka widłowego "sędziujących" /dbających/ o wyniki meczów n-tej ligi?
                                                    Przy okazji specjalisty bhp i ochrony środowiska?

Czy prezentuje zwyczajne dno?

• Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 20.07.13, 15:41
                                                    do rozdysponowania tych paru baniek potrzeba inicjatywy 15u osób i uzyskania większości w głosowaniu.
                                                    15 podpisów i sprawy formalne mogę zorganizować.
                                                    bez problemu.
                                                    przypuszczam, że żaden z głosujących nad projektami nie ma argumentów przeciwko poprawieniu stanu bezpieczeństwa życia czy zdrowia w Kielcach.

Potrzebna jest tylko specyfikacja potrzeb Centrum Ratownictwa Medycznego w zakresie, który opisuje budżet obywatelski.

Czy jesteście tym zainteresowani?
                                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 23.07.13, 19:21
                                                    Dzień dobry
                                                    Pani Dyrektor

czy jest pani zainteresowana obywatelską inicjatywą,
                                                    która w ramach budżetu obywatelskiego jest w stanie wygenerować zewnętrzne środki na inwestycje dla centrum ratownictwa w w granicach 3 mln pln?

Jeżeli tak to proszę przedstawić potrzeby.
                                                    Termin zgłaszania wniosków mija..
                                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 08.08.13, 21:45
                                                    zdaję sobie sprawę, że to natręctwo, ale

Dlaczego w publicznie dostępnej deklaracji polityki jakości tej firmy podpisanej przez pana Florka
                                                    brak jest deklaracji o zgodności z obowiązującymi normami dotyczącymi oddziaływania na środowisko.

Z jakiego powodu audytorzy przyznający ten certyfikat pominęli ten aspekt.

Interesuje mnie brak informacji o audytowaniu dopuszczonych do użytkowania urządzeń użytkowanych przez firmę np. pojazdów używających sygnałów alarmowych pod kątem zgodności z powszechnie obowiązującymi normami prawnymi regulującymi dopuszczalny poziom hałasu.

Czy ta Firma jest w stanie samodzielnie zająć się tym aspektem działalności, czy
                                                    należy na ten problem uwrażliwić kolejnego audytora?

• Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 10.08.13, 15:11
                                                    Szanowni Państwo- dążąc do zapewnienia wysokiej jakości świadczeń oferowanych przez Nasz Zakład, pragniemy poznać Państwa opinię na temat jakości aktualnie świadczonych usług.

Uzyskane informacje zostaną wykorzystane do wprowadzenia zmian mających na celu eliminację ewentualnych niedociągnięć. Wypełnienie ankiety polega na skreśleniu odpowiedzi, którą Państwo uważacie za zgodną z własnymi odczuciami.

Prosimy o dokonanie oceny w skali: 2-5

Dyrektor ŚCRM Florek

Czyli jak w filmie"Miś" możesz wpisać swoją opinię
                                                    a pozostanie bez reakcji.
                                                    Co najwyżej jakiś przydupas spróbuje namierzyć twoje dane personalne,
                                                    /czy zajął się pan tym z urzędu panie Florek, jeżeli nie to dlaczego?/

A rzecznik praw obywatelskich Irena Lipowicz twierdzi, że prawo powinno określać maksymalny poziom hałasu sygnałów pojazdów uprzywilejowanych, a w szczególności ambulansów i pojazdów straż pożarnej. Swoje zdanie argumentuje tym, że szczególnie w dużych aglomeracjach miejskich te samochody bardzo długo wysyłają ostrzegawcze sygnały dźwiękowe ze względu na wysokie natężenie ruchu oraz zatory drogowe. Według rzeczniczki praw obywatelskich może przez to ucierpieć słuch pieszych.

Irena Lipowicz twierdzi, że niezbędne jest wprowadzenie regulacji określających maksymalny poziom hałasu emitowanego przez pojazdy uprzywilejowane. Problem był sygnalizowany ministrowi infrastruktury już ponad 2,5 roku temu. Do tej pory jednak rzecznik praw obywatelskich nie otrzymała żadnej odpowiedzi.

Pytanie do pana Florka:
                                                    czy uważa pan budzenie w środku nocy mieszkańców miasta przez podlegające panu pojazdy za przejaw kultury czy za przejaw Chamstwa.
                                                  • Gość: JagaK Re: karetki pogotowia IP: 213.77.117.* 10.08.13, 20:10
                                                    Wypadałoby wiedzieć, że Dyrektor Stanisław Florek, który kierował pogotowiem przez 49 lat i było ono wówczas najlepsze w Polsce, nie żyje, pokonał Go rak.
                                                  • Gość: JagaK Re: karetki pogotowia IP: 213.77.117.* 12.08.13, 16:54
                                                    daje wyżej
                                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 19:12
                                                    naprawdę wstyd mi
                                                    i przykro.

Błędną / nieaktualną/ informację uzyskałem ze strony ŚCRM.

Przepraszam za to.
                                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 14.08.13, 19:21
                                                    zaktualizowali stronę ŚCRM, z której wziąłem fałszywe informacje.

tyle dobrego.

Może kiedyś znowu będzie najlepsze.
                                                  • Gość: JagaK Re: karetki pogotowia IP: 213.77.117.* 14.08.13, 19:58
                                                    Mam dla Pana szacunek, na forach rzadko kto przyznaje, że coś mu czasem nie wyszło.
                                                  • Gość: sygi Re: karetki pogotowia IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 10:08
                                                    Szacunek należy się Pani.
                                                    Mnie opieprz za brak odpowiedzialności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka